Mennyi gyereket a mai világba?

triglav

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki egykét nevel, az élet lehetséges élményeinek és örömeinek felét, harmadát éli meg. Akinek nincs gyermeke, az pedig végtelenül szerencsétlen, magányban és kétségbeesésben fog meghalni.
 

Taliesin

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kevés, három sok. Kettő az ideális. A jól megtervezett társadalomban a népességszabályozás legfőbb elrendezése: két gyerek. Így se nem nő, se nem csökken a populáció.
 

Monianyus

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha csak azok vállalnának gyereket, akik biztosak abban, hogy fel is tudják nevelni, akkor nagyon kevés gyerek születne. Nem biztos, hogy egy gyereknek mindent meg kell kapnia. Nekem 3 gyerekem van és kevés pénzem, mégis megoldjuk, hogy ne haljunk éhen és az iskoláikat is ki tudjuk fizetni.
 

muxuj

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is 2 az ideális. De manapság már gyereket vállalni nem csak nagy felelősség, de anyagi szempontból is meggondolandó. Sajnos ez is mérvadó lett a csodálatos szociális helyzetnek köszönhetően. Míg 20-30 éve 20 évesen szültek a nők, mára 30-35 között szülnek. Nem véletlen, gondolom...
 

pil82

Állandó Tag
Állandó Tag
ez jó kérdés...felelősséggel anynit amit úgy gondolsz a körülményeid megengednek...talán így helyes
 

scavengario

Állandó Tag
Állandó Tag
2őt szeretnénk, de este 7re érünk haza minden nap és van, hogy még haza is hozom a munkát, ülök a gép előtt éjfélig. pénzben is rosszabbul állnánk, amíg az egyikünk itthon lenne a gyerekkel. most nagyon nem éri meg, mi pedig csak várunk, közben meg 3 év és 30 felett leszünk...
 

obolyo

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyereket nem azért kell vállalni, mert megéri a gyerek egy csoda.Nekem három van volt idő mikor nagyon nehéz volt de soha nem bántam meg hogy ők megszülettek.Ha őket látom nem számít semmi !
 

evegreat

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Mindig nagy családra vágytam, legalább 3 gyerekkel akartam körbevenni magam. Ám az élet közbeszólt. Egy fiam van, akit sajnos a körülményeim miatt kénytelen vagyok megfosztani a testvéri szeretet élményétől. Ám, ha jobban belegondolok a mai világban egy jó barát többet ér, mint akármennyi testvér. És lehet dobálni ezért, mert nem csak a nevelésen múlik a köztük kialakuló kapcsolat. A helyzetemben egy gyermek az ideális, így mindent tudok neki biztosítani, időt, figyelmet, pénzen megvehető szükségleteket... De néha, mikor a szemébe nézek, tudom, hogy megfosztom magam és őt, valamint esélyt sem adhatok arra, amire vágytam. :(
 

Tibilissimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Három fiam van és mind a hármat akartuk, vártuk. Nem készültünk rá, de mindig tudtuk, amikor eljött az idõ, hogy befogadjuk az új életet. Érdekes, hogy közben anyagilag egyáltalán nem voltunk rá "alkalmasak", kicsi volt a lakás, nem volt autónk, kevés volt a fizetésünk... Csodaként éljük meg, hogy közben nem romlottak az életkörülményeink, inkább próbáltun elégedettek lenni a helyzetünkkel és ment az élet tovább. Most meg azon gondolkodunk, hogy mennyire szegényebbek lettünk volna, ha nem döntünk így.
 

Kriszmiss

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is a 2 gyerek az ideális és le a kalappal, aki több gyerekkel is egyenértékűen tud foglalkozni a mai világban.
 

hakniman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én két gyermeket nevelek! Egy 8 és 18 éves lányom van,hármat szerettünk volna de sajna feleségem betegsége miatt ez nem lehetett de most már nem is nagyonn bánom hogy nem lett harmadik hiszenn a feje tetejére ált a világ!
 

gezadu

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyerekek számát mindig a környezet (család) az anyagi helyzet és a normális gondolkodás mód határozza meg.
 

Krisztina21

Állandó Tag
Állandó Tag
kettő vagy három. Nekem még nincs gyerekem, de ha egyszer lesz biztosan nem csak egyet szeretnék, mert olyan jó az ha valakinek van egy tesója, és ettől a gyerekemet nem akarom megfosztani semmiképp.
 
Oldal tetejére