Mennyi gyereket a mai világba?

Bubys

Új tag
A mai világban kis országunkhoz képest és ahogy ezt az országot körbe veszik a rosszabnál rosszabb törvények én azt mondom max a 2. De örüljünk ha 1et feltudunk nevelni úgy, hogy ne nélkülözzön semmit és senkit. :)
 

l.bandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy gondolom,nem a politika ,és a környezet szabja meg a gyermekvállalást. Igaz, nehezen élhető helyzetben meggondolandó,és részben mi magunk tesszük nehézzé.2 gyermekem van,és nem okozna gondot,sőt,igazi ajándék lenne,ha eggyel több tányért kellene mosogatni.
 

Salacor

Állandó Tag
Állandó Tag
Amennyiről tisztességgel gondoskodni tud, annyi gyermeket szerintem egyfajta kötelessége is az embernek vállalnia. Persze értelmes keretek között. De mondjuk két gyermek már elég ahhoz, hogy a páros reprodukálja önmagát. Hiszen akkor ha ők meghalnak, és a gyermekek épségben felnőnek, máris van helyettük "másik két ember", a kieső helyre.
 

anya10

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi gyermeket vállaljon mindenki amennyinek úgy érzi hogy 200%-os szeretetet, odafigyelést és törődést tud adni, mert egyetlen gyermeknek sem szabadna ezekben hiányt szenvednie!
 

zolejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi most várjuk az első babánkat. 2-t szeretnénk. Nálunk az a szempont, hogy megpróbáljuk tisztességgel felnevelni.
 

zweite

Állandó Tag
Állandó Tag
A "mai világ" mindenkinek mást jelent. Az első szempont szerintem: Lesz-e bennem elég kitartás, könnyedség és eltökéltség, valamint nyugalom, ahhoz, hogy véghezvigyem a legfontosabbat: felneveljek egy emberkét és útjára bocsássam, ellássam tudásom szerint a legjobb útravalóval. Az anyagi szempontok persze szintén szerepet játszanak, de itt is mindenki másképp élheti meg azt, mit tud "adni". van, aki úgy gondolja, teljes mértékben anyagi biztonságban kell(ene) felnevelni a gyerekeket, és ugyanígy elengedni őket, anyagilag is jól megtámogatva. Mások szerint többet kap, aki kevesebbet kap, hiszen azt jobban meg is becsüli.
A "mai világ" kérdése minden korban, emberöltőről emberöltőre felmerül. Mindig lehet találni kifogásokat...De nem ez a lényeg. ha valaki akar gyereket, akkor senki és semmi nem fogja ettől eltántorítani.És fordítva: ha valaki nem kész rá, lelki, vagy egyéb szempontból, akkor mindent elkövet, hogy ne is legyen gyereke...
 

gmeli74

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két gyerekem van, de én egyke vagyok, s bár igaz a mondás hogy egy legyen, mert akkor több mindent meg tudsz neki adni, de testvért nem. És én úgy nevelem a gyerekeimet, hogy lehet hogy az életben nem kapsz meg mindent, amit szeretnél, de ti mindig ott lesztek egymásnak, és szeretni fogjátok egymást, számíthattok egymásra.
 
Oldal tetejére