Mentőautóban halt meg a Kubában nyaraló magyar pár

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 11.

Melitta - 2017 Január 11, 02:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tragédiába torkollott egy magyar pár újévi nyaralása Kubában. Az asszonyhoz mentőt kellett hívni, mert mellkasi fájdalmai voltak.

  Elindultak vele egy közeli kórházba, férje pedig vele tartott, mert nem akarta egyedül hagyni.

  A kocsi azonban útközben betonkerítésnek ütközött és mindketten életüket vesztették. A tragédiáról január 5-én értesítették a hozzátartozókat.

  Az áldozatok Kanadában éltek, és három gyermekük van. Egyikük 27 éves, ketten viszont még tinédzserek – írja a cbc.ca.

  Update1
  Szijjártó Péter hétfőn délután újságíróknak arról beszélt, a kubai hatóságok nem kezelik magyar állampolgárként az elhunytakat.

  kubai mento.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 11.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Update.... szerintem jobb így szegényeknek.
   Utoljára módosítva: 2017 Január 11
  2. Melitta
   Melitta
   A hazaspar
   [​IMG]
   CasaLoma kedveli ezt.
  3. victorvacendak
   victorvacendak
   A gyerekek kanadaiak (gondolom csak a nagylány született Mo-n), igazából nem tudom Szijjártó és a magyar állam mit tudna tenni értük (ami jobb lenne, mint amit a hazájuk meg az ott élő rokonok tudnának tenni értük). Kb. annyit, mint azért a fogyatékos kislányért, akit a svéd rokon szeretett volna magához venni pár éve. A mentős kép gondolom csak illusztráció lehet, mert a havannai kórház biztos nem a "közeli" intézmény, ahová tartottak (meg hát a weboldalukról származó promóciós képek egyike).

   A kubai újságok szerint egyébként gyűjtést szerveztek a családnak és 72 óra alatt több, mint 30 ezer dollár jött össze, hogy haza tudják vinni a szüleiket (és irónikus módon kifizetni a mentő kiszállást pl.).
   Utoljára módosítva: 2017 Január 11
  4. analema
   analema
   Először is: Rest in peace! :(

   Ez alapján egy tanulságot azonban feltétlenül szeretnék itt kiemelni az esetből, ami mellett tiszteletben tartom a gyászt. Soha nem menjen az ember biztosítás nélkül külföldre.
   A párnak szinte biztosan nem volt utasbiztosítása, ami ezeket fedezné. Sajnos ezek szerint nem csak Magyarországra jellemző, hogy eme tételről megfeledkeznek az utazók vagy egyszerűen nem tartják fontosnak.
   Pedig mindössze napi néhány száz forintról vagy 2-3 dollárról beszélünk alapesetben. Ez azt jelenti, hogy egy család teljes utasbiztosítása biztosan elenyésző költség a nyaraláshoz képest, miközben bármilyen apró probléma esetén tetszőleges országban rögtön röpködnek az ezresek, méghozzá dollárban. Haláleset esetén a gyászban nem a legjobb, ha első körben azon kell gondolkozni hogyan kerül haza a holttest vagy a hamvak.
   B.Péter, cdurmol és CasaLoma kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Jo ha megnezed azt a biztositas ami 2-3 dolcsiba kerul, mert az apro betus resznel lehet meglepetes, hogy csak balesetre vonatkozik, lehet csak a repulesre.
   Van olyan eset, mint ahogy en jartam kotottem biztositast de mivel szivbajos vagyok semmifele sziv problemara nem vonatkozik ha esetleg bajom lenne az uton.
   cdurmol kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Sz.P. kijelentésére csak annyit tudok írni, hogy no comment... Ettől, eléggé felment a vérnyomásom, hiába mindig meg tud lepni valamivel.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Nagyon sokan utazgatnak úgy, hogy nem kötnek semmiféle biztosítást. Van, aki nem feledékenységből vagy nemtörődömségből, hanem azért, mert ablakon kidobott pénznek tartja. Az is. Ha minden jól megy. Ha meg beüt a ménkő, még az unokáik is nyöghetik a tartozást.
   vigilant és analema kedveli ezt.
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Európában is az a helyzet, hogy hiába van kék kártyád, azzal legfeljebb sürgősségi ellátásra vagy jogosult.
   Ha történetesen olyan baleset ér hogy saját lábadon nem tudsz hazautazni, vagy meghalsz, az a hazaszállításodra nem nyújt fedezetet.
   analema kedveli ezt.
  9. analema
   analema
   Megnéztem a magyar ajánlatokat, nyilván Kanadából Kubába sem lenne több. 2 db 50 éves emberre, a legjobb ár/érték ajánlat nem ez, de majdnem a legdrágább és ez ad a legtöbbet eseményenként: 8 USD/nap/2 fő. Néhány irányadó szám:

   - Sürgősségi ellátás, orvosi ellátás bő 500.000 USD-ig
   - Helikopteres mentés 18.000 USD-ig
   - Vizimentés 18.000 USD-ig

   A térítés rafting, búvárkodás 40 m-ig és amatőr sportok esetén a csomag része. Természetesen halál, hazaszállítás és egyebek benne vannak, egészségügyi korlátozás nincs.
   CasaLoma kedveli ezt.

Megosztás