Merkel a kanadai miniszterelnökkel tárgyalt Ukrajnáról

Angela Merkel német kancellár Kanadában járt, ahol nyomatékosította, hogy az ukrán válság katonai eszközökkel nem megoldható.

Angela Merkel német kancellár Stephen Harper kanadai miniszterelnökkel folytatott megbeszélést, majd szerdán az ukrán és az orosz elnökkel is találkozik Minszkben. Merkel és Harper a közös sajtótájékoztatón egybehangzóan bírálták Oroszországot a Krím félsziget elcsatolása, és Ukrajna-politikája miatt.

harper-merkel-540x405.jpg


Az agresszív orosz hozzáállás veszélyessé teszi az ukrajnai helyzetet. Minden opciót nyitva kell hagyni a válság megoldására – jelentette ki Harper.

Merkel – aki Washingtonból érkezett Kanadába – ismételten hangsúlyozta, hogy Ukrajna területi egységének meg kell maradnia. A kancellár és Barack Obama amerikai elnök is azon a véleményen volt, hogy az európai határok megváltoztathatatlanok. Berlin egyértelműen elutasítja az ukrán hadsereg fegyverekkel való támogatását, de Washington mérlegeli a döntést.

Harper és Merkel tárgyalásán az EU és Kanada között készülő szabadkereskedelmi egyezmény is napirenden volt. Egyetértenek abban, hogy az egyezmény fontos gazdasági előnyöket biztosít – főként a gyengébb gazdasági növekedés idején – és új lehetőségeket ígér mindkét fél számára.
 
"Háborúzni a békéért olyan, mint b*szni a szüzességért" (Elnézést a pejoratív idézetért) Ebből a szempontból Merkelnek teljesen igaza van, hogy nem akarja a konfliktus vérfolyását fegyverekkel erősíteni.

De ezen túl ne felejtsük el, hogy ez a harc messze nem fekete-fehér. Ukrajna gazdasági jelentősége, földrajzi helyzete és történelemben betöltött szerepe messze felülírja a nyilvánosan hangoztatott érdekeket.
 
Szervusztok ,
Engem különben az utolsó bekezdésben levö szerzödés érdekelne meg az Amikkal köttendö TTIP mely majdnem teljesen titkos . Kérdem én akor hun is van a "szuverén"??:rohog: Aztán hogy háború lesz e vagy sem azt már réges régen eldöntötték a Solymok , nekünk abba beleszólásunk nincsen . Csak az a szerencsétlen nép az aki sajnálok . Putinak meg Obamának kéne ezt az egészet amit szereztek már 15 menetben eldönteniük egy szoritóban
Analema , igen Amerikától messze van ! Ha esetleg lessz ez a mi hátunkon lest megküzdve .
 
Van egy térképes "vicces" rajz, ami azt hivatott bemutatni az USA-nak, hogy ezt a háborút lehetőleg ne az EU-ban, hanem az alaszkai részen vívja meg...
 
Utoljára módosítva:
Az agresszív oroszok kénytelenek voltak hanyagolni a diplomácia nyelvét, úgy látszik ezt már megértették...



A képviselő némi magyarázatot fűz Putyin szavaihoz. Nehogy azt higgye valaki, hogy ők ott ketten Ukrajnában egymást fogják kiirtani, aztán NATO kényelmesen besétál. "Washington és Berlin lesz elhamvasztva". Nem a botot, harapjuk, hanem a kezet... (Tömören erről szól a videó)
 
Amerika nelkul a NATO tol sem ijedne meg Putyin.Igy se ijedos. Europa probal targyalgatni vele de semmit nem tud es tudott elerni. NEm veszi figyelembe a nemzetkozi szerzodeseket, a hatar garanciakat, ha eppen ugy szottyana kedve akar Parizsig bemehetne Putyin ur ha amerika nem allna szembe vele az Euba.
Nem lenne szerencses ha amerika tavol tartana magat europatol.Az orosz hadero tobbszorose az europainak.
 
Az engem mégis felháborítana, ha az amerikai hadsereg háborúba kezdene az oroszokkal itt a szomszédunkban. Kibicnek semmi sem drága... Távol a saját határaiktól már megint, így könnyű vitézkedni.
Ahogy Analema írja ez az ukrán válság korántsem fekete és fehér. Ebbe nem kéne belenyúlni kívülről. Ezt békésen le kellene sakkozni az ukránnak meg az orosznak. Én nem látom Putyinban az ördögöt. Az ő szempontjait is megértem. Ukrajna a szomszédja, nem akarja, hogy oda is NATO rakétákat telepítsenek. Ott megy keresztül a gázvezeték. Ráadásul az ukrán lakosság jelentős része orosz, akiknek nem tetszik a nyugati csatlakozás.
Plusz Ukrajna négyszáz évig Oroszország része volt. Ellőtte meg Lengyelországé. Kárpátalja meg a miénk. Ez egy mesterségesen létrehozott állam, nyugodtan széthullhatna úgy, ahogy eredetileg is volt. Nem kell ebbe belenyúlni, egyezzenek meg ők.
 
Utoljára módosítva:
P
KedvesMelitta.
Kezd ez már kicsit grizes lenni .A tengeren túlról beavatkoznak még grizesebb lesz és ezt a végén nem nekik Nekünk kel megenni.Egy szóval sem pártolom az oroszokat ebben meg különösen nem.Azért én emlékszem még A Kubai válságraRemélem a tengeren túlon isHová vezet ha fegyveres támogatás.Az hogy onnan majd megvédenek bennüket! Kötve hiszem Még a saját tengerparti városukat sem tudták megvédeni a viztől.Az Oroszok kicsit erősebbek.New Orleans
 
Miert is lenne veszely , hisz nagyresze az Eunak foleg a keleti resze beszel oroszul, ez sem gond mar.
Amerika nem fog hadsereget kuldeni, es az oroszokkal sem hadakozni. Ha a ket nagy hatalom haboruzik ott nukleralis haboru a vege, majdnem biztos vagyok benne erre nem kerul sor.Putyin vezetesi stilusa se ismeretlen.

New Orlinsrol erdemes lenne tobbet olvasni.
A vilag vazeto hatalma minden tekintetben USa megha nem ismered el akkor is igy van. Most fektetik meg masodszor a ruszki elkepzelest puskagolyo nelkul.
Nem hiszem hogy cserelnel a kubai lakossaggal , ahol a XXI.szazadban Castro ad minden allampolgarnak 1db zsemlet reggelire, hogy lassa es elvezze mindenki milyen jolet van naluk a komunizusba, a Dallas sorozatrol meg azt mondja minden hazugsag, es studio felvetel mert ilyen nincs a valosagban. Ma ugy nez ki nagyon is nyitni akarnak usa fele......
Szomoru ha nem tudod ,azaz nem ertekeled hogy a II.vh-ban mit tett ameriaka europaert.
A jolet a bodogulas a gyarapodas az elore menes, nem keletrol jon.

Az Oroszok kicsit erősebbek.
Szet esett az Szovjet birodalom mert olyan erosek voltak , hogy az csak na, a propaganda az volt csak eros. Manapsag hasonlo helyzetbe kerult ismet a csod szelen naponta milliardokkal tamasztjak meg a rubelt be ne doljon.
Szoval nem kell az ordogot a falra festeni, mert ha amerika bedolne vagy tonkre menne az egy vilag valasagot okoznak es a kis allamok reszere ez katasztrofa lenne.
 
, a Dallas sorozatrol meg azt mondja minden hazugsag, es studio felvetel mert ilyen nincs a valosagban.

Tény, hogy amikor nálunk bemutatták a Dallast, nálunk is sokan azt hitték, hogy Amerikában mindenki így él, nem csak az olajmágnások. Mert a nyomor bemutatása, az valahogy hiányzott a Dallasból, csakúgy, ahogy pl. az eső se esett benne soha. Dallasban mindig süt a nap :)
Castróék nem sokat tévedtek.
 
nagyresze az Eunak foleg a keleti resze beszel oroszul, ez sem gond mar.

A szovjet tagállamok lakóin kívül itt soha senki sem beszélt oroszul, beleértve az orosz tanárokat is. Néhány helyen még a szovjet tagállamokban sem, mint ahogyan Erdélyben is vannak olyan magyarok, akik soha nem tanultak meg rendesen románul és a mai napig elvannak a kis magyar közösségükben. Úgy sikerült kijárnom 7 évnyi orosz tanulást meg 4 évnyi németet, hogy sokszor évente változott a tanár, aki pont annyira nem értett a nyelvtanításhoz és a nyelvhez, mint a többi, és úgy tudtam jó jegyeket szerezni, hogy amit megtanultam lényegében autodidakta néven sikerült elsajátítani. Angolul mindig többet tudtam, mint az elvileg tanított nyelveken, pedig azt az "utcán" szedtem össze.
A helyzet annyiban változott, hogy a nyelvtanításunk sok helyen továbbra is csapnivaló, csak most már nem csak oroszul nem beszélünk, hanem angolul, németül sem. Aki ma Magyarországon tényleg beszél egy nyelvet, az minimum még egy releváns szakmának minősül. Több multi cég küzd azzal, hogy ha nem kamuból írja elő a nyelvtudást, hanem a felvételizőkkel tényleg akar egy kicsit beszélgetni, akkor a jelentkezők egy jó része rögtön elvérzik.
A környezetemben a magamhoz hasonló korúak mondjuk angolul beszélnek, de oroszból a legtöbb egy pohár víz kérésén elvérzik, jobb esetben eszébe jut a вода szó.
 
G
Szerintem ebbe most nem kéne a tengerentúlról közbeavatkozni.
Obama oldja meg az Iszlám Állam problémáját, mert az ott kialakult helyzetben az amerikaiaknak is benne van a kezük, Európa majd megoldja a maga gondját.
Europa az eletben ki nem kecmereg HA az USA ki nem rangatja ebbol a putyinos szutymakbol !!!
HA a NATO nem lenne ez az orosz cezarikum mar reg letarolta volna Ukrajnat es mindazt amit akarna !!
Mindezt nem latni tobb mint vaksag !!!
Cubaba -a mult heten voltam ott - a zsomle az kerem tulzas mert az se nincsen mindennaap !!
Tej NINCS csak por , kereset - ORVOS 20 peso /ho En a hordarnak adtam 5 pesot mert vitte a csomagom .
VARJAK az USA-t mert az ha bemegy hoz egy jobb eletet !
Magyarok meg versenyt kopkodtok DE megis az USA eletformaja az etalon + otthon mar kulon fulet kell novesztenem arra a hulye kevert angol mixre amit beszelnek , akkor mirol beszelunk ??? ---- hogy fujjj Amerika ??,,
 
P
Nem nem akarok Castróék hatalma alatt élni.Én a kubai rakéta válságra gondoltam .Oroszok rakétákat akartak telepiteni Kubába.Hruscsov ideje alatt Mellesleg elötte Ukrajna első tikára.Ő volt ki aKrimet egy tollvonással elintézte Az fehérház meg blokád alá vonta Kubát Pattanásig feszült helyzet volt.Bővebben bárhol.
A városról! Víz alatt volt vagy nem. Ott volt.A világháborút boritékoltam hogy ,hálával tartozok..Én értékelem de mai helyzetet miben befolyásolja.
"A jolet a bodogulas a gyarapodas az elore menes, nem keletrol jon. "
Nem, valóban nem, de gáz igen.
 
Europa az eletben ki nem kecmereg HA az USA ki nem rangatja ebbol a putyinos szutymakbol !!!
Magyarok meg versenyt kopkodtok DE megis az USA eletformaja az etalon + otthon mar kulon fulet kell novesztenem arra a hulye kevert angol mixre amit beszelnek , akkor mirol beszelunk ??? ---- hogy fujjj Amerika ??,,

Nem mondtam, hogy fúj Amerika, de megváltónak se tartom Amerikát. És nagyon sajnálom, ha az ottani életforma az itteni etalon.
Egyik nagyhatalmat se pártolom. Az én szememben egyik se jobb, mint a másik.
 
G
Nem mondtam, hogy fúj Amerika, de megváltónak se tartom Amerikát. És nagyon sajnálom, ha az ottani életforma az itteni etalon.
Egyik nagyhatalmat se pártolom. Az én szememben egyik se jobb, mint a másik.
megvaltonak tenyleg nem az ---- attol SOKKAL TOBB !!! mert tesz is tevolegesen nem csak szentzsolozsmat morzsol...
kerdem En te hol elsz ??? -- ha nem latod azt az Amerika majmolast ami otthon folyik kozben szelesen jo nagyokat kopkodnek es fujjognak , mikozben egy tiszta mondat egy rosszul mondott angol szo bekeverese nelkul el nem hagyja a szajat .
Ma diplomaciai uton vivnak csatakat DE ahhoz olyan egyenek kellenek kik ertik azt a nyelvet . putyin erteni fogja mert rakenyszeritik a megertesre .
 
ha nem latod azt az Amerika majmolast ami otthon folyik kozben szelesen jo nagyokat kopkodnek es fujjognak , mikozben egy tiszta mondat egy rosszul mondott angol szo bekeverese nelkul el nem hagyja a szajat .

Ez szerintem nem Amerika-majmolás, az internet miatt beszélnek már itt is a fiatalok angollal kevert nyelvet.
Sajnálom, én nem vagyok Amerika-imádó, úgy gondolom, az a hatalom sem alkalmasabb példaképnek, ahol alig több mint száz éve rabszolgaság volt és népirtás folyt. Hogy a közelmúltat inkább ne is említsük. Mindkét hatalom részéről bőven lehet sorolni a mocsokságokat.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,577
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére