Miért hagyja az EU, hogy hazugságokat terjesszen az Orbán-kormány róla?

Az álhrekről szóló sajtótájékoztatón jutott Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke tudomására, hogy az Orbán-kormány soron következő “nemzeti konzultációjában” azt állítja, hogy “Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.” Természetesen az alelnök azonnal közölte, hogy ez “fake news, nem igaz”.

Most már csak az a kérdés, mennyire lehet komolyan venni a Európai Unió álhírek és dezinformációk elleni küzdelmét, ha az EU-nak van olyan tagországa, amelynek kormánya az adófizetők milliárdjait költik dezinformációra, álhírek, hazug propaganda terjesztésére? Az Orbán-rezsim egy propagandagyárat tart fenn, központilag szerkesztenek újságokat, amelyeknek feladata a kormánypropaganda terjesztése, és álhírek, dezinformációk közlése. Magyarországon a közszolgálati média funkciója is a dezinformálás, a hamis propaganda, a fake news, az álhírek terjesztése. Ezek része az EU elleni gyűlöletkeltés is.

Nem mentség, hogy Magyarország kis ország és a magyar nyelvet nem beszélik a magyarokon kívül mások, mert az Európai Uniónak határozottan fel kellene lépnie a hamis hírek, álhírek terjesztése ellen, az pedig megengedhetetlen, hogy ezt nem a közösségi média, nem független sajtótermékek, hanem egy tagország kormánya folytatja, méghozzá az adófizetők milliárdjaiból. Az EU kötelessége lenne az uniós szabályok, törvények betartásának számonkérése, és valamennyi uniós polgár, így a magyar polgárok információs szabadságának és a valós hírekhez való hozzájutás jogának megvédése.

Az Európai Bizottság alelnökének sajtótájékoztatóján egyetlen kérdés rámutatott az uniós jogvédelem nulla voltára és a bürkrácia működésének elégtelenségére: a dezinformálás elleni küzdelemre nagy apparátust mozgatnak, sok pénzt elköltenek, a szúnyogot megszűrik, az elefántot pedig beengedik. Ha egy tagország olyan hazugságot állíthat, hogy az EU a magyar alkotmány megváltoztatását követeli, és annak semmiféle következménye nincs, akkor miféle küzdelem zajlok itt a dezinformálás ellen?

Orbán ún. “nemzeti konzultációi” a legdurvább visszélés és dezinformáció kategóriája, hazug propaganda, amely kérdésnek álcázva terjeszt álhíreket, gyűlöletet, propagandát. Közölnek egy ordas hazugságot, amellyel uszítanak az EU vagy mások ellen, majd “megkérdezik” a lakosságot a hazugságról, hogy helyeslik-e, hogy így legyen. Azok pedig “nemmel” válaszolnak, és már be is vésődött a tudatukba az álhír és a hazugság. Ezek a náci propaganda módszerei és eszközei, amelyekkel leginkább a liberális demokációkat, a jogállamiságot támadják, a szabadságot és a nyugati demokráciákat ássák alá.

images
 
Hát,igen.....
volt olyan török származású,de Ausztriában született kollégám,aki azt mondta nekem,hogy Magyarország embertelen a külföldről érkező bevándorlókkal szemben.
Sajnos ez van,minden nevelés kérdése.Illetve törvények alapján kezelendő,ha aktuálisak.
Ugye azok a személyek akik az EU határán (pl Magyarország szerbiai határa) beléptek,visszaküldhetőek oda,abba az országba ahol először érintették Európai közösség határait.
A magyar kormány csak attól fél,mit kezdünk majd a sok tudatlan (magyar nyelv ismerete) emberrel....
Ausztria is rájött,hogy az ilyen bevándorlókat vonatra kell tenni és Németország felé importálták...
Nemhogy Magyarországnak,Ausztriának se kellenek....,hacsak nem beszélik az adott ország nyelvét és letelepedési szándékuk van.
 
Az hogy ezt megértsék ahhoz ismerni kellene más véleményeket is.
De, nem fognak mert jobb a készet elfogadni .
Jobb összekacsintani hogy tudod?!?...
Jönnek!!!!!
Persze hogy uszítás az egész ..˝kérdezzük meg˝politika...propaganda.
 
-
Tegnap ez a német és (angol nyelvü) beszéd került a kezembe. Néhány sor belőle, van még tovább.
-
"Wir wurden keine deutsche Provinz, noch eine türkische Wilajet, noch eine sowjetische Republik.
Der Westen vergewaltigte die eintausend Jahre alten Grenzen und Geschichte Zentraleuropas. Sie zwangen uns, innerhalb von nicht zu verteidigenden Grenzen zu leben, haben uns unserer natürlichen Schätze beraubt, uns von unseren Ressourcen getrennt und einen Todestrakt aus unserem Land gemacht. Zentraleuropa wurde ohne moralische Bedenken neu gezeichnet, so wie die Grenzen Afrikas und des Mittleren Ostens gezeichnet wurden. Wir werden es niemals vergessen, dass sie das getan haben.

Und als wir dachten, dass weder die arroganten Franzosen und Briten noch das heuchlerische amerikanische Imperium tiefer als das sinken könnte, haben sie es trotzdem geschafft. Nach dem Zweiten Weltkrieg haben sie uns ohne Herzschmerz den Kommunisten hingeworfen. ...

Selbst die Größten können der Gerechtigkeit der Geschichte nicht entkommen.
Und so wie es wahr ist, dass das, was zusammengehört auch zusammenwächst, ist es auch wahr, dass das, was nicht zusammengehört, auseinanderbricht. Sie haben es vor einhundert Jahren (bei der Unterzeichnung des Trianon-Abkommens/Anm.) gut gesagt: Wir werden bei dem Begräbnis von denen dabei sein, die uns ins Grab bringen wollten.
"

Erös szavak "mi ott leszünk azok temetésén akik ezt megtették velünk" :eek::eek:

Elöször azt gondoltam a bajuszos beszéde de aztán megtaláltam az eredetit a magyar kormány hivatalos oldalán.
Orbán megüzente a hadat az "arrogáns Franciáknak, Briteknek és az álszent Amerikaiaknak..." :eek:
-
5edf86c0b480cc5916096d28.jpg

-
"Orbán álmodozik egy Nagy-Magyar birodalomról" - A Facebook oldalán azt írja: "Fiume – 'Tengerre magyar" :eek:
-
A jelenlegi Rijeka kikötőváros (a történelmi Fiume) csak 1823-ban került a magyar korona ellenőrzése alá. 1848-ban Josip Graf Jelačić von Bužim horvát tábornok adta hozzá a Horvát Királysághoz és Szlavóniához, aki elősegítette a magyarországi magyarizációs politikát ("Magyarország a Kárpátoktól az Adria felé ") az osztrák korona segítségével.
-
A Sátoraljaújhelyi beszéd megtalálható a kormány oldalán, remélem a nyugati szomszédaink és Brüsszel is értékelni fogja ezt a baromságot és megmutatja neki hogyan hagyhatja el a leggyorsabban az EU-t. Kíváncsi vagyok ha ez lenne a tét hány magyar maradna továbbra is Orbán oldalán?
-
 
Utoljára módosítva:
.

IMG_1940.JPG


"Azt hallottuk, hogy ha a magyarok egységesek lennének, az ország gazdasága lehetővé tenné, hogy megvédjék azt bármilyen ellenségtől. De a magyarok a világon a legrosszabb fajta, mindenki csak a maga hasznát nézi, és ha teheti, a köztulajdon zsírján hízik. Nem becsülik a többi országot. Bár úgy mulatoznak együtt, mintha mind testvérek volnának, alattomban azonban egymásra acsarkodnak. Nincs olyan nehéz ügy, amit ne lehetne megnyerni két vagy három ember megvesztegetésével. Önteltek, büszkék, nem képesek sem parancsolni, sem engedelmeskedni, de nem szívesen fogadnak el tanácsokat. Csak keveset dolgoznak, mivel az idejüket mulatozással és intrikákkal töltik. "


V. Károly követének jelentése a fenséges császárhoz Magyarország állapotáról, úgy 500 évvel ezelőtt.
 
Mint többször írtam az Eu csak ugat, de nem harap. Amig bizonyos gazdasági körök alsó felét szép fényesen tartja, addig szinte bármit lehet hőbörögni.

Ha az EU úgy reagálna mint Orbán akkor nem lenne méltó a feladatához, mint békefenntartó.
-
Nem az EU ugat hanem a magyar miniszterelnök. Egy kemény büntetés csak Orbán malmára hajtaná a vizet.
A vezér alig bírja kivárni, hogy mártírként vonuljon a történelembe. Félek a róla szóló könyvek végén nem Happyend fog állni.
-
Ahogy olvasom a Sátoraljaujhelyi beszédet és méricskélem, mivel szédítette meg a követőit, akkor a kulisszák feleletet adnak rá.
Nincs egyetlen hivatalban levő kormányfő (beleértve Trump-ot) aki olyan nacionalista, realitástól távol-álló lenne mint ö.
-
Fenyegeti a Franciákat, Angolokat, Amerikaiakat és ott akar lenni a sírjuknál... észnél van ez az ember? :oops:
Mi köze a mai Franciáknak, Angoloknak ahhoz, hogy 100 évvel ezelőtt milyen békeszerződést kötött valaki egy feloszlott monarchia maradékával?
Ök egy a Monarchiánál tisztességesebb Unióban élnek a mai Magyarországgal
és azokkal az országokkal ahol magyar nyelvűek élnek.
-
Sok embernek tetszik ez. "Orbán megmeri mondani nekik... "
Ezektöl azt kérdezem, mi lenne ha azok akiket Orbán sérteget, gyaláz, támad ugyan úgy reagálnának?
-
Érdemes összehasonlítani a nyugati politikusok és a magyar kormány retorikáját, nyelvezetét.
Az Orbán párt szerint "Soros egy súlyos pszichopata" - Ilyet egyetlen politikus sem mondott nyíltan Orbánra.
-
Ha nyugati politikusoknak problémájuk van egy külföldi kollégájukkal akkor keresik a kapcsolatot, hogy beszéljenek egymással.
-
Orbán már évek óta Sorsozik de egyszer sem hívta meg öt egy zártkörű, vagy nyilvános eszmecserére.

- Az USA elnöke ha jól tudom már kétszer is találkozott és többször telefonált Észak-Korea diktátorával.
- Nyugatnak Oroszországgal való viszonya zilált, embargó van, atomrakétákat irányítunk a másikra de beszélünk egymással.
- Orbán nem mer az "ellenségeivel" vitába állni mert nincsenek érvei, mert intellektuálisan képzetlen
-
 
Utoljára módosítva:
Gyakran gondolok arra, milyen büszkeséggel tanították a gyerekkoromban (talán ma is), hogy
- Lehel fejbe verte az öt rablásért elítélni akaró bírót a Kürtjével, Augsburg környékén
- Vagy Botond, a törpe, buzogánnyal betörte a város kapuját és kicsinált valami orjás katonát
- "Buvár-Kund", magyar nevén Zotmund, 1051-ben, elsüllyesztette 3. Heinrich Német Romai császár hajóit.
- Ennél csak a Ludas Matyi tanulságosabb, amivel apró gyerekeket terrorizmusra, megtorlásra nevelnek... :)
-
Valamit kihagytam a plakáttal kapcsolatban.
Orbán azt is elfelejtette miért küzdött fiatal korában. :)
Kinek a birodalmához tartoztunk 40 éven keresztül ha nem a Szovjetunióhoz.
 
Utoljára módosítva:
Mint többször írtam az Eu csak ugat, de nem harap. Amig bizonyos gazdasági körök alsó felét szép fényesen tartja, addig szinte bármit lehet hőbörögni.
Szerintem is több az igazság benne mint Ernő látja magyarázza.Ha amit írsz nem is úgy igaz.
Sokkal lágyabban igaz:Az EU nagy!!
Munkáját és érdekek összehangolása azt kívánja az egyeztetés során több érdeket is összehangoljanak.
És ezért lassú és nehezen dönt.Főleg ha saját nagy pártcsaládjai érdekeit sérti.Nagyokból is van több.Persze hogy nem könnyű és gyors összehozni.
Ezért látszik fogatlan oroszlánnak.De ha megtörtént az egyeztetés utána nézd meg kibe harapott bele és az hat de hat..
 
Utoljára módosítva:
Szerintem is több az igazság benne mint Ernő látja magyarázza.Ha amit írsz nem is úgy igaz.
Sokkal lágyabban igaz:Az EU nagy!!
Munkáját és érdekek összehangolása azt kívánja az egyeztetés során több érdeket is összehangoljanak.
És ezért lassú és nehezen dönt.Főleg ha saját nagy pártcsaládjai érdekeit sérti.Nagyokból is van több.Persze hogy nem könnyű és gyors összehozni.
Ezért látszik fogatlan oroszlánnak.De ha megtörtént az egyeztetés utána nézd meg kibe harapott bele és az hat de hat..
Ebben is van igazság. Viszont itt is van egy érdekes "gödör", ha ezt veszük alapnak, amibe az ellenzék belegyalogolhat. Ha Viktor miatt pl, megvonnak egy csomó forrást, azt szintén nem egy nap alatt adják majd vissza. Néha irigylem a románokat. Gyűlölködnek, de nemzetközi szinten összezárnak.
 
Mi a problémád ezzel az emberrel?
Ártott ő neked?
Vagy az a baj hogy nem a jelenlegi magyar kormányt támogatja?
mégis, szerinted, Alex és George Soros amerikai üzletembereknek mi intéznivalója van Věra Jourovával, vajon éppen milyen utasításokat kap az EU -s politikus?
 
Utoljára módosítva:
mégis, szerinted, Alex és George Soros amerikai üzletembereknek mi intéznivalója vana Věra Jourovával, vajon éppen mit kérnek az EU politikustól?
Semmit nem kérnek.
hiszen Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is megerősítette, hogy nincs alapja egy Magyarországgal szembeni uniós eljárásnak.”
 
Valamit nagyon nem értek.
Nagyon sok helyen olvasom, hogy valamely intézmény, ország, szervezet, stb. ezt, vagy azt teszi, mondja.
Azonban azt sehol sem, hogy x, vagy y, vagy z ezt, vagy azt tette, mondta...
Én mindeddig azt tapasztaltam, hogy csak egy létező, természetes és büntethető személyt vontak felelősségre a szándékos, vagy gondatlan tette, vagy mulasztása okán.

Szóval, mi is az, hogy "Brüsszel azt mondja..." , vagy "az Orbán kormány..." ? Ki az a Brüsszel, vagy ki az az Orbán kormány?
Mindegyikben természetes személyek vannak, tehát nevesített tetteket, nevesített személyeket kérek, nem pedig ködös sejtetéseket.

Van néhány példa arra, hogy x becsületének megsértése miatt a bíróság y-t valamilyen szankcióval sújtotta. Na, az már konkrétum és tudom, hogy miről és kiről szól.
 
Utoljára módosítva:
Valamit nagyon nem értek.
Nagyon sok helyen olvasom, hogy valamely intézmény, ország, szervezet, stb. ezt, vagy azt teszi, mondja.
Azonban azt sehol sem, hogy x, vagy y, vagy z ezt, vagy azt tette, mondta...
Én mindeddig azt tapasztaltam, hogy csak egy létező, természetes és büntethető személyt vontak felelősségre a szándékos, vagy gondatlan tette, vagy mulasztása okán.

Szóval, mi is az, hogy "Brüsszel azt mondja..." , vagy "az Orbán kormány..." ? Ki az a Brüsszel, vagy ki az az Orbán kormány?
Mindegyikben természetes személyek vannak, tehát nevesített tetteket, nevesített személyeket kérek, nem pedig ködös sejtetéseket.

Van néhány példa arra, hogy x becsületének megsértése miatt a bíróság y-t valamilyen szankcióval sújtotta. Na, az már konkrétum és tudom, hogy miről és kiről szól.

Azért én látok egy nagy különbséget az Orbán-kormány kritizálása és a "Brüsszel-ezés" között

Az Orbán kormány egy 133 főből álló teljhatalmi rendszer,
amelyiknek nincs szüksége az ellenzék szavazataira
- Akár milyen törvényt is képes meghozni, különösen most, hogy ez a hatalom egy személyre lett átruházva
- A kormány nem semleges az ország irányításánál, nem az összes polgár érdekeit képviseli hanem csak egy pártot.
- Ezt nem csak az igazolja, hogy fontos posztokat gyerekkori játszótársai töltenek be, hanem a tettek, megnyilatkozások.
- Afrikai és ázsiai diktátorok családja szokott úgy meggazdagodni mint a magyar miniszterelnök holdudvara

Brüssel az Európai Unió székhelye, az EU a leg demokratikusabb szervezet amely eddig valaha is létezett
- Hogy lehet a magyar államfő és ennek az alattvalói annyira logikátlanok, hogy ne vegyék észre
- Az EU nem egy ember által van irányítva, Orbán képviseli az országot az Európai Tanácsban,
- A demokratikusan választott képviselők pedig az öket megválasztó polgárokat

- Érdemes megnézni, hogy egy külföldi EP képviselő (mondjuk Német) több embert képvisel mind a magyar kollégája
-
https://www.europarl.europa.eu/reso...0200123PHT70912/20200123PHT70912_original.jpg
-
Magyarország tehát egyáltalán nincs "alul reprezentálva" Brüsszelben
Hogy menyire nem helytálló, Orbán gyalázkodása az abból is látszik, hogy
fontos kérdésekben a tagállamok vezetőinek egyhangú döntése szükséges, ;)
 
Utoljára módosítva:
Az egyik fenti kép alapján írom: sok esetben az EU adja Orbánék alá a lovat, ebben az esetben pl. azzal, hogy "Gyuri bácsi" politikusokkal karöltve mosolyog, holott Sorost senki sem választotta meg, nincsen joga ilyen közvetlenül hatni a politikára. Egy "egyszerű" polgárt nem fogadnak soron kívül, nem üdvözölnek csókokkal az EP-ben magas rangú tisztségviselők. Milyen jogon? Ez sem egyezik sokak demokrácia-felfogásával, nekem is furcsa. Aki sokat tett, adott, gyarapított, az sem kérhet, várhat el kompenzálásképp lehetetlent, de úgy tűnik "nyaliznak" neki rendesen. Azonfelül nem csak a magyar "jobb"-nak kedvez ama kis démonizálás, hanem az üzletembernek is...
O3.jpg
Itt is "magasrangúak" vannak, és közülük mindössze csak egy tartozik a magyar parlament meghatározói közé.
Szóval az ölelkezés, kézfogás, mosolygás...
Kína, Oroszország és Törökország is a "sokat tett" kategóriába tartozik. Minden, csak nézőpont kérdése.
 
Az egyik fenti kép alapján írom: sok esetben az EU adja Orbánék alá a lovat, ebben az esetben pl. azzal, hogy "Gyuri bácsi" politikusokkal karöltve mosolyog, holott Sorost senki sem választotta meg, nincsen joga ilyen közvetlenül hatni a politikára. Egy "egyszerű" polgárt nem fogadnak soron kívül, nem üdvözölnek csókokkal az EP-ben magas rangú tisztségviselők. Milyen jogon? Ez sem egyezik sokak demokrácia-felfogásával, nekem is furcsa. Aki sokat tett, adott, gyarapított, az sem kérhet, várhat el kompenzálásképp lehetetlent, de úgy tűnik "nyaliznak" neki rendesen. Azonfelül nem csak a magyar "jobb"-nak kedvez ama kis démonizálás, hanem az üzletembernek is...

Tudtad, hogy csoportosan és egyénileg is ellátogathatsz az Európai Parlamentbe?

"Évente mintegy 450 ezren látogatnak el Unión belülről és kívülről az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi plenáris üléstermébe. A látogatók jó része - mintegy 80 ezer látogató - a több mint 9.000 csoport tagjaként érkezik, de az elmúlt években az egyéni látogatók száma is nőtt...."

"A képviselők bizonyos számú látogatót a Parlament anyagi támogatásával is meg hívhatnak. A támogatás részben fedezi utazási, szállás- és étkezési költségeket (évente 2.500 csoport, kb. 80 ezer látogató érkezik így)."
-


Ha megakarod tudni, hogy hányszor, mikor és miért volt Soros az EP-ben akkor fordulj egy EP-képviselőhöz, ö vagy megtudja nézni közvetlen a protokollt, vagy ha az nem elég akkor bead egy "Parlamenti kérdést" amire a választ te is elérheted az EP hivatalos oldalán.
-
Én utánanéztem.
- Parlamenti kérdés 2019. január 28
- Tárgy: Soros George kapcsolata a Bizottsággal, Hölvényi György (PPE)
- Írásbeli választ igénylő kérdés: E-000431-19

Írásbeli válasz: E-000207/2019 (ASW)
"A magyar kormány folyamatban lévő nyilvános kampánya elferdíti az igazságot, és egy titkos terv sötét képet kíván festeni, hogy fokozza az Európába való migrációt.

A Bizottság úgy véli, hogy a magyar állampolgárok tényeket érdemelnek, nem kitalálást. Az igazság az, hogy nincs összeesküvés.

A magyar kormány állításai legrosszabb esetben ténylegesen tévesek vagy legjobb esetben félrevezetők. És ennek semmi köze sincs Soros George-hoz.
A Bizottság tehát pontosan (1) rögzítette a rekordot
.

... a Bizottság különböző szolgálatai és az Európai Politikák Nyílt Társadalmi Intézete (OSEPI) között megvalósult találkozók száma nem szokatlan. "

Felteszem neked is a kérdést.
- Miért nem hívja meg Orbán Sorost, vagy találkozik vele valahol és vitatja meg vele a problémáit?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,606
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére