Miért tabu téma, az üzleti ötlet???

Pearly

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem arra lenne ötletem, hogyan lehetne ezt megvalósítani.
Úgy, hogy az ötlet kiagyalója (ha elfogadják az ötletét) ne járhasson rosszul.
Arra az esetre, ha nem fogadják el, más dolog vonatkozik.

Kedves Teri!

Kiváncsian várom az ötleteket. :p Akár privátban is :D Minden segítség jól jön, bár működik az üzlet magától is, de nem baj, ha kicsit felgyorsítjuk a folyamatot. :p

Köszi, előre is: kiss
 

BBTeri

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Teri!

Kiváncsian várom az ötleteket. :p Akár privátban is :D Minden segítség jól jön, bár működik az üzlet magától is, de nem baj, ha kicsit felgyorsítjuk a folyamatot. :p

Köszi, előre is: kiss

Ennek örülök. :O)
Tehát bombáznak az ötletekkel, vagy az ütlegekkel?
Mivel az ötletem a "bolt" működésére vonatkozik,
mi a Te ajánlatod? :O)
 

Pearly

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennek örülök. :O)
Tehát bombáznak az ötletekkel, vagy az ütlegekkel?
Mivel az ötletem a "bolt" működésére vonatkozik,
mi a Te ajánlatod? :O)

Ütlegeket még nem kaptam :p Nem is hiszem, hogy fogok.
Milyen bolt működésre gondolsz??? Nem boltban dolgozunk. Egyébként meg, én nem árulok terméket, hiszen én most a magyarországi top vezetőket keresem, akik velem együtt egy európai hálózat élére kerülhetnek. :p
Így az ajánlatom csak az lehet, hogy megmutatom neked, hogy miként tudsz nagyon sikeres, energikus, gazdag és szabad lenni.
Ha ez nem elég, akkor sajnos kihagyom az ötleteidet. :( Nekem és rajtam kívül vagy 500 itthoni embernek már bizonyított ez a cég és az üzlet.
Rajtad áll, hogy közénk akarsz-e tartozni...

kiss
 

BBTeri

Állandó Tag
Állandó Tag
A "bolt" az természetesen csak képletes volt.
Lehet, hogy valamit elnéztem, de én úgy értettem, hogy ötletgazdákat és potenciiális ötlet felhasználókat kivánsz összehozni.
Ebben a formációban az ötletadó el kívánja adni (bizonyos feltételekkel) az ötletét,
a felhasználónak, aki (bizonyos feltételekkel) ezt használni szeretné.

Jelenleg, (a konkurencia harc miatt is) ez ritkán és véletlenül valósulhat meg.
Ebben a rendszerben viszont nyugodt szívvel mehetne ugyan azon itatóhoz az oroszlán és a gazella. :O)
 

Benke Rita

Új tag
Nagyon tetszik ez az ötlet... Egyetértek azzal, hogy az ötletgyáros ki van szolgáltatva, és valóban nehéz megtalálni azt a határt ameddig elmehet az ötlet kiadásával. De az is igaz, hogy az emberek személyisége, hozzáállása más és így a jó ötletet sem biztos, hogy egy más habitusú ember meg tudja valósítani.
Sok kisvállalkozónak jöhet jól ez a fórum, mert esetleg itt ötleteket kaphat a hogyan továbbhoz, vagy hasonló tapasztalatok erősíthetik meg a döntésében.
Én is kisvállalkozó vagyok (egy bérelt rendelőben természetgyógyászként) és miután több, mint 30 évi alkalmazottként dolgoztam, most egyszerre kell
tanulnom a vállalkozással kapcsolatos törvényeket, előírásokat, a marketinget és közben még a munka lényegét is jól kell végeznem.
A legnehezebb ezek közül a marketing, hogy hol, hogyan népszerűsítsem magam a szokásos "szájról-szájra" terjedés mellett, minél kisebb költségekkel (hiszen nem vagyok bőviben a pénznek). Megköszönöm, ha van megvalósítható, egyszerű ötletetek.
 

Nicola

Állandó Tag
Állandó Tag
már működő weblapok

Kedves Barátaim!

1-2 óra alatt végigolvastam az itteni bejegyzéseket, és csak gratulálni tudok az épkézláb megjegyzésekhez (a szócséplő, meg jópofáskodó bejegyzéseket tölteléknek tekintem).

1. Mi van Melitta webshopos, aukciós ötletével? (engem érdekelne)

2. Vannak már működő webshopjaim
www.artcopy.cjb.hu és
www.artcopy.extra.hu

ahol hosszú, évekig tartó kutatómunkával régi-régi metszeteket vadásztam össze, és abból készítettem a webshopot. A másikon pedig megjelent és megjelenésre váró regényeim és egyéb írásaim találhatók.
Ezekről szeretném kérni Flamingó és Puszedli véleményét, de a többiekét is.
Miért kérem ezt? Mert ugyan van látogatottság (Google Statistics), mindenkinek, akivel találkoztam, tetszenek a produktumok, de vásárolni nemigen akarnak. Pedig a termék jó (az enyémhez hasonló metszetek nincsenek a piacon), mégsem igazán megy az üzlet. (Lehet, hogy az emberek nem erre akarják költeni a pénzüket. Pedig igazán szép lakberendezési termék az enyém, és olcsó is.)

Szóval, minden építő kritikát, véleményt örömmel fogadok, és ezzel a webshoppal szívesen beszállnék Melitta "üzletébe". (Nem tudom miért aludt el az ötlete?)

Várom hát hozzászólásaitokat, leveleiteket.
Üdv mindenkinek
Nicola
[email protected]
 

kerteszcsuti

Állandó Tag
Állandó Tag
Tahitian Noni Juice

Sziasztok! Nekem is van üzletem, hálózatépítő vállalkozás. A terméket reklámozni sem kell, terméktapasztalataim utólérhetetlenül kínálják!
Három gerincműtét után és másfél éves morfiumos fájdalomcsillapítók szedése után, az első üveggel ittam, amikor észrevettem, hogy már nem szedem a gyógyszereket! Ha csak bebeszéltem magamnak, nekem az sem baj! Ez egy hatalmas dolog az egészségemben!!!
6 évvel ezelőtt már ittam egyszer, akkor a depressziómra... nagyon jó volt a hatása akkor is!!! Leálltam az antidepresszáns és a nyugtató szedésével is kb a második üvegnél!
A marketing is nagyon jó...mert ugye ez az üzleti rész...
Ha érdekel titeket, én nem titkolok semmit... csak nézzetek utána és kérdezzetek, ha segíthetek!
 

Nicola

Állandó Tag
Állandó Tag
A Tahiti ital

Kedves kerteszcsuti!
Megnéztem a weboldalt, hosszas keresés után az ár is előbukkant. Hát mit mondjak? 14.000.-Ft egy liter italért azért egy kicsit húzós. Ez drágább, mint a legdrágább gyógyszer. És mire jó? Csak jobban érzem magam tőle?

Én egy kis faluban lakom, sok beteg öreg, elesett ember, bizony nincs lehetőségük, hogy az egészségükkel törődjenek. Itt ebből nem lehet üzletet csinálni.
Egy nagyvárosban, ahol pénzes kuncsaftok akadnak, még csak-csak, bár akinek pénze van, az talán más egészségmegőrző praktikákhoz fordul.

Ahogy írod, neked használt, örülök neki, legalább nem kidobott pénz.

Sok sikert a továbbiakban!
 

Puszedliufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sikerült mindkét lapot megnéznem Kedves Nicola! :)
Bár, most este a cjb-s nem akar működni:rolleyes:

Kivitelezés szempontjából szerintem mindkét honlap nagyon el van találva. Kinek ez jön be, kinek az...én az ilyen egyszerűbb lapokat kedvelem, amik nincsenek telepakolva flash-es animációkkal és idióta forgó és csillogó feliratokkal. A színek kellemesek, a betűnagyság is majdnem mindenhol pont jó, scrollozás nélkül látszik a lényeg...szóval, ilyen szempontból szerintem nagyon rendben vannak az oldalak, gratulálok :D

Sajnos, az írásaiddal kapcsolatban én is csak azt tudom felhozni, amit Flamingo már megemlített előttem, kiemelve azt a vonulatot, hogy pdf-ért magyar ember nem fizet. Aki egy internetes rendelést le tud bonyolítani, az egy böngészőben rá tud keresni a műveidre ( ha konkrétan a Te írásod akarja olvasni), ha viszont csak témaköröket keres, a fizetős szolgáltatás helyett talál kismilliót ingyen...és nem fog gondolkodni. Legalábbis saját magam körül ezt a hozzáállást látom.
Nem tudom, hogy reklámozod-e valahol a honlapjaid, de ha már van kettő, akkor mindegyikre tegyél 1-1 linket, ami a másikra mutat...ha jól látom, akkor ilyesmit nem látok...pedig hasznos lehetne. Mit lehet tudni, hogy a böngésző emberke éppen mit keres...hátha a könyveknél pont egy metszetre támad gusztusa és fordítva ;-):)

A másik, metszetes honlapoddal kapcsolatban sajnos most nem tudok nyilatkozni, mert nemnagyon akaródzik neki megjelenni. Pont ezért rögtön javasolnám, hogy keress egy másik szolgáltatót, mert nem mindenki megy vissza egy-egy oldalra többször, hogy megnézze, működik-e már...


Írtad, hogy nemigazán megy az üzlet a metszetekkel.
Gonosz leszek, tessék nagy levegőt venni:
A mai világban olyan képet töltök le az internetről, amilyet szeretnék. A metszetek képét is le lehet vadászni, ha valaki rászán pár percet. Lemeneti, kinyomtatja és szinte 0 forint ráfordítással megvan a kép, amit Te pénzért árulsz. Lehet, hogy a minősége nem olyan, mint ahogy Te tudod prezentálni ugyanazt egy jobb minőségű papíron, de aki megteheti, hogy metszeteket aggat a szobája vagy irodája falára és nem műgyűjtő, az beszalad egy boltba és ott megveszi, nem rendelget a netről.
Igen, visszaolvasva is kegyetlenül hangzik, de "egyszerű" emberként így gondolkodom.

Én az internetes shopokkal kapcsolatban és a valódi boltokkal kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy a kínálatnak a kereslethez kell igazodnia, mert ez fordítva nem működik.
Ha saját magad üzemelteted a lapokat, akkor lényegében semmibe nem kerül ez Neked (leszámítva a saját munkád) és így szerintem mindenképp megéri a dolog :)Ki tudja mikor robbansz be a köztudatba...én hiszek még mindig a csodákban és a szerencsében :)

Ha sikerül valahogy megnéznem a metszetekkel kapcsolatos oldalad és kíváncsi vagy még ezek után is a véleményemre, akkor kivesézem szívesen.
Leszögezném, hogy az én véleményem egy a sok közül...igyekeztem reálisan nézni mindent.

Remélem, hogy be fog indulni az üzleted!:)
 

vinmi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem túl régen akadtam rá erre a fórumra, és nagyon érdekesnek találtam.
Szeretném az egyik ötletemet ismertetni, mivel nekem nagyon csekély az esélyem a megvalósítására, egyrészt szakértelem hiánya, másrészt idő hiánya miatt, harmadrészt ez véleményem szerint nem egy emberre szabott munka.
A műszaki életben a rajzok képviselik a közös „nyelvet”, /úgy gondolom ezzel legtöbben egyet, tudnak érteni/ hiszen egy alkatrész rajzát, olvasni értelmezni tudják Brazíliától-Japánig a szakemberek .
Ezt a trendet erősítik a különböző tervező programok, amelyek többféle szabvány /ISO, DIN stb./ szerint teszik lehetővé a műszaki rajz elkészítését.
Ezekből a tervező szoftverekből nagyon sokféle van forgalomban, és /majd/mindegyik a saját formátumú fájlokban tárolja a kész, és készítés alatt álló rajzokat, testmodelleket.
Ebből következően egy, pl. SolidEdge-ben készített rajzot, 3D modellt, nem lehet megnyitni pl. Autodesk Inventor-ban.
Ha valaki(k) készítene egy konvertáló programot, amely az igen sokféle fájlformátumot át tudná konvertálni, egyik tervezőprogramból a másikba, /illetve bármelyikből bármelyikbe/ műszaki tartalom vesztése nélkül,
úgy gondolom, nagy üzlet lenne.
Tapasztalatból mondom, ugyanis műszaki rajzok készítésével foglalkozom /távmunka, ha van megrendelés/ és igen sok üzlet esett kútba amiatt, hogy a megrendelőnek „X” szoftvere volt, én pedig csak „Y” és”Z”-vel rendelkezem.
Egy jól használható tervezőszoftver, /Autodesk Inventor, Pro/Engineer, stb/ milliókba kerül.
/És nem tart örökké a szoftverkövetés./
Nem valószínű, hogy mivel „X”-el készítette egy cég a dokumentáció egy részét amelyet nekem kellene befejezni, /de én másik típusokat használok/ megveszem „X”-et, egy vagy két üzlet miatt, amelyek jóval a szoftver ára alatti értéken köthetők meg.
Tudom, hogy nagy gyártók is bele-bele futnak hasonló problémákba, és bár ők tőkeerősek /hozzám képest pláne/, még ők is más megoldást keresnek, nem a szoftvert vásárolják meg.
Léteznek hasonló szoftverek, de eléggé korlátozott a lehetőségük, és /vagy/ nagy a műszaki tartalomvesztés használatukkor.
Talán valaki lát benne fantáziát, rajtam kívül is.
 

kapanyanyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali!
Én elkezdtem egy Teaház üzleti tervét elkészíteni a célból, talán sikerül eladnom, mivel a megvalósításra egy huncut vasam sincs. Hogy hogyan fogom reklámozni, még nem tudom.

Amúgy nemrégiben rákellet jönnöm, hogy a legnagyobb üzlet a születés és a halál! Tapasztalat! Tavaly 4 közeli hozzátartozóm hunyt el 2 hónapnyi eltérésekkel, valamint született egy unokahúgom.
Anyagilag belegebedtünk!!
 

bomariann

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ötleteket előszeretettel "lopják"... akár munkahelyen, akár magánéletben is éltek már vissza sokszor a naivitásommal. És mit tud tenni az ember olyan esetben, amikor az ötletét lehúzza az illető (főnöke, kollégája), mondván ez hülyeség, majd pár hét elteltével meglátja a saját "ócska, bolond" ötletét szóról szóra elkészítve, leadva, a kolléga pedig büszke mosollyal veszi át a jól megérdemelt jutalmát érte. Álljak oda, hogy "hé, ez az én ötletem volt"?! De a legrosszabb az, amikor baráti társaságban ékeskednek a "tollaimmal"... Csak pár eset történt velem, azóta azonban inkább nem mondok semmit...:(
 

korhatar

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerencsére én olyan üzletben dolgozom, ahol az üzletileg érdekelt vagyok abban hogy tapasztalataimat megosszam az üzlettársaimnak és egy csapatként tudunk még sikeresebbek lenni.
 

Muzslya

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanácsadó hivatalnál felcsillant a manusz szeme,amikor elmondtam az ötletet.
Aztán cipzár a fogtakaróm-ra. Megtanultam egy életre: csak akkor osszuk az ötletet,ha annak részletei óvodáscipöben járnak.
 

mokulika

Állandó Tag
Állandó Tag
Tulsagosan irigyek vagyunk es mindig attol felunk, hogy mas megvalositja es sikereses gazdag lesz. De miert olyan nagy baj ez, legalabb valakinek biztositunk egy jo eletet. De az egyaltalan nem biztos, hogy boldog eletet.
 

rita.g.kiss

Állandó Tag
Állandó Tag
ha az ötleted màs valòsìtja meg, azt jelenti, ez mindenkinek ìgy a jobb!
patetikusan hangzik, tudom.
pàr hèttel ezelött èn is csak ràlegyintettem az effèle "okos" megjegyzèsekre,
ma viszont àllìtom: MINDEGY mi van, ami van, az azèrt van ìgy s nem màskènt,
mert ez ÌGY jobb mindenkinek.
ès ez messzemenöen NEM Istenhit avagy bigottizmus kèrdèse...
cefetül nehèz, de nyisd ki te is a szemed.

ha jòl meggondolod, ez se egy tùl rossz "business".
s talàn mèg pènzt is hoz a konyhàra...
 

Muzslya

Állandó Tag
Állandó Tag
ha az ember kidolgozott jól jövedelmezö dologgal áll elö,de...
egészségügyi okokból parkoló pályára kerül,akkor az hogy továbbadom akár családtagnak is(annak meg tapasztalatból életveszélyes) nem szerencsés.
Na de ha Jézuska elfelejtette közölni,mikor kapom vissza teljes látásom,akkor nincs más hátra mint egy jó nagyot lélegezni.
 
Oldal tetejére