Mi az Arvisura?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
E

elke

Vendég
Tévedsz nem kifogásoltam, csak elmondam a magam gondolatát, ugy szabad nekem is. Ha neked massza akkor a te masszád.
Bizony turmixoltam is:p MERT SENKI NEM TUDJA :-D

Amúgy egy kérdést én is betettem:)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Azthiszem-ezt kihagytam az előbbiből- ez a topik az Arvisuráról szól. ha arról szól, akkor erról lehet itt olvasni, írni.
Akiket ez zavar: elkerűlhető, semmi akadálya ennek.
Mi is a topik címe?
 
E

elke

Vendég
Mi az Arvisura?
Az a topik címe !
De a Te stílusod most velem érdemtelenül bicskanyitogató, elvégre te kérdeztél én meg válaszoltam. Nem kellett volna:)
Semmi szükség rá hogy engem helyreigazíts elég offot szoktam innen kivenni.

Még valami, én tudom tolerálni azt ha valakinek a véleménye nem egyezik az enyémmel.
 

Kalin

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bihar,

én nem vagyok magyar.
Azért érdekeltek a "magyarok", mert az én őseim kicsi gyerek korom óta erősen neveltek a magyarok feltétel nélküli tiszteletére.
Amikor már nagyobb lettem, nagyon érdekelt, hogy miért tették ezt.
Aztán valamit "megértettem", - lagalábbis a tanulmányaim és a tapasztalataim alapján összeállt egy kép. Szerettem volna ezt "átadni" egy társaságnak, akik többek között az Arvisura kutatással is foglalkoztak.
A levelet, amit írtam, a saját, igazi (nem magyar vezetéknevű) nevemmel írtam alá.
Azt a választ kaptam, hogy először küldjek nekik hét ősös származási lapot, melyben igazolom, hogy őseim magyarok, 7 ősig visszamenőleg.

Elolvastam és rájöttem, hogy a hiba valószinűleg mégis az én készülékemben van :D

Azóta mással foglalkozok...
végülis a kérdésemre én a választ már megkaptam, s gondolom ez mindenki számára elérhető, aki komolyan veszi azt, amit csinál.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kedves elke!
Félreérthettél, nem Neked szólt amire válaszoltál. Azt akartam jelezni, hogy talán itt beszélhetünk, írhatunk az Arvisuráról, persze mindenki azt ami eszébe jut, vagy akar. Azonban ha ezt a könyvet nem ismeri, akkor talán ne hívatkozzon rá hibásan. Bevett dolognak látszik, hogy nem ismerik, azonban nekimennek....a ködnek. Mindenki azt hisz amit akar felőllem, én pedig dettó. Ilyen egyszerű.
Kedves Kalin! Ha szeretnéd, akkor beajánlanálak mindenféle papírok nélkűl oda, ahol örömmel vennék a jelentkezésedet. Az más kérdés, hogy mit kezdessz majd velük....
Teljesen jogosan sértődtél meg azthiszem. Azonban hidd el: Arvisura kutatással ma szinte senki sem foglakozik, legfeljebb elvétve néhányan ezt mondják, netán ezt hiszik. Egyszerűbb támadni Paál Zoltán könyvét és talán kifizetődőbb is.
A magam részéről nagyon sajnálom, hogy ilyen ostoba társaság van, amely jószándékú jelentkezésedet visszautasította. Lehet azonban, hogy jobban jártál mintha közöttük lennél...mert csak bosszankodhatnál a dolgaikon. Sok értelmetlen tárasasággal találkoztam már magam is. A horgászok egyesületének szellemi színvonala is felűlmúl jópár tárasaságot..tudom, mert horgászok.
Ha Pest megyében élsz, laksz, akkor pedig meghívlak egy valószínűleg február végefelé létrejövő érdekes megbeszélésünkre is. Ez Bp XV. kerületben lesz. Nem társaságként működünk! Majd értesítelek..
Párszor már meglepődtem magam is, az ilyen-olyan társaságok dolgain, de nem nevesíteném őket most.
Felejtsd el őket!
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Hunok, mint kínai császárok...
Erről a kínai történelem nem beszél, sőt neveiket el is torzította.
Inkább csak felsorolom őket, többnyire hosszabb ismertetés nélkűl.
Mivel a kínai császárság kialakulása is az ordoszi térséghez köthető, ezért említem meg, hogy a kezdeti időszakban kb 100, később pedig 400 vezető kínai család is élt Ordoszban. A hun vezetőség gyermekeivel gyakran össze is házasodtak.
Az egyes hunokból lett császárok -mielőtt ezek lettek volna- általában fősámánok is voltak és császárságuk alatt is ezek maradtak.
----Matyó, azaz Mao Tun (ie. 200-as években élt fősámán, aki császár is lett.
----Kövesd (Jézus idején élt, a Kárpátmedencében is járt) általánosságban őt szkíta uralkodónak tartják, egyik öccse a nyugati szkíták uralkodója (Eged a neve, Ő Eger alapítója is) a másik a keleti szkítáké.
Nagy uralkodónak tartják őt. A római idők elején Augustussal is egyztetett, szerződést kötött..itt. Az Ő idejében kezdődik a Csörsz árok építése.
----Kubiláj Dzsingisz án egyik unokája volt, kb 1280-ig élt. Ő Peking kialakítója, "négyszögesítője" minden csatában győzött. Peking a mai napig magán viseli a belvárosában a Kubiláj alakította négyzetes formát. Édesanyja a palócföldi Ungika innen származott még IV. Béla kancelláriájával is levelezett, sámánképzőt is végzett Karakórumban. Ungika nevéhez köthető a mongolok hírtelen kivonulása, mellyet ma mintha kevesen tudnának..
Hangun vagyis Hangun Huó...az utolsó hun számazású császár volt. Az ő Megyerjától született fiai: Hunor és Magor ikrek voltak. Hunor ordoszi fősámán lett idővel. Hunor fia Bagamér volt, aki Atilla apja. Vagyis: Hangun Atilla dédapja..A Hunor és Magor történet kicsit hosszú, ezért most kimarad.
Bagamér fősámán és gyermekei, rokonai 430.-ban hagyták el -örökre- Ordoszt, megszervezik a hadseregüket majd 433-tól bejönnek ide...határozott céllal. Bagamér 433.-ban halt meg.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Agaba végakarata..
Agaba a Hun Törzsszövetség első fejedelme volt (ie. 4040-től). Végakarata szerint utódainak keresniük kell az elsüllyedt nagy szigeten - Ataiszon-élő rokonnépeket, mert tudta, hogy nemcsak az Ő idejében létező -és a Törzsszövetségbe szerveződött- hunfajú népek éltek a szigeten.
Ez is ösztönözte Törzsszövetség mindenkori vezetőt arra, hogy expedíciókat -akkor kalandozásnak nevezték- indítsanak, különböző irányokba.
Mivel a Sárga folyón sokszor akadályozták a kínaiak a hajózásukat, ezért lépéseket tett a lovas társadalom kifejlesztésére is. meglepő például, de a kunok igen jó hajósok voltak, a hajókészítők pedig a mordvinok voltak többnyire.
Az előbbie meggondolásból több kalandozás indult a sumérok térségébe és Egyiptomba, továbbá az Indushoz és még az un Melegvizek Birodalmába (Kárpátmedence) is. De északra is történtek kalandozások, a Bajkálhoz ugyanúgy mint a mai Skandinávia felé (Violáj). Ezek időben is nagyon eltérőek voltak, mert már ie. 4020-ban Kerka, Viroláj és Uzapani elindult hosszú utakra..Még felderítették később hajósaikkal a Peruba származott népeket is...akiktől igen sok aranyat is hoztak Csaba hajósai, ie. 1705-1680 között, mindhárom útja alkalmával. Csaba idejében élt Maja is..
Nagyon hamar kiderűlt, hogy a legműveltebb rokonnépek a sumérok, azaz Szumír vezér népe. Tőlük még Egyiptom is sokmindent átvett, sőt a sumér írnokiskolákba egyiptomiak is jártak, tanultak.
A sumérok népe jóval a nagy sziget -Ataisz- elsüllyedése előtt már komoly kolóniiákat, településeket létesített a mai Irak déli részén a nagy folyóknál, pl Eridut, Suruppakot, Ummár, Bab Tibirát, Nippurt...kb ie. 5700 körűl. Kitelepülésük nem volt véletlen.
A Földközi tengernél Szidon kikötője volt nagyon fontos Ordosz -és elszármazottjai- számára . Ebben a térségeben jött létre egy új népnek nevezhető népcsoport, az etruszkok, mellyet első vezérükről, Eturról neveztek el, aki ie. 4000-3970 körűl élt itt. Etur a garaúz fejdelem egyik fia volt. (a gara-úz az úzok egyik fajtája).
A vallás is többféle volt ebben a térségben. Anyahita még a nagy Ataisz szigetén élt, mely ie. 5038.-ban süllyedt el, vulkánosság okán. A Hun Törzsszövetség eleinte még a Tóremhitet vallotta nagyrészt. Később sem lett általános az Anyahita féle egyistenhit, ezt inkább a széki hunok (székelyek), avarok, és a később kialakult magyarok vallották. Sumériában, Egyitomban pedig sokistenhit létezett. Ez a történet azonban szintén igen hosszú...
Anyahita vallásának legnagyobb prófétája Jézus volt.
Babilonban azért akarták felépíteni a Bábel tornyaként ismert építményt, mert úgy gondolták, erről felmehetnek Ata Isishez, ahol paradicsomi körűlmények között élhetnek. Mint ismert, ez a torony sohasem épült fel, abból a kissziolárdságú téglaféléből ugyanis még egy 30 méteres torony sem építhető...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére