Mi volt a mai menü? II.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Egy kedves ismerősömet ma vitte be a fia az idősek otthonába, hétvégén már költöznek az új lakók a házba. Szóltak, hogy ha kell a kertből valami szedje le péntek délutánig, csak a gyümölcsfákat hagyják meg, mindent lebetonoztatnak.
Kivitt a kertbe és mindent amit csak lehetett leszedtünk, kiszedtünk. Két ruháskosarat töltöttünk meg zöldségekkel, zöldbabbal, paprikával, paradicsommal, tökkel, uborkával, cukkinivel, pár darab kisebb padlizsánnal, szedtünk a szedret is két vödröcskével, finom szörp lesz belőle. Jó pár napig nem fogok unatkozni mire mindent feldolgozok.
Kakaó volt az ebéd egy szelet vajas pirítóssal.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma nem kellett főzni, mert a főzelékből is maradt és fiam megette a maradék 2 fasírtot.
Én tükörtojást sütöttem hozzá.

Minden évben nyáron megrendezésre kerül városunkba a Summerfest. Különböző országok néptánc-csoportjai szoktak fellépni és pár alkalommal elmentünk a nyitóceremóniára.
Hétfőn fiammal már láttuk a plakátokat és mondta, hogy milyen jó szokott lenni a vásár. Ott általában kézműves dolgokat lehetett vásárolni és persze a kaja-pia sem maradhat el.
Mivel ma megint bent jártam a városba gondoltam megkérdezem a jegyeket és vettem a nyitóceremóniára. 13-án este lesz - legalább kicsit kikapcsolódunk a sok pakolás után.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap a szomszéd néninek adtam át egy szép nagy tököt és egy cukkinit.
Mivel akkor nem készítettem el, amikor Férjem még itt volt magamnak már nem csinálom meg.
Délelőtt Fiammal elmentünk vásárolni - hétvégén nem akar menni és alig értünk haza kopogtak.
Szomszéd néni hozta a tökfőzeléket és pörköltet! Mivel mondtam, hogy fiam nem szereti neki tésztát hozott.
Nem is kellett ebédet készíteni. Gyorsan el is tüntettük. :D
Mivel én úgy tanultam, hogy üresen nem illik tányért/dobozt hazaadni volt egy kisebb cukkinim, amiből füstölt sajtos cukkinigolyót készítettem.
Két darab került az egyik dobozba is. ;)

Hogy én mennyire utálok dobozolni! Fiam javasolta, hogy egyek egy kis jégkrémet és nézzem meg az üzeneteimet - addig lenyugszom és utána folytatjuk.
Jó lenne ezen a héten befejezni!
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az idő teljesen kikészíti az embert. Tegnap 16 fok volt. Annyi eső esett, hogy elosztva elég lett volna egész tavasztól idáig. Még szerencse, hogy a vihart megúsztuk.
Jó, hogy leszedtem a paradicsomot, mert a sok esőtől mind szétrepedt ami pár szem érettet fenn hagytam a tövön.
Ma a maradék töltött paprikát ettük meg, a férjem főtt krumplival, én tésztát főztem hozzá magamnak. Aztán délutánra megjavult az idő, szépen sütött a nap, emelkedett a hőmérséklet, de annyira párás volt, hogy alig kaptam levegőt.
Holnap, hogy a héten minden nap legyen valami tészta, :cool: halászlé lesz ebédre, és hozzá túrós tészta.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsleves, brassói. torta.
Az idősebb unokám szülinapjára próbáltunk tortát venni, de a Bergmann nyaral. Még két helyen próbálkoztunk, de semmi sem tetszett- ezért délután belevágtam. Az alap remekül sikerült, de a lányom megakasztott a krémnél, hogy nehogy normál tejjel-vajjal készüljön, mert az unokám felesége akkor nem ehet belőle. Itt átadtam a stafétabotot, ő hozott laktózmentes mascarponét és ezzel, férjem finom meggy lekvárjával befejezte, kidekorálta a tortát. Nagyon finom lett, sajnos a diétája miatt meg sem kóstolta!
20210807_131847.jpg 20210807_143144.jpg
20210807_075909.jpg 20210807_081303.jpg 20210807_085442.jpg 20210807_140920.jpg
 
Oldal tetejére