Mi volt a mai menü? II.

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Zöldborsó leves, rántott pulykamell sajttal töltve, rizs, uborka saláta. Csirke mell helyett pulykát olvasztottam ki, a meglepi végül jól sült el.
Nehéz napokat élünk. Férjem végre itthon van, de hetenként kezelésre kell vinni- gyenge, ájulásra hajlamos. Mindent ehet amit kíván, de kis adagokat kér sok folyadékkal, főleg teával. Az egész család összefogásával le kellett költöztetni a földszintre- mára végre nagyjából kialakultak az elfogadható körülmények és kettesben vészeltük át a napot. Kedves távoli barátaim, röviden így állunk- ezután már igyekszem szigorúan a témánál maradni.
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaszazsu, itt mindenki eltér időnként a témától :) Elég baj az Nektek, hogy a férjed beteg. Jobbulást!

Almás pitét sütök, holnapra ebédre a krumpli leves mellé jó lesz. A fiam: ezt esszük ebédre? Mondd meg mit főzzek! Vállrándítás. Akkor ez az ebéd. Falra mászok tőle.
Ma maradék rakott karfiol volt az ebéd.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma ebédre megettük a maradék pizzákat.
Sütöttem azért még csirkemellet tortillába betöltve zöldségekkel - a fiúk inkább azt ettek.

Kaszazsu! Nem baj, ha néha eltérsz a témától. Úgy látom, hogy a tavalyi év sem volt egy sétagalopp, de az idei is elég kemény a szűkebb vagy a tágabb ismerőseim között. Mindenkinek van valami plusz teher, amit cipel és valahogy el kell bírni. Talán, ha beszélünk róla könnyebb. Kívánom, hogy Férjed mielőbb felépüljön és legyen erőtök ezt az időszakot átvészelni!

És egy kis történet: tegnap délután leültem megnézni Poirot - A kisegér mindent lát című epizódját. A filmben többször feltűnik egy kisegér és itt kacarásztunk a Férjemmel, hogy milyen jól táplált. A filmnek vége lett és felálltam, hogy kimegyek inni. A macska a kisasztal alatt hentergett és valamivel játszott. Mikor rászóltam egyből odajött és dörgölőzött én pedig azt láttam, hogy egy egér fekszik a szőnyeg mellett! Meg lett dícsérve, de megdorgáltam, hogy nekem bőven elég volt a filmen látni az egeret - a valóságban nem vagyok rá kíváncsi. Férjem összeszedte és kiderült közelebbről megnézve, hogy egy cickány volt. Már félek filmet is nézni, ha már a macska így reagál rá. ;)
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Angyal és Hold a Szent Mihály templomnál.

1635622498157.jpeg

Később sült kacsacomb.

1635622661308.jpeg
———
Igazából nem nagy élvezet mostani látogatásom 20 hónap múltán. Anyám lakását kellett kirámolni, ami deprimáló volt. Aztán pár napja elestem. Nagyon fáj a karom. Alig várom a visszutazást.
———
Kedves Kaszazsu, mielőbbi jobbulást kívánok férjednek.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mai ebédünk sült oldalas krumplival és uborkasalátával.
Ezen kívül még készült a maradékok felhasználásával zöldséges-sajtos töltött cukkini.

Gumelig! Együttérzek Veled! Nem könnyű szerettünk holmija között pakolni és dönteni a sorsukról - engem is nagyon megviselt. Ugye nem arra a kezedre estél, amivel legutóbb műtöttek? Vigyázz Magadra és mielőbbi gyógyulást kívánok!
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Finom vietnami csípős BÚN CAY leves.

E802230C-C979-4F9C-BD2A-E3E29CF9804B.jpeg
———
3 éve Október 31.- én jó oldalon ültem a repülőn. :)

580229D9-89B2-4816-9082-9BE4BDDEC074.jpeg
———
Bal karomra estem, nem a töröttre.
a Ritz-Carlton hotel előtt történt. Azonnal oda rohantak a portások. Bevittek, hoztak nekem kávét, ásvány vizet. A ház vendége voltam. Nagyon rendesek voltak.
Minden mozog, nincs megdagadva, de belűl egyre jobban fáj. A pénteket kell kivárnom. Akkor tudok orvoshoz menni.
 
Utoljára módosítva:

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, de remélem csak valahol megfáztam, de semmihez semmi kedvem. Tele a fájós fejem és kissé kapar a torkom.
Reggeli után feltettem egy adag húslevest.
Felnőtteknek maradt töltött cukkini, a gyerekeknek pedig vettem ki milánói szószt a fagyasztóból - ahhoz csak tésztát kell kifőzni.
Talán most szerencsém van, mert nagyobbik fiam is bement az egyetemre, így kb. egy időben fognak hazaérni, így csak addigra készítem el a milánóit.
Mára punnyadás lesz!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap zöldborsós keema készült rizzsel.
Desszertnek amerikai palacsinta, mert a hétvégén lányommal csináltunk churrost és a maradék csokiöntetet így elhasználtuk.

Ma tojásleves volt és ropogós bundában sült csirkeszárny zöldségkörettel és a maradék kis rizzsel.
Sütöttem egy adag fahéjas csigát is, mert ahhoz a churroshoz használt maradék fahéjas cukrot használtam fel.
Most sül még egy krumplis kenyér is - abba a hétvégi maradék krumplit használtam el.
Újrahasznosítás volt ezekben a napokban! ;)
 

an1961

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, ma miután hazaérkeztünk a munkából, nem volt itthon szinte semmi, ezért előkaptam a mely hűtőből sertés agyvelőt és ezt készítettem el hagymásan, utána a koleszterin csökkentésének érdekében megittunk egy- egy pohár tokaji furmintot, amig a bort kóstolgattam főztem egy adag csokoládés pudingot.
 
Oldal tetejére