Mi volt a mai menü? II.

kukta

Állandó Tag
Állandó Tag
Újból itt velatek...átolvastam sok mindent főztetek,sütöttetek...adtatok ötleteket mit is főzzek az elkövetkező napokban...ma ittvoltak a fiaim a nagylányaikkal...húsleves májgombóccal,grill csirke,rántott sertésnyak,fehérhus orly módra...körités majorannás főtt krumpli a grill csirke szaftjában,lencseffőzelék...zeller saláta,zöldsaláta az újhagyma zöld szárával megszórva szezámmaggal...édességnek kekszre tett almáspuding plusz banánkarikák,a tetején tejszinhab reszelt csokival...ettünk...teli a konyhám a mosatlannal...de felkinálkoztak és elmosogattak...igy már jó...jöhet a délutáni pihenés..
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Töltött csirkecombot sütöttem ma.
Köretnek a gyerekek krumplipürét kértek - már a könyökömön folyik! -; készítettem még párolt spenótot pirított szezámmaggal és grillzett zöldségeket balzsamecettel. Nekem ízlett, bár a spenótra azt mondta a nagyobbik fiam, hogy olyan, mint az égett pattogatott kukorica. :rohog: :rohog: :rohog:
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Rántott husit sütöttem. A férjemnek tepsis krumplival, és céklával.
Magamnak vettem pár darab édesburgonyát az Aldiban, mert le volt árazva.
Gondoltam, ha már az unokák nem kérték, magamnak sütök belőle. Hát.... aki szereti az egyen sokat belőle, mert állítólag egészséges, de nekem többet nem kell, az biztos.
Gondoltam a másik felét majd megfőzöm, és püré lesz belőle. Azt mondta a lányom, hogy az még rosszabb mint a sült. Találtam egy édesburgonya krémlevest. Beszerzem a hozzávalókat, aztán megpróbálom. Kidobni sajnálom, ahhoz még így leárazva is drága volt.
Holnapra van maradék. Bepanírozva a hűtőben 4 szelet sertés husika, az elég lesz kettőnknek. Csak ki kell rántani.

Na és a tavasz? Hát nagyon csalóka. Pénteken Győrben voltam. Felvettem az átmeneti dzsekimet, gondoltam már itt a tavasz, Reggel bizony fáztam. Aztán egész nap rendben volt minden, szépen sütött a napocska, nem is volt hideg, viszont este amikor hazaértem, hát a szél az nagyon hideg volt. Csípett. Annyira csípett, hogy úgy megfáztam, ma ki se mentem a lakásból, csak tüsszögök és az orrom fújom. Csináltam tesztet, de se nem köhögök, lázas se vagyok, csak "orrnyálkahártya gyulladásom" van. :D

Kedves névnapos társunk!

Kívánok neked nagyon szép napot, bár már lassan vége lesz, de a jókívánság mindig jól jön.

images (1).jpg
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Lehet, hogy itt a tavasz, lehet, hogy jó idő van, de én annyira fázom, hogy feljebb tekertem a radiátoron a fűtést, és elővettem még egy téli takarót. Nem vagyok megfázva, se nem tüsszögök, se nem köhögök lázam sincs, a teszt is negatív és mégis vacogok.
Most főztem egy nagy kanna citromos teát, remélem a forró tea átmelegít.
 
Oldal tetejére