Mi volt a mai menü? II.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Megint jó régen jártam gépközelbe és a napok csak husssssss.
Fogalmam sincs, hogy mikor, mit ettünk, de ezeket készítettem:
paradicsomos húsgombóc spagettivel; kijevi csirke rizibizivel; gombás töltött csirkecomb krumplipürével, franciasalátával.
Tegnap pásztorpite volt.
Sült tegnap dupla adag vajas kifli, aminek a fele a masszőr barátnőmékhez került.
Öröm volt látni a képet, amit küldött milyen jóízűen eszik! :hurra: :hurra: :hurra:
Ma is sütök egy adagot, mert a Férjemet le akarom kiflizni! :D
Elfogyott a sajtos tallér is, úgyhogy készült utánpótlás.
Vigyázzatok Magatokra! Majd valamikor újra felbukkanok! :dr_31:
 

Gecsényi Róbert

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma sóska lett volna, (becézett alakban) maradék fasírttal, de kedvenc kifőzdémben paprikás csirkét fedeztem fel. Mondjuk nem volt nehéz, mert az illata már messziről orrba csapott, és a pultra is ki volt téve. De - gondoltam - nemhiába olvastam annyi apacs felderítő történetet anno.
Persze én speciálisan tudom csak megenni a csirkecombot. Hazaértem, kistányér - nagytányér - kuka egymás mellé. Előszedtem az alsó és felső combot nagytányérra; kezdésnek leműtöttem róla a bőrt. Az kuka. Utána filézni kezdtem a tiszta színhúst - ez ment a kistányérra. Majd elővettem speciális trancsírozó segédemet (olvasószemüveg) és nekiláttam az összes csontról porcról lefejteni a húst. Ezután az összes "csimbókos" részt is lehorgoltam az aktuális húsvégekről, így kaptam egy esszenciális színhúst (melléképzeltem a tábortüzet békepipával Old Shatterhand-el). A többi kuka.
Ezután előszedtem egy nagy teásbögrét, belekotortam a színhúst (melyet bölényhúsnak láttam), rászedtem galuskát, és ráöntöttem a finom szaftot.
Megmelegítettem (ezalatt pl. levettem volna a lovakról a szarvasbőrt és itattam volna őket a patakból) és asztalhoz ültem (wigvam előtt árnyékban).
Elővettem egy kanalat és összekeverve az így keletkezett csirkepaprikás ragut bekanalaztam az egészet. Így elöntött a béke érzete (különösen a hasamban), és elindultam szokásos ellenőrző körutamra a nappali felé (kanapé, plafonellenőrzés).
:D
 

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben a dög melegben csak grillezett (grillkolbász-bajoros ízesítéssel, borsos rudacskák, zöldségek) cucc készült a sütőben, paradicsomleves, maradék sült túrós tészta.
Ja tényleg: újabb pita receptet próbáltam, és azt kértem, hogy rúgjanak seggbe, ha még egyszer is akarok próbálkozni. A 8 db-ból 2 lett tölthető, fene tudja miért nem működik.
Ezután maximum tortlllát sütök. Sütöttem egy kenyeret is a melegszendvics miatt.
Holnaptól: Sóskamártás, bundás falatok, bakonyi gombás szelet (inkább csíkokat szoktam készíteni, de ugyanaz a módszer) és 1x rendelés.

A festő még a jövő héten sem tud jönni, reméljük csillapodik a meleg, mire ideér. Ilyenkor nehéz eldönteni mit válasszak, mert az összes helyiségre ráférne egy kiadós nagytakarítás, de nincs kedvem 2x is megcsinálni. Kicsit még tűröm.
 
Oldal tetejére