Mi volt a mai menü? II.

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
*
hJÉééÉÉéééÉÉÉéé?! Te gombát is teszel a lecsóba?! Még ilyet nem láttam. Igaz, a gomba pörköltbe is szeretem a paprikát és a paradicsomot, de mellé nokedlit, SOKAT. Nokedlit-nokedlivel... Biztosan nagyon ízes volt. Gratulálok!
*
Jómagam új krumpliból krumplipaprikást készítek, most "csendesen" rotyog, van benne nagyon vékonyra szelt füstölt kolbász is. No meg kisült füstölt szalonna zsírján üvegesítettem meg a vöröshagymát, de belevágtam paprikát és paradicsomot is. Késhegynyi őrölt szerecsendióval meghintettem, de valóban NAGYON KEVÉSSEL, mert markáns fűszer és nem szabad kiérezni. Csak azt, hogy mennyei ízes. Hja, az egész köménymagot még nem is említettem, a vöröshagymát, amikor üvegesíteni tettem a sült szalonna zsírjára, akkor szórtam bele, hogy kipattogjon. No meg még egy kis kacsazsírt is tettem a lábosba, mert a szalonnának a zsírja kevésnek bizonyult. Őrült pirospaprika, fokhagyma, lassú rottttttyogás, nagyon lassú - és az eredmény? No persze, a tálalásnál egy evőkanál tejfölt keverek az én lakmámba. Őrületesen finom. Azért nem az egészbe, mert holnapra is marad, s akkor frissen szeretem a tejfölt kavarni de bele... :hurra:
Először készítettem így. Maradt gombám és nem akartam, hogy tönkre menjen. Nem is főztem bele. Külön vajban megpirítottam és a kész lecsóba kevertem.
A krumplipaprikást én őröletlen köménymaggal ízesítem.
Az indiaiak csinálják hasonló módon mint mi, csak könnyű sárga curry-vel és szintén köménymaggal.
Nagyon finom volt.
Ők a paradicsom levest édesen készítik mint mi. Sűrű tejszínnel díszítik és apró sült kenyérdarabokat raknak rá. Szeretem az indiai konyhát.
Finom a vegi konyhájuk. A meleg miatt főleg azt ettük amikor ott nyaraltunk.
Egyszer meséltem olasz vendéglős ismerősömnek a mi édes paradicsom levesünkröl, a homlokára mutogatott. :rohog:
 
Utoljára módosítva:

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Már lassan egy hete nálunk "nyaral" a nagyságos úr. (9 éves lesz). Nagyon jó dolga van nálunk, mondta is az apjának, mert itt azt csinálhatja, amit csak akar.
Na, azért ez nem így van, de ha én egy kis nyugalmat akarok, akkor engedem hogy a számítógépen játsszon. Ha megunja a társasjátékot, kártyázunk. Nálunk az a nyertes, akinél a Fekete Péter ottmarad. :rohog: De kiválóan tud már römizni is. Sakkozni már nem ülök le vele, mert a férjem szerint "még azt is elfelejti a gyerek, amit eddig jól tudott."
Aztán kirándulunk, a kertben lehet bicajozni, ott kevés autó jár, csak azok, akiknek szintén ott van kertjük, és ügyelnek a gyerekekre. Lenne megfelelő fürdőmedence is, csak az idő nem olyan, és nem akarom, hogy megfázzon.
Aztán kötelezően olvasni is kell minden nap. A Rémusz bácsit imádja. Persze mondja, hogy ő már ehhez nagyfiú, de azért csak az 50 éves könyvet veszi a kezébe, ha itt az olvasás ideje.
Enni mindenfélét eszünk, amit a gyerek kíván, ezért aztán döntően tésztát, meg szelet húst, meg leveseket. Ma például karfiollevest főztem, és rántott sertésszűz lesz sült krumplival.
Tegnap meg baconba tekert csirkemellcsíkokat sütöttem gyorsan, krumplipürével.
Aztán volt szalonnasütés, meg lángos, meg pizza, meg palacsinta, meg szilvás gombóc, meg gyümölcsleves, és rengeteg dinnye meg fagylalt.
Ma közölte, hogy hétvégére hazamegy, vagyis otthon marad, mert nem alszik nálunk, este jönnek érte a szülei, és reggel meg hozzák, de a jövő héten megint jön. Én örülök neki.
Szóval telik a nyár. És egy csöppet se csodálkozom rajta, hogy a szülők kicsit kikészültek március eleje óta.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyiket a másikkal. :)

IMG_8437 2.jpg

Én is gyakran készítek indiai receptek szerint ételeket, vagy egyszerűen a mi hagyományos ételeinket fűszerezem indiai módon.
2004-2005 dolgoztam Indiában, akkor szerettem meg és ismertem meg a konyhájukat, annak idején hoztam is néhány szakácskönyvet.

Őrült ország. Kalandos időket élhettél ott át. :)
Én "csak" Rádzsasztán-ban voltam kőrutazáson + Agra. Szívesen mennék megint. Lenyűgöző hely.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Grillezett lazac és rákocskák krumplipürével és párolt zöldségkörettel.
Holnapra sütök reggelire fonott kalácsot.

Nem tudom mi van ma velem?
A kalács tésztájába elfelejtettem beletenni a tojást.
A lazacról kihagytam a citromot.
Azért finom lett, de jó lett volna, ha nem felejtem el!
 
Oldal tetejére