Mielőtt úgy döntenél, hogy nem mész el szavazni, megmutatom az elmúlt 2(8) évet…

Ez a poszt a nemszavazóknak szól. Szóval, ha nem vagy benne abban a cca. 3 millió emberben, ki szarik arra, hogy merre megy a világa, akkor lapozz alulra, MOST! A többieknek pedig próbáljuk felvázolni, hogy mi is az, amire úgy szavaznak, hogy nem szavaznak.

Mert az nem igaz, hogy egy párt egy országban ne legyen leváltható!
Megpróbáltam a minimumot. De tényleg. Minél többet túrtam az adatok között, annál nagyobb volt a hányinger, és annál nagyobb bajban voltam, mert amikor már csak átnézésre várt az anyag, akkor jöttem rá, hogy vissza az adatok közé, mert egy rakat dolog kimaradt. Ez a cucc nem arról szól, hogy mi van az egészségügyben, oktatásban, nyugdíjakban, munkaerő piacon, kivándorlásban, csak a kifejezetten nagy durranásokat veszi elő, mik mind hatással vannak a felsoroltakra. Egész egyszerűen nem létezik, hogy 24 ezer szót végigolvass, még úgy sem, hogy kihagytam nagyjából 30 oldalt, meg még kilencven A4-est a magyarázó, és elemző szövegekkel, szóval ha mégis rávennéd magad, akkor vegyél egy nagy levegőt.

Ez úgy kezdődött, hogy….
Tavaly szeptember magasságában úgy gondoltam, hogy összeszedem a pártok szépen összeszedett ígéreteit, egymás mellé állítom őket, nézzük meg, hogy ezek mennyire különbözőek, vagy mennyire fedik le egymást. Hiszed, ha nem, elsőként Gyurcsány-DK végezte el a feladatát, a többi még mindig azzal foglalkozott, hogy valami írástudót szerezzen magának, ki összeállít egy anyagot, mindezt 7 hónappal a választások előtt. Fogod a fejed, mert ha valakik ennyire szarnak a munkájukra, akkor hogy várod el tőlük egy egész ország irányítását!?

Soha nem az volt a cél, hogy valami kibaszott pártnak kampányoljak. A politika rohadt. Minden országban. Ez tény. Ha valamit politikának hívunk, akkor az totál egyenes út ahhoz, hogy ne működjön. VISZONT, ha az alapjaiban rohadt politikával szemben nem áll egy erő – a választó – ki bármikor, bármely pillanatban ott tartja a “most eltakarodtok innen” feliratú táblát a politika felett, akkor az engedély arra, hogy még rohadtabb legyen. Ez a tábla a választás. Vagy a felgyújtom Budapestet, de az 2006-ban sem váltotta le a politikai elitet, csak 4 évvel később. A nem választás legutóbbi példája Amerika volt 2016-ban.

Tadaaaam…. 55,4 % ment el voksolni, és Donald J. Trump nevű idióta lett az USA 45. elnöke, ki elméletileg egy pillanat alatt tudná lerombolni ezt az egész bolygót, és nagy valószínűség szerint, elnöki idejének négy éve alatt napi 24 órában tucat ember pisál vért azért Washingtonban, hogy ezt ne tegye meg.

Ezért mutatom meg, hogy miért az a cirka 3 millió, és választásokkal sosem foglalkozó ember a legfontosabb ahhoz, hogy bármi változás (hogy szükséges-e, az hosszú lesz) megtörténjen ebben a pöcegödörben.

A FIDESZ szavazó minden körülmények között FIDESZ szavazó lesz!
Ha valami idióta úgy gondolná, hogy a FIDESZ háza tájáról lehet lecsípni szavazatokat, akkor mondom mi van: NEM, nem lehet!

Mi kellett ahhoz, hogy a FIDESZ 1,9-2 milliós tábora egy pillanatra se rendüljön meg? Nézd a narancs vonalat. Feltenném a kérdést, hogy mi kéne ahhoz, hogy megrendüljön, de erre úgy nagyjából mindenki tudja a választ, és akkor most csendben dúdold el a Chopin B-moll szonátáját Op.35…

Bármi történik ebben az országban – tehát, ha holnaptól az M1 minden reggel 8 órakor élőben közvetíti, ahogy Orbán csecsemőket eszik reggelire – a szavazó tábora rendíthetetlen.

Nézzük a TÉNYEKET, mik nem rendítik meg azokat, kik szerelmesek Orbán Viktorba:
2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények



98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése


Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

2011 december: Nyugdíjpénztárak


14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

2012 január: 27% ÁFA


Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

2012 február: Alaptörvény

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

2012 október: Nyerőgépek

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

2013 május: Trafik törvény


300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

2013 június: Letelepedési kötvény


Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

2013 július: Ángyán kilépése


A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

MOL részvények visszavásárlása


Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

2013 október: E.On felvásárlás


Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

2013 november: Földbotrány, Kishantos


Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. Ha csak ezt olvasod el…. Kishantos-ügy

2014 január: Paks2


3 700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

2014 május: Narancsbőr


Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

2014 július: Illiberális demokrácia


Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

2014 október: Internet adó


Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)


6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

Folytatas
 
Sajnos Te pont azt sulykolod, amit az általad elfogadottnak tartott irányzat vall. A Klubrádióban - ami ugye nem tekinthető a jelenlegi kormányzat szócsövének - fejtették ki éppen a minap, hogy az átlagot ez az egész egyáltalán nem érdekli. Pénztárgép meg ott kell, ahol az NGM rendelet előírja... nagyon sok helyen nem kell, akkor mindenki Orbán cimbije? Például az összes fodrász, műkörmös? Vagy az összes ingatlanbérbeadó?
Akkor miért is büntették meg egy fodrász ismerősömet NAV-ilag pénztárgép ügyben?
Még a masszőrnek vagy a zumba oktatónak is pénztárgéppel kell(lene) nyugtát adnia!
Lásd 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet
....
14. 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási, és
15. 93.13 szerinti testedzési szolgáltatási
Szóval? Amúgy csak az Orbán cimbije, aki KIZÁRÓLAGOSSÁGGAL biztosítja az összes pénztárgép kommunikációját potom havi majd 2ooo FT/gép áron (mezei SIM kártyás módon)
Nem a magas áfa a számlagyárosok motorja - az maximum azt befolyásolja, hogy jobban megéri
Úgy vélem, hogy, ha nem érné meg , nem is csinálnák.
1o % ÁFÁ-nál megérné?
számlát gyártani - hanem az, ha nem tudják őket elkapni. Na ez ellen találták ki az ekaer rendszert, a kötelező pénztárgépet, az online autómatabekötést,
Kivéve posta meg Vajna kaszinói... Ja meg a gyevi bíró...
meg a számlázórendszert... és nyugodt lehetsz, ha az ellenzék nyer, ezeket nem fogják megszüntetni.
Nem is megszüntetni kell, hanem mindenki számára egységes és elfogadható áron kell elérhetővé és használandóvá tenni.
A nejem, mint vállakozó a 3. pénztárgépét nyűvi.
2o év alatt. De még most is használhatná az elsőt is, ha nem kötelezték volna jogszabály változások az új megvételére. (Akit érdekel érdeksségként az első 1995-ben 36ooo Ft, a második 2oo3 76ooo Ft, a mostani 18oooo Ft + 576o Ft 3 havonta , mindez egy alanyi mentes egyéni vállalkozó számára előírt.)
Én még emlékszem, hogy az előző koalíció levitte 20%ra az áfát a választások előtt, majd utána szépen visszaemelte 25-re... és azért valljuk be: 25 vagy 27... felháborító különbség!
Vajon a dübörgő gazdaság miért nem tette lehetővé a 2o% visszaállítását az "elmútnyócév" alatt?
 
Utoljára módosítva:
A kevés után is sokat von el az állam, a legrosszabb gazda.
Te emlegetsz állandóan szolidaritást! Ha az állam csak minimális feladatokat lát el, és nem tartja feladatának az újraelosztást, mint a liberális modellekben, úgy szétnyílna a társadalmi olló, hogy ihaj. A szolidaritás pedig ott végezné a csatornában. Ha nincsenek államok, a szabadpiac és a multinacionális tőke azt csinál, amit akar. Na ilyen az államokat lebontani szándékozó multikulturális víziók gazdasági háttere. Szép új világ!
 
Utoljára módosítva:
Miféle jogokról beszélsz? Persze elköltözhetnék Romániába (akár Ausztriába is), ha reálisan lenne rá lehetőségem. Viszont, hogy mondjuk Romániában magyar kisebbségi sorsban gyakorolhatnám-e a jogaimat, arról nem vagyok meggyőződve! Innen látszik, hogy a multikulturalitást erőltető EU-nak (vagy a Soros-féle NGO-knak) fogalmuk sincs az igazi kultúráról: egy szót se szóltak, amikor a magyarokat akasztással fenyegették a zászlóhasználat miatt - és akkor még az autonómiáról nem is beszéltünk! Tehát igen, jogom van arra, hogy szabadon költözhessek, csak épp a kultúrámat, nyelvemet és közösségi önrendelkezésemet nem gyakorolhatom Romániában. Ennyit az emberi jogokról és a multikulturális társadalomról. Ez az uralkodó elit parasztvakítása, amely pontosan tudja, hogy ezeket a deklarált jogokat reálisan mely társadalmi rétegek gyakorolhatják, és melyek számára maradnak holt potenciák. És ez még inkább érvényes a gazdasági bevándorlók nagy részére is!
600 ezer magyar ment ki az utobbi evekbe es elvezik a multikulturaba az eletet, de Erdelybol is tizezrevel mentek el nyugatra.
Csusztatas amit irsz Romaniaba nem igen igyekeznek az emberek mert ok is felzarkozasra szorulnak.
 
600 ezer magyar ment ki az utobbi evekbe es elvezik a multikulturaba az eletet, de Erdelybol is tizezrevel mentek el nyugatra.
Csusztatas amit irsz Romaniaba nem igen igyekeznek az emberek mert ok is felzarkozasra szorulnak.
Az helyzet Melitta ,hogy a románok
mar két évvel ezelőtt is látszott hogy lekörözte Mo-t
Óriás házak ilyen - olyan készültségi fokokban ami azt mutatja
építi míg van pénz aztán ujra kimegy nyugatra hogy folytathassa .
Nem vár mindenféle kormányprogramra hogy elkészüljön az otthona .
A pénzük is stabilabb mint a Ft
amit láttam az arról szólt hogy jólétben élnek
Figyeltem mit és miként vásárolnak nem keresgéli az árakat
veszi amire szüksége van .
 
Egy szo mint szaz, elmegyek majd szavazni, de nem azokra, akik elrendeltek 1986-ban, hogy a "lanchidi csata" soran a rendorok gumibottal verjenek bennunket.
Aki egy zsarnok hazug rendszeres ellen egyszer már felébredt.
Az miért nem veszi észre ismételten abba került?
Valóban az "örök élet" ennyivel többet ér mint az 'ingyen sör"?
 
2006-ban pedig a gyeermekeimnek kellett menekulni a rendortok elol.


Egyeb irant mindketten egyetemistak voltak akkor! Nem huliganok, nem gyujmtogatok, ahogyan azt a baloldali nyugati sajto igyekezett beallitani roluk, es egyetemista tarsaikrol, akik egy bevallottan hazug kormany tavozasat koveteltek( termeszetesen a hazugsagok ellenere nem mondtak le, de ennek a dolognak tobb koze volt a jelenlegiu kormany valasztasi gyozelmehez, mint az a rengeteg ostobasag es bizonyitvanymagyarazat amit azota arrol az oldalrol hallani)
Érdekes oldalát pendítetted meg
Egy rendőröket dobáló tömegben:
Hogyan lehetséges megkülönböztetni a zavargókat a általad sétáló egyetemiszáknak mondottól??!!
A világon nincs olyan hogy egy tömegben meg tudják a csata hevében különböztetni a jót a rossztól
Aki az események sűrűjében van az ott van
Eléggé zűrös és átláthatatlan helyzet volt az Astoriánál
Deák Ferenc téren lévő vandál csoport keveredése a felelőtlenül kivitt Astoriai tömeggel
Ki a garantálója ki kicsoda?Az Astoriai se homogén!!
Mindenki felelőssége az ott történtek
A rendezőké is a résztvevőké is a rendőrségé is
http://magyarnarancs.hu/belpol/a_rendorseg_es_a_zavargasok_attak-kaptak-66245
 
Utoljára módosítva:
A kis malacos mese jutott eszembe, a szoc idokbe, eloszor hatso labunkat probaltuk bejutatni a nemzetkozi szervezetebe, egyre tobbe, ma ugy nez ki helyzet farolunk ki eloszor csak a hatso labunkat lepunk ki a nemzetozi szervezetekbol.
Utána jönnek a V 4-ek, ahol ki is lehet a főnök? Csakis.......
 
Utoljára módosítva:
Cat , hogyan akarod megváltoztatni , ha nincsen normális ellenzék ??? Fegyverrel mint 19-ben ?? Gondolom ha McCaint megkéritek akkor ad majd az itt állomásozoktol eleget !

Miért kell egyből a fegyverre gondolni és a fegyverhez nyúlni? :o

Én nem hiszem, hogy nincs más mód.
Azt mondod, nincs normális ellenzék.
Persze, hogy nincs, hiszen ezt sulykolják évek óta az embereknek, hogy nincs normális ellenzék, mindenki egy utolsó szemétláda, bezzeg a Fidesz....
 
Akkor miért is büntették meg egy fodrász ismerősömet NAV-ilag pénztárgép ügyben?
Még a masszőrnek vagy a zumba oktatónak is pénztárgéppel kell(lene) nyugtát adnia!
Lásd 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet

Szóval? Amúgy csak az Orbán cimbije, aki KIZÁRÓLAGOSSÁGGAL biztosítja az összes pénztárgép kommunikációját potom havi majd 2ooo FT/gép áron (mezei SIM kártyás módon)

Úgy vélem, hogy, ha nem érné meg , nem is csinálnák.
1o % ÁFÁ-nál megérné?
Kivéve posta meg Vajna kaszinói... Ja meg a gyevi bíró...

Nem is megszüntetni kell, hanem mindenki számára egységes és elfogadható áron kell elérhetővé és használandóvá tenni.
A nejem, mint vállakozó a 3. pénztárgépét nyűvi.
2o év alatt. De még most is használhatná az elsőt is, ha nem kötelezték volna jogszabály változások az új megvételére. (Akit érdekel érdeksségként az első 1995-ben 36ooo Ft, a második 2oo3 76ooo Ft, a mostani 18oooo Ft + 576o Ft 3 havonta , mindez egy alanyi mentes egyéni vállalkozó számára előírt.)

Vajon a dübörgő gazdaság miért nem tette lehetővé a 2o% visszaállítását az "elmútnyócév" alatt?

Ez az online pénztárgép a fidesz állatorvosi lova, minden benne van, hazugság, lopás, névre szóló törvénykezés, hivatali visszaélés és végül, de nem utolsósorban az arroganciával párosuló hozzá nem értés.

Hazugság. Hiányzott egy összeg Matolcsinak, hát behazudta, az online pzg. mennyivel növelni fogja az ÁFA bevételt. Vérbeli kereskedő, aki ismeri a vevőkörét, ez nem hozza zavarba, ha szükség van rá.
Lopás. A kialakult 180-200 ezres piacra szemet vetett egy kormányközeli cég. Ez motíválta az azonnali és drasztikus cserét.
És nem az állam, a vállalkozó csorgatja folyamatosan a már emlíett "csókosnak" a havidíjat.
(Volt, aki úgy vett előző gépet, hogy tudta, el kell dobja pár hónapon belül.)
Névre szóló törvénykezés. Ld. kivételek.
Hivatali visszaélés. A piacot előzőleg uraló (hosszú évek munkájával, hátszél nélkül kiépítve) törvénytelen eszközökkel, saját szabályaikat sem betartva nyomták víz alá ezt a céget, mert minő meglepetés, hamarabb előállt saját új gépével. (És mellesleg, a legnagyobb részben itton gyártva.)
Hozzánemértő arrogancia. Senkit nem kérdezve, senkit nem meghallgatva született az egész rémálom.
Nem volt érdekes a gyártó véleménye, a szervizek véleménye, a végfelhasználóé meg főleg, hisz ők eleve galád csalók, akik ellen az egészet kitalálták.
Természetesen az általuk kitalált határidőket saját csokosuk nem tudta tartani és az induláskori eszközök botrányosan (nem) működtek.

A pénztárgépeket természetesen nem ők találták ki (van egyáltalán bármi nóvum a tarsolyukban?). Nem az ő kormányuk vezette be. Hogy ez hogyan történt?
Első lépcsőben nem volt kötelező, de aki vállalta a használatát, megkapta az álamtól. Ingyen.
Második lépcsőben alapkörben kötelezővé tették, ám adtak mellé 25 ill. 50 eFt. támogatást 100 eF alatti gépből, ésszerűen egyszerű adminisztráció mellett.
Ezek az első gépek adóellenőrzés szempontjából még neoprimitívek voltak, sorszámon és GT-n kívül mást még nem tároltak.
A technika fejlődésével (olcsóbb EPROM, nagyobb integráció mellett) módosították nem is egyszer a követelményeket, ám soha nem kellett kivonni az előző "korszerűtlen" típust, azt eladásig vagy a feketedoboz beteléséig tovább lehetett használni.
És a típusok zömét minimális ráfordítással át lehetett alakítani!

Fodrászok és társaik. Volt időszak, amíg őket is behajtották a tv. alá. De mivel a politikus feleségek többet járnak ilyen helyekre, mint gumishoz vagy plasztikai sebészhez, így a nagyobb lobbierejükkel később kivették őket. Ma már nem kötelezettek.
 
Miféle jogokról beszélsz? Persze elköltözhetnék Romániába (akár Ausztriába is), ha reálisan lenne rá lehetőségem. Viszont, hogy mondjuk Romániában magyar kisebbségi sorsban gyakorolhatnám-e a jogaimat, arról nem vagyok meggyőződve!
-
Aranyos Johannsebastian, melyik jogodat nem gyakorolhatod Romániában?
-

-
Innen látszik, hogy a multikulturalitást erőltető EU-nak (vagy a Soros-féle NGO-knak) fogalmuk sincs az igazi kultúráról: egy szót se szóltak, amikor a magyarokat akasztással fenyegették a zászlóhasználat miatt - és akkor még az autonómiáról nem is beszéltünk!
-
Nézd én is "logtam" már a sulibol de nem akasztottam fel magamat.
Ne mondj olyan marhaságot, hogy egy Székely zászlo miatt kivégeznének valakit Romániában!
-
https://dkehg2m1ads8n.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/08/K-5.jpg
-
Csaucseszku idelyén lehetett büntetlenül sikanirozni valakit, az egyszeü embernek nem volt lehetösége a jogát megvédeni egy kormánnyal szemben.
-
Az Europai Unio lehetövé teszi, a világ történelemben elöször azt, hogy mind kis ember akár egy államot is bepereljél, az NGO-k pedig segitenek ehez. (Ennek ügye nem örül a Magyar kormány - azt tudjuk)
-
Tehát igen, jogom van arra, hogy szabadon költözhessek, csak épp a kultúrámat, nyelvemet és közösségi önrendelkezésemet nem gyakorolhatom Romániában. Ennyit az emberi jogokról és a multikulturális társadalomról.
-
Már ne haragudj, Erdély majd 100 éve Romániához tartozik, de mind a fenti video mutatta, az emberek több generatio után is jol beszélnek magyarul (szebben mind a "tanárbácsi" Bayer Zsolt, aki a fekálianyelvet gyakorolja) tehát rosszul vagy tájékozodva.
-
Multi-kulti azt jelenti, hogy sokféleség. Hány ország van ahol több hivatalos nyelv van. Nem muszály neked Erdélyben Románul beszélni de a te problémád ha lesznek akik nem értenek meg.
-
Elárulom neked, hogy az én rokonaim egy része még a Monarchia idelyén (Nagy-Magyarországon) jött világra (északon, nyugaton és délen) és mindegyik több nyelvet beszélt már akkor amikor Erdelyt, Burgenlandot, Felvidéket magyar határok keritették!! Kapito!?
-
Ez az uralkodó elit parasztvakítása, amely pontosan tudja, hogy ezeket a deklarált jogokat reálisan mely társadalmi rétegek gyakorolhatják, és melyek számára maradnak holt potenciák. És ez még inkább érvényes a gazdasági bevándorlók nagy részére is!
-
En másképp fogalmaznék. Azok a magyarok akik beszélnek egy idegen nyelvet (te ezeket "elitnek" nevezed) eltudnak menni külföldre egy jobban megfizetett, egy érdekesebb munka gyakorlásának az érdekében.
-
Aki nem él a "potentiáljával", nem hajlando más kulturákkal ötvözni magát annak a helyzete nehezebb.
-
 
A nyugat-európai politika lenne a példa? Ahol attól kell félni, hogy vajon nem robban-e fel az ember munkába járás, utazás, vásárlás vagy ünneplés közben?! Vagy talán meggyőződéssel hiszik az emberek, hogy ez a sikeres integráció ára?! A magyarok nagy része végigrettegte a 20. századot. Nem is alaptalanul. Némi félsz és megfontoltság nyugaton is elkelne a vak meggyőződés mellé.
Johann , nem a vakság és a meggyőződés vezeti őket. Szimplán csak " van az a pénz" , amiért nem látják a fától az erdőt. Ennyi.
 
Az én ismerősöm lánya fodrász, mivel senki és semmi sem kötelezi a nyugtaadásra, így napi 60000! alatt be sem megy dolgozni.
Fodrász, műkörmös stb..zárva......majd ha bejelentkeztél,,,,akkor talán "fogad".
 
-

Egyre jobban dúl a magyar kormánypárt "népbutító és gyűlölettel töltött választási kampánya.
Érdemes a kormány által csillogtatott eredmények mögé nézni.
Akinek túl gyorsnak tűnt volna Inotai András.
-
A magyar kormány a következő sminkelt eredményekre hivatkozik
- A bruttó szociálprodukció 4%-kal növekedett
- Az államháztartás deficitje 3% alatt van
- A munkanélküliség már 30 éve nem volt ilyen alacsony
- Magyarország ott áll, hogy nincs szüksége EU pénzekre
-
A valóság másképpen néz ki
A bruttó szociálprodukció csak azért tudott emelkedni, mert az Európai Unió 2014-2020 időben 22 milliárd euroval támogatta Magyarországot anélkül, hogy a magyar gazdaság egy centimétert is mozdult volna előre.
-
(az összeg 2020-ig áll a rendelkezés, érdekes miért forszirozta Orbán ennek az összegnek a lehivását 2018-ig ??)
-
Ha ezek a pénzek versenyképes, önfenttartásra képes projektekbe lettek volna befektetve akkor Magyarország most egy stabil, tartós növekedési periodus elött állna.
-
Az államháztartás valójában egy mély mínuszt mutat mert az EU-pénzek nagy része a költségvetés során csupán szétlett osztva.
-
Az alacsony munkanélküliség mögött a képzett emberek exodusa áll.
2010 óta több mind félmillió szorgalmas, tanult, képzett ember hagyta el az országot. (Figyeljünk a számokra, fél millió az a lakosság 5% át jelenti. Ismétlem, a lakoságét és nem a munkaképesek számát amire a százalékban kifejezett munkanélküliség hivatkozik.)
-
A munkaeröknek a nagyméretű kivándorlása nemcsak a jobb kereseti lehetőséggel magyarázandó (már 2010 elött is volt kb. 100.000 aki külföldön látta a jövőjét), hanem egyre jobban igazolt, hogy a kormány demokráciát, szabadságot aláásó politikájával áll szoros kapcsolatban.
-
A munkanélküliségről szóló hivatalos statisztika elhallgatja, hogy az időszakosan dolgozó közmunkások nagy száma szinte kizárólag EU-pénzekből van finanszírozva. A megaláztatások mellett dolgoztatottnak semmi esélye visszatérni a normális munkavilágba.
-
Az éveken keresztül kimaradt béremelések feszültségekhez vezettek a különböző foglalkozási ágakban és képzettséggel rendelkezők között.
-
A gazdasági eredmények nagy mértékben a külföldön dolgozó, pénzt haza utalóknak köszönhető
2017-ben ez az összeg 4 milliárd euro volt, ami a nemzeti jövedelem 3,5%-át teszi ki.
-
Egy ehhez hasonló összeget kap Magyarország évente az EU kohéziós alapjából, ami ugyan csak nem domborodik ki a kormány mell veregetéséből.
-
Magyarország 2007 óta teljes értékű hozzáférést kapott az EU-pénzekhez, ami egy történelmileg egyedülálló lehetőséget adott az ország gazdasági és társadalmi modernizálásához.
-
Csupán ez az EU-kohéziós-forrás lehetővé tett egy 45 milliárd euros pénzáradatot (vagy minimum az évi bruttó szociál produkció 3%-át)
-
Hol vannak ezek a pénzek? :(
-
Nyilvánvalóan (ez a statisztikából is jól látható) nem járultak vele hozzá a gyarapodáshoz, egy tartós versenyképességhez az alkalmazkodóképesség javításához.
-
A pénzek legnagyobb része olyan projektekre lett kidobva, amik nem hoznak létre tartós gazdasági növekedést, ezzel ellentétben állandó fenntartási költséget követelnek, terhelik a nemzeti háztartást, mivel ilyen kiadásokra nem szabad EU-pénzeket kiadni.
(Kisvasutak, kilátotornyok, stadionok állando karbantartást követelnek, terhelik az államháztartást...)
-
A vállalkozói tevékenység teljesen torzítva lett értelmezve
Ahelyett, hogy a gazdasági (és időközben szakemberhiánnyal) küszködő közepes vállalkozásokat segítették volna a lábukra, a pénz az új „vállalkozói-réteg” között lett szétosztva és felszívódott.
-
Minden túlzás nélkül lehet mondani és igazolni, hogy az EU pénzek többségéből
egy politikai Maffia-Állam gazdasági háttere lett létrehozva.

-
Ez lett volt a célja az EU-hivataloknak vagy a prioritása az EU-Polgároknak akik az adójukkal ezt az EU-pénzáldást Magyarország számára lehetővé tették?

A helyzet még paradoxabb, mert
az EU-pénzek egy rendszert támogattak, amelyik az EU alapértékeit az elmúlt nyolc év alatt tudatosan és felelőtlenül megpróbálta leküzdeni vagy nyíltan megsértetták és egy EU-ellenes hivatalos kormánypolitikát folytatott
(pl. propaganda kampány „állítsuk meg Brüsszelt)
 
Akkor miért is büntették meg egy fodrász ismerősömet NAV-ilag pénztárgép ügyben?
Még a masszőrnek vagy a zumba oktatónak is pénztárgéppel kell(lene) nyugtát adnia!
Lásd 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet

Szóval? Amúgy csak az Orbán cimbije, aki KIZÁRÓLAGOSSÁGGAL biztosítja az összes pénztárgép kommunikációját potom havi majd 2ooo FT/gép áron (mezei SIM kártyás módon)

Úgy vélem, hogy, ha nem érné meg , nem is csinálnák.
1o % ÁFÁ-nál megérné?
Kivéve posta meg Vajna kaszinói... Ja meg a gyevi bíró...

Nem is megszüntetni kell, hanem mindenki számára egységes és elfogadható áron kell elérhetővé és használandóvá tenni.
A nejem, mint vállakozó a 3. pénztárgépét nyűvi.
2o év alatt. De még most is használhatná az elsőt is, ha nem kötelezték volna jogszabály változások az új megvételére. (Akit érdekel érdeksségként az első 1995-ben 36ooo Ft, a második 2oo3 76ooo Ft, a mostani 18oooo Ft + 576o Ft 3 havonta , mindez egy alanyi mentes egyéni vállalkozó számára előírt.)

Vajon a dübörgő gazdaság miért nem tette lehetővé a 2o% visszaállítását az "elmútnyócév" alatt?

Nem fogok vitatkozni, mert nincs értelme. Ha ismered a pénztárgépes rendeletet, akkor pontosan tudod miért büntették meg. Nem azért mert hajat vágott, hanem mert kiskereskedelmi tevékenységet folytatott (eladott valamit). "Szeretem" a csúsztatásokat.
Írtam már: azért nem viszik le az áfát, mert a forgalomtípusú adózást preferálják, és nem a jövedelmeket akarják megadóztatni. Több jövedelem = több költés = magasabb forgalmi adó bevétel...
Egyébként meg nincs olyan, hogy "alanyi mentesnek előírt" pénztárgép. Pénztárgép van, amit ha olyan tevékenységet folytat valaki, akkor használni kell. Az alanyi mentesnek is. Csak legfeljebb mások az áfa-gyűjtők benne... (Egyébként meg a szigorítások azért vannak, mert sokan trükközni akarnak a gépekkel... nem véletlen lett pár típus betiltva, és persze tudom, ez egy ilyen ország, senki nem akar adót fizetni. Ha 10% az adó azt sem, mert miért nem 5?)
És még mielőtt: nem, nem tartom jónak, hogy nem engedik a piacon érvényesülni csak a saját embereiket, hogy mindent át próbálnak játszani a haveroknak, meg még pár dolgot. De azt sem szeretem, ha valaki annyira a másik oldalra esik át és rögtön elfelejti, hogy régen sem volt jobb, csak más. És persze azt is megértem, hogy leegyszerűsítve kell kommunikálni, mert az ér el az emberekig...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,511
Tagok
615,660
Legújabb tagunk
kisliget
Oldal tetejére