Mielőtt belevágnál a lépcső építésbe

cyberapa témája a 'Építészet' fórumban , 2010 Július 25.

 1. Ez pontosan így van. Csak az a baj, hogy nincs olyan lépcső amit csak a kosarasok, vagy csak az idősek használnak. Ezért a világon mindenütt mindenkinek a 63cm-t kell megszokni. Így többé kevésbé a lépcsőhöz érve azonos ritmust vehetünk fel, ha ez nem így van, akkor bizony botladozunk az ilyen lépcsőn.
  Kivátelek itt is vannak. Például a gyerekek számára készített lépcsők, mászókákon, vagy csúszdákon. Ott a lépéshossz 40cm körüli.
   
  Melitta kedveli ezt.
 2. cusco830

  cusco830 Állandó Tag

  végre egy oldal, ahol szép kortárs megoldásokat is találhatunk és beszélhetünk róluk! minden ismerősöm azt kérdezi tőlem, építésztől, hogy miért kell ilyen ronda "kockaházakat" építeni, miért nem tervezünk olyanokat, mint száz évvel ezelőtt....inkább nem válaszolnék....
   
  Melitta kedveli ezt.
 3. Miescu

  Miescu Állandó Tag

  Nagyon hasznos kis blog! Nekem igen kis helyem van, kb 170 széles folyosóról kell indítani a lépcsőt és 4m-re kell felvinni. Elég neccesnek látszik.
   
 4. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Előtte nézd meg a Lorettói Lépcsőt !
   
 5. Megabi

  Megabi Állandó Tag

  Szépek, bár számomra kissé bizonytalan hatású.
   
 6. kfcs[45]

  kfcs[45] Állandó Tag

  a lépcső kényelmi fokát meghatározó értéket, mely a lépcsőfok belépő- és fellépő méretének a különbsége B-F. Ennek ideális értéke 12cm
   
 7. balazs123456

  balazs123456 Állandó Tag

  Beltéri lépcsők kényelmes magassága valóban 60-64 cm (2m+sz), de időnként ettől sajnos el kell térni a helyszűke miatt. A fellépés m=19 cm felett már igen kényelmetlen. Ennek ellenkező példája a díszlécső, ami 11 cm alatt ismét veszélyes a kis fellépés miatt.
   
 8. BELLIKÉM

  BELLIKÉM Új tag

  Igen fontos a 2m+sz=63 képlet betartása, ahol a 63 cm egy átlagos emberi lépésnek felel meg. Amúgy jók a képek, vannak jó ötletek.
   
 9. ancika@

  [email protected] Állandó Tag

  a lényeg hogy egyforma legyen a távolság a szintek között
   

Megosztás