Hírek Mielőtt megvakulnának, a szüleik még megmutatják nekik a világot

Egy kanadai házaspár gyerekei egy ritka genetikai betegségben szenvednek, ami a látás romlásával, majd elvesztésével jár. A négygyerekes család úgy döntött: beutazza a világot, mielőtt ez bekövetkezik.

A lányuk, Mia mindössze hároméves volt, amikor a kanadai házaspár, Edith Lemay és Sebastien Pelletier először észrevette, hogy problémák vannak a látásával. Kiderült, hogy a kislány egy ritka genetikai betegségben, retinitis pigmentosában szenved. Később a két fiuknál is hasonló tünetek jelentkeztek, és náluk is diagnosztizálták a betegséget. A harmadik fiuknak ugyanakkor nincs semmi baja.

A retinitis pigmentosa a látás fokozatos elvesztésével jár, és jelenleg gyógyíthatatlannak számít, lassítani sem lehet a folyamatot. A szülők arra számítanak, hogy a gyerekeik teljesen megvakulnak, mire középkorúak lesznek.

Miután feldolgozták a hírt, a szülők az orvosok tanácsára úgy döntöttek, hogy „vizuális emlékekkel” gazdagítják a gyerekeiket, és ennek azt a módját találták ki, hogy bejárják velük a világot. „Azt gondoltam, hogy nem egy könyvben mutatom meg nekik az elefántot, hanem elviszem őket, hogy lássanak egy igazit” – mondta az anya. Így aztán feltöltötték a megtakarításaikat, és egy elindultak világot látni.

Eredetileg 2020 júliusában indultak volna, de az utazási korlátozások miatt halasztaniuk kellett. Végül 2022 márciusában indultak el Montrealból. Jártak Namíbiában, Tanzániában, Törökországban, Mongóliában, Indonéziában. Az apa a CNN-nek azt mondta, főleg a látványra koncentrálnak, és hihetetlen élményekben van részük.


A legidősebb lányuk, a most 12 éves Mia már hétéves korában tudott az állapotról, a két öccse csak nemrég tudta meg, mi vár rájuk, vagy legalábbis lassan megértik, hogy mi történik. A szülők azt remélik, hogy az utazásoknak köszönhetően a gyerekeik rájönnek arra, hogy a nehézségeik ellenére is mennyire szerencsések.


1664288920541.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,181
Üzenet
4,813,341
Tagok
616,415
Legújabb tagunk
Kapásné Horváth Edit
Oldal tetejére