Hírek Mielőtt megvakulnának, a szüleik még megmutatják nekik a világot

Egy kanadai házaspár gyerekei egy ritka genetikai betegségben szenvednek, ami a látás romlásával, majd elvesztésével jár. A négygyerekes család úgy döntött: beutazza a világot, mielőtt ez bekövetkezik.

A lányuk, Mia mindössze hároméves volt, amikor a kanadai házaspár, Edith Lemay és Sebastien Pelletier először észrevette, hogy problémák vannak a látásával. Kiderült, hogy a kislány egy ritka genetikai betegségben, retinitis pigmentosában szenved. Később a két fiuknál is hasonló tünetek jelentkeztek, és náluk is diagnosztizálták a betegséget. A harmadik fiuknak ugyanakkor nincs semmi baja.

A retinitis pigmentosa a látás fokozatos elvesztésével jár, és jelenleg gyógyíthatatlannak számít, lassítani sem lehet a folyamatot. A szülők arra számítanak, hogy a gyerekeik teljesen megvakulnak, mire középkorúak lesznek.

Miután feldolgozták a hírt, a szülők az orvosok tanácsára úgy döntöttek, hogy „vizuális emlékekkel” gazdagítják a gyerekeiket, és ennek azt a módját találták ki, hogy bejárják velük a világot. „Azt gondoltam, hogy nem egy könyvben mutatom meg nekik az elefántot, hanem elviszem őket, hogy lássanak egy igazit” – mondta az anya. Így aztán feltöltötték a megtakarításaikat, és egy elindultak világot látni.

Eredetileg 2020 júliusában indultak volna, de az utazási korlátozások miatt halasztaniuk kellett. Végül 2022 márciusában indultak el Montrealból. Jártak Namíbiában, Tanzániában, Törökországban, Mongóliában, Indonéziában. Az apa a CNN-nek azt mondta, főleg a látványra koncentrálnak, és hihetetlen élményekben van részük.


A legidősebb lányuk, a most 12 éves Mia már hétéves korában tudott az állapotról, a két öccse csak nemrég tudta meg, mi vár rájuk, vagy legalábbis lassan megértik, hogy mi történik. A szülők azt remélik, hogy az utazásoknak köszönhetően a gyerekeik rájönnek arra, hogy a nehézségeik ellenére is mennyire szerencsések.


1664288920541.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.
ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)
pomagrade wrote on merlynthewizard's profile.
Nagyon szépen köszönöm :)
A harmadik is meglett :)
ametiszt99 wrote on sziporka78's profile.
Nagyon, nagyon, nagyon szépen köszönöm, annyira szeretem az Ilona Andrews könyveket, köszönöm a szorgalmas munkádat,nagy örömet szerzel nekem és szerintem sokunknak ezzel:):):)

Statisztikák

Témák
37,471
Üzenet
4,623,270
Tagok
604,528
Legújabb tagunk
Maria dec. 1
Oldal tetejére