Milliárdokat szórt szét a kormány a színházak pénzéből, a színházak forráshiány miatt nem kaptak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 12.

Melitta - 2020 Január 12, 11:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az év utolsó előtti napján több színház megkapta a kormánytól a kultúrtao pótlására benyújtott pályázata elutasítását: miután a kormány milliárdokat osztott szét az arra a saját pályázati kiírása alapján sem jogosult szervezetek, például önkormányzatok, tűzoltó egyesületek vagy az Egységes Magyar Izraelita Hitközség között, az indoklás szerint

  forráshiány

  miatt nem jutott az előadó-művészeti szervezeteknek az előadó-művészeti többlettámogatásból.

  Az Index információi szerint több színház is kapott az azonos szövegű elutasításból; a kultúrtao megszüntetésének egyik legnagyobb vesztese, az Átrium közzé is tette a nekik írt levelet:

  Tárgy: Értesítés elutasított egyedi támogatási kérelemről

  Tisztelt Szervezet!

  Tájékoztatjuk, hogy az 2019. évi Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása program keretében benyújtott, EMT-TE-19-0581 azonosítószámon nyilvántartásba vett egyedi támogatási kérelme a Támogató fejezeti kezelésű előirányzatok gazdálkodási, kötelezettségvállalási és utalványozási, felosztási szabályzatában meghatározott döntéshozó által meghozott döntése alapján elutasításra került.

  Az elutasítás indoka: forráshiány.

  A döntéssel kapcsolatban kifogás, méltányossági kérelem nem nyújtható be.

  A levelek ironikus módon ugyanaznap érkeztek meg, amikor az előadó-művészeti szervezeteknek szánt támogatásból félmilliárd forintot kapott a fideszes vezetésű 17. kerület önkormányzata, valamint a nemrég kormánypárti irányba állított Petőfi Irodalmi Múzeumnak is jutott 415 millió forint, noha a pályázati kiírás szerint egyikük sem pályázhatott volna.

  KB

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 12.

  1. FLAMINGO
   FLAMINGO
   De, hisz "Színház az egész világ!" ....
   ladybug7spots és johannsebastian kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Milyen igaz ! még mindig, sőt....
  3. setni
   setni
   Lehet hogy nem teljesen ide illik...
   Botrányba fulladt a tegnapi hódmezővásárhelyi ünnepség. A XII. Bessenyei Ferenc-díj átadón, a színészóriás özvegye visszavonta a díj alapításakor a Bessenyei név használatához adott hozzájárulását.


   – Bessenyei Ferenc olyan magyar volt, aki Széchenyi Istvánhoz hasonlóan soha nem napi politikai célokért, hanem mindig az egyetemes, örök érvényű igazságokért és a magyar nép erkölcsi, kulturális felemelkedéséért harcolt. Egész életében szenvedett attól, hogy ebben az országban mindig két zászló volt, hogy ez a nép folyton kétfelé szakad. Ezért én, mint Bessenyei Ferenc özvegye, és szellemi hagyatékának őrzője, soha nem engedhetem meg, hogy Bessenyei Ferenc nevét bármilyen politikai csoportosulás, bármely hatalom saját céljaira használja, kihasználja, nevével visszaéljen. Sajnos az elmúlt hónapokban Hódmezővásárhely polgárai, majd önkormányzata úgy döntött, hogy a városban már jó ideje ádáz politikai természetű csatározásokat tovább folytatják, és e csatározásból az idei Bessenyei-díjat sem hagyják ki. Ez az eljárás sem Bessenyei Ferenc szellemiségének, sem a díj kiírásakor részben az alapítók, részben azt általam meghatalmazott célkitűzéseknek, feltételeknek nem felel meg. Ezért nekem, az idei díjak odaítélését, és annak körülményeit sajnos nem áll módomban elfogadni. Megragadom az alkalmat, hogy hivatalosan bejelentsem, hogy a díj alapításakor tőlem kért engedélyt a Bessenyei név használatára ezennel visszavonom. Egy percig se gondolják, hogy örömmel mondtam el ezt a beszédet – mondta az özvegy, majd lement a színpadról.

Megosztás