Milyen brit végzettséget fogadnak el Kanadában?

Üdvözlök mindenkit!

Szeretnék Kanadában (Vancouver elsősorban) dolgozni és esetleg később letelepedni, mert nagyon sok pozitívat hallottam az országról és az ott élő emberekről. Jelenleg Angliában élek (már több mint 2 éve) és raktárban dolgozom (előtte pedig idősgondozóként).

Azt szeretném megtudni, hogy melyik típusú brit végzettséget fogadnak el Kanadában illetve melyiket érdemesebb megszerezni. A hiányszakmákat már átnéztem és most képzéseket keresek, de nem szeretném sem az időm sem a pénzem elfecsérelni olyan kurzusokra amelyeket később nem fogadnak el.

Úgy tudom hogy ami fontos az, hogy NVQ Level 2 vagy 3 végzettségem legyen vagy legalább is a City and Guilds által elismert (Mármint itt Angliában). Próbáltam utána nézni de nem találtam egyértelmű válaszokat ezzel kapcsolatban.

Megértem ha nem kapok választ, de remélem hogy hátha valaki szintén az Egyesült Királyságból ment ki Kanadába.

A válaszokat előre is köszönöm.

További szép napot!

Üdv Tamás
 
Hm. Úgy látom sajnos senkinek nincs tapasztalata a témában. Sebaj. Akkor csak egy dolog van hátra. Előre! Megszerzek valamilyen képzettséget és azzal szerzek állást. :)
 

papus666

Új tag
Üdvözlet!

Azért írok neked, mert engem is érdekel a dolog, bár én nem Kanadában szeretnék élni.
Engem az USA vonz de oda lehetetlen eljutni olyan céllal, hogy ott élj. Nem is szeretik hangsúlyozni a náluk lévő hiányszakmákat.
A lényeg, hogy az Angliában letett képzéseket elfogadják majdnem mindenhol, de az angolszász területeken mindenképpen. Ez ugye USA; Kanada; Ausztrália; Újzéland;
Kanadában például pontrendszer van, ami azt jelenti, hogy kitanulsz valami hiányszakmát ( ez lesz az NVQ-s képzés )és anyanyelvi szinten tudod az angolt, akkor beengednek aztán a többi megy magától.
Hirtelenjébe ezt találtam: http://www.canadianimmigration.net/...ker/skilled-occupation-list.html#.UukQDfnH_cs
Itt van, hogy a bányamérnök, olajmérnök, meg ilyen egészségügyben dolgozókból van hiány. Ezekhez mind felsőfokú végzettség kell, de nézegetsd tovább! Ez a SOL lista.
Várom a fejleményeket :)
Üdv:
Szilard
 

Kitti32

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tamas,
En inkabb a hivatalos kanadai weboldalt javasolnam bongeszesre: http://www.cic.gc.ca
Itt talalod a SOL listat (plusz egy csomo mas hasznos informaciot): http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp?expand=jobs#jobs (sajnos mar vannak olyan szakmam amire mar nem fogadnak jelentkezest mert betelt az eloiranyzott letszam).
Itt irjak azt is hogy minden, mas orszagban szerzett vegzettseget igazolo dokumentumot ertekeltetni kell egy erre szakosodott kanadai intezmennyel ("include either a completed Canadian educational credential or a completed foreign educational credential with an Educational Credential Assessment (ECA) from an approved organization". Ennek a neve (legalabbis ahol en anno csinaltattam az ertekelest) IQAS International Qualification Assessment Service; itt az Albertai infokat nezheted meg errol: http://eae.alberta.ca/labour-and-im...tional-qualifications-assessment-service.aspx

Azzal kapcsolatban hogy konkretan a Te vegzettseged minek felel meg Kanadaban, szerintem csak egy hiteles uton tudhatod meg, ha kered az IQAS ertekeleset, ami persze belekerul nemi penzbe es idobe, de akkor legalabb tisztan lathatsz a temaban.
Sok sikert!
 
Huh jó ideje nem írtam ide de nem feledkeztem el a csoportról. :) Tavaly megpróbáltam bekerülni a helyi főiskolára (electrician). Ami sikerült is de mivel számomra csak az apprentice program lett volna megfelelő sajnos nem sikerült végül elkezdeni a tanulmányaimat. Ugyanis nem találtam olyan céget aki "befogadott" volna hiába sikerült a felvételi.

De nem adtam fel. Találtam Londonban 1-2 megbízható és le ellenőrizhető központot akik (jó sok pénzért :) ) képeznek hozzám hasonló emberkéket. Szóval most itt tartok. 2016 tavaszán elkezdek egy 4-6 hónapos kurzust aztán év végére szerzek állást és pár év tapasztalatot és remélhetőleg egy pár éven belül már Kanadából írhatok nektek.

Ezt csak úgy leírtam ha valaki esetleg érdekelne hogy alakul ez a történet. :)

További szép napot!

Üdv Tamás :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hogyne erdekelne,hogy alakul az eleted. Orulunk ,ha beszamolsz ,mert minden info sokat segit az embereknek akik ki akarnak jonni.
 
Halihó mindenkinek! :)


Most ott tartok hogy hétfőn megyek vizsgázni és gyakorlatra Londonba. Remélem sikerül! :)

Ha valakinek szüksége van infóra ilyen jellegű tovább tanulással/átképzéssel kapcsolatban (UK), nyugodtan írjon nekem. Ha tudok szívesen segítek.


Szép napot mindenkinek!

Üdv Tamás :)
 
Oldal tetejére