Milyen gyógyteák segítenek a fogyásban,az édesség iránti vágy leküzdésében?

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.





Segítsűnk egymásnak, akiknek már vannak erről tapasztalatai ,kérm írjon,ossza meg velünk...
 

pufcika

Állandó Tag
Állandó Tag
Az édesség iránti vágy C vitamin hiányra utal. Ilyenkor a receptorok nem tudják fogadni sejt szinten a vérben lévő glükózt. Ezért vágyunk mégtöbb édességre. Szóval, ha teázni szeretnénk ellene, cukormenteset igyunk, mondjuk csipkebogyót, mert abban sok a C vitamin.
 

dina20

Állandó Tag
Állandó Tag
én minden reggelemet teával kezdem.mindegy csak ne legyen ízesítve a tea. Valamiért ha ízesítem rögtön felpuffadok.

A zöld tea a kedvencem, már minden létező márkát ittam amit nagy és kiskerben forgalmaznak és rém nagy különbségek vannak. de hamar megunok egy-egy fajtát, szóval mindig megadom magamnak a választás lehetőségét és többféle van a táskámban.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
A legtöbb irodalomban a Mate teát említik, mint étvágycsökkentő hatású teát, illetve létezik egy teakeverék filteres és szálas kiszerelésben is a Styler. Nekem ez is jó volt. Hasonló cipőben jártam évekig, úgy tűnik már a helyes útra léptem :). Ami nekem nagyon sokat segített, minden étkezés után mentolos fogrkémmel fogmosás. Volt olyan nap, hogy 10x mostam fogat. Főleg este. Mert minden egyes bűnös falat után rohantam a fogkeféért. Bejött.
Ugyan nem tea, de a szénhidrátanyagcserét kedvezően befolyásolja a króm.
 

nagynagus

Állandó Tag
Állandó Tag
A zöld tea és szűztea nekem bevált. De a legjobb egy normális étkezés kialakítása és akkor nincs szükség ilyenekre.
 

Tedina3

Állandó Tag
Állandó Tag
A zöld tea nagyon jó, de nekem nem mindegyik fajta vált be. Volt olyan, amelyiknek nagyon fűíze volt. A szűzteát csak akkor ajánlom, ha otthon vagy, mert ha menni kell, menni kell... és ha épp egy forgalmas út közepén állsz, hát elég kínos...
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
ami nekem bevált

Zöld tea az első helyen, zsirégető hatása ismert, de legalább 1L (4 csésze) d.u. 5 óráig, persze cukor és más édesitőszerek nélkül, a filtert max 5 percig hagyni a teában. Aztán a fehér tea, lapacho, a mate (különösen reggel), guarana teák. Jobb izért lehet mentát csipkebogyót, stb. hozzátenni.
Édesség iránti vágy (ipari mennyiségben) krómhiányra utal, ezt tablettában lehet beszerezni. Krómhiány következtében emelkedhet a koleszterin és a vércukorszint, növekszik a szervezet insulin igénye, ami az édességvágyban nyilvánul meg.Természetes forrásai :
a teljes kiőrlésű gabonák, sörélesztő, húsok, máj, sajt, hüvelyesek gazdag krómforrások, bár a felszívódás aránya nem túl magas.
Férjem ipari mennyiségű édességet volt képes eltüntetni, aztán a króm segitett ezen változtatni... :p
A jó minőségű gyümölcstea, de még a pohárviz is étvágycsökkentő (perpillanat).
2L teát (a fentiekből) iszom naponta, plussz kilóra már nem panaszkodom, illetve lenne még 2-3, de népes családom letiltott... :(
Az 1L zöldet (esetenként mentával izesitve) előre elkészitem, leszűröm, termoszban tartom, délig megiszom. Kávé ilyenkor nincs!!
(Túlságosan bepörögnék... ;)).

kiss

greentea.jpg
 

helli31

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is a zöld teára esküszöm.

Ja igen és a megfelelő étrend.

Bá én úgy gondolom, hogy aki olyan alkat ehet ihat bármit aki nem az pedig mindegy mit csinál.

A mályvatea is jó már azt is próbáltam.
 

gombicsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Láttam egy jó filmet a matte teákról nagyon jó élettani hatása van, de hogy fogyasztana -e? Tudtok erről valamit?
 

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
A Styler teáról még nem hallottam, a többiről igen- . A krómot elkezdtem szedni pár éve, de nem vettem észre változást,és bevallom ,el is felejtettem gyakran ,hogy bevegyem...:) Úgy látszik, én már csak ilyen édesszájú maradok...:)
 

meszarosicu

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem teázom, de délig nem is eszem semmit, csak egy almát. Minden áldott nap, ez nagyon rendben tartja az emésztést és ki lehet bírni. Természetesen a kávémat megiszom fele édesítő fele cukor arányban.Rendesen ebédelek, főtt ételt, normálisat, és 5 óra után már általában semmit. Sokat gyalogolok és kerékpározom. Szoba- és normál kerékpárral. Tartom a formámat. Kenyeret nagyon ritkán eszem, de ha megkívánom azonnal 1/4 kg-ot "bevágok". Valamikor a TV reklám inspirál az édességre, akkor azt is eszem de persze módjával. (inkább csak hétvégén a sütit.)
 

Bonci13

Állandó Tag
Állandó Tag
A zold tea mindenképpen az elso helyen áll, én kb. 2litert iszom minden nap,csak citrommal izesitve. ezen kivul a borsmentha,és a csalán nagyon jo. viszont ha édesre vágyom akkor mindenképpen valami jo eros gyumitea segit:)csak citrommal,vagy nagyon pici mézzel.
viszont a szuz teát még nem probáltam. lehet itt is kapni???és milyen néven van ,ha van???
 

meseb

Állandó Tag
Állandó Tag
Tavaszi kúrához: minden reggel 1 csésze édeskömény vagy zsurló vagy nyírfalevél tea kevés citromlével, éhgyomorra. Nekem bevált!
 
Oldal tetejére