Milyen gyógyteák segítenek a fogyásban,az édesség iránti vágy leküzdésében?

pirkadat

Állandó Tag
Állandó Tag
Igaz hogy ez nem tea, de a schüssler diagnosztika szerint ezek a tünetek, vagyis az édesség vágy kétféle ásványhiánnyal, vagy az ásványok nem megfelelő sejtszintű működésével is kapcsolatban lehet. Ha vki akut csokoládévágyban szenved, akkor a magnéziummal van baj és ajánlott a 7-es Mg-Phosporicum schüssler (homeopátiás) ásványi só szedésével rendezni az egyensúlyt (napi 3×1 - min. 3 hónapon keresztül - nyelv alatt kell hagyni szétesni). Ha viszont hidegen hagynak a csokik viszont az édes sütemények után ellenállhatatlan vágyat érzel, akkor a 9-es Na-Phosporicum tabletta szedését javaslom ugyanilyen adagolásban (bár túladagolni nem lehet).
Fontos, hogy laktóz érzékenyek ne szedjék, mert a homeopátiában tejcukron dörzsölik el a hatóanyagokat!
 

Globalmind

Állandó Tag
Állandó Tag
Az édesség iránti vágy leküzdésében az ásványi anyagok közül segít a króm. Cukorbetegeknek különösen ajánlott a rendszeres krómfogyasztás.
A mexikói fügekaktusz a fogyásban segíthet. Mexikóban levesekbe, salátákba keverve is fogyasztják, mifelénk csak étrend-kiegészítőként kapható. Én magam is ismerek egy-két jó készítményt a növényből.
De meggyőződésem, hogy igazán hatékony fogyás csak akkor érhető el, ha az ilyen készítmények szedését kiegészítjük mozgással és diétával. És az életstílus megváltoztatásával valósítható meg, hogy a leadott kilók ne is jöjjenek vissza.
 

Wieszt

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsírégető tea:
Chai tea
fahéj,gyömbér,
kardamom,
csillagánizs,
szegfűszeg,
szerecsendió ízesétessel kapható.
A fahéj, a csillagánizs és a gyömbér nem csupán kellemes aromájú fűszernövények, de serkentik a vérkeringést, felmelegítik a testet, antibakteriális hatásúak, valamint fokozzák az anyagcserédet, támogatva ezáltal a fogyást.
 
B

baggins

Vendég
Üdvözletem a fogyni vágyóknak.

Mindenek előtt el kell mondjam, közel 10 éve praktizáló természetgyógyász vagyok. Nem önjelölt természetgyógyász, hanem felsőfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező, tehát tanultam a szakmát.
Ki kell ábrándítsam azokat, akik különféle teáktól, ráolvasástól várják a fogyást. A fogyásnak nagyon egyszerű képlet a titka: Ha a bevitt kalóriák nagyobbak mint az elégetett kalóriák, hízni fogunk, fordított esetben fogyni fogunk. Ennyi, és nem több. Itt a fölös kalóriák bevitelének a korlátozása, illetve a már bevitt kalóriák elégetésének a mikéntje a lényeg. Én is adok a hozzám fordulóknak tanácsot ez ügyben, ami azzal kezdődik, hogy nem fogyókúrát ajánlok, hanem életmód változtatást. Életmód változtatást, aminek a fejben kell elkezdődnie, mert ha nem így történik, ideig-óráig el lehet szórakozni a fogyás gondolatával, de az nem sokra vezet. Én fül akupunktúrával vezetem be a fogyást, ami az öt NADA pont megszúrásából áll, ami mindenféle szenvedélybetegségre jó. Az evés is egyfajta szenvedélybetegség, mert a civilizált társadalomban gyakrabban eszünk pótcselekvésből, mintha ténylegesen az éhség elmulasztására.
A NADA programról itt nem írnék bővebben, akit érdekel, keressen rá az Interneten, komoly szakirodalma van. A fülpontok szúrása csökkenti a megvonási tüneteket, ami a kevesebb táplálék bevitelével jár, és a tapasztalat szerint csökkenti a szénhidrát éhséget, valamit az evés iránti vágyat. Egy hónapig tart az akupunktúrás kezelés, amit három naponként kell megismételni. Egy hónap alatt annyit összeszűkül a gyomor, hogy kevesebb táplálékkal is béri. Ennek a módszernek szerves része az étrend megreformálása, valamit a rendszeres mozgás beépítése az életünkbe. Ez utóbbi két dolog jelenti hogy ne valami külső dologtól várjuk a csodát, hanem tevőlegesen tegyünk valamit az egészségünk, a jobb életminőségünk érdekében. Sajnos az emberek hajlamosak arra, hogy egy tabletta bevételétől várják az eredményt, de maguk semmit sem hajlandók a cél elérése érdekében tenni. A közel 10 év alatt nagyon sok emberen alkalmaztam a fent leírt módszert, és körülbelül 70%-os eredménnyel. Vannak peches anyagcsere típusú emberek, akiről szinte lehetetlen a kilókat lefaragni, de ezek vannak a kisebbségben. Akiknél nem működött a módszer, azok nem tartották be a megbeszélteket, illetve nem csinálták végig már az akupunktúrás szakot sem. Az a 70 százalék akiknél sikeres volt a testsúlycsökkentés, minden megbeszélt dolgot betartottak.

Lehet testsúlyt csökkenteni ideig-óráig teákkal, de azok szinte kivétel nélkül úgy hatnak, hogy vízhajtó hatásuk van, tehát az illető kipisil egy jelentős mennyiségű vizet. Ez a módszer nem veszélyetelen, mert a mértéktelen vízhajtás kivisz a szervezetből az ionokat, ásványi sókat, makro és mikroelemeket, és szerencsétlen esetben a szervezet összeomlásához vezet. Az úgynevezett zsírégető teák is csak azt a zsírégetést támogatják, ami aktív testmozgás következtében amúgy is bekövetkezik.

Üdvözlettel:

Kis István
természetgyógyász
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
keverek tea: Chia-mag (aztek zsalyamag) + mate + rooibos + citromfu + menta +gyomber + lenmag + goji + senna (jo izu, de fogyasztasa mellett redukalni ajanlatos a kavet)

ha nem is olvasztja a kilokat, de javitja az emesztest, ezaltal segit a puffadtsagon, energizal, csokkenti az etvagyat.
/amugy tenylegesen csak az fogyaszt, amit nem eszel meg/

aztek-kincs-chia-mag-aztekzsalya-22178.jpg
 
Emésztést segít a : katángkóró, aranyvessző, borsmenta tea. Kimondott fogyásra a bodzavirágtea naponta 5 csésze evés után kb. 15 perc.
 

Batyubácsi11

Állandó Tag
Állandó Tag
hú nekem a fagyöngy tea, olyan rossz, hoyg elmegy tőle az étvágyam...
Én a következő módon iszom a gyógyteákat: forrásban lévő vízbe (2 dl) teszem a filtert. 1/4 óra múlva kiveszem.
Megvárom, amíg langyosra hűl. Megiszom a teát, majd azonnal egy korty vízzel kiöblítem a szám, így elmegy a rossz "mellékíz".
 

hideki77

Állandó Tag
Állandó Tag
Citromfű tea. Kiváló étvágya lesz tőle az embernek, amit nem lehet édességekkel, nasival csillapítani. Rendes kajára vágyik az ember tőle.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
FOGYÓKÚRA előtt és UTÁNA....
Elképesztőek ezek az eredmények és a látvány :cool:

Kattints a linkre, mert érdemes!

http://www.boon.hu/ha-ez-a-35-elotte-utana-foto-nem-konnyiti-meg-a-fogyokurajat-akkor-semmi/3077793?utm_source=juno.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=juno.hu


Felismerhetetlenek mindazok, akik rászánták magukat és végig is csinálták becsülettel a kúrát. Innen is csodálom őket, s nem véletlenül. Milyen hatalmas akaraterővel rendelkeztek? Ha csak ezeket a fotókat végig nézzük és nézzük is végig, talán felsejlik bennünk, hogy mi sem vagyunk ügyetlenebbek, mi sem vagyunk olyan "elvetemültek", hogy hagyjuk magunkat elcsábítani a különböző ízletes lakmák után. Most - jelzem - belevágtam.
Már többször sikerült azzal a módszerrel lefogynom, (no utána gyorsan vissza is híztam, utoljára már nem is érdekelt, hogyan nézek ki). Most viszont már teher a sok kiló, muszáj megszabadulnom, elhagyni a felesleges kilóimat.
A módszerem a következő, csak olyat eszem és SÓTLANUL, amit nem szeretek. Ha igen, akkor elrontom azzal, hogy ráreszelek nyers céklát, ami különben rendkívül egészséges. Sőt vér és mindenféle tisztítóként "üzemel" a szervezetünkben. Ma is vacsorára 2 kemény tojást ettem, csalamádéval és a felszeletelt kemény tojásra ráreszeltem nyers céklát, nehogy már örömködjek. A legnagyobb bajom az, hogy már gondolatban főzök, már gondolatban el is tudom készíteni, sőt! Többször el is játszom a gondolattal, már a receptek olvasásakor, hogyan is készíteném én el ezt, vagy azt a finomságot. Máris rakódnak rám a kilók. Ez rettenetes. Most már meg kell állnom, most már az egészségemért kell harcolnom. Ezeket a fotókat mindazoknak azért hoztam be, hogy mi sem vagyunk kevesebbek. Mi sem vagyunk gyöngébbek, minket sem csábít majd el sem a fagylalt, sem a sütemény, de még a friss kenyér illata sem. Csak azért is megmutatjuk, elsősorban magunknak, hogy mi is erősek vagyunk. Csak utána meddig tartjuk, meddig sikerül betartani a főtt zöldséget, párolt csirke-, pulykahúst és az Abonett, no meg azt a rizs- és rozs száraz akármikkel a diétát, az csakis rajtunk múlik.
Nosza, akkor nézzük végig a fotókat és erősödjék meg bennünk az elhatározás, hogy mi sem vagyunk kevesebbek, mint ők, akik itt a fényképeken láthatóak. Érdemes rákattintani, a linkre, Te is tegyed meg, ha már megért Benned az elhatározás! Itt mellékelek egy írországi kis manót, Aki nemcsak pénzt, de szerencsét is hoz,az akarat pedig Benned van! No, akkor ne csak nekem, de mindannyiunknak segítsen.
 

Csatolások

  • 014.jpg
    014.jpg
    652.4 KB · Olvasás: 3
Utoljára módosítva:

Gagul

Kitiltott (BANned)
FOGYÓKÚRA előtt és UTÁNA....
Elképesztőek ezek az eredmények és a látvány :cool:

Kattints a linkre, mert érdemes!

http://www.boon.hu/ha-ez-a-35-elott...o.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=juno.hu


Felismerhetetlenek mindazok, akik rászánták magukat és végig is csinálták becsülettel a kúrát. Innen is csodálom őket, s nem véletlenül. Milyen hatalmas akaraterővel rendelkeztek? Ha csak ezeket a fotókat végig nézzük és nézzük is végig, talán felsejlik bennünk, hogy mi sem vagyunk ügyetlenebbek, mi sem vagyunk olyan "elvetemültek", hogy hagyjuk magunkat elcsábítani a különböző ízletes lakmák után. Most - jelzem - belevágtam.
Már többször sikerült azzal a módszerrel lefogynom, (no utána gyorsan vissza is híztam, utoljára már nem is érdekelt, hogyan nézek ki). Most viszont már teher a sok kiló, muszáj megszabadulnom, elhagyni a felesleges kilóimat.
A módszerem a következő, csak olyat eszem és SÓTLANUL, amit nem szeretek. Ha igen, akkor elrontom azzal, hogy ráreszelek nyers céklát, ami különben rendkívül egészséges. Sőt vér és mindenféle tisztítóként "üzemel" a szervezetünkben. Ma is vacsorára 2 kemény tojást ettem, csalamádéval és a felszeletelt kemény tojásra ráreszeltem nyers céklát, nehogy már örömködjek. A legnagyobb bajom az, hogy már gondolatban főzök, már gondolatban el is tudom készíteni, sőt! Többször el is játszom a gondolattal, már a receptek olvasásakor, hogyan is készíteném én el ezt, vagy azt a finomságot. Máris rakódnak rám a kilók. Ez rettenetes. Most már meg kell állnom, most már az egészségemért kell harcolnom. Ezeket a fotókat mindazoknak azért hoztam be, hogy mi sem vagyunk kevesebbek. Mi sem vagyunk gyöngébbek, minket sem csábít majd el sem a fagylalt, sem a sütemény, de még a friss kenyér illata sem. Csak azért is megmutatjuk, elsősorban magunknak, hogy mi is erősek vagyunk. Csak utána meddig tartjuk, meddig sikerül betartani a főtt zöldséget, párolt csirke-, pulykahúst és az Abonett, no meg azt a rizs- és rozs száraz akármikkel a diétát, az csakis rajtunk múlik.
Nosza, akkor nézzük végig a fotókat és erősödjék meg bennünk az elhatározás, hogy mi sem vagyunk kevesebbek, mint ők, akik itt a fényképeken láthatóak. Érdemes rákattintani, a linkre, Te is tegyed meg, ha már megért Benned az elhatározás! Itt mellékelek egy írországi kis manót, Aki nemcsak pénzt, de szerencsét is hoz,az akarat pedig Benned van! No, akkor ne csak nekem, de mindannyiunknak segítsen.
- G.B.



és ami igy lement - az pár nap alatt szignifikáns tapasztalatok szerint vissza is jön. Mert az okozatot s nem az okot kezeled.
 

Citrin17

Állandó Tag
Állandó Tag
A gymnema sylvestre gyógynövény nagyon hatékony a szénhidrãt/édesség kívãnásának megszüntetésére. A reggel éhgyomorra ivott minél melegebb víz citrommal is hatásos.
 
Oldal tetejére