Milyenek a Magyarok?

Spanky témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2006 Február 4.

 1. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Ilyenek a magyarok, akikre - többek között - büszkék lehetünk jelen korunkban:
  http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-zsenialis-magyar-talalmany-2015-bol/
  Igaznak tűnik az az amerikai mondás, hogy
  "a magyar az, aki a forgóajtón a hátad mögött megy be és előtted jön ki."
  A kreativitásunk és a fantáziánk szinte határtalan.
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Novum!
  Igaz, a bejegyzésedet már évekkel ezelőtt írtad, de nem szabadna általánosítani.
  Nem szabad az egyenkötényt mindenkire ráerőltetni.
  Azért nem így van. Az én környezetemben, a barátaim, a közeli jó ismerőseim, sőt a szomszédaim is megbízható, szavukat megtartó emberek.
  No rólam már nem is énekelve...
  Vannak korrekt emberek is. Ne írj le olyan ítéletet, ami nemcsak rosszul esik, de ha belegondolsz, még önmagad sem ismered igazán. Nekem is voltak saját magammal is meglepő dolgok. Úgy reagáltam, ahogyan nem, vagy ahogyan kellett volna. Szinte "csípőből".
  Jó egészséget, s minden szépet és jót. Remélem benézel hozzánk, mert érdekes, jó írásokat találnál.
  G.B.
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Büszke vagyok, s ezzel nem vagyok egyedül!

  Miért?
  Mert magyar fejlesztésű jeltolmács szoftver hódítja meg Amerikát és remélem a többi országot is. Hatalmas ez a segítség a siket-némáknak... Semmivel sem mérhető.
  Egy magyar fejlesztésű program képes felismerni és angol nyelvre fordítani a jelnyelvet.
  A cél most az Egyesült Államok-beli elterjesztés, a további jelnyelvekre való adaptáció, majd pedig a tetszőleges nyelvpárok közti fordítás lehetővé tétele.
  Másfél millió eurót kapott a SignAll Technologies Zrt., hogy továbbfejleszthesse az amerikai jelnyelvet valós időben fordítani képes technológiáját.
  Az innováció tavaly elnyerte Brüsszelben az LT-Innovate díjat, idén pedig külön cégként futhat tovább egy háromszereplős befektetői csoport támogatásával.
  „A világszinten egyedülálló eredményeknek köszönhetően a fejlesztés nem csupán felismeri jelnyelv jeleit, hanem a világon elsőként a jelnyelvi mondatokat angol nyelvre le is fordítja” – mondta Andrej Kiska, a Credo Ventures képviselője.

  A technológia két, napjainkban robbanásszerűen fejlődő terület, a gépi látás és számítógépes nyelvészet együttes felhasználására épül.
  A magyar fejlesztésű jeltolmács sikersorozata jó ideje tart. A NASA és a Google által alapított Singularity University CEE – Global Impact 2014-es versenyén a legjobb nyolc közé jutott, de kedvező fogadtatást kapott a bécsi Pioneers és a helsinki Slush fesztiválokon is. A legrangosabb nyelvtechnológiai díjként számon tartott LT-Innovate Award elnyerése előtt pedig közönségdíjas lett a Várkert Bazárban megrendezett Smartmobil 2015 konferenciájának a CEE Lift off! nevű startup-versenyén.
  Sokan azt hiszik, hogy a jelnyelv a világon egységes, pedig több mint kétszáz különböző jelnyelv létezik.
  „Fejlesztésünk elsőként az egységesen amerikai jelnyelvet használó USA piacára készülhet el, ahol az esélyegyenlőség kapcsán magas a társadalmi érzékenység. A legkiválóbb fejlesztőkkel és nyelvészekkel bővülve további jelnyelveket is tervezünk feldolgozni, így reméljük, pár éven belül akár Magyarországon is használni fogják a rendszert, sőt képes lesz akár a magyar és amerikai jelnyelv közötti tolmácsolásra is” – mondta Robotka Zsolt, a SignAll Technologies Zrt. alapítója.

  A befektetés hatalmas lökést adott a fejlesztésnek, melyen egy folyamatosan bővülő csapat dolgozik tovább. A következő időszakban a cél nem csupán a technológia tökéletesítése, de annak megismertetése az Egyesült Államok releváns szervezeteivel és közösségeivel ugyanilyen fontos szerepet kap. Az egyik legígéretesebb magyar vívmány nem véletlenül keltette fel a befektetők figyelmét, a technológia iránti piaci igényt az a tény is erősíti, hogy az amerikai jelnyelvet csak az Egyesült Államokban több mint félmillió ember használja anyanyelveként.

  [​IMG]

  Ehhez az eredményhez csak szívből lehet gratulálni! Csak így tovább, segítsük siket néma embertársainkat, minél több elérhető lehetőséggel, de itthon Magyarországon is...
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ilyenek vagyunk! - mi magyarok...
  Sírásó versenyt rendeztek


  Szokásainkba belesüppedünk, görcsösen ragaszkodunk az általunk megszokottakhoz. Pontosítok, a világon szerte-szana, többnyire a hamvasztásos temetési módot választják. Több okból is. Kivételek mindig akadnak, akik bármi okból hárítják ezt a végső megoldást. Magyarországon pedig a helyett, hogy a hamvasztásos temetést szorgalmaznák, nem. Visszanyúlnak a régmúltba...
  Még az ilyen sírásó verseny rendezése okán is. Bele sem gondolnak abba a folyamatba, hogy ezzel ezt a temetkezési módot választók táborát erősítik. Tizennyolc csapat részvételével, Debrecenben rendezték meg az első magyar, országos sírásóversenyt. A hant formáját, méretét, szépségét is nézték az első országos sírásóversenyen Debrecenben. A versenyen számított a sírgödör mérete és a gyorsaság is.

   
 5. sirion01

  sirion01 Kitiltott (BANned)

  ami a fentiből kimaradt :

  A győztes csapat képviseli majd hazánkat a nemzetközi sírásó versenyen

  ez csak integráció és multkuki most már az se jó ?
   
  kágyula kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Óh, kedves Siriono1,
  ez a legfontosabb! A győztes csapat képviseli majd hazánkat, a nemzetközi sírásó versenyen. El nem tudom képzelni, hogy a nálunk fejlettebb országok közül melyik lesz az, ahol ilyet megrendeznek?
  Még mindig az a vesszőparipám, hogy nem ezt a vonalat/tábort kellene erősíteni. A hamvasztásos megoldás az, ami környezet- és pénztárca kímélő, emberségesebb megoldásnak tudok be. S, ezzel nem vagyok egyedül...
  Legalábbis reménykedem.
  G.B.
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mi van a szegenyeknek maguknak kell eltemetni a halotaikat vagy errol mar letettek?
  HA mas haszon nem lesz belole ,de legalabb tudnak segiteni az idoseknek akik keptelenek kiasni a sirhelyt.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 2
 8. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  na azzal a jelnyelvvel nagy vigyázni kéne ! mert nem minden országban hasonló jelentése van egy egy kéz mozdulatnak ! Amiért Amerikába estleg egy mosolyt vagy csókot kapsz azért mondjuk az Olaszoknál kés jár beléd :rohog:
   
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves Melitta,
  "edzésnek" jó, nem mondom. Azt viszont nem tudom -sajnos- senkiről sem feltételezni, hogy ingyen ásson sírhelyet. Különösen a téli időszakban, amikor fagyos a talaj. A szociális temetés rettenetes lehet akkor, ha senki hozzátartozója nincs a gyászolónak. Esetleg ő maga beteg, idős, esetleg rossz fizikai állapotban van. A barátok kikoptak, ismerősök nincsenek, a fiatalokkal csak köszönő viszonyban van. Egy magányos ember, ezt az elé tornyosuló, nehéz feladatot hogyan is oldja meg?
  Elképesztő.
  Csiklandoz a kérdés, s le is írom: kellett nekünk ez a kormány? Kellett nekünk ez az általuk diktált rendszer?
  Érdekes az, hogy általában mindenki tagadja, hogy a jelenlegi kormányra szavaztak. S, ha ez így és igaz volna, akkor nem ők ülnének a fejünk tetején...
  G.B.
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A sírhely, a koporsós temetés egyre drágább…

  Amennyiben ez nem jelent aránytalan terhet a hozzátartozók, illetve a temetésről gondoskodók számára, ezért a temetkezési törvény szerint mindenképpen tiszteletben kell tartani a végakaratot. Miképpen történjék a temetés. Magyarországon már egyre többször váltja ki a koporsóst, a hamvasztásos temetés. Az urnafülkék viszonylag megfizethetőek, igaz, tíz év után újra kell váltani.
  A sírhelyek, s azok megváltása egyre drágább. Természetesen ezek mindenképpen helyszíni függvények. Ma már egyre többen átgondolják, milyen terheket hagynak az utódokra. A hamvasztásos megoldást is kiváltják a szórásos temetések. Légyen az virágokra, vízzel való kipermetezés, de hajóról a folyó vízbe való szórás is.
  Ezek már bevált, ismert, szokványos megoldása a végtisztesség megadásánál.
  A természetes temetkezés jegyében Tatától nem messze, Agostyánban hozták létre az első kegyeleti erdőt. Az erdőben a hozzátartozók az előzetesen kiválasztott erdei fa gyökereihez helyezik az elhunyt hamvait, egy lebomló urnában. Az agostyáni helyszín mintaprogramként fut, a közeljövőben a fővárosban vagy annak agglomerációjában is létre akarnak hozni ilyen kegyeleti temetőt.
  Vannak extrém megoldások is, ide sorolnám az űrtemetést, mely természetesen nagyobb költségeket ró a búcsúzókra, főleg, ha a houstoni űrközpontban szeretnék utolsó útjára kísérni az elhunytat. Van mód arra, hogy a hamvak, miután megjárták az űrt, visszatérjenek a Földre, és a hozzátartozók visszakapják azokat. Ennek díja másfél-millió forinttól indul. A kapszulába zárt hamvak Holdra lövése 2 millió forintba kerül, amennyiben pedig a mély űrbe szeretnék eljuttatni a hamvak egy részét, ennél is többet kell áldozniuk a hozzátartozóknak.
  Ennél sokkal barátságosabb, emberibb a zöld temetés. Ebben az erdőben a fákat védik a kivágástól, amennyiben egy fa elpusztul, akkor lehetőség van holt-faként meghagyni, vagy csemetefát ültetni a helyére.
  Ezek ismeretében, nem is értem ezt a Debrecenben megrendezett sírásó verseny aktualitását. Nem, mintha országunkban mindennek megtalálnánk a logikai magyarázatát...
  G.B.
   
 11. lali1954

  lali1954 Állandó Tag

  Állandó kihívások, nehézségek akár az életben vagy szakmában nagyon sokat segít ha az ember pozitívan gondolkodik.
   
 12. Prepost Kalman

  Prepost Kalman Állandó Tag

  Milyenek? Általánosítók... bár nem csak a magyarok... így könnyen manipulálhatók.
   
 13. pitti

  pitti Állandó Tag

  Minden nemzet konnyen manipulalhato akinek nincs erzeke tomegben a kritikus gondolkodashoz. Akik birka modra elfogadjak a vezetok hazugsagait.
  Soroljam?
   
 14. av10

  av10 Állandó Tag

  Most már nagyon, erős ország vagyunk, csak így tovább!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  :rohog: ugye ezt nem írta le komolyan?! :o Mármint az erős-t ???!
   
 16. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  Én már azt sem tudom, hogy kit szabad magyarnak mondani. Mert az állampolgársághoz nincs köze, az biztos.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás