Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Az OH helyesen járt el. Idézem:

  "A 2016. évi minősítési tervbe történő felvétel különös feltételei a következők:
  1.)Minősítő vizsgára, eljárásra kötelezettek:
  - azok a Gyakornok fokozatba besorolt pedagógusok, akik jelenlegi pedagógus munkakörre szóló foglalkoztatási jogviszonya 2014. január másodika és 2015. január elseje között jött létre." (A keretlétszámos közleményt itt találod)

  Neked 2015. január 1-étől van foglalkoztatási jogviszonyod, tehát 2015. nov. 30-ig kell feltöltened a portfóliód.
   
  krisz0201 kedveli ezt.
 2. ber la

  ber la Új tag

  Nagyszerű ez a blog. Igazán köszönet minden feltöltésért.

  A hozzám hasonlóan kollégiumi nevelők jobb felkészülése érdekében egy kis kiegészítő az Oktatási Hivatal tanfelügyeleti kézikönyvei közül:
  https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/psze/psze_kollegium.pdf

  Üdvözlettel: ber la
   
  Krémusz kedveli ezt.
 3. Kiss Rudolf

  Kiss Rudolf Állandó Tag

  Kedves Mindenki! Van e olyan közöttetek, aki jelentkezett a 2016-os minősítésre, és nem került be? Én ideiglenesen be vagyok sorolva Ped.II.-be január 1. óta, gondoltam, jövőre minősíttetem magam. De nem fértem be a keretbe???!!!
   
 4. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Nálunk volt egy dolgozó, aki a 2015-ös minősítésből kérte, hogy a 2016-osban vehessen részt.Nem fért bele idén sem!Fejlesztőpedagógus/óvodapedagógus munkakörben lett volna minősítve.A bérét ő is megkapja Ped II. szerint.Az OH egyik továbbképzésén azt a választ kaptam, hogy ez lehetséges.Oka: nincs annyi képzett szakember egyelőre aki minősítse. Ő is közel van a nyugdíjhoz. Lehet, hogy nem fog rá kerülni a sor.... :)
   
 5. fricimamus

  fricimamus Új tag

  Szia Gabenka!
  Nagyon tetszik a csoportnapló amit feltöltöttél. Szeptembertől szeretném én is ezt használni. A vezetőm már rábólintott. Az a kérdésem, van e valamilyen teendőm ezzel kapcsolatban? Kell -e engedély a használathoz, van e nyomtatva, ha igen hol lehet rendelni, vagy csak egyszerűen nyomtassam ki és fűzessem le. Kérlek válaszolj! Köszönöm !!!
   
 6. Bolvarin

  Bolvarin Állandó Tag

  Sziasztok! Ez engem is érdekelne, a mi nevelőtestületünk is megnézte ezt a fajta naplót és jónak találta.
  De az is felmerült, hogy a központi naplót is valószínűleg aktualizálják szeptemberre (bár erre nincs garancia :)), mi eddig mindig azt használtuk.
  Szeptembertől ugye kötelező lesz éves tervet, tematikus tervet írni. Kollégáimmal nem látjuk tisztán a dolgot! Az éves tervet év elején meg kell írni és aszerint haladni évközben? Ha igen, akkor hova írom a változásokat, amit az éves tervhez képest másképp csinálok (mert pl. december 2. hetére betervezem, hogy havas tájat festünk, de nem esik a hó)?
  A másik: a tematikus tervbe egészen pontosan mit kell írni?
  Valaki hozzáértő segítségét szívesen fogadnám vagy aki már dolgozott ezzel a csoportnaplóval!
   
  Clematis kedveli ezt.
 7. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Gratulálok a fórumhoz hatalmas segítség!! Én is bekerültem a 2016-os minősítésbe óvodapedagógus vagyis még csak gyakornok vagyok. Portfólióval, pontosabban a hospitálási naplóval kapcsolatban kérnék tőletek segítséget. Azt írják 1db hospitálási naplót kell feltölteni. De a hospitálási naplónak hány látogatott foglalkozást kell minimum tartalmaznia? A hospitálási naplót kell aláíratni, és úgy feltölteni? Ez a rész elég zavaros számomra.
  Előre is köszönöm a segítséget!!!
   
 8. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Gabenka, köszönöm a feltöltést! :)
  Mi is napló-tervezésben vagyunk... Az eddigi naplónkból is tartottunk meg dolgokat, ill. Gabenkáéból is vettünk ki. Itt tartunk, de ez még alakul, nem a végleges. Mert sok a kérdés... Többek között amit Bolvarin is említett: a tervekhez képest bekövetkezett változásokat hol-hogyan jelöljük (- gondolom a reflexióban), ill. elfogadott/elfogadható, ha megszerkesztjük-nyomtatjuk-fűzzük?
   

  Csatolt fájlok:

  Bessi7 és trikerlady kedveli ezt.
 9. banita2

  banita2 Állandó Tag

  -egyszerűen csak olvaslak Benneteket/Magunkat és eszembe jut:nyár van- de mi töretlenül készülünk a következő évre, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, mindent időben elkezdve tegyük dolgainkat. Viszont a csoportnaplónál egy kis segítséget szeretnék nyújtani.
  Igénybe vettem int.vezetőként szaktanácsadást, felhívták figyelmemet a csoportnapló bekötésére, nem fűzni-kötni, köttetni.
  Utána nézek jogszabály, kérek segítséget, de ha valamelyikőtök "otthon" van a témában, megosztaná velünk ezen a téren való tájékozottságát?
   
  Csip-csup, Krémusz és Tamara69 kedveli ezt.
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ha az éves tervnél készítesz egy Megjegyzések elnevezésű oszlopot, oda beírhatod a változtatást, s annak az okát is.
   
  Bolvarin kedveli ezt.
 11. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A hospitálási napló egy darab látogatás. Te mész látogatni valakihez, leírod, amit láttál (szerintem az Útmutatóban levő sablon jól használható), majd írsz hozzá reflexiót. Ennyi az egész, viszonylag egyszerű elkészíteni. A látogatással együtt kb. 2 óra alatt megvan, ha a hospitálás során végig jegyzetelsz. Nem csupán azt írod le, mi történik, hanem azt is, mik a te benyomásaid, gondolataid közben.
   
  Krémusz és angyalka2524 kedveli ezt.
 12. fricimamus

  fricimamus Új tag

  Sziasztok!
  Tamara! A ti naplótok is nagyon jó, ez is olyan, amilyet én is elképzeltem magamnak, melyben szívesen dolgoznék. Átlátható, tartalmas. Remélem feltöltöd ha kész lesz a végleges. Én egy kis óvodában dolgozom. A kartársnőim nagyon aranyosak, de - nyugdíj előtt állnak és így egyedül kevés időm van még csoportnaplót is szerkeszteni. Ezért jön jól a segítségetek. Előre is köszönöm.
   
  Tamara69 kedveli ezt.
 13. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Köszönöm a választ. Egy hospitálást kell csak feltölteni??? De az évben készült hospitálásokra nincs is szükség? Egyik fórumon azt mondták min. 20 hospitálás kell egy évbe. Azt hittem ezt kell feltölteni....
   
 14. Krémusz

  Krémusz Állandó Tag

  Nem kell 20!!!!!! Hogy mik terjednek az éterben, megáll az ember esze! :eek::eek::eek: Tényleg 1 kell, úgy, ahogy BAJ szaktárs leírta :).
   
  Piri58 és BAJ kedveli ezt.
 15. Samti

  Samti Tag

  Sziasztok kedves megmérettetésre várók!
  Kapott valaki már időpontot az őszi minősítésére?
  Júni 30 elmúlt, és semmi, nagy csönd.
  Lassan megőrülök.
  Kérlek írjatok, ha valaki tud valamit. Köszi!
   
 16. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Szia! Természetesen feltöltöm, akár word ben is...;) De addig is, kíváncsi vagyok a véleményetekre: mit hagyjunk ki, mit tegyünk még bele, hogy működik a saját szerkesztésű napló hivatalos használata - hogyan fogadható el, stb......
   
 17. evaovoneni1965

  evaovoneni1965 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Szeretnék tanácsot kérni a következő dologban. Két óvodapedagógus kollégám, akik egy csoportban dolgoznak - egy időben írják a portfóliójukat. Megengedhető e, hogy a nevelési terv azonos legyen, hiszen egy a "gyermek anyag".
  A választ előre is köszönöm.
   
 18. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Köszönöm a választ. Akkor csak egyet töltök fel. Azt esetleg nm tudja valaki megmondani, hogy amúgy egy gyakornoknak 1 évbe minimum mennyi hospitálásnak kell meglenni? Ezt csak az óvodavezetőnek kell leadni, vagy a minősítés kapcsán kérhetik? Köszi
   
 19. Gabciii90!!!

  Gabciii90!!! Állandó Tag

  Az első gyakornoki évembe minden hónapban írtam olyan tervezetet (és tartottam olyan tevékenységet) amit a mentorommal átbeszéltünk, leértékeltünk, stb., idén már csak félévente 2 ilyen részletesebb tevékenységmegbeszélést-értékelést tartottunk. Hospitálni minden hónapban voltam, amit az óvodavezetőmnek adtam le, majd megbeszéltük-értékeltük a mentorommal is. Véleményem szerint minősítéskor kérhetik (és kérni is fogják) ezeket a dokumentumokat, szóval érdemes mindent "lepapírozni" mintaszerűen, a kompetenciákat megjelenítve, minél nyomonkövethetőbben. :)
   
 20. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Köszi a választ. Tehát akkor havonta 1 hospitálást írtál, és ha jól értettem havonta 1x megnézték a foglalkozásod és arról is írtak. Na ez nem volt tiszta nekem, mert van aki azt mondta hetente 1et hospitál...az úgy elég sok lenne.
  Amikor megbeszéltétek a mentoroddal ott is töltöttetek ki valamilyen papírt? Bocsi ha értetlenkedek, csak nekem nincs segítség, csak hivatalosan...így magamnak írok meg böngészek ki mindent, de vannak még nem teljesen tiszta területek :(
   

Megosztás