Minden idők egyik legnagyobb juharleveles érméjét készítették el

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 5.

Melitta - 2020 Március 5, 13:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Royal Canadian Mint nevű vállalat óriási juharleveles aranyérmét mutatott be.

  A kanadai állami pénzverde közleménye szerint, a világon egyedülálló, 99,999 százalékos tisztaságú aranyat használtak fel a 10 kilogramm súlyú, a tehetős gyűjtők illetve befektetők figyelmére számot tartó különleges érmék elkészítéséhez.

  A cég egyúttal sikeresen reprodukálta az először 1979-ben bemutatkozott "Maple Leaf Coin-t", azaz az egyik kanadai szimbólumnak számító juharlevéllel díszített érmét. A kanadai verde ezt követően több különböző sorozatot készített abból, míg végül most bemutatták ezt a hatalmas változatot.

  Az érme előlapján II. Erzsébet királynő képe látható, a lenyomat alapját Susanna Blunt portréművész készítette 2003-ban. A hátoldalon a jól ismert juharlevél képe.

  A pénzverde annyit árult el, az érméből csak 10 példány készült.

  Az áruk a vásárlás időpontjában az aranypiaci mozgásokon és árfolyamokon, plusz a gyártási és a pénzverési díjak kombinációján alapul.

  [​IMG]

  A kanadai pénzverde korábban már bemutatott egy 100 kilogrammos változatot is az érméből. A 2007-ben bemutatott érme egyik példányát 2017-ben egy berlini múzeumból ellopták, annak értéke akkor meghaladta az 1 milliárd forintot.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Március 5.

Megosztás