Minden nap ételt osztanak a Blahán

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
etelosytas.jpg

Az Ételt az Életért Alapítvány minden nap 12 órától ételt oszt a Blaha Lujza téren a Corvin áruház mellett március 31-ig.

Az Ételt az Életért Alapítvány szerint a téli krízisidőszak fokozott veszélyt jelent a lakosság számára, de elsősorban azokra, akik vagy egyáltalán nem rendelkeznek lakhatással, vagy noha van saját háztartásuk, ám alacsony mértékű forrásaik, vagy a lekapcsolt közműszolgáltatások miatt otthonuk fűtetlen, gyengén fűtött, magukra főzni nem tudnak.


Az ilyen esetekben más szolgáltatásokkal együtt a napi egyszeri meleg étel gyakorlatilag életmentő fontosságú lehet, nem csupán maga a friss étel és a forró tea, és a vitamindús gyümölcs révén, hanem mert kimozdulásra, sétára, utazásra – testmozgásra is ösztönzi az embert.


Az alapítvány máricus 31-ig minden nap déltől ételt oszt a Blaha Lujza téren a Corvin áruház mellett. A helyszín megválasztásánál is az volt az elsődleges szempont, hogy tömegközlekedéssel minél könnyebben, gyorsabban elérhető legyen, méreténél fogva pedig képes legyen befogadni naponta 500 embert.


A hajléktalan emberek mellett az alapítványnak számos olyan kliense van, akiknek közmű- vagy hiteltartozásaik miatt nem marad keretük önmaguk és családtagjaik megfelelő ellátására, így leginkább az étkezésből vonják el a pénzt.
 

Bajusz47

Állandó Tag
Állandó Tag
A kommunizmus felre huzodasa utan egymast kovettek a hazaarulo kormanyok.Ide juttattak az orszagot,ez a szepdolog.:sad:
 

Tufa

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg szomorú, hogy az embereknek sorban kell állnia ételért... "Csodálatos M.o. én így szeretlek!"
 

Mester70

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos megint a "hárommillió koldus országa" lettünk. Csak régen ez "Nagymagyarország" viszonylatában volt igaz, ahol 18 millió ember élt!
 

KATA197109

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben az is "gáz", hogy közben hihetetlen jövedelemkülönbségek alakultak ki, mint egy klasszikus dél-amerikai országban. A nagyon szegénynek nap mint nap szembesülnie kell ezzel. Ne értsetek félre nem sírom vissza a kommunista egyenlősdit, de így duplán demoralizál a nyomor.
 

papacska

Új tag
nem ingyen kaját kelene osztogatni hanem munkát biztositani,hogy mindenkinek jusson az asztalára enivalo és a megélhetés biztositani
 
Oldal tetejére