Mindenki nyugodjon le: a nagygéci Bözsi néni megkapja a nyugdíját

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 11.

Melitta - 2019 Január 11, 15:24
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ha a számok úgy alakulnak, emelek. Ezt mondta Orbán Viktor, amikor bő egy évvel ezelőtt meglátogatta Nagygécen Bözsi nénit. Még az ólban tartózkodó malacnak is köszönt, azt mondta neki, hogy helló röfi!

  Ilyen tisztelettudó miniszterelnökünk van nekünk, magyaroknak. Aztán Bözsi néni a nyugdíjra terelte a szót. Azt mondta, hogy a Gyurcsány elvette a tizenharmadik havi nyugdíjat.

  - Az bizony el – válaszolta Orbán Viktor. A disznó az ólban egyetértően röfögött.

  Azt nem mondta a miniszterelnök Bözsi néninek, hogy nem a Gyurcsány vette el a 13. havi nyugdíjat, hanem a Bajnai. És ő sem jószántából, hanem mert 2008-ban száz éve nem látott gazdasági válság söpört végig a világon.

  És perszer azt sem mondta Orbán Bözsi néninek, hogy akkor már majdnem nyolc éve ők voltak kormányon, ennyi idő alatt akár vissza is adhatták volna Bözsi néninek a 13. havi nyugdíjat.

  Bözsi néni meg nem kérdezte. Neki elég volt annyi, hogyha a számok úgy alakulnak, Orbán emel.

  Ma meg, 2019. január 11-én közel hárommillió idős ember nem kapta meg a nyugdíját. Sokáig se kép, se hang, végül azért jött egy rövid, reményt keltő közlemény: technikai okok miatt nem utaltak, de még ma pótolják.

  Röfi is megnyugodhat az ólban: a nagygéci Bözsi néni és a többiek még ma megkapják az emelt nyugdíjat.

  Szerző: Föld S. Péter

  [​IMG]

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 11.

  1. Melitta
   Melitta
   Alitolag uj informatis rendszert telepitettek hatalmas osszegert amit az Eu fizetett, de valami hiba csuszott a szamitasba.

   Talan nem kene rendszereket lecserelni ha mar jobbat nem tudunk csinalni, mert a valasztasoknal is felsultek az uj rendszerrel ami ugyan egyoldaluan mukodott mint most a penz nem a nyugdijasoknal landolt hanem maradt a kormanynal es nekik kamatozik jo par napig.
   cat34, Gagamail és vandorcsillag kedveli ezt.
  2. balacy
   balacy
   "Lapinformációk szerint a Magyar Államkincstár (MÁK) véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro Zrt. éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg péntek reggel a nyugdíjak."

   Ha minden igaz a GR1-be adták be. Ami azt jelenti, hogy ha hiba van (éjszaka beadott utalásokkal) akkor ha azt javítják, akkor a GR2 kliringekkel ennek menni köllene, ebből meg van vagy tíz,amikor meg kell jeleni a lóvénak a számlán.

   (Az elszámolási időszakok 7:30-tól kezdődően, minden óra 30 perckor (7:30, 8:30, 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30) indulnak, amely alól csak az utolsó, 10. ciklus a kivétel, amely 17:00 órakor kezdődik.)

   Én sem az "éhen halnak", sem a másik oldalra nem állok, de ez nagyon ciki, mert csak akarat kérdése az egész és egy kis együttérzésé. Utalni kell a pénzt, majd a rossz értéknapit törölni. Ez az teszetoszaság nagyon rossz fényt vet a kormányra.
  3. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Pontosan ez jutott eszembe nekem is,mert így amit emeltek azt most vissza is szerzik olyan indokkal amit nem lehet ellenőrizni.Vajon miért kell évente cserélni a rendszert?
   tornando és Gagamail kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Az osszeeskuves gyartok azt mondjak azert kell mindenbe az uj rendszer
   mert fizeti az Eu
   mert ha megis kormanyvaltas van a sajat prgramozojuk mindig keszen all ...
   mert az egesz bagazs Mek mesterek a pancserok klubjabol.
   Gagamail és vandorcsillag kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Vannak adatok ahol a lakosok száma csak 6.-fö.
   Az emlékmű a 7 törzset szimbolizáló oszlopokból áll.
   Mondhatjuk büszkén, a "magyar Stonehenge" :rolleyes:
  6. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Ha ironizálni akarnék, akkor agyhalál, de annál jóval komolyabb a téma.
   A technika működik is, csak a tavalyi létszámleépítés miatt valószínűleg már nem maradt hozzáértő ember (aki a 12-t át tudta volna állítani 11-re). Ráadásul hiába kommunikálták, hogy mindenki megkapja ma, ha a GIRO1-et nem állították át GIRO2-re (egyszerűbben szólva a nappali utalást éjszakaira, mert az azonnali még nincs bevezetve, csak kísérleti szinten funkcionál.
   A technika nem változik (a vas a régi marad) csak az átfutási idő csökken töredékére, de úgy tűnik félreérthetően ironizáltam, amikor felemlegettem a tavaly decemberi híreket, szembe állítva a szomorú valósággal.
   Működne az, csak minden orvosnak be kellene hozzá szerezni a szükséges(és valószínűleg nem olcsó hardvert és szoftvert).
   Az okmányirodákon kívűl hány helyen láttál olyan csipolvasót amivel a már több éve bevezetett új személyit olvasni lehetne?
   Gagamail kedveli ezt.
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Jájj dicse!
   De buta vagy! Há'szen az a mozigépész aki nem ül be a terembe. :)
   ronix7-7, CasaLoma és vandorcsillag kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   A Country-méter szerint 3.778 ember halt meg ez évben Magyarországon (napi kb. 300 fö).
   -
   upload_2019-1-11_18-46-58.png
   -
   A nyugdíjasok száma az előző kormány idejéhez viszonyítva 400.000-rel csökkent.
   -
   2,6 millió nyugdíjas az egy igen nagy szám még akkor is ha 10 milliós lakosághoz viszonyítjuk.
   Valójában kevesebb az ország lakóinak a száma és sokan nem is a „Real Hungary” területén laknak, fizetnek adókat járulékokat.
   -
   Az is meglepő a számomra, hogy a nyugdíjasoknak csak a 75%-a öregségi nyugdíjas, a többi rokkant.
   -
   A KSH szerint 2017-ben
   - a 2.85 millió alkalmazásban álló átlagkeresete 192.100 Ft
   - a 2.6 millió nyugdíjas átlag ellátása pedig 111.500 Ft volt.

   Magyarországon gyakorlatilag minden 3. ember nyugdíjas
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Azannnya! A mozigépészre tényleg nem gondoltam! :)
   ronix7-7 és FLAMINGO kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A tények magukért beszélnek. A nyugdíjhivatalt megkérdeztem, azt mondták, du. utalnak. Hallomásból tudom, hogy volt akinek igen, de az ismerőseim közül, senki nem kapta meg a pénzét. A nyugdíjhivatal dolgozói mai napon 13 órakor - mivel letelt a munkaidejük - nyugodtan haza is mentek. Olyan hiba nincs, hogy az ország minden bankjával gondok lennének. Felmerült bennem a nem kis gyanu. A fidesssss - állítólag - pénzt kért/kér(?) ugye ez ismeretes. No most már, ha pénzre van szükségük, akkor bárkinek eszébe is juthatott a dolog, "parkoltatni" kell a nyögdíjakat - péntek-szombat-vasárnap -= 3 nap. Nem kis, nem kevés kamat. Vagy abban a kivételes helyzetben vannak, hogy erre a 3 napra nincs kamat?! S, ha van, akkor az milyen számlára megy? Kinek utalják? A mennyiről fogalmunk sem lehet, mert az csillagászati összeg... Ami a lényeg, nem a nyugdíjasok kapják a 3 napra a kamatot.
   Gagamail és Ernoe kedveli ezt.
  11. Gagamail
   Gagamail
   Éltem nagyon kevés pénzből - csak egy adat, egy hónapra 20-30 deka sajtot vehettem. Többre nem futotta. Krumpli, tejföl, liszt, tészta - ezek alapélelmiszerek voltak - ebből lehetett úgy főzni, hogy mindig legyen mit enni. Ebben az időben szoktam le arról ,hogy a sajtos tészta úgy jó, ha tejfölt is teszünk rá - így szoktatott édesanyám. Én meg úgy a gyerekemet, hogy vagy sajt, vagy tejföl.
   Amikor egy embernek a harmadik héten elfogy a pénze, a negyedik héten már csak abból él, amit "tartaléknak" vásárolt, akkor ott egy nap is nagyon sokat számít. Ha tudod, hogy a betevőt 10-ig kell beosztani, de 11-én már mehetsz vásárolni, mert lesz pénzed, akkor 11-én ott kell lennie a pénzednek, különben, nincs miből vásárolni.
   Ez a szemétség teteje, amit most olvastam, ilyen helyzetbe hozni embereket, akik ennyire kevés pénzből élnek. Ez mélységesen felháborító!!

   Hallottam én is Németh Angélát - a tapasztalatom alapján, le a kalappal előtte!!
  12. *Ferika*
   *Ferika*
   maga a dobbenet :eek::eek::rolleyes::rolleyes:o_Oo_O:dr_31::dr_31::o:o

   Az ATV-n Juszt László műsorában nem kevesebbet állít, minthogy a Fidesz új Alkotmánya szerint az államnak eztán nem kötelessége TB-ellátást,
   valamint nyugdíjat biztosítani állampolgárai számára –
   merthogy már nincs az Alkotmányban olyan passzus, amely erre kötelezné.
   Valóban így lenne?


   NYISD KI és NÉZD MEG !!


   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=rvkpgABMYgQ
   Utoljára módosítva: 2019 Január 11
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   2012 óta nincs az Alkotmányban! Az a baj, hogy ezt agyonhallgatták erről évek óta sehol senki nem beszél! Nem tudom, ha ezt tudatosítanák a nyugdíjasokkal továbbra is kéznyalogatással fogadnák-e a nagyvezírt!?
  14. setni
   setni
   Akkor lesz baj ha majd ő mondja ezt, addig csak amíg az ellenzék hirdeti azt tartják hogy kitaláció.
   Annyira csüngnek a szavain számukra ő a határozott apafigura....és mivel elvárják és hozzászoktak hogy a döntéseket valaki meghozza így most még nyugodtak (mi már nem annyira)
  15. *Ferika*
   *Ferika*
   setni ott a riport
   www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=rvkpgABMYgQ
  16. Beka Holt
   Beka Holt
   Az Isten szerelmére, az Alkotmány mindenki számára elérhető, elolvasható, értelmezhető! Nem kell az, hogy ez a tetű mondja mit kell kiolvasni belőle! Ember, ez nem a Biblia amit olvasol, aztán jön egy csuhás, és elmagyarázza mit olvastál!
   Gagamail és CasaLoma kedveli ezt.
  17. *Ferika*
   *Ferika*
   azert ki ne hagyjuk ,hogy az orszag felenel tobben
   nem kepesek ertelmezni az olvasottakat ez ugye nem vicc mert teny
   funkcionalis analfabeta
   Magyarországon minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta:
   alig tud olvasni, nehezen ért meg egy összefüggő szöveget

   igenis szukseg van a magyarazatra
   setni kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Mihályi Péter videója többször szerepelt mar itt sőt abban a pillanatban mikor készült a videó. Sőt a rádióba is volt vele egy interjúnk.
   Egyedül ő volt aki megmerte mondani a valóságot, a DK is reklamált de az ellenzék nem állt mellé kellően se az emberek nem értették, miért is borzalmas ez az egész Tb s ügy.

   Most mondta Korozs a tv be 12 milliárdba került az új rendszer amire lecserelték a régi szisztemát.
   http://www.atv.hu/videok/video-20190111-egyenes-beszed-kontra-korozs-lajos-mszp
   Utoljára módosítva: 2019 Január 12
   Georgina Bojana, Beka Holt és Gagamail kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Ezt mi már évek óta tudjuk, nem újdonság.
  20. CasaLoma
   CasaLoma
   Magyarországon joga van mindenkinek hülyének lenni.
   setni kedveli ezt.

Megosztás