Mindent azért Torontóban sem lehet: lezárták a nyugdíjas lépcsőjét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 22.

Melitta - 2017 Július 22, 05:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Innen nézve olyan, mintha Kanada lenne a liberalizmus fenékig tejfele.
  Torontóból látszik, hogy mindennek van határa.


  Van ott egy park, amit meredek rézsű választott el az úttól, és nagy termésköveken lehetett csak lemenni, de sokan megcsúsztak, és volt aki el is esett. A helyiek kérték az önkormányzatot, csináljanak oda lépcsőt. Azt mondták, igen drága lenne, legalább 65 ezer dollár, de még az is lehet, hogy 115 ezer.

  A 73 esztendős Adi Astl úr megunta a hivatal totojázását, és a szomszédokkal együtt 14 munkaórával és 550 dollár költséggel felépítette a lépcsőt.

  Erre az önkormányzat tapsikolás helyett mindkét oldalán lezárta a lépcsőt, és kötelezte Astl urat, hogy bontsa el az építményt.

  Az önkormányzat fő érve, hogy nem úgy megy az, hogy mindenki közterületen azt épít, amit csak akar. Azt viszont a város polgármestere elismerte, hogy a 65 ezer dolláros önkormányzati becslés túlzónak tűnik.
  (BBC)

  Magyari Péter

  lepcso.png
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 22.

  1. cdurmol
   cdurmol
   A közszolgák ostobasága nem nemzeti sajátosság.
  2. bubu
   bubu
   Meg kell mondani, azert itt is szeretik az "asztal alati penzt" egyesek!
  3. vazonosito
   vazonosito
   Az öregurak elfeledkeztek arról, amit a viktoriánus rendszerben alkotmányos költségnek vagy nemzeti együttműködési díjnak hívnak.
   Meg kellett volna keresni az illetékest, hogy igényelje le a 65 ezer dollárt erre a projektre, abból X Ltd. company felújítja a hivatalnoknak (és főnökének) a házát, és/vagy az utat az utcájukban, plusz elkészül a falépcső is (550 dollárból). (Hihettek nekem, voltam projectmanager.)
  4. setni
   setni
   Ha a másik oldalát nézzük a dolognak akkor mi van ha történik valami baleset a lépcsőn?
   Ki fogja fizetni a kártérítést?
   Az már jó dolog hogy ők is sokallják a költséget.
  5. Gagamail
   Gagamail
   Magyarországról nézve is döbbenet - értelmetlen bugyutaság.

   Pedig a mo.-i önkormányzatok előszeretettel hárítják át a kötelező feladataikat a lakosságra - nyírj gyepet a házad előtt, síkosságmentesíts, kezeld az út és járda fölé hajló ágakat, takarítsd el a lehulló leveleket, tisztítsd az árkot - nem is sorolom tovább.
   A törvény simán tartalmazza ezeknek a feladatoknak az átháríthatóságát - az emberek el is végzik szépen, rendben (na, nem mindenki, de azt a többiek megszólják!). Megveszik az ágvágókat, a fűnyírót, az ágaprítót, az útszóró anyagot stb. saját költségen. Használják ott is, ami nem a saját tulajdonuk.

   Csakhogy a magyar állam finanszírozza a kötelező feladatokat, legalábbis finanszíroznia kell. Hol van az a pénz, amiből fenntartásra, állagmegóvásra költeni kell egy önkormányzatnak? Hol van az a pénz, amit a lakosok jóhiszeműen v. kötelezve, de összedobnak az ingyenmunkájukkal? Az önkormányzatoknál vagy állambácsi nyelte le?

Megosztás