Miskolcra nem fogják a kanadai menekülteket hazaküldeni!

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
miskolci romak.jpg

Rádiós és plakátkampányt indít Kanada Miskolcon, hogy felhívják a helyiek figyelmét a bevándorlási törvényük szigorítására – írja a Magyar Nemzet. Kriza Ákos miskolci polgármester nem érti, miért pont a borsodi megyeszékhelyen helyeznek el ilyen hirdetéseket.


fdghdfghdfghdf


Miskolc fideszes polgármestere levélben fejezte ki megdöbbenését Tamara Guttman kanadai nagykövetnek a négyhetes kampány miatt. A hirdetésekben arra hívják fel a figyelmet, hogy évek helyett akár heteken belül elbírálják már a menedékkérelmeket Kanadában, és gyorsabban küldik haza az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket. Kriza Ákos azt szeretné tudni, miért csak Miskolcon kampányolnak, és erről miért nem egyeztettek vele – írja a Magyar Nemzet.


A Borsod megyében működő helyi rádióban szerdától sugározzák a kanadaiak hirdetését, és nemsokára óriásplakátokon is megjelenhetnek az üzenetek. A lap kereste Kanada magyarországi nagykövetségének sajtóreferensét, de lapzártáig nem érte el.


A Magyar Nemzet emlékeztet: Kanadában az új bevándorlási törvény alapján Magyarországot a biztonságos demokráciaként elismert államok közé sorolták, és az ilyen államokból érkezők menekültkérelmét szinte kivétel nélkül elutasítják. Korábban sokan kihasználták a jóléti és egészségügyi juttatásokat Kanadában arra az időre, amíg a kérelmüket elbírálták. 2011-ben a legtöbb menekültstátuszt kérő ember Magyarországról érkezett Kanadába.


Kriza Ákos a Miskolc Televíziónak azt mondta: kedden kapott levelet a Kanadai Nagykövetségtől melyben tájékoztatták, hogy Kanada menedékügyi rendszere megváltozott, illetve szerdától nagyszabású médiakampányt indítanak, melyben bemutatják a változásokat. „Az, hogy csak Miskolcon akarnak egy ilyen jellegű kampányt indítani, az rendkívül felháborít és fenyegetésként élem meg. Miskolc polgármestereként határozottan kijelentem azt, hogy Miskolcra nem fogják a kanadai menekülteket hazaküldeni” – fogalmazott.

HVG
 

Viktor1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma olvastam, hogy egy kanadai televízió félórás összeállítást közölt, a Torontóban élő magyarországi menekültekről. Carolyn Jarvis, a műsor házigazdája így fogalmazott „nagy számban érkeztek menekültkérelmezőként Kanadába. Amit magukkal hoztak: bűncselekmények és a kanadai menekültügyi rendszer kijátszása."
Egy kanadai lakótelepi kijelentette, az ott élő magyarországi menekültek jelenléte rengeteg zajjal és szeméttel jár és ők „a legrosszabb emberek a világon.” A házban 9 órától kijárási tilalmat rendeltek el a menekültek számára.
A műsor bejátszotta Ezra Levant ismert torontói televíziós személyiség egy kijelentését, miszerint „a rossz ......-okat vissza kell küldeni Magyarországra, de a légikísérőket figyelmeztetni kell arra, hogy a gépen ne viseljenek ékszert” (Ilyen a hangja a liberális Nyugat sajtójának, ha a saját bőrére megy a játék.)
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Menekültek... :XD jellemtelen bűnözők tömkelege...
Az állam lehiénázói...és még finom voltam :D
 
Szep jonapot mindenkinek:D

Nagyon nem tartom tisztessegesnek azt a teoriat,hogy mindenkit egykalap alá vegyunk.Hol vannak azok a ROMA emberek akik rendesen dolgoznak vissza fizetik a segely es adot fizetnek?Azokkal miert nem foglalkozik senki?A rosszat mindenki eszre veszi de ajot sajnalatos modon nem.Lehet hogy nem sokan vannak de vannak paran akik nem azert menekulnek az orszagbol mert "oket bantjak "hanem szimplan csak munkaval szeretnek megkeresni a betevot es a bun elol menekulnek hogy ne kelljen nekik olyan dolgokhoz folyamodni ami torvenytelen.
 
Igazad van Robicsek... Vannak olyan romak akik tenyleg rendesen dolgoznak es akik megbecsulik hogy itt lehetnek. Ismerek en is ilyen joszandeku embereket. A szomoru sajnos az hogy a nagy tobbseg nem ezek koze tartozik. Nyilvan az a normalis ha egy ember, csalad, tarsadalom rendesen el, dolgozik, fizeti az adot. Azert nem kerul a hirekbe valaki mert rendes eletet el. Valoszinu pont azert szol roluk a cikk es az a film is amit Viktor1981 is emlitett (amit egyebkent kivancsisagbol megneztem. kb. 2 honapja volt a tv.ben azt hiszem) mert ok nem normalis eletet elnek. Problemas tarsadalomkent lettek bemutatva ami tulajdonkeppen az adott helyzetre igaz is volt. Hangosak, koszosak-szemetesek, munkanelkuliek, iskolaba nem jarnak (gyerekek sem), nyelvet nem beszelnek (meg hosszu evek utan sem nagyon), segelybol elnek, bunoznek, es olykor veszelyt jelentenek a szomszedaikra is. Abban is igazad van Robicsek hogy nem kene egy kalap ala venni a rendes eletet elokkel de nem lehet mit csinalni. Olyan cikket valoszinu meg senki nem latott es nem is hiszem hogy fog ami egy problemas tarsadalomrol szolt es a vegen kiemelik hogy azert van par tisztesseges ember is kozottuk. Ha forditott lenne az arany akkor valoszinu nem lennenek ilyen cikkek, hirek, stb.... A polgarmestes ur meg nem ertem miert csodalkozik, hogy miert pont ott vannak a hirdetesek?! Valoszinu, hogy a tobbseg az orszag azon reszerol erkezett. De gondolom ennek elotte utanna jart kanada es nem csak ugy kitette valahova a plakatokat. Az maskerdes, hogy ez-e a legjobb megoldas?!
PS. abban biztos vagyok, hogy vannak becsuletes, tisztesseges emberek is kozottuk. Az hogy mekkora ez az arany, abban mar nem.
 

Macintosh

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem véletlenül mentek Kanadába és Franciaországba. Most visszanyalt a rasszista fagylalt...
Amennyiben az érintett kanadai kiutasítottakkal is készítenének egy-két megható riportot, esetleg rövid dokumentum filmet melyben elmondják, hogy milyen üldöztetésben van ott részük, nem kapnak munkát, a szomszédok sem barátságosak velük, sőt, miket állítanak róluk (hangoskodás, szemetelés, lopás, munkakerülés stb.) bejárhatná a fél világot a kanadai rasszizmus. Ahogyan ez történt Magyarországgal. Kedves liberális barátaim, aki igazán liberális, az képes velük és mellettük élni. Mert egyébként csak a száját tépi. Nyilván a problémákat helyben kell megoldani. Kanada kiutasíthatja őket, mert nem sikerült. Magyarország mindenféle programmal és sok milliárd forinttal próbálkozik. Talán egy kicsit megtapasztalhattátok, hogy nem egyszerű. Mi nem játszhatjuk el, hogy mézesmadzagot húzogatunk egy csoport előtt, és besározzuk a hazáját, majd rájövünk, hogy bocsi, - persze ki nem mondjuk, hogy tévedtünk - húzzatok haza, mert bár nagyon-nagyon liberálisak vagyunk és Magyarország igencsak rasszista, itt bizony nem kelletek, "üldözzenek" benneteket továbbra is otthon. Mossuk kezeinket.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem egeszen igy all a helyzet. Canada szerint nem rasszita orszag Mo. A sok kijovok kozul tobben nem feleltek meg a menekult torvenyben foglaltaknak azert utasitottak el kerelmuket.
A felre tajekoztatas miatt ment Canada "reklamozni" az uj torvenyeket.
 

Bajusz47

Állandó Tag
Állandó Tag
A ciganyok mind magyarnak mondjak magukat.Ezzel a sok ezer Canadaban elo magyart elassak a nehezen megszerzett elismerest a magyarsaggal szemben.(Rablasukkal,nem dolgozasukkal,bunozesukkel,)Ezt illo megkoszonni az itt elo magyarsagnak?
Szerintem Mo.Adjon ki resukre ojan utlevelet,amibe vilagossa teszxik,hogy az illeto Magyarorszagi /Roma alampolgar.ezzel kulonitsek el a Magyaroktol a magyarulbeszelo Romakat.
 

georgg1

Új tag
Talan azert mert a Magyarorszag-rol erkezok 75 % onnan erkezik es mindegyik csak eloskodni akar ugyan ugy mint Megyarorszag-on.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Az is megérne pár fotót, hogy miképp él ennek a népcsoportnak a gazdagabbik része....akik persze nem támogatják a sajátjaikat...vagy csak jól álcázzák. (kivétel Mága hegedű művész, elismerés neki)
 
Oldal tetejére