Mit jelent a Windows XP támogatásának megszűnése?

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/end-support-help?ocid=xp_eos_client


Ugrás a tartalom ablaktáblára




Hamarosan megszűnik a támogatás.
2014. április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége. Ne hagyja védtelenül számítógépét!

Mit jelent a Windows XP támogatásának megszűnése?
A Microsoft az elmúlt 12 évben támogatást nyújtott a Windows XP-hez. Azonban most elérkezett az idő számunkra, valamint hardver- és szoftverpartnereink számára, hogy erőforrásainkat modernebb technológiák támogatására fordítsuk annak érdekében, hogy a továbbiakban is nagyszerű, új felhasználói élményt nyújtsunk.

Ennek következtében 2014. április 8-a után már nem lehet műszaki segítséget kérni a Windows XP-hez, az automatikus frissítéseket is beleértve, amelyek a számítógép védelmét szolgálják. A Microsoft ezen a napon megszünteti a Microsoft Security Essentials biztosítását is a Windows XP-re való letöltésre. (Ha már telepítve van Önnél a Microsoft Security Essentials, egy korlátozott ideig továbbra is kapni fog kártevőirtó programokra vonatkozó vírusdefiníció-frissítéseket, azonban ez nem jelenti azt, hogy a számítógépe biztonságos, mert a Microsoft a továbbiakban nem nyújt biztonsági frissítéseket a számítógép védelmének elősegítésére.)

Ha a támogatás megszüntetése után is a Windows XP-t használja, számítógépe továbbra is működni fog, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel.

Mit jelent az, hogy a Windows-verzióm többé nem támogatott?

Milyen verziójú Windows rendszert futtatok?

Hogyan biztosítsam a folyamatos védelmet?
Ahhoz, hogy a támogatás megszűnése után is megőrizze a védettséget, két lehetősége van:

Frissítse mostani számítógépét!
Nagyon kevés régebbi számítógép képes a Windows 8.1 futtatására, amely a Windows legújabb verziója. Javasoljuk, hogy töltse le és futtassa a Windows frissítési segédet, amellyel ellenőrizheti, hogy számítógépe megfelel-e a Windows 8.1 rendszerkövetelményeinek, majd az oktatóanyagban leírt lépéseket követve állapítsa meg, hogy frissíthető-e a gépe. További tájékoztatásért olvassa el a gyakori kérdésekre adott válaszokat.

Új számítógép vásárlása
Ha jelenlegi számítógépén nem futtatható a Windows 8.1, akkor ideje fontolóra venni egy új gép vásárlását. Tekintse meg új számítógépekből álló hatalmas kínálatunkat! Nagyobb teljesítményűek, könnyebbek és stílusosabbak, mint valaha – ráadásul az átlagár jóval alacsonyabb, mint amennyibe egy átlagos számítógép került 10 évvel ezelőtt.

Keresse meg a tökéletes számítógépet!
Mit kapok a Windows 8.1-hez?
A Windows 8.1-gyel egyszerűen elvégezheti a Windows XP-ben megszokott műveleteket, és közben a felfedezésre váró lehetőségek egészen új dimenzióit tárja fel, amelyek még élvezetesebbé teszik a számítógép használatát.

Ismerkedjen meg az új Windows által kínált izgalmas lehetőségekkel!

13955876-6ec1-4030-a296-9a25cf3a80f3_16.jpg

További segítségre van szüksége?
A Windows XP-t használja a vállalkozásában?
Gondoskodjon üzleti adatai védelméről a Windows XP támogatásának megszűnése után is!

Az Office 2003 támogatása szintén megszűnik
Tudjon meg többet az Office 2003-hoz nyújtott támogatás megszüntetéséről.

A Windows XP SP3 letöltése
Töltse le ezt a fontos frissítést a Windows XP rendszerhez!

Segítség a Microsofttól
Segítséget kaphat a technikai támogatási szakemberektől.


Hasznos volt ez az oldal?
Visszajelzése segít az oldal fejlesztésében.

Az oldal megosztása
Számoljon be róla másoknak! Ossza meg ezt az oldalt barátaival és családtagjaival.
gl_social.svg

gl_social.svg

Kövessen minket a Facebookon!
Maradjon kapcsolatban a Windows rendszerrel
Egyéb Microsoft-webhelyek
Office
Xbox
Surface
Skype
Windows Phone
Bing
Microsoft Store
Információk:
Népszerű letöltések
Termékek
Legfrissebb információk
Gyakori keresések
Támogatás


© 2014 Microsoft
Jogi nyilatkozatokFelhasználási feltételekVédjegyekAdatvédelem és cookie-kWebhelytérkép
 
Utoljára módosítva:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Windows 7 "veletlenul" kimaradt :)
Nalunk az asszony regi, olcso netbookjan teljesen jol megy, azzal adtak a boltban.
Windows XP utan siman tudta hasznalni, elegge hasonlo.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/system-requirements
Aztan persze lehet, hogy dragabb, mint venni egy uj gepet, amin rogton rajta van :)
Aki ki tudja fizetni, es szeretne minel kisebb valtozast az XP-hez kepest, annak en ezt ajanlanam inkabb, mint a nyolcast.

(Volt egy olyan is, hogy Windows Vista, de arrol csak rosszat lehetett hallani, azt valtotta ki gyorsan a windows 7, szerintem jobb "atugrani".)

Windows 8 elegge mas, mint elotte barmelyik masik.
Akar ez is jobban hasonlit nala az XP-re, ha valaki azt szokta meg:
http://zorin-os.com/index.html
"Start" menu legalabbis van benne :)


Nekem van meg egy otletem (ehhez azert kell valami szamitogephez erto ismeros segitsege): Meg lehet tartani az XP-t "virtualis gep"-kent. Kicsit lassabb lesz, de amugy tokugyanolyan marad, viszont igazi tuzfal fogja vedeni az internettol, es konnyen lehet rola biztonsagi masolatokat csinalni. Ha beut valami virus, akkor eleg csak elovenni a mult hetvegi "snapshot"-ot, es onnan lehet megint folytatni, mintha a koztes ido meg sem tortent volna.
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Van éppen elég szabad szoftver, operációs rendszer. Ki mondta azt, hogy a világ - az MS Windows?!? Bármit meg lehet csinálni, az XP-re alkalmas gépen, Linux alatt.
Többek között ilyen a Puppy Linux, amelynek van vagy 50 magyarul beszélő kiadása. A két legutóbbi kifejezetten az MS WindowsXP kiváltására lett kifejlesztve. Megtalálható pl. a PcWorld magazin 2014/02 havi DVD-mellékletén is. Ha van rá érdeklődés, letöltési linket is tudok adni.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
A Zorin is egy linux, csak ugy alakitva, hogy hasonlitson a windowsra, es jobban kezrealljon gyakorlott XP-seknek, win7-eseknek, mint a 8 :)
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
...

(Volt egy olyan is, hogy Windows Vista, de arrol csak rosszat lehetett hallani, azt valtotta ki gyorsan a windows 7, szerintem jobb "atugrani".)
A Vistáról azért hallani több rosszat, mert a Microsoft nem abba az irányba fejlesztett, mint a hardveresek.
Anno a processzor sebességének növelését fizikailag korlátozta a fizika. Magyarán nem lehetett kisebbre/vékonyabbra készíteni az IC-ben az aktív elemeket, ezért indultak el az un. többmagos irányba.
A Vista viszont nem erre lett fejlesztve, ezért a teljesítménye nem volt megfelelő..
Nekem van meg egy otletem (ehhez azert kell valami szamitogephez erto ismeros segitsege): Meg lehet tartani az XP-t "virtualis gep"-kent. Kicsit lassabb lesz, de amugy tokugyanolyan marad, viszont igazi tuzfal fogja vedeni az internettol, es konnyen lehet rola biztonsagi masolatokat csinalni. Ha beut valami virus, akkor eleg csak elovenni a mult hetvegi "snapshot"-ot, es onnan lehet megint folytatni, mintha a koztes ido meg sem tortent volna.
Ez abban az esetben áll meg, ha a vírus átengedi az irányítást, de, ha leblokkolja a visszaállítási lehetőséget....
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez abban az esetben áll meg, ha a vírus átengedi az irányítást, de, ha leblokkolja a visszaállítási lehetőséget....

A virus csak a virtualis gepen lenne. Ilyenkor az igazi operacios rendszerre lehetne belepni, letorolni a fertozott disk image-et, visszatolteni az utolso jo mentest, mint egy videojatekban a mentett allast, es ugy inditani el a virtualis gepet.

Agyuval verebre, elvesz minden, ami a mentes ota kerult a gepre, de szerintem sokaknak teljesen megfelelne, nem kellene orakig pocsolni a virusirtoval, aztan egy kompromittalt rendszert tovabbhasznalni.
Lehetne kulon virtualis gepet tartani a komoly dolgokra, egy masikat jatekra, egy harmadikat meg a gyerekeknek...
 

xkingx

Állandó Tag
Állandó Tag
Az en informatikai palyafutasom alatt termekeket nezve vegyesen (felhasznaloi/szerverprogik) a 3.11 kiraly volt majd a win98-nal az SE forta ki magat az ME katasztrofa volt...az NT jo volt a 2000 is nagyon jo volt(foleg az SP4-es javitassal ahol mar az usb is mukodott rendesen :) ) az XP-t mai napig szeretem regebbi konfigokon...sot palyafutasom soran meg 2 evvel ezelott mikor a szakmaban voltam aktivabban meg 98-as gepet is kellett szervizelnem...csak azon futott egy vagohidon egy bizonyos progi :) szoval XP foleg SP3-al eleg sok helyen van meg... vista katasztrofalis volt...memoriazabalo stb...hal istennek, hogy nem forrta ki magat...win7 pedig bevalt szinten...most a win8 kezdi a gyerekcipot atlepni :)
 

Marcika28

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! én akkor is xpt fogok használni ha már windows 9,. és stb lesz, nem értem hogy mért kellet át alakítani néhány dolgot a teljesítményben, van egy rakás program ami 100%an csak xp alatt indul, érdekes mód, windows 7-től fölfele már bajos de nagyon, zenét szoktam kreálni "flstudio ingyenes demó változatával, az pl nagyon megérzi a változást a két rendszer között, xp alatt, lehet nyüstölni ezerrel, nem fagy nem laggol, míg windows 7 alatt komolyabb munkának kitéve már összef@ssa magát. Jó lehet hogy egyszerű irodai munkákra, napi használatra jó, de komolyabb teljesítményt igénylő programokra már nem hiszem. Pl szuper lehetne a vista/7/8 is, ha megtartották volna azokat a beállításokat mind a windows xp. De igen de jó is volt annó 486 gépekkel vacakolni. :D. windows 3.1? Vissza térve a téma kérdésére, nem kel megijedni tőle, hogy nem kap frissítést, én alapból ki kapcsolom, ugyan úgy lehet használni gond nélkül szépen. :) Volt egy izgis élményem egy Vírussal kapcsolatban, nem is az én gépemen volt az eset. Megjelent a képernyőn egy olyan figyelmeztetés, hogy ön jogokat sértő weboldalra tévedt, számítógépét teljesen zároltuk, ahhoz hogy újra használhassa a gépét, önnek ki kel fizetnie a büntetést, ami kb 50.000ft. 2szer. Aki nem ért a számítógépekhez, az rohadtul berág rá, vagy megijed és kifizeti, holott ez egy igen rafinált vírus, törném a kezét annak aki ezt terjeszti......
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
100 dollárt „ad” a Microsoft annak, aki cseréli XP-s gépét
De sajnos nem arról van szó, hogy a csere után küldünk egy számlát a vállalatnak – és vannak szabályok is.

A Microsoft nagyon szeretné, hogy a felhasználók kidobják végre a Windows XP-t, és ezért hajlandó egy kicsit a zsebébe is nyúlni; a vállalat 100 dollár kedvezményt ad minden olyan vásárlónak, aki beviszi és leadja régi, Windows XP-t futtató gépét bármelyik Microsoft Store boltba, és ott új, Windows 8.1-et használó notebookot vagy PC-t vásárol legalább 600 dollárt értékben. Az „áldozat” nem tűnik túl nagynak a Microsoft részéről, valószínűleg ugyanis arról van csak szó, hogy a vállalat lemond arról a profitról, amelyet a gépek értékesítése után kapna. Nem zárható ki azért teljesen, hogy egy minimális mértékben a közvetlen érékesítés veszteséges lesz, azonban ha a teljes képet nézzük, akkor a Microsoft sokkal többet profitálhat abból, hogy a hardvergyártókkal nem romlik meg a viszonya. (Akik élesen kritizálják a szoftverfejlesztőt amiatt, hogy nem vesznek a felhasználók új gépet a Windows 8.1-re való átállás miatt.) Ezenkívül valamit hozhat a konyhára az is, hogy a Windows 8.1 alkalmazásboltjában értékesített szoftverek árából részesedést kap a Microsoft.



Felhasználói oldalról ugyanakkor erősen kérdéses, hogy megéri-e 500 dollárt elkölteni egy új gépre, ha ennél jóval kevesebb pénzből is lehet ma már olyan masinákat venni, amelyek a hétköznapi igényeket könnyedén kielégítik. Főleg, hogy a Microsoft inkább márkás gépeket árul, amelyek árazása eleve magasabb, mint egy hardverboltban összeválogatott alkatrészekből készített, egyébként azonos tudású számítógép. Meg persze sokaknak számíthat akár az is, hogy a 100 dolláros kedvezmény érvényesítéséhez a régi gépet ott kell hagyni – egy 2001-ben vásárolt gépnél ez valószínűleg nem gond, de egy 2008-as masina, amire simán kerülhetett XP újonnan is, Linuxszal kiváló szolgálatot tehet otthon akár médialejátszóként akár központi szerverként is.

A hazai felhasználóknak annyi szerencséjük van, hogy nem kell sokat gondolkodniuk azon, hogy igénybe vegyék-e a Microsoft kedvezményét, hiszen idehaza nincsen Microsoft Store, tehát a kedvezmény sem érvényesíthető.
 

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
A gépem napok óta le akarja tölteni a frissítéseket, de rezignálta mindig ezt írja ki:

Ezeket a frissítéseket nem tudta letölteni:

Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2850047)
Biztonsági frissítés: Publisher 2003 (KB2878299)
Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2760494)
Frissítés: Outlook 2003 Junk E-mail Filter (KB2863822)
Biztonsági frissítés: Word 2003 (KB2878303)

Másik gépet de a W 8,1-et sem tudok igazán venni,hacsak a gyerekeim a hetvenkedő szülinapomra meg nem lepnek vele. Reménykedni még tudok és szeretek is.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
A gépem napok óta le akarja tölteni a frissítéseket, de rezignálta mindig ezt írja ki:

Ezeket a frissítéseket nem tudta letölteni:

Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2850047)
Biztonsági frissítés: Publisher 2003 (KB2878299)
Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2760494)
Frissítés: Outlook 2003 Junk E-mail Filter (KB2863822)
Biztonsági frissítés: Word 2003 (KB2878303)

Másik gépet de a W 8,1-et sem tudok igazán venni,hacsak a gyerekeim a hetvenkedő szülinapomra meg nem lepnek vele. Reménykedni még tudok és szeretek is.
Igazándiból ott a gubanc, hogy MS-ék a frissítés frissítésének a frissítését is kiadták és az a bizonyos fájl, ami ezeket kezeli (kezelné) régebbi , kisebb erőforrású gépeken (<1 GB RAM,...), nem fut gyorsan, ezért akár óra hosszat is kell rá várni.
Állítólag csináltak egy újat, de mire kész lett az XP-nek †.
Azt javasolták pár hónapja, hogy kikapcsolás előtt kell elindítani a telepítést és a gépet úgy hagyni (mármint kikapcs opció, de hagyni, hogy magától tegye meg).
 
Utoljára módosítva:

Marcika28

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos teljesen rip a windows xp es hozzavaloi frissitese. Ha nem fontos a frissites akkor hagyd, mondjuk mar mast nem is igen lehet tenni vele. Ha csak mas letolto helyrol letolteni, lehet font van mashol is mert masnak is kelhet.
 

granuuat

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nincs internet a gépen, nyugodtan lehet használni tovább az XP-et, nem lesz baj, ezt mindig elfelejtik mondani.
 

Mr. E

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem lehet használni továbbra is az XP-t, ugyis ajánlatos más tűzfalat használni mint ami az XP-be be van épitve
 

poloznik

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy netbookon és egy subnotebookon a mai napig XP-t használok Avast antivírus programmal. Nem ma kezdtem az informatikát, de évek óta nem volt problémám se vírussal se más kártevő programmal. Az is igaz hogy nem böngészek ezerfelé és nem töltök le összevissza mindenféle programot, de a mindennapi netezésre, filmnézésre az XP még évekig ki fog szolgálni engem.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Nem az XP szűnt meg hanem a támogatása
Nincs szoftverhibák javítása.Vagyis a frissítések letöltésekor már nem kapsz új frissítést
Én éppen tegnap frissítettem
Letöltötte a frissítéseket
Ez 4 hónappal a támogatás megszűnése után van
Tehát a frissítés szem szűnt meg csak nem írnak hozzá javítást
Majd akkor folytatódik az XP elhalása ha a biztonsági rések javításai nem kerülnek megírásra a továbbiakban
Ennek hiányát az egyéb biztonsági programokkal kell pótolnunk
Ám egy jó idő múlva már a védelmi szoftverek sem lesznek speciálisan XP-re írva
Sőt az újabb egyéb szoftverek sem XP specifikusak le3sznek
Már nem is fognak futni rajta
De most még van egy csomó szoftvered ami a későbbiekben is elérhető lesz akárhol
Ez mind a már megírt program ezek futni fognak állandóan
Gondolj bele: Van még mindég Win 95/98 program ezek is futnak még
Az xp-n is futtattam a napokban
Pedig hol van már aWin95/98 támogatása?
-----------------

Ilyen kényszerített pénzköltésre amit számítógépes világ tesz
Nem szoktam belemenni jó sokáig: vegyél hardvert vegyél szoftvert

Az XP stabil nagyon jó minden funkciója remek
Még vagy 10 évig biztos nem veszek semmi újat
Mert az is elavul addigra ami most friss és szuper
10 év múlva majd ismét lesz egy írás amiben kitalálják mit dobjál el ismét
 
Utoljára módosítva:

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
....
Gondolj bele: Van még mindég Win 95/98 program ezek is futnak még
Az xp-n is futtattam a napokban
Pedig hol van már aWin95/98 támogatása?
-----------------

Ilyen kényszerített pénzköltésre amit számítógépes világ tesz
Nem szoktam belemenni jó sokáig: vegyél hardvert vegyél szoftvert

Az XP stabil nagyon jó minden funkciója remek
Még vagy 10 évig biztos nem veszek semmi újat
Mert az is elavul addigra ami most friss és szuper
10 év múlva majd ismét lesz egy írás amiben kitalálják mit dobjál el ismét
Elvben megteheted, de félő, hogy csak a 1o évvel ez előtti (azaz a mai progik) fognak csak futni a gépeden.
Próbálj meg egy Win 98 opr-s gépre feltenni egy mostani bőngészőt.
A Firefoxnak nemhogy a 4-as de még a 2.x-s verziója semmegy fel, ohne flash támogatás (ami nélkül én pl el lennék, de a progik zöme el sem indul nélküle).
 

nagyzee

Állandó Tag
Állandó Tag
A gépem napok óta le akarja tölteni a frissítéseket, de rezignálta mindig ezt írja ki:

Ezeket a frissítéseket nem tudta letölteni:

Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2850047)
Biztonsági frissítés: Publisher 2003 (KB2878299)
Biztonsági frissítés: Office 2003 (KB2760494)
Frissítés: Outlook 2003 Junk E-mail Filter (KB2863822)
Biztonsági frissítés: Word 2003 (KB2878303)

Másik gépet de a W 8,1-et sem tudok igazán venni,hacsak a gyerekeim a hetvenkedő szülinapomra meg nem lepnek vele. Reménykedni még tudok és szeretek is.

ki kell kapcsolni az automatikus frissítést. Lehet élni ezek nélkül simán.
 
Oldal tetejére