Mit olvastál utoljára? II.

H-111

Kitiltott (BANned)
Karády Anna - A füredi lány
epub

Csatolás megtekintése 1811662
Szerelem téren és időn át…
Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.
A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség…
Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem.
Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal – a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül.
Vajon a két világot összekötheti a szerelem?
Karády Anna elsőkönyves szerző, balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja. Az évek során szerzett ismereteinek a lenyomata ez a történelmi, romantikus debütregény, amely megmutatja, hogy a szerelmet sem az idő, sem a tér, sem a társadalmi különbségek nem képesek eltiporni.​
A könyv szempontjából ugyan secunder, de az irónö a balatonfüredi helytörténeti egyesületben nemigen kutatgat.
"Eléggé titokban kutat hehe. Senkise tud róla. Nem kutat, vannak történelmi ismeretei és regényeket ír történelmi háttérbe helyezve. " irja az egyesület egyik vezetöje.

Maga a könyve kísértetiesen hasonlít egy kb 15 éve meglévő könyvhöz amit Barbara Erskine írt. Ott is a főhős hölgy a XX. századból véletlen 300 évvel korábbi időben találja magát.
 
Utoljára módosítva:

Amarl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Legutóbb Nalini Singh Egy világ két faj, állandó küzdelem című sorozatának 13. részét (A tél pajzsa) olvastam. Az egyik kedvencem ez a sorozat, mely egy nagyon jól felépített fantasy történet. Élvezhető volt eddig mindegyik része, csak ajánlani tudom őket. Nekem nagyon jó kikapcsolódást nyújt. Az írónőnek van még több könyvsorozata, többek között az Angyali vadász, melyet szintén ajánlok mindenkinek, aki szereti a fantasy könyveket. Köszönet a fordítóknak akik révén élvezhetjük ezeket a könyveket mi is.
Én is olvastam a sorozatot és mindegyik könyv nagyon érdekes. Bármelyik részét is olvastam éppen, nem tudtam letenni.
 
Oldal tetejére