Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

 1. Nagykarikás

  Nagykarikás Állandó Tag

  Kedvenc könyveimet soroltad föl!!/kivétel:Barabási könyv..
   
 2. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  P. C. Cast - Kristin Cast: Elárulva (Az éjszaka háza 2. rész)
  Egyre jobban tetszik a sorozat...habár, eléggé bizarr a szerelmi sokszög Zoey körül... :)
   
 3. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Victoria Scott: The Collector (Dante Walker 1.)
  Egy időre nagyon elegem lett a YA könyvekből, ami nem feltétlenül az utóbbi időben olvasott regények bűne. Egyszerűen kinőttem már ebből, így 40 felé ballagva. Ez a könyv is inkább idegesített, mint szórakoztatott.
   
 4. NPE

  NPE Állandó Tag

  Mesekönyveket
   
 5. feketetea

  feketetea Állandó Tag

  Meg Rosofftól a Majd újra lesz nyár... című könyvet olvastam utoljára. Tetszett, bár az igazat megvallva nekem értelmetlen volt egyszerre a tiltott szerelem és a (fiktív) harmadik világháború egy történeten belül, mert ahhoz a sztori 1) túl rövid volt, hogy mindkettő kibontakozhasson megfelelően 2) a háború jelenléte uralta a könyvet, és a szerelmi szál teljesen háttérbe szorult mellette 3) a fiatalok megpróbáltatásai önmagukban is elég hatásosak voltak, egyszerűen nem volt értelme még egy ilyen komoly bonyodalomnak, mint egy forbidden love. Huszonévesen is megrázott a könyv, nagyon hiteles még úgyis, hogy sose láttam/éltem át háborút közelről. A cuki kis pillangós borítója egyébként bármilyen szép is, szerintem elég megtévesztő. (Az újonnan megjelent filmes már drámaibb és jobban illik a könyvhöz, bár azt nem mondom, hogy jobban tetszik is.)
   
 6. Takácsné Gyöngyi

  Takácsné Gyöngyi Állandó Tag

  Szerintem is nagyon jó sorozat! Én is megvettem könyv formában :)
   
  sivecste és Rakó Józsefné kedveli ezt.
 7. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Kalayna Price: Grave Witch (Alex Craft 1.)
  Paranormális, izgalmas, enyhén romantikus. Nagyon tetszett, igazán szórakoztató volt, bár zavart nagyon, hogy nem volt túl eredeti. Kim Harrison Rachel Morgan sorozata, Laurell K. Hamilton Anita Blake sorozata, Diana Rowland démonos könyvei - aki ezeket kedvelte, ezt is fogja.
   
 8. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  P. C. Cast - Kristin Cast: A kiválasztott (Az éjszaka háza 3. rész)
  P. C. Cast - Kristin Cast: A vad (Az éjszaka háza 4. rész)
  P. C. Cast - Kristin Cast: A préda (Az éjszaka háza 5. rész)

  Tetszik a sorozat...Nagyon sokszínű a szerelmi szál benne...annyira, hogy vannak pillanatok, amikor simán kiakaszt, máskor meg jókat derülök rajta...voltak pillanatok, amikor sajnáltam miatta Zoey-t, máskor meg legszívesebben felpofoztam volna...
  A természetfeletti szál is érdekes...
  Az biztos, hogy nem unatkozom az olvasása közben... :)
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 9. gyarelka

  gyarelka Tag

  Oravecz Imrét olvasok. Most éppen a Kaliforniai fürj, előtte az Ondrok gödre. Nem hittem volna, hogy ilyen aktuális ez a 19-20. században játszódó könyv
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 10. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  P. C. Cast - Kristin Cast: Megkísértve (Az éjszaka háza 6. rész)
  Ez a rész tényleg úgy lett befejezve, hogy ha valakinek az eddigiek alapján lankadt is az érdeklődése a sorozattal kapcsolatosan, ez gyökeresen megváltozzon...Gyorsan meg kell tudnom, hogy mi fog történni ezek után Zoeyval...
   
  Tüncsi88 és napsugár7127 kedveli ezt.
 11. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Nekem pont ilyentájt kezdet a sorozat az agymra menni azzal, hogy egy könyvön belül 40-szer leírják a ritulét, hogy melyik gyertyát hova, meg mit idéz meg, milyen sorrendben. :D
   
  sivecste kedveli ezt.
 12. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Kb. én is itt tartottam...de most irtóra kíváncsi lettem...lehet, hogy a lelkesedésem hamar alább fog hagyni...de azért asszem kiolvasom a sorozatot... :)
   
  Godzi75 kedveli ezt.
 13. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Samantha Ann King - Osztozni Hailey-n Fantáziátlan, hisz el sem kell olvasni, mert a ciméből tudod miről szól: két fickó egy nő, nevezetesen a Hailey. Soft szex hármasban, agressziv ex-barát aki végül fel is dobja a talpát egy lövöldözésben, fölöslegesen bevezetett és elbonyolitott családi kapcsolatok. Tucatkönyv, olvastam rosszabbat is, de ritkán:D, tehát olvassatok valami mást ha jót akartok...
   
 14. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Kalayna Price: Grave Dance (Alex Craft 2.)
  Gyengébb volt az első résznél, és észrevettem pár logikátlanságot, amik eléggé zavaróak. Roy, a szellem elvileg nem mehet be egy temetőbe sem, mert csapdába esik és nem tud többé kijönni a kapun. Máshol azt olvasom, Roy gyakran meglátogatja a saját sírkövét, ami ugye nyilván egy temetőben van... Volt még pár ilyen, talán ha izgalmasabb a könyv, fel sem figyelek rájuk. Van még egy része a sorozatnak, adok neki még egy esélyt azért.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 15. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Bertrice Small - Friarsgate Inheritance 1 - Rosamund - Állitólag van folytatása is, magyarul még nem jelent meg - vagy én nem tudok róla -, annyira azért nem jó, hogy angolul elolvassam. Elmegy, bár helyenként infantilis és idegesitő. Remélhetőleg inspirált lesz és nem fogja húzni-nyúzni mint az O'Malley-t. Ja, és nem folyik benne a szex mint más Bertrice Small irományban...:D, nem kell rá kitenni a 18-as karikát:rohog:
   
  Csilli Villi és napsugár7127 kedveli ezt.
 16. dianapat

  dianapat Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én most A. O. Esther sorozatát olvasom. Pontosabban a negyedikbe kezdek bele. Démonok, angyalok, tündérek, manók... és egy romantikus történet. Nekem nagyon tetszettek az előző részek.
   
 17. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Joanna Trollope: A pap felesége
  Jó könyv volt, bár hagyott bennem némi hiányérzetet. Számomra nem derült ki pl., hogy miért pont Jonatan? No mindegy, ettől függetlenül melegen ajánlom.
   
  falusisanzon és Ekilit kedveli ezt.
 18. Ladybird

  Ladybird Állandó Tag

 19. Janikovszky Éva: Aranyeső
   
 20. BUBUKA78

  BUBUKA78 Állandó Tag

  sivecste kedveli ezt.

Megosztás