Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lorelei009

  Lorelei009 Állandó Tag

  Calderon 2, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
  Azt hittem mostanra sikerül összeszedni a gondolataimat de tévedtem. A megfogalmazás, a kitalált és eszméletlenül felépített világ egyszerűen olyan fantasztikus kalandok közepébe csöppent bennünket, hogy -legalábbis én- csak nagyokat néztem. Honnan jönnek ezek a részletes leírások, a különböző kütyük és funkcióik?! vagy csak én olvasok kevés sci-fit xD Nem volt pillanat, hogy untam volna! Az elején féltem, hogy a Játék nem kap nagy szerepet, de mekkorát tévedtem! Sőt, szerintem On Sai maga is egy hatalmas Játékot visz véghez az olvasóival! A karaktereket egytől egyig imádtam, még a negatív szereplőket is. Egy-két részt azért 'furcsállottam' és valahol csak pislogtam, hogy akkor mi is történik? de gondolom nem vagyok egy szellemi szinten a könyvvel. :D
  Lebilincselő Nagy Kedvenc lett. :)
   
 2. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Karen Rose: Számolj tízig.
  Műfaj:
  romantikus krimi

  Tartalom:
  Egy, két, otthon légy…
  Kilenc, tíz, sírba visz.

  Egy gyújtogató

  Két kisfiú, akiket magukra hagytak az állami gondozói rendszerben, valóságos poklot él át nap nap után. Amikor az egyikük meghal, a másik bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek mindezért.

  Egy tűzvizsgáló

  Reed Solliday, a Chicagói Tűzoltóság elismert tagja, elborzadva lát neki új feladatának. A boncolás szerint a robbanásban szinte teljesen megsemmisülő házban holtan talált fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, mielőtt a tűz végigsöpört volna az épületen. Solliday kénytelen együttműködni a rendőrséggel, ha meg akarják találni a gyilkost…

  Egy gyilkossági nyomozó

  Mia Mitchell elhatározta, hogy a munkába temetkezik, miután a társát meglőtték, de rögtön az első napon megbízzák nyomozói pályafutása legnehezebb feladatával: el kell kapnia egy pszichopatát, aki gyújtogatással kezdte, de végül nemi erőszakig és gyilkosságig jutott.

  Mi történik, ha az útjaik keresztezik egymást?

  Karen Rose, számos nagy sikerű romantikus thriller, a Halj meg értem, a Sikíts értem és a Gyilkolj értem írója legújabb megint csak hátborzongatóan izgalmas regényében egy különös szakma világába és egy különösen veszélyes bűnöző lelkivilágába vezeti be az olvasót.

  Saját értékelés: 65%
  Saját vélemény: Őszintén meg kell mondanom, csalódtam ebben a könyvben. Nem ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, nem is az utolsó, mert most olvasom a Vigyázz rám-ot, de sajnos csalódtam. A krimi vonal nagyon tetszett. Ötletes, kidolgozott, jól viszi a különböző szálakat (nyomozás, nevelőintézet, gyilkos/gyújtogató belső monológjai stb), ügyesen futtatja ezeket egybe. Ez a része 10/9.
  A romantikus szálat viszont elég gyengének éreztem. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a Karen Rose regények romantikus szálai kezdenek unalmassá válni. Ötödjére olvasom ugyanazt a sablont, minimális változtatásokkal. Végy két karaktert problémás előélettel/háttérrel. Végy egy szituációt, amiből reflektálhatnak saját magukra. Ismertesd össze őket, vonzódjanak egymáshoz az első pillanattól, de hadakozzanak mindketten a vonzalom ellen. Találkozzanak még párszor. Kerülgessék egymást mint macska a forró kását, aztán a könyv közepére jöjjenek/feküdjenek össze. Utána tipródjanak még egy kört, hadakozzanak megint a kapcsolat ellen, végül mégis maradjanak együtt. Persze tudom. Ez szinte minden romantikus regény/kisregény egyik legáltalánosabb legtöbbször felhasznált sablonja. Mégis... lehetne kicsit árnyaltabban, kicsit jobban eltérhetne Rose saját sablonjaitól.
  A romantikus rész pozitívuma, hogy mellékkarakterekként találkozhatunk más Karen Rose regények szereplőivel, picikét betekintést nyerhetünk az ő életükbe, látjuk, hogy van élet a boldogító igen után is.

  Másik zavaró tény, de ez nem a könyv, hanem a kiadó hibája, hogy nem a sorozat eredeti megjelenése szerint jelennek meg a regények, hanem teljes össze-összevisszaságban. Érthető/élvezhető az előző részek nélkül is mindegyik regény, de azért engem kissé zavar.
   
  napsugár7127 és nanan kedveli ezt.
 3. Annusk

  Annusk Állandó Tag

  Norcsi1987 kedveli ezt.
 4. nanan

  nanan Állandó Tag

  Szerintem a történelmi, romantikus könyvek (Legális E-bookok) közt megtalálod. :)
   
 5. nanan

  nanan Állandó Tag

  Legális E-bookok / Történelmi, romantikus könyvek, könyvsorozatok :)
   
 6. Koriteri

  Koriteri Állandó Tag

  Bidlekj kedveli ezt.
 7. @Dori@

  @[email protected] Állandó Tag

  Szia,
  Szerintem kezd az elején, mert valamilyen szinten vannak összefonódások... És mindegyik fantasztikus :)
   
 8. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Amelia Hutchins: Escaping Destiny (The Fae Chronicles 3.)
  Jó volt, izgalmas és mozgalmas. Ha a szexjeleneteket egy az egyben átugorja az ember (sztem már egyáltalán semmi szükség rájuk, mind tudjuk, mennyire odavan egymásért Syn és Ryder), pörgős, akciódús fantasyt kapunk. Persze most is a legizgalmasabb résznél lett vége az egésznek, így várhatom a következő rész megjelenését. :-/
   
 9. lona1224

  lona1224 Állandó Tag

  A lánykám olvassa nagy buzgalommal ,már az utolsó kötetnél tart. Én csak sorozatba láttam,az nagyon tetszett.
   
 10. ditti28

  ditti28 Állandó Tag

  Egy nap alatt olvastam ki SEP Angyali csók című könyvét! Nagy kedvencem az írónő, ez a könyve sem okozott csalódást, nagyon tetszett.
   
  Mary 1975, napsugár7127 és Bidlekj kedveli ezt.
 11. VMV

  VMV Állandó Tag

  Nagyon tetszett nekem is, igen jól szórakoztam végig az egész történeten. Amúgy a boltkóros sorozat nekem is kimaradt eddig...
   
 12. kamilla.86

  kamilla.86 Állandó Tag

  Eddig az összes regényét olvastam az utolsó kivételével, azt majd csak ha megkapom szülinapomra :)
  Ő az egyik kedvenc íróm, nagyon szép gondolatai vannak. Eddig a Lány a tükörben az egyetlen, ami nem igazán tetszett, a kedvencem pedig a Bennem élsz.
   
 13. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Richard Castle: Heat Wave-Hőhullám
  Műfaj:
  krimi
  Saját értékelés: 20%
  Vélemény:
  Kevés könyv van, amit senkinek semmi szín alatt nem ajánlanék, hacsak nem akarok NAGYON kiszúrni valakivel. Tudniillik rég szenvedtem ennyire egy regénnyel. Ez a terjedelem máskor rossz esetben sem tart 3 napnál tovább, most három hónapig kínlódtam, 10-20 oldalanként félretoltam, és csak azért nem csaptam a falhoz, mert nem az enyém volt.
  Azért álltam neki, mert szeretem a Castle sorozatot, de nagyon megbántam. Ahhoz képest, hogy Nikki-t elvileg Beckett-ről mintázták, Rook-ot meg Castle-ről, legfeljebb gyenge imitációnak jók, de annak is csak nagy jóindulattal.
  A karakterek felszínesek, a szövegek gyengék, a sztori döcögősen halad, a fogalmazás kriminális. Pedig lehetett volna jó is. A történet ugyan átlagos, de megfelelően megírva egy jó könyv lehetett volna a végeredmény. Ehelyett az egészet elrontja azzal, hogy hülyének nézi az olvasót, és mindent meg/túlmagyaráz. A jelenetek legalább felének pörögnie kellett volna, ehelyett nyűglődős, szenvedős, mert minden egyes szót és lépést részletesen kifejtve meg kellett magyarázni. Arról nem is beszélve, hogy az első száz oldalon a "hőhullám" kifejezés kb oldalanként hatszor elhangzik...
  Egyedül azért 20%-ot a legfeljebb 10 helyett mert a festményes történeti szál tetszett. Az ötlet ügyes volt, sajnos a megvalósítás már nem.
  Kár ezért a könyvért... igazán kár...
   
  nanan kedveli ezt.
 14. Lazlogogola

  Lazlogogola Állandó Tag

 15. Nem tudom olvasni :(
   
 16. Bezzeg a régi szép időkben! ami nem is olyan régen volt - tudtam feltölteni, letölteni, avagy olvasni, most meg semmi. Biztos bennem a hiba, de kérem én mentálisan vagyok - ezek szerint voltam :( annyira topon, hogy meg tudjak nyomni egy gombot és utána dőlt rám a betű. eh
   
 17. biomon

  biomon Állandó Tag

   
 18. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Az első két részt olvastam, azok nagyon tetszettek! Tervben van a másik kettő is.
   
 19. vassgabi85

  vassgabi85 Állandó Tag

  Elizabeth Hoyt-tól a Négy katona legendája sorozatot olvasom. Nem rossz. Előtte a Maiden Lane sorozatát olvastam az írónőnek, az kicsit jobban tetszett.
   
 20. Bidlekj

  Bidlekj Állandó Tag

  Susan elisabeth Philips Se veled, se nélküled
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás