Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne Gracie: The Perfect Waltz (The Merridew Sisters 02)
Történelmi romantikus, tetszett. Semmi komolyabbat nem tudnék most elképzelni ebben a melegben magamnak.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley : A titokzatos Ő

Végre egy olyan hősnő aki nem rinyálja végig a fél könyvet! Emellett még nagyon vicces volt és jó volt olvasni. Amikor Gwennek kicsit kihagy az agya még azt is úgy adja elő, hogy jól szórakozol rajta. Tényleg csak a megfelelő részeknél veszi komolyan a dolgokat és ez üdítő volt számomra.
Hawk titka számomra elég hamar kiderült, de ez nem vett el semmit az olvasás értékéből. Rég olvastam már ilyen könyvet ebben a műfajban, ez biztos nem egyszer olvasós lesz!
Ééés persze ne feledkezzünk meg a gyengéimről, a mellékszereplők! Lawson nyomozó nem semmi, de most Tack vitte a pálmát! :)

- A Delgado mexicói név?
- Puerti Rico-i.
- Puerto Rico-i vagy?
- Nézz rám, bébi, nem az a kimondott skandináv típus vagyok.
 

hljudit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley: A vadember (Álomférfi 2.)
Nagyon szuper sorozat, érdemes elolvasni. Végre egy könyv ami nem a tizen és huszonévesekről szól. Imádtam, várom a folytatásokat. :)
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley - MacKenzie testvérek sorozat 1 része, Lord Mackenzie tébolya
Ha szereted a romantikus, erotikus, kicsit kalandos történeteket az 1880-as évek Angliájából és Skóciájából, hercegekkel, makacs skót felföldi lordokkal, határozott és erős egyéniségű lady-kel, kisasszonyokkal, akkor ez a sorozat a TE sorozatod! Speciel nekem nagyon tetszik. Csak ajánlani tudom a sorozatot, minden történelmi romantika rajongónak. Négy testvér, négy könyv, négy nagyon szórakoztató és izgalmas történet, tele kalamajkákkal,

 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Szesz, szerelem, szemfényvesztés (Agatha Raisin 17.)
Fordult a kocka: ez a rész most nem igazán jött be, a nyomozás lapos volt, Agatha és társai össze-vissza futkároztak, mint a mérgezett egér, valahogy a humor is kimaradt.

M.C. Beaton: Miss Pym és a léhűtő lord
Ez viszont most tetszett. Kalandos volt és meglepő (Benjamin), és Miss Pym két olyan ellenséget is szerzett, akikkel a későbbiekben még biztosan újra találkozunk.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley: A vadember

Nekem tetszett a könyv. Nem olyan volt, mint az első rész, de nem is baj. Mondhatom, hogy nem erre számítottam, ennek ellenére nem csalódtam.
Tess jól ki lett találva, szerethető karakter és mivel, egy érett nő hála az égnek ő sem rinyálja túl a dolgokat. Sőt! Valójában ő aztán nem rinyál. Nagyon szerettem ezért. Bár annyit nem nevettem, mint az első kötet olvasása közben, ez is kedvenc lett.
És az elmaradhatatlan kedvenc mellékszereplőm: Dade McManus lett. :)

- Bébi, még sohasem ettem juharszirupos pitét, de legyen az bármilyen pite, csak három jelző közül választhatsz: rossz, okés és kurva finom.
- Akkor nagy szerencse, hogy az igazságszolgáltatásban dolgozol, és nem ételkritikus vagy.
- Eegen, az tényleg nagy szerencse.
 

mfg92

Állandó Tag
Állandó Tag
Kresley Cole: Méreghercegnő
Nos az írónő elkalandozott a ifjúsági korosztálynak íródott könyvek világába. A könyv nem volt rossz, de jobb lett volna, ha a vámpíros sorozata következő részét adják ki. Szerintem.
A történet sokszereplős, kissé nehezen átlátható és a korosztálynak megfelelően 1 csókig jutnak a főszereplők.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Eowyn Ivey: A hóleány
Megható, megrázó történet, magányról, szeretetről, reményekről és kitartásról.
A második fele nagyon tetszett. Néhol kissé álomszerű, és nagyon magával ragadó.
Az első felével viszont nagyon nehezen küzdöttem meg. Ez egy komótos tempójú történet, de az első kb harmada vánszorgott, néha nem sok hiányzott hozzá, hogy félbehagyjam. Kissé hiányoltam a karakterek fejlődését, nem érzem, hogy túl sokban különböznének a kezdeti állapottól.


Itó Projekt: </Harmónia>
Eszembe jutott az 1984 egyik, néhány évvel ezelőtti kiadása. A könyv hátán QR-kód, amit, ha leolvasunk, a következő szöveget kapjuk: „Üdvözöljük az egyformaság korában.” (Vagy valami hasonlót, remélem, pontos voltam.) Időről időre az járt a fejemben, hogy ugyanezt a QR-kódot a </Harmónia> hátára is rá lehetne tenni.
Maga az alapötlet egyszerre ijesztő és remek. A végkifejlet kissé meghökkentő, de pont az a jó benne. Két dolog miatt állok mégis hadilábon a könyvvel. Egyrészt idegesítően sokszor ismételte magát, másrészt Mihie Miach „kísértetének” a jelenléte a könyv első kétharmadában nagyon sok volt. Mintha nem is Tuan története lett volna…
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Allison Brennan: Sötét titkok
Krimi. Biztosan ismeritek azt az érzést, mikor olvastok egy könyvet, napokig, de nem azért mert nem jó vagy nincs rá időtök, hanem mert nem ragad annyira magával, hogy későn feküdjetek le miatta vagy elhalasszátok teszem azt a vasalást. Na ezzel én így jártam. Jó-jó, de nem az igazi.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Vathy Zsuzsa: Kávérajzok
Furcsa hangulatot hagyott maga után ez a könyv, de kellemesen furcsát. Miközben olvastam, és miután befejeztem, szinte folyamatosan a kreativitáson, az alkotáson töprengtem, hogy mennyire összetett folyamat, mennyire egész embert kíván, függetlenül attól. hogy (esetemben) éppen írásról, vagy horgolásról beszélünk :)
Véletlenül akadtam rá a könyvre, egészen mást kerestem, de nagyon örülök, hogy végül „velem jött”. Egy fajta gondolatfüzérként fogom fel, mert kissé csapongó, mint az ember gondolatai. de egyben elgondolkodtató is.

Ben Aaronovitch: London folyói
Jó könyv, de egy kissé döcögős. A sztori és a világa helyenként kissé bizonytalan volt. A karakterek viszont egész kellemesek voltak, a humora pedig fergeteges. Peter földhözragadt viselkedése, és a folyamatos könyves/filmes utalások nagyon tetszettek. A krimi rész viszont elég gyenge lett, néha inkább vánszorgott, mint haladt. A mitológiát ügyesen beleszőtte, viszont a folyók és mellékfolyók szerintem több időt/magyarázatot érdemeltek volna.
Mint az urban fantasy és a krimi elkötelezett rajongója, sokkal többet vártam volna.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Johanna Lindsey - Malory család 11 - Viharos meggyőzés
Jó volt, tetszett. Azt kaptam, amit megszoktam, könnyű szórakoztató, kalandos, egy kis emberrablással megfűszerezve. Úgy tűnik lesz folytatás, a Malory családban felnőtt a következő generáció.
covers_343549.jpg

Nathan és Judith két külön világból származik. Elég erős a szerelmük, hogy legyőzzék az előítéleteket, és megtalálják a boldogságot?
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Lauck:Napsugaram
Nagyon megható ,élethű történet gyerekkorról,szeretetről,szomorúságról,családról és annak széthullásáról!Nekem az első rész jobban tetszett mint a második!
A zsebkendőt elő kell készíteni!Megható!
 

Csatolások

  • napsugaram.jpg
    napsugaram.jpg
    46.5 KB · Olvasás: 9
  • csendesvizeken.jpg
    csendesvizeken.jpg
    38.9 KB · Olvasás: 5

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Elizabeth Camden - A vágyak tengéren
Jó könyv volt, nagyon tetszett. Új irónő első magyarul megjelent könyve, azt gondoltam hogy valami könnyű kis szórakoztató történet lesz, de nem az. Komoly, megrázó, izgalmas könyv a XIX. század közepén játszódik Amerikában. Olyan, mint Catherine Anderson könyvei.

covers_347350.jpg

Lydia Pallas az amerikai haditengerészetnek dolgozik tolmácsként. Alexander Banebridge érdeklődését felkelti a lány tehetsége, és megkéri, hogy legyen a tolmácsa. Alexander célja, hogy véget vessen az ópiumkereskedelemnek, ezért nem engedheti meg magának, hogy beleszeressen Lydiába. Nemcsak az ópium, hanem egyre erősebbé váló érzései ellen is fel kell vennie a harcot. A küldetés mindkettejüket próbára teszi.
 

KatherineYork

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Csodálatos történet. Igaz, én a lovakat nagyon szeretem, csakúgy, mint az a kislány - Asleigh, a könyv főszereplője -, aki erős elszántsággal, hallatlan kitartással, türelemmel s főként szeretettel, időt, fáradtságot nem kímélve, felnevel egy olyan csikót, amelynek életben maradására nem sok remény látszik, olyan gyenge, törékeny kis jószágnak született.
Szerencsére sok segítője is akad, a méntelep majd minden dolgozója. Elsősorban a szülei, mellettük pedig egy kivénhedt tréner, s a csikó anyja, Holly, aki a megismerkedésük pillanatától jó barátja a kislánynak.
Az a hallatlan szeretet, amellyel Ashley övezi a csikót, minden nehézséget legyőz. S persze Csodának is a szíve közepe a kislány.
Napjainkban, amikor az ember már szinte a másik embertársával sem törődik, nem még az állatokkal, igen jó példát mutat ez a könyv, hogy azért nem mindenkiből veszett ki még az emberség, a szeretet, a türelem és a kitartás.
A magam részéről csak ajánlhatom ezt a megkapó történetet bárkinek, de különösen az állatokat szeretőknek.
Utóbbiak meg fogják könnyezni!
Az én szemem legalábbis nem maradt szárazon.
 
Utoljára módosítva:

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
David Nicholls: A beugró

Az első 100 oldalon a stílus miatt át kellett verekednem magam. De utána... meglepően jó lett. Sokkal több van benne, mint a fülszöveg szerinti szerelmi háromszög...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére