Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne Powers - A fő bűn
Ez egy nagyon érdekes, izgalmas könyv volt. Nem egy rozsaszin lányregény. Javarészt Indiában játszódik, a napoleoni háborúk idején, mikor a franciák is szerették volna megvetni lábukat e kincsekkel teli gyarmaton, amit persze az angolok igyekeztek megakadályozni. Volt ott minden, merényletek, árulások, kémkedés, senki sem az aminek látszik, a rossz fiú, valóságos grál lovag, persze emberi gyarlóságokkal, a jófiú, meg egy irigy, kapzsi mocsok, aki semmitől sem riad vissza, hogy elérje a céljait. Persze a szerelem sem hiányzik, de ez is egy valóságos érzelmi hullámvasút. Minden volt benne, ami egy jó történelmi romantikusba kell.

covers_93901.jpg

Graham Lynde-t magával ragadja a brit birodalom építésének örvénye. De ő is csak ember, nem tud választani két gyönyörű asszony szerelme között.
1778
Az angolok fáradhatatlanul küzdenek azért. hogy, hogy megszilárdítsák uralmukat Indiában, míg Napoleon tisztjei, s ügynökei körüludvarolják a rádzsákat és szultánokat, lázasan szervezkednek a britek ellen. Mindkét nemzet felismerte, hogy India birtoklása felbecsülhetetlen értéket jelent.
Ebbe a kavargó, forrongó világba érkezik Grahame Lynde, a brit kormány titkos ügynöke azzal a feladattal, hogy kivédje a franciák cselvetéseit. Látszólag egy titkos egyezmény létrehozásán fáradozik, de valójában azon, hogy felkelés és palotaforradalom törjön ki a hyderabadi uralkodó, Nizam ellen, s helyébe egy, az angol érdekeket jobban figyelembe vevő herceg kerüljön. A megbízás semmivel sem veszélytelenebb, mint egy kobrát megszelídíteni.

Anna Powers egy született regényíró tökéletes szakmai tudásával szövi izgalmas történetét, s röpíti az olvasót egy másik világba, egy másik korba. Egy korba, amely olyan óriásokat szül, mint Wellington hercege, Napoleon és Nelson. Az Indiától Távol Keleten keresztül Európáig és Angliáig áradó regény lüktet a kiszámíthatatlan szenvedélyektől, s hősei vállalják szenvedélyeiket.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linwood Barclay: A baleset
Ez egy nagyon jó krimi. Izgalmakba, fordulatokban bővelkedik, még a legutolsó oldalakon is tartogat meglepetéseket. Minden mindennel összefügg, sokan hibáznak benne és követnek el kisebb-nagyobb bűnöket, némelyek rossz tetteit meg is tudtam érteni. Persze a bűn attól még bűn marad, csak félelmetes belegondolni, hogy vannak az ember életében hétköznapi problémák, melyeket sokféle módon megoldhatunk, de elég egyetlen egyszer hajszálnyit eltérni az egyenestől könnyű megoldásként, és kis balszerencsével máris nyakig vagyunk a kakiban.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
Paula Hawkins - Lány a vonaton
Mindenhonnan erről a könyvről lehetett hallani. Pár véleményt is olvastam róla. Általánosságban tetszett az olvasóinak, van akinek túl borongós volt. Kolléganőm ajánlására én is elolvastam. Valóban kicsit emlékeztett a Holtodiglanra, de igazából nincs benne azért annyi csavar. Az eleje kissé lassabban indul, a feléig olyan sok meglepő nem történik, rakosgatjuk szépen össze az emlékmorzsákat a főszereplővel, aki totál mélyponton van és az ivásba menekül. Azzal viszont rendszeresen kiüti magát és nem emlékszik. Bár sokaknak antipatikus főhős, szerintem elejétől fogva drukkoltam neki. A könyv második felében volt egy pont, ahonnan bármilyen verziót el tudtam már képzelni befejezésnek, hiszen azért ismerve pár igazán csavaros sztorit és filmet belefért volna egy-két meglepetés. Azért a vége így is izgalmas, hiszen már kezdtem én is mindenkiben kételkedni. Ráadásul azok a hétköznapi és nagyon emberi érzések és gondolatok vagy élethelyzetek nagyon valóságossá és megfoghatóvá teszik a főhőst.

Napjaink könyve, mérsékelt izgalommal a legelemibb félelmekkel és érzésekkel.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
Jessica Brockmole - Levelek Skye szigetéről
Tündéri, bájos, kedves történet. Kicsit másra szamítottam, kellemesen csalódtam. Már az első oldalon elkezdtem mosolyogni és nevetni. Többszálon futó történet mégis valahogy egy időben. Egyszerre az első és második világháborúban. Szerelemben, kétségben és bizonytalanságban. Első nap már a feléig jutottam. Nem hosszú könyv, majdnem letehetetlen. Egy szerelmi történet, amely levelezésként indul és kihat még egy másik párra is évtizedekkel később. A szálak összekapcsolódnak. Generációk családi titkairól lebben fel a fátyol. Nagyon meg tudtam érteni a főhősöket, mert én is jobban meg tudom fogalmazni az érzéseimet pl. írásban. Ők pedig megteszik. Leírják legbelső félelmeiket és kétségeiket.

Egy fiatal fiú pusztán épp unalmában egy verses kötet olvasása után ír a könyv szerzőjének, aki házas asszony. Ártatlan levelezés indul de mindvégig az első pillanattól fogva valami bensőségesség itatja át soraikat. Mindenközben egy anya is levelez lányával. És szep lassan további szereplők is belapcsolódnak.

Aki egy igazán kedves, szép romantikus de azért annál mégis több mondanvalóval rendelkező olvasmányra vagyik csak ajanlani tudom. Miután letettem már szinte kezdtem volna előlről:)
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linda Castillo: A halál szava
Jó kis krimi, Kate rendőrfőnöknő újabb története az amishok között. Tetszett, annak ellenére, hogy a gyilkosra gyanakodtam már a lelepleződése előtt, ami eddig nem fordult elő L.C. egyik regényénél sem, akkora csavarok vannak a sztorikban.
 

mfg92

Állandó Tag
Állandó Tag
Samantha Young: London street
A dublin street című könyve százszor jobb volt. Ebben a főhősnő sokat picsogott. Alig bírtam végigrágni magam a könyvön, kétszer akartam félbehagyni. A közepesnél gyengébb volt.
 

tovizsuzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ken Follett Évszázad trilógiáját olvasom. A harmadik részt nemrég sikerült megszereznem, és mivel az első kettőt már régen olvastam, most újra elővettem, hogy egészében élvezhessem a történetet. Különleges élmény a már ismert történelmet különböző családok szemszögéből látni.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Chloe Neill: The Veil
Paranormális. Olyan közepesnek mondanám, hiányoltam belőle pár dolgot, ami miatt nem ragadott magával.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Estep: Cold Burn of Magic
Fantasy. Jó lett volna, ha nem tizenévesek a főszereplők, mert nekem hiányzott belőle az erotika, vagy legalább valami szikra.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem
Nem tetszett. Thrillernek írták, én több félelemre, borzongásra vágytam, ehelyett helyenként untam. Kicsit forgatókönyv-szerű volt, mintha még a színészekre várna, hogy árnyalatokat, mélységet adjon a karaktereknek. Baki is volt benne pár, a legnagyobb a tunit sámán, akit előbb a nyolcadik tudósnak neveznek, aztán kiderült, mégis inkább katona volt (aki elolvassa a könyvet, érti).
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilona Andrews: Clean Sweep (The Inkeeper Chronicles 1.)
Eszméletlenül jó volt, már az első 10 oldalnál beszippantott. Imádtam minden sorát, nézegettem, mennyi van még hátra a könyvből, mert nem akartam hogy véget érjen.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Poszt-apokaliptikus történet, tinikkel. Izgalmas volt, de nem tetszett a vége. Mi lett Evennel? És az emberiség és a földönkívüliek közti háború hogy végződik? stb. stb. Szóval olyan befejezetlennek tűnik.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarah MacLean: Never Judge a Lady by Her Cover
Történelmi-romantikus, jó volt így is, hogy talán ez a sorozat leggyengébb része.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére