Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

hsedit

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy régi kedvenc: Eric Knight-tól Légy hű magadhoz
egy újabb: Louis Lowry: Az emlékek őre - nagyon elgondolkodtató, nagyon jó
 

kispocc

Állandó Tag
Állandó Tag
Stephen Kingtől A Fekete Ház-at....nagyon jó, főleg hogy a Setét Toronyhoz van nagyon sok köze a könyvnek
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Most olvasom David Ball Harc egy gyermekért c. könyvét.Elég jó.Volt egy tanárunk, mindig azzal kezdte a feleltetést, hogy mit olvasol.Persze kellett valamit mondani, de az is meg volt, mit nem lehet, mert akkor mínuszban voltál.Meg ha semmit nem olvastál akkor is.
 

mudpach

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ma végeztem Block Az apák bűnei könyvvel, nagyon tetszett, szerintem elolvasom az egész sorozatot.
 

Livai

Állandó Tag
Állandó Tag
Álkirálynő... avagy a szeszélyes Velence arcai

Most szeretnék mindenkit meghívni eme mesébe. Tartsanak velem kérem és fedezzük fel együtt Velence arcait; örömeit és bánatait, izgalmakkal tarkított hétköznapjait, morcos vagy szép oldalait; merjünk a bohém komédiásokkal keveredni és velük együtt nevetni, üldözzük el együtt a veszélyt, ha már bűnkígyói bemerészkedtek közénk, és keverjük együtt az üstben fortyogó kellemesen pikáns történéseket az olasz boszik leszármazottaival. Közben egy kis közmunkára is meginvitálnám önöket, mert egy magyar forgató csoport szorul néha segítségre, a messzi távolban: Velencében.
Idegenvezetőnek Laurát kérném meg, hiszen ő érdekes, intelligens és kíváncsi nő. Szerencsecsillaga és őrangyalai viszont szabadságon voltak a mese ideje alatt. Talán ennek köszönhető az az aprócska erkölcsi botlás is, ami miatt teljesen felbolydult élete: más bőrébe bújva akart rövid időre más emberként élni. Ebből kifolyólag, olyan helyekre kalauzol el minket, ahova magunktól nem biztos, hogy eljutnánk. Kalandjainak részeseivé válunk, miközben sok-sok ismeretet megoszt velünk Budapestről, Velencéről és a magas hegyek világáról. Hiteles információkat nyújt az általa bejárt helyekről, miközben sajátos humorával oldja a feszültséget, helyzetkomikumból azonban levontaó tanulság lehetne, hogy bárkivel megtörténhetne mindez … egyszer.
 

krixtina67

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt olvastad már?

Üdv!
az én legkedvencebb könyvem Salamon Páltól a -Sorell ház. egy családregény fordulatokkkal. Értékes olvasmány. Próbáld ki.

Jó olvasgatást

Krisztina
 

Sapadtribizli

Állandó Tag
Állandó Tag
E'n éppen Margaret Mitchelltől olvasom az Elfu'jta a szel-et! Bár mindenki ismeri már a témájat,és filmben is lattam én is többször,elképesztően jó olvasmány! E'szre sem vettem és a könyv rabja lettem! Ajánlom jó szi'vvel mindenkinek!:)
 

bipeti

Állandó Tag
Állandó Tag
olvasás

Most olvasom Merle: Francia história 13 kötetes művéből a 11. -et.
Nagyon jó, rengeteg történelmi ismerettel.
 

Bandyka77

Állandó Tag
Állandó Tag
Két könyvet olvastam. Popper Pétertől "Egy illuzió halála".
Keserű gyógykönyv gyanakvó fiataloknak és csalódott öregeknek. (Ajánlanám mindenkinek.)

Nehezebb de szakmailag érdekes Platón összes művei kommentárokkal. A kútnál. Apofrif dialógusok. Eddig még magyarúl nem olvasható szövegek, új fordítások segítenek a dialógusok megértésében. Érdekessége, hogy a dialógusok egyrésze a politikusok szakértelmének tárgyáról és az igazságosság kérdéséről ad új értelmezéseket.

Kiss Ádam:SZÜTYIŐ
 

Poncsi

Új tag



Paulo Coelho:A győztes egyedül van

Igor Malev, a jóképű és dúsgazdag orosz vállalkozó máig nem heverte ki, hogy imádott felesége, Ewa elhagyta egy sikeres divattervezőért. Amint Igor megtudja, hogy új férje oldalán Ewa ott lesz a cannes-i filmfesztiválon, ő is odautazik. És Cannes-ban, a luxusban fürdő Szuperosztály tagjai között, a győztesek és a modern élet hedonista játékainak világában megkezdi 24 órán át tartó erőszaksorozatát, hogy visszahódítsa volt feleségét.


Igor maga a vibráló és jéghideg intelligencia, ezért a kibékülés sem lehet mindennapi. Megígérte, hogy egész világokat fog elpusztítani azért, hogy közel kerülhessen szerelméhez. És Igor olyan ember, aki mindig betartja az ígéreteit.

Tizenkettedik regényében Paulo Coelho sokkoló képet fest a talmi csillogás és mértéktelenség uralta világunkról, drámai és tanulságos példázatot tár elénk a hírnév kísértéséről.

Könyve felkavaró olvasmány az ártatlan álmokról, melyeket meghiúsíthat a hatalom és a siker.
 

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Paul Auster: Holdpalota

Fülszöveg kicsit módosítva:
Akárcsak Paul Auster New York trilógiájának hősei, ennek az erősen életrajzi jellegű műnek a főhőse is homályos szimbólumok közt éli sejtelmes életét, megtapasztalja a benne lakozó űrt, ám végül kinyílik a szeme egy szabadabb, teljesebb létezésre. A történet 1969 nyarán kezdődik, amikor az ember először lépett a Holdra. A hős, Marco Stanley Fogg, akinek mindhárom neve híres utazóra utal, szintén az ismeretlen felfedezésére indul. Életútja más életekkel fonódik össze: megismerkedik egy lánnyal, aki megmenti az éhhaláltól; elszegődik egy mozgásképtelen, vak öregúrhoz, akinek eltorzult tudatán át Fogg merőben más képet kap az emberekről és a világról; megismerkedik valakivel, akiről meglepő dolog derül ki; és gyalogszerrel átkel a sivatagon, Utahtól a Csendes-óceánig. Paul Auster egyedülálló jelenség a mai amerikai irodalomban; semmiféle áramlattal, divattal nem rokonítható. Hősei egyforma otthonossággal mozognak a modern nagyvárosban és a lélek kietlen tájain. Helyét az amerikai kritika a posztmodern utánra teszi. Paul Auster 1947-ben született, tanulmányait a Columbia Egyetemen végezte, volt tengerész egy olajszállító hajón, telefonközpontos Párizsban és gondnok egy dél-francia gazdaságban. 1974 óta New Yorkban él; regényeket, verseket, esszéket, filmforgatókönyveket ír.
 

Anett0613

Új tag
Gaál Viktor: Arche
Egy nagyon izgalmas könyv, ami egyben szerelmi történet is megspékelve akciódús jelenetekkel és pszichológiai beütéssel.
Az Arche az Őskönyv-et jelenti ami után évszázadokon keresztül megy a harc, hatalmas ereje van és még a hozzáértő személyek is nehezen tudják kordában tartani. Ezt a könyvet egy lány találta meg. így kezdődik a sztori nagyvonalakban.
Nekem nagyon bejött és melegszívvel ajánlom mindenkinek, érdemes elolvasni.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Josephus Flavius: A zsidó háború

Fülszöveg:
Josephus Flavius, az ókori világ egyik legnagyobb történetírója szemtanúja volt a 66-70 közötti zsidó háborúnak, melynek végén a Titus vezette római csapatok bevették Jeruzsálemet, felégették a Templomot, és ezzel beteljesült Dániel próféta jövendölése a "város és a szent hely elpusztításáról". Miért következett be és miért éppen ilyen módon Jeruzsálem megsemmisítése? Miért vonultak vissza a város falai alól először Cestius, majd Vespasianus katonái is? S miért volt ennyire fékezhetetlen Titus "népe", mely hadvezére akarata ellenére gyújtotta fel a csodálatos templomot? Elkerülhetetlen volt-e a nemzeti katasztrófa, vagy más mozgatórugókat fedezhetünk fel a történelemben? Josephus Flavius műve első sorától az utolsóig érdekfeszítő olvasmány. Azzá teszi tárgyszerű előadásmódja és szerzőjének megrendült számvetése.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Tormai Cécile: Az ősi küldött

Részlet:
"Udvarának hűséges emberei titokban tartják hol rejtőzik, mert a tatárok bérelt gyilkosai mindenütt keresik. Elfogott kémeik és kínra vont cinkosaik kivallották, hogy a nagy kán meghagyta az ő kánjainak, hogy élve, vagy holtan, de bilincsbe verve színe elé Karakorumnak mondott ázsiai fővárosába a magyar királyt. - Özséb tekintete a messzibe révedt. - A mongolok még az Urál hegység alján ismerték meg Árpád törzsének rejtélyes hatalmát, és hiszik, hogy a felkent királyok átadják egymásnak az uralkodás titkát és az akarat hatalmát, és így él tovább a holt királyok ereje abban, aki utánuk jön. Ezt az erőt akarják ők most bilincsbe verni az élő, vagy a holt magyar királyban. "
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére