Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

John Philips

Állandó Tag
Állandó Tag
Lőrincz L. László regényei

Szegény L. L. Lawrence! Az első könyveit, főképp a SF vonulatot kapdostuk, zabáltuk. Bátáym totális gyűjtő lett, mindent megvettem neki, ami megjelent. De ezek a könyvei, a teaültetvény, meg a A játék r@bszolgái, stb. ... Képtelen vagyok végigolvasni, mert megunom! Az indítás jó, érdekes fikció, ál/tudományos alátámasztás, és utána ugyanaz, hullanak a mellékszereplők, mint a legyek. És a befejezés után valaki megmagyarázza az egészet. Hát kösz.
 
A napokban fejeztem be Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval című valóban remekművét. Már az első oldalak után éreztem, hogy tetszeni fog végig, a párbeszédek, helyszínleírások, a főszereplő és Vermeer bemutatása mind nagyszerű. A társadalmi viszonyok, az alá-felé rendeltség ábrázolása nagyon jól sikerült. Tartalmas könyv.
Tegnap olvastam el Glenn Cooper: Holtak Könyvtára című könyvét. Ami tetszett benne: érdekes ötlet a nevadai 51-es Körzettel kapcsolatban, misztikus szál egy középkori apátság életéből éééés...napjainkban egy FBI ügynök sorozatgyilkos utáni nyomozása. A lezárás nem tetszett, túl egyszerű, de itt is meglebegtette a világvégét...;) szóval, könnyű kis nyári olvasmány.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Imre Viktóri Anna: Kísértés Rt.
Egyedi könyv, stílusában emlékeztet Christopher Moore és Neil Gaimain könyveire, vagyis ez is nagyon humoros és groteszk, abszurd és eszement. A történet: Isten (aki mellesleg nő) és Lucifer fogadást kötnek, melynek tárgya egy halandó lelke. Serene, a fiatal bérgyilkosnő lelkéért az alvilág és a menny lakóinak nagy része ringbe száll. Ugyan különféle angyalokról és démonokról van szó, sokszor mégis esetlenül mozognak ebben a világban, ami sok-sok vicces helyzetet és párbeszédet eredményez.
Nagyon szórakoztató volt, de ez a fajta humor annyira fárasztó és bezony hangulat kell hozzá, szóval csak kisebb darabokban tudtam fogyasztani.
 

latzzz

Állandó Tag
Állandó Tag
Philippa Gregory: The Kingmakers Daughter

Nagyon megszerettem Gregory könnyű és egyszerű, de annál élvezetesebb stílusát, mikor egy kincsére ráleltem használt könyvek között másodkéz boltban. Soha nem hallottam korábban róla, csak megvettem kiváncsiságból A másik Boleyn lány című könyvét. Aztán kiderült, hogy két olyan történelmi regény sorozata van, amik nagyon élvezhetőek még angolul is. Angolt tanulóknak is ajánlom, nyelvgyakorlás céljából könyveit, mert egyszerű stílusával könnyen ér el mindenki sikereket.
A The Kingmakers Daughter az angol történelem "rózsák háborúja" időszakából származó történelmi regény sorozat, amelynek ez a könyv a legújabb kötete. Gregory minden könyvét komoly történelmi kutatás előz meg, ebből kifolyólag a regények nagyon "korszak- és történelemhűre" sikerednek.

Magyarul még nem kapható ez a kötet. Magyarul A másik királynő az utolsó kötet, ami megjelent.
A sorozat részeként jelenleg készül a The White Princess c. rész.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kim Harrison: Boszorkányfutam
Paranormális, de szerencsére nem romantikus. (Bocs minden rajongótól, de azoktól a csöpögős, szextől tocsogó vámpírosoktól egy időre besokalltam.) Na szóval, a főszereplő boszorkány, aki kilép a paranormális nyomozóirodától, ezért vérdíjat tűznek ki a fejére. Egy vámpír, egy pixi (10 centis szárnyas lény) és egy ember seítségével próbál életben maradni, ami leginkább úgy sikerülhet, ha elkap egy még számára is rejtélyes bűnözőt, akiről senki nem tudja, micsoda is valójában. Persze az illetőnek is lesz ehhez néhány szava ...
Izgalmas volt, nem 12 egy tucat, ajánlom mindenkinek, aki a témára fogékony.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Anthony E. Zuiker: Sötét kezdetek
Ez a könyv krimi, egy eszméletlenül ravasz, minden képzeletet felülmúlóan szadista, pszihopata sorozatgyilkos utáni nyomozást mesél el. Csak erős gyomrúaknak ajánlom, de komolyan! Voltak részek, ahol majdnem hánytam.
 

vikimajer

Új tag
Sziasztok!

Daniel Glattauer könyveit mindenkinek csak ajánlani tudom. A legújabb regénye, Örökké tiéd, szintén jó választás. Mai téma a mai Bécsben. Bár szerelmi történetnek indul, elég hamar gyanússá válik, hogy ebből minden lesz, csak boldogság nem. A kapcsolat és a szereplők fejlődése nagyon jól ki van találva, meg van írva. Az ember szinte "belenyúlna" a regénybe, hogy segítsen Judithon. A sztori kiszámíthatatlan, izgalmas. Az Örökké tiéd védő borítós, keménytáblás, igényes kiadvány.

Olvassátok el! Megéri.
 

vikimajer

Új tag
D. Glattauer: Örökké tiéd

Sziasztok!

Daniel Glattauer könyveit mindenkinek csak ajánlani tudom. A legújabb regénye, Örökké tiéd, szintén jó választás. Mai téma a mai Bécsben. Bár szerelmi történetnek indul, elég hamar gyanússá válik, hogy ebből minden lesz, csak boldogság nem. A kapcsolat és a szereplők fejlődése nagyon jól ki van találva, meg van írva. Az ember szinte "belenyúlna" a regénybe, hogy segítsen Judithon. A sztori kiszámíthatatlan, izgalmas. Az Örökké tiéd védő borítós, keménytáblás, igényes kiadvány.

Olvassátok el! Megéri.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastam tőle a Gyógyír északi szélre és a folytatását, a Hetedik hullámot is. Nagyon jó volt, én is csak ajánlani tudom az írót.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Peter James: Prófécia
Kísértet-sztori. Az elején sajna olyan zavaros volt, sőt helyenként unalmas is, hogy majdnem félretettem, de a felétől megjött az a borongás, amire vártam. Voltak megválaszolatlan kérdések, ami hiányérzetet keltett bennem, de a könyv lezárása profi volt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Chance: Megérint a sötétség
Csak a vámpíros, paranormális irodalom elkötelezett rajongónak ajánlom, akiket nem zavar, ha valami nem túl eredeti, innen-onnan koppintott, kissé zűrzavaros mert túl sokat markol de keveset fog.
Még nekiveselkedek a második résznek, hátha, de sok reményt nem fűzök hozzá.
 

Beksinski

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Jordan: A világ szeme I-II (Az Idő kereke sorozat első kötete)

Egy ideig zavart benne a rengeteg gyűrűk ura párhuzam (pl. Lan - Aragorn, nazgúl - enyész), de aztán szépen elkezdtek kibontakozni a sajátosságok.

Jó az alap koncepció: Az egyetlen hatalmat (mágia forrás) csak nők érinthetik, mert a férfi részét a sötét úr megátkozta. A prófécia mégis az újjászületett sárkányról beszél, egy férfiról, aki képes használni az egyetlen hatalmat, így döntve el a világ sorsát. Már csak az a kérdés, hogy a fény, vagy a sötétség oldalára áll majd. "A kerék sző, a minta jő"

Remek felvezető könyv egy hatalmas saga-hoz. Jordan stílusa is nagyon tettszett, bár hallottam róla, hogy később zavaróan terjengőssé válik, amit sok rajongó nehezményezett. Annyi baj legyen! :D
 
Sziasztok!

Bodor Ádám Sinistra körzetét.
" Valahol a Kárpátok hegyláncai közt – mellékesen szólva: Európa közepén – egy velejéig irracionális világban játszódik Bodor Ádám regénye. Hősei egy bornírt társadalom foglyai – s ezenközben az öröklét számkivetettjei. Életük már-már civilizáción inneni, életviszonyaik tökéletesen szervezetlenek, tehát rendőrileg szükségképpen túlszervezettek, mindennapjaik a totális működésképtelenség szüntelen tudomásulvételével és megindító kijátszásával múlnak. Andrej Bodor a történetek elbeszélője és elszenvedője, hol alanya, hol tárgya tehát, papírjaitól és nevétől is megfosztatik, mikor megérkezik Dobrin „City”-be, a számára kijelölt lakhelyre, hogy fölkeresse nevelt fiát. Ami a regény szereplőivel és körülöttük történik, érthetetlen és borzalmas, mindazonáltal megérthető és körülményeik értelmezésével tökéletesen logikus, ami a legborzalmasabb, az történik a legtermészetesebben, leglogikusabban. S hogy ezt így érezzük, az Bodor Ádám rendkívüli írói-művészi erejének, ábrázolása pontosságának köszönhető, aminek révén fizikai és metafizikai, reális és irreális mintha nem is fogalmi ellentétpárok lennének, hanem a hiányokkal jelzett teljesség oszthatatlanságának egymásba érő, egymásba játszó felületei. Mert itt olyan világot kellett megmutatni, amelyből mindenki a maga módján menekül: külföldre (Andrej vagy Géza Hutira), halálba (Béla Bundasian), magányba (Géza Kökény) vagy a lefokozott, animális létbe, hogy ami nem embernek való, azt ne kelljen emberi öntudattal elviselni."
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére