Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

panniparis

Állandó Tag
Állandó Tag
Lisa Jackson : TEGNAP ÉJJEL...már hónapok óta kerestem a linket...elolvastam...de a sok pozitív értékelések ellenére egyáltalan nem nyerte meg a tetszésemet...viszont ízlések és pofonok különbözőek! Senkit nem akarok "elkedvetleníteni", üdv Panniparis
 

rekakiss12

Állandó Tag
Állandó Tag
A viskót Young P.-től. Ajánlom minden vallásos ember számára, vagy azoknak akik többet szeretnének tudni a kereszténységről. Nekem nagyon sokat segített Istennel való kapcsolatomban, és mindemellett még nagyon izgalmas is!
 
Jodi Picoult - Nővérem húga
Nagyon meghatott. Miután elolvastam, hallottam, hogy készült belőle film is, hát nagy csalódás volt a film, köze nem volt a könyvhöz. Örülök hogy a könyvet olvastam először.

Daniel Keyes - Az ötödik Sally
Egy tudathasadásos nőről és pszichiáteréről szól, nagyon érdekes volt. Érdemes elolvasni.
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
[ ... nekem ez hogy "olvasok", mindig is legalább két szintű tevékenység volt : az egyik szint az aktuális "papír-könyv", ami mindig ott fekszik az előszobában, és ha van egy félórám vagy tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol várakoznom kell, csak bedobom a "cuccok" közé -- van amelyiket 1 hét alatt "fogyasztok el", de van olyan is, amit 2-3 hónapig lapozgatok, "csócsálgatok", elemezgetek ... a másik szint mostanában az e-könyvek "serege", szinte mindegyik anyagba belenézek, amit kapok, találok, letöltök ... nagyobb része szakirodalom, amiből csak az éppen érdekes részt böngészem-olvasom végig, ami "nélkülözhetetlennek" tűnik, kisebb részt végig is olvasom, elejétől-végig ... ]

A mostani "könyvszerű" könyvem J. M. Arguedastól a Mély folyók. Valamikor réges-régen már olvastam (többször is), de most az újdonság erejével hatott. És azután az 50-60. oldal tájékán rájöttem, hogy de hiszen ezt én előbb olvastam, mint Ottliktól az Iskola a határont ... És az Ottlik-regényre -- bár a szűkebb családban kvázi "kötelező olvasmány" volt, mert apám is hasonló kollégiumban nevelkedett a 30-as években, anyám szintén Kőszegen volt kollégista, igaz már középiskolás korában, és én magam is jól ismertem a helyszínt -- úgy tekintettem, mint ennek az erős kecsua dominanciájú, mesztic-latino, önéletrajzi elemekkel átszőtt regénynek a magyar "át-fogalmazására" -- mivel én magam ilyen helyzetet nem éltem át, mert csak a 20-as éveimben kerültem először kollégiumba, és akkor is egyetemi körülmények között ...
Az e-könyvek terén : hozzáfogtam a Fejős Éva "életmű" átfutására ... Ábécérendben kezdtem el, nem tartalmi sorrendben ... Túl vagyok már A mexikóin és a Bangkok, tranziton. Nekem először kissé zavarónak tűnt, hogy az áttűnések között nincs éles elválasztás, sokszor vissza-vissza kellett lapoznom, hogy újra ismerőssé váljanak a nevek és a szituációk, és furcsának tűntek -- főként mindkettő befejezéseként -- azok a hétköznapokban szinte soha elő nem forduló, józan paraszti ésszel "hihetetlen" fordulatok, amivel hipp-hopp, véget érnek a regények ... Különben könnyen és gyorsan olvasható stílusú könyvek, nem veszik igénybe túlzottan sem az agyat, sem a könnyzacskókat, éppen eléggé kidolgozott jellemek, a szükséges mértékű dialógus, gyönyörű és elbűvölő helyszínek, felhőtlen szórakozás csipetnyi romantikával és mélabúval "fűszerezve" -- úgyhogy "saját" szóhasználattal könnyed "nőies" regények ...
 

tobyboby

Állandó Tag
Állandó Tag
Befejeztem Michael Hjorth and Hans Rosenfeldt -től az „Ingoványt”.Most Mankell Henningtől „A gyilkosnak nincs arca”-val mulatom magam.

Az Ingovány nagyon-nagyon tetszett, kár, hogy több könyvet nem találtam az írópárostól. Remélem hallok még róluk. Ezekkel a könyvekkel párhuzamosan hallgattam előbb Michael Palin-től a Saharát, majd Maj Sjövall-tól a Terroristákat. Ilyet többet nem teszek. Amikor krimit olvasok és hallgatok egy időben, szép csöndben belehülyülök, hogy most ki is ölt meg kit és miért. Ezért most a skandináv krimi mellé, William Faulkner -The Sound and The Fury( A hang és a téboly) c. hangoskönyvét dugom a fülembe.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Glenn Meade: Az ördög tanítványa
Haragszom erre a könyvre. Milyen krimi az, aminek még az 1/5-ét sem olvastam el, és máris pontosan tudom, ki a gyilkos?! Annyira sokkal jobb is lehetett volna, ha jól van megírva. Így a felénél abbahagytam, hátralapoztam megnézni a végét, hogy jól sejtettem-e (jól), aztán bezártam. Erről ennyit.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Georgia Cates: Beauty from surrender (Beauty 2.)
Jó volt...így kell ezt folytatni...a sorozatot ezzel a résszel le is lehetne zárni...de bennem a kíváncsiság ismét felülkerekedett...
Georgia Cates: Beauty from love (Beauty 3.)
Voltak részek ahol erőltetettnek éreztem a felmerülő problémákat, de hát össze kellett hoznia egy könyvet és ahhoz fordulatok kellenek...

Mindent egybevetve, jó kis romantikus sorozat volt...
 

ildiko toth

Állandó Tag
Állandó Tag
én Lovas Ildikó Spanyol menyasszony c. könyvét szeretném elolvasni - az unokámat is érdekli - jó lenne, ha valaki fel tudná tölteni, hogy ne terhelje a már amúgy is zsúfolt könyvszekrényemet. Megköszönném!
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Írtam Tami Hoag Elhantolt igazság c. könyvéről. Ajánlom figyelmetekbe.És szintén ajánlom Martha Tailor könyveit is.Nem szoktam krimket, meg orvos krimiket olvasni, de ezek nagyon jók, kézbe veszem majd a többi könyveit is ezeknek az írónőknek. Tami Hoagtól olvastam már a Sötét ló c. könyvet is, legalább olyan jó, mint amit most olvasok.
 
Írtam Tami Hoag Elhantolt igazság c. könyvéről. Ajánlom figyelmetekbe.És szintén ajánlom Martha Tailor könyveit is.Nem szoktam krimket, meg orvos krimiket olvasni, de ezek nagyon jók, kézbe veszem majd a többi könyveit is ezeknek az írónőknek. Tami Hoagtól olvastam már a Sötét ló c. könyvet is, legalább olyan jó, mint amit most olvasok.
Én szeretem az orvosi krimiket, főleg Robin Cook könyveit. Martha Tailor könyveit le lehet tölteni ebook olvasóra? Ha igen, honnan?
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Martha Tailor könyveit könyvtárból hoztam ki, de itt is találkoztam vele valamelyik topicnál, már meg nem mondom honnan. Üsd be a keresőbe itt is, ha nem akkor próbálkozz a nagy keresőkkel, ott lehet, hogy előbb kiadja.Csak beütésnél akkor írd mellé, hogy canadahun.Az elektornikus formákkal én is most ismerkedek, javarészt innen, a canadáról.
 

Herold55

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutoljára olvasott könyvem: Michael Crichton: A nagy vonatrablás. Maga a történet nem annyira nyűgözött le, már olvastam tőle érdekfeszítőbbet is, de a korrajz, amelyben történnek a dolgok, az számomra nagyon tetszett. Akit érdekelnek a Viktoria korabeli dolgok annak biztos fog tetszeni.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére