Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Jay Asher-Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk

Szupi kis alapötlet, jól megírva, szerethető szereplőkkel. Minden okés volt. Sőt szinte irigyeltem a lányt, hogy lehetősége volt változtatni a jövőn. Hiányoltam egy epilógust a végén, hogy: és mi lett X év múlva velük. Utószó nélkül is érdemes elolvasni.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Inara Scott: Falling for Mr. Wrong
Inara Scott: The boss's fake fiancee

Hátast nem dobtam tőlük, de azért teljesen le se kell írni őket...

Ella Dominguez: Kontinentális reggeli, Kontinentális kezdetek
Legalább rövidek voltak... :)
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Tara Vasilková: A pók hálójában

Talán egy elgondolkodtató teleregényes stílusa van. Ahogy az előbb sívecske írta, hátast nem dobta tőle én se, egyszeri olvasatra, de nagy kedvencek közé biztos nem sorolnám.

Elkezdtem Marco Caldera: Szín Markában c. könyvét, arany pöttyös. Kíváncsi vagyok, remélem, nem kell félúton abbahagyni. Valamint beleolvasgatok Csépe Valéria Az olvasó agy c. könyvbe is. Módszeresen végig olvasni nincs türelmem, viszont vannak részek amikre kifejezetten kíváncsi vagyok.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 13 - Sötét végzet
Ezt is imádtam. Igazán csodálatos, hogy az irónő még a 13. részben is tud újat, érdekfeszitőt nyújtani, egyáltalán nem laposodnak a történegtek. Végigizgultam az egészet. Hálás köszönet a forditónak és a korrektorának, alig várom a következő részt. :dr_24:
hc-newcover.jpg

És ime az elmaradhatatlan fülszöveg.
Gyerekként, Destiny látta, hogy a családját lemészárolta egy vámpír, aki utána rátámadt, és átváltoztatta az éjszaka lényévé. Az egyetlen dolog, ami megmentette a józan eszét, az volt, hogy furcsa lelki kapcsolatba került egy megnyugtató férfihanggal, ami reményt adott neki és megtanította neki, hogyan kell túlélni, vadászni és gyilkolni a vámpirokat. Azt gondolta, hogy egy angyal, aki vigyáz rá.
Nicolae Von Shrieder egy ősi Kárpáti vámpírvadász, és ő az, aki segítette Destinyt erős harcossá válni. Eleinte meg volt győződve róla, hogy ő a megváltása, az életpárja, de hiába hivta magához, a bizalmatlan lány.Destiny azonban nem ismeri a különbséget a Kárpátiak és a vámpírok között, ezért újra és újra elutasítja őt.
Nicolae már kétségbeesetten keresi őt, mivel csak ő mentheti meg a átfordulástól és azzá a szörnnyé válástól, amire évszázadok óta vadászik. Ezért mikor már letesz róla, hogy valaha is megtalálja megváltását, mégis találkozik Destiny-vel, aki érzelmekkel, szinekkel és élettel tölti meg szürke létezésének örömtelenségét.
De, mikor vámpír erők szövetkeznek egy halálos egységes harcra a Kárpátiak ellen, Nicolae-nak meg kell találni a módját, hogy elnyerje Destiny bizalmát, mivel ez az egyetlen, lehetőség megfejteni a titkot, hogyan lehetne felkészülni és megmenteni a Kárpáti fajt és persze a halandók világát a teljes pusztulástól.

 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Denise Grover Swank: After math (Off the Subject 1.)
5ös skálán 4est adtam ennek a könyvnek, egész jó...
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Richelle Mead: Dark Swan 1. - Storm Born
Elolvastam, egyes részei még tetszettek is (pl. a fordulat Jasmine-nal), de összességében nem vett meg magának.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Jacqueline Wilson: Szerelmi leckék

Tanár-diák szerelem. Csakis ezért lettem kíváncsi erre a könyvre. Keresgéltem néhány kritikai véleményt hozzá és inkább negatívan írtak ( főleg a férfi főszereplő tanárról) De nem értem miért???? Szerintem az egyetlen zavaró az egész történetben az Prudence családja. Főleg az apja. Na őt kiírtam volna tényleg a történetből úgy ahogy van. De ha levonjuk a fárasztó apai részeket, akkor egy egészen kis realisztikus képet kapunk erről a "tabu" kapcsolatról. Pont úgy, ahogy az szinte elvárható végkifejlettel stb. Én több "intim" jelenetet vártam volna. De az érzelmi vonulattal teljesen elégedett voltam, ahogy meg volt írva, ahogy a tanár és a diák is viselkedik a jelenetekben. A kritikákban a legtöbb negatív hang a "tanár letagadja a történteket" és milyen egy mocsadék címen volt. Szerintem mindketten védték egymást és magukat is. És erkölcsi szempontból is egyformán jól jöttek ki a történetből. A szerelmi szál nagyon sokára indul be a történetben, a könyv felét le kell gyűrni, mire végre elkezdődik a tanár-diák szál. Mégis az utolsó 30 oldalért megérte elolvasni. Nem lesz egy Abelard és Heloise, de van egy keserédes romantikus plátói mégis intenzív szerelmi vonulata, ami miatt imádtam őket.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Marcus Sakey: Briliánsok

Be kell valljam, nem erre számítottam. De lényegtelen, mert a könyv briliáns. És ezt nem csak a szóvicc kedvéért írom, hanem mert tényleg az.
Az alapötlet nem új, vitathatatlan tény, hogy az ember fél (de minimum idegenkedik) attól, ami más. A történet átgondolt, jól felépített, a karakterek szintén. Cooper karakterét nagyon szeretem. Nem csak „van”, hanem érez és gondolkodik. Dönt, nem csak cselekszik. Persze ő sem tökéletes, de ha az lenne, unalmas lenne.
Voltak csavarjai a könyvnek, ami jó előre látható/sejthető volt, de ez nem volt zavaró, és (szerencsére) nem lehetett mindent kitalálni.
A könyv gondolkodik és gondolkodtat. Másságról, fejlődésről, hatalomvágyról, egymás elfogadásáról, az egymással való ellenségességről. Mindezt teszi egy lendületes, dinamikus történettel, emberire formált karakterekkel, egy olyan világban, ami éppen csak, de különbözik a sajátunktól, de akár a mienk is lehetne.
Picikét húzom az orromat attól, hogy sorozat. Már megint sorozat. De attól még nagyon várom a folytatást.


Timothy Zahn: Hűség

Nagyon lelkesen ültem neki a könyvnek, és be kell vallanom kissé csalódott vagyok. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egyszerre érzem soknak és kevésnek. Sok, mert a klasszikus karaktereket Zahn mintha úgy erőltette volna bele a történetbe, csak azért, hogy benne legyenek. Kevés, mert Maráról szívesen olvastam volna többet, és a rohamosztagosok lehettek volna árnyaltabbak.
Egyébként maga a történet jó volt, de a kidolgozás sokszor elég felszínesnek hatott.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Patricia Lewin: Nyomtalanul eltűnt
Krimi, nem rossz, de nem is jó. Szórakoztatott és lekötött, mégis hiányérzetem volt végig. Olyan, mintha csak a felszínt karcolgatná, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 14 - Sötét éhség
Huh, ez tényleg rövidke, de annál velősebb volt. Pörgős, viharos gyorsasággal történtek az izgalmas események, semmi mellébeszélés, semmi lelkizés. Végig izgultam az egészet. Remek volt a helyszinválasztás is, az egzotikus dél-amerikai dzungel, szeretem a meleg helyeket.:hurra:
Újfent köszönet a forditónak és a korrektúrázónak.
:dr_24:
Sajnos, csak ilyen nagy képet tudtam ide tenni, bocsika.:oops:
%7BEA712DC9-7E16-4DD2-8DE8-8D0403A80862%7DImg400.jpg

Riordan De La Cruz, egy halhatatlan Kárpáti férfi, öt fivér közül a legfiatalabb, csapdába esett egy mestervámpir irányitotta emberi laboratóriumban, Dél-Amerika dzsungelében. A Morisson intézetben fekszik láncra verve, megmérgezve, ezernyi sebből vérezve, szinte már reménytelenül a szabadulásra.
Juliette Sangria egy aktivista, aki annak szenteli az életét, hogy védett állatokat mentsen meg és szabadítson ki egy titkos laborból, a dzungelben, ahol gonosz embereke kinozzák azokat. Egy ilyen akció során erős vonzást érez egy zárt ajtó felől, ahol rátalál a már alig élő, megbilincselt, ezer sebből vérző rabra, akit megszabadit bilincseitől.
Riordan, a vállára kapja és magával viszi, mert azonnal felismeri, hogy a nő az ő megváltása, az igazi életpárja, mert a reménytelenül töltött évszázadok után, élete legsötétebb órájában, a lány elhozza neki a szinek és érzelmek ajándékát.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linwood Balclay: Rémálom
Na ezt nevezem, csillagos ötös! Ilyen a jó könyv, izgalmas, fordulatos, a szereplők nem csak felskicceltek hanem mélységük van. Le a kalappal.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Mary Robinette Kowal - Bűbájoló történet 1 - Tünekeny illúziók
Mary Robinette Kowal - Bűbájoló történet 2 - Üvegbűbáj

Érdekes volt, az eleje kicsit vontatott, de aztán felpörögtek az események, főleg a második részben kerül bele a történelem. És a végén történelmi, romantikus, fantasy lett belőle. Na ezt adjátok össze! :rohog:
Ajaj, már a III. rész is megjelent, pedig nekem ez már kerek egésznek tűnt.:D
A Hugo- és Campbell-díjas szerzőnő 2010-ben Nebula-díjra jelölt, a gótikus irodalom és a modern fantasy jellegzetességeivel átitatott, mágikus-romantikus történetfolyamának 1-2. része.

covers_252516.jpg
covers_296938.jpg

I. rész: A 19. század első fele, Anglia…
Egy nem túlságosan gazdag nemesi családhoz két leány tartozik: az egyik gyönyörű és éppen eladósorba jutott, a másik nem igazán szép, és már egyre többen tekintenek rá úgy, mint vénkisasszonyra, aki sosem talál magának párt. Amikor a család körül, majdnem egyszerre felbukkan három férfi – egy gazdag szomszéd, egy vándorló művész és egy bátor katona – mindenki biztosra veszi, hogy a fiatalabbik lány hamarosan menyasszony lesz. A másik? Ő csak zongorázzon, csak foglalkozzon a művészetekkel, ha már csak a lelke szép szegénynek…
Egy olyan világban, mint a miénk, talán ez is történne, egy olyan Angliában azonban, ahol a hölgyek számára a mágia művelése, a bűbájolás éppen olyan köznapi tevékenység, mint a kézimunka vagy a kertészkedés, valóban bármi megeshet. A kérőkről kiderül, hogy egyikük sem egészen olyan, amilyennek tűnik, a lányok példája pedig megmutatja: nem mindig az a legértékesebb, ami a legszebben ragyog.
II. rész: 1815 – Miután Napóleont megfosztották trónjától és Elba szigetére száműzték, már a brit alattvalóknak is biztonságos a kontinensre utazniuk. A friss házas Jane és Vincent elfogadja a férfi régi barátjának és kollégájának meghívását. Monsieur Chastainnél és családjánál szállnak meg a festői belga kisvárosban, Binchében.
Miközben a két férfi az új bűbájolási technikákkal ismerteti meg egymást, Jane csak elméletben fejlesztheti tovább legújabb ötletét, mert állapota egy ideig nem teszi lehetővé, hogy tényleges bűbájolást végezzen, pedig mielőbb szeretné kipróbálni, lehetséges-e üvegbe zárni, s ily módon raktározni és szállítani a bűbájt.
A kellemesen csordogáló napok nyugalmát riasztó hír zavarja meg: Napóleon visszatért! Partra szállt Franciaországban, és már Belgium felé tart. Vincent azonnal haza akarja küldeni a feleségét, azt viszont nem hajlandó elárulni, hogy ő miért akar mindenáron maradni. Ám Jane-nek hamarosan nem csak amiatt kell aggódnia, hogy kettejük között megrendült a bizalom: francia katonák szállják meg a házat, és elhurcolják Vincentet.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
Maria Duenas: Öltések közt az idő, olvasmányos, fordulat, no nem az a körömrágós, de szeretem, ha tényeket is közöl az író és utánajár a valós eseményeknek. maria pedig megtette. nemrég ment az m1-en sorozat is róla.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
Ken Follett: Az örökkévalóság küszöbént olvasta mostanában valaki? az első két kötet nagyon tetszett, de a Katedrálisért és folytatásáért is odavoltam
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Bertrice Small - Sky's Öröksége 3. - Ostromlott szív
Ez egy remek könyv volt. Történelem, izgalmas kalandok, intrika, vallási fanatizmus, és persze szerelem és erotika, egybegyúrva, egy családregény sorozatban. Éppen az Oliver Cromwell előtti években játszódik ez a rész. Bertrice Small O'Malley és Sky's Öröksége regényfolyamát mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen stilusú könyveket. Garantáltan nem fog unatkozni. Aki pedig a modern fülledt erotikát kedveli, annak ott van az irónő Örömök sorozata.

covers_40017.jpg

Az írónő hatalmas történelmi tablót fest hősei köré, akiket már jól ismerhetünk előző regényeiből. Ezúttal Glenkirk hercegnőjének, Jasmine-nak a legkisebb lánya, Fortune sorsa köré szövődik a fordulatos történet. A lángvörös hajú, korát meghazudtolóan modern és merész gondolkodású hercegkisasszony a család ősi birtokán, Írországban találja meg azt a férfit, aki szívét egy csapásra rabul ejti. Mindent elsöprő, féktelen testi és lelki szerelem keríti hatalmába a fiatalokat már az első látásra.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christian Jungersen: Eltűnsz

Mia tanárnő egy dán iskolában, férje Frederik pedig a helyi magániskola karizmatikus igazgatója.
Külföldi nyaraláson derül ki, hogy a férjnek agydaganata van, ami személyiségváltozást idéz(ett) elő....
Az író neuropszichológiai és - filozófiai kérdéseket is boncolgatva ír kettőjük különösen alakuló sorsától.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr
Nem az a könnyed olvasmány, de ez nem is az a műfaj...jó könyv, és annak ellenére, hogy ezt a befejezést vártam, én más módszerre számítottam...túl "egyszerűen" megúszta...

Jenny Han: A nyár amikor megszépültem
Valamiért jobbra számítottam, így nem kaptam meg az elvárásaimnak megfelelő történetet...olyan ide-oda ugrunk elbeszélési módot használ, ami nekem nem jött be...

Sidney Lawrence: Dal a szerelemért
Túl szappanoperás...szerintem ebből le lehet vonni a konklúziót...

Jenny Han: Nyár trilógia

egyet kell értenem sivecstével. Én is mindig és mindig jobbra számítottam minden egyes kötetnél. Mégis elolvastam mind a hármat. :) Igazán nem is tudom eldönteni, hogy tetszett vagy nem tetszett. Szerettem azt, hogy mindig a nyarakról szól. Egy nyár időtartamára, és annak várakozó izgalma, a nyári szerelem reménye. De a történet, a szerelem s sokszor az írásmód is olyan suta. Van egy-két oldal, ami nagyon kimagasló és vannak nagyon mélypont unalmas oldalak is. Felemás az egész sorozat. Jó is, meg nem is.

K. A Tucker: Tíz apró lélegzet

Inkább 10 apró nekifutás. tényleg megpróbáltam lenyomni a torkomon a történetet. De annyira keresgélni kellett egy szereplőt, akiért mondjuk érdemes is olvasni ezt az egészet, hogy végül feladtam. Lehet egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de semmi megkapó nincs benne. Végig sem olvastam. Vagy 100 oldalon át vártam a csodát, hogy majd biztos beindul végre valami izgalom... Fárasztó volt. Tucker nálam kilőve.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére