Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Sziasztok! Nemrég regisztráltam, és még nézelődöm az oldalon, de ha sok a könyves téma, akkor igen aktív tag leszek! :D
Utoljára egy kis kiegészítő könyvet olvastam:
Kiera Cass: The Selection Stories - Párválasztó történetek
Nagyon tetszett, hogy kicsit férfi szemmel is belekukkanthattam a történetbe, bár az zavart, hogy csak a második kötetig, érdekelt volna az utolsó rész is pasi szemmel.
És miután bejelöltem moly-on, hogy elolvastam, megláttam, hogy már megjelent az új kötet is! Halálra fogom izgulni magam, mire végre a kezembe kaparinthatom! :D
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaylee Ryan: Just say when
Olyan semmilyen...vagyis túl szép, hogy igaz legyen...vagy csak velem van a baj, és műfajt kell változtatnom, mert megteltem a romantikus, szerelmetes sztorikkal...

Sierra Kincade: The masseuse
Ez egy kicsit jobb, mert volt benne egy kis bonyodalom is, viszont ennél se érzékeltem azt a bizonyos addig-le-nem-teszem-míg-ki-nem-olvastam kényszert...szóval jöhet egy jó krimi...
 

08760

Tag
Kim Harrison: Boszorkányfutam (Dead witch walking)
Igazából nem volt rossz, sőt maga a történet, humor és a főszereplő is jó, de valami hiányzik. Nem a romantikára gondolok, mert anélkül is lehet jó könyvet írni, inkább valamiféle nagyobb terv, ami kicsit ösztönöz arra, hogy tovább olvasd.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sara Orwig: Bársonyos éjszakák (Vadrózsa 62)
Könnyű kis limonádé olvasmány, amiből 12 egy tucat. Túl szép ahhoz, hogy igaz lehessen. Az egész történetben csak a pasi leirása, ami megmozgatja a hölgyek fantáziáját, úgy gondolhatja, pont ilyet irt fel számára az orvos receptre, kár hogy ilyen a valóságban nincs. :rohog: Ha valaki sok komoly, vagy izgalmas könyvet olvasott, levezetésként elővehet egy ilyen felejthetőt. ;)
covers_135238.jpg

Charity Webster elhagyja a nagyvárost, hogy rendezze családi ügyeit és örökségét. Nincs más mögötte, csak egy bukott üzlet és egy szakítás. Hamarosan megismerkedik egy férfival, és az éjszakáit egy bársonyos hangú, későéjszakai DJ-vel tölti.
De a nappalok szembesítik egy konfliktussal, egy másik férfival, a gazdag Brownnal, aki a családi céget akarja megszerezni, és aki tagadhatatlanul hatással van Charity érzékeire. A lány két férfi között találja magát, az egyik rejtély, a másik pedig legmélyebb titkának őrzője.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Igazából sajnálom, hogy nem ezzel a kötettel kezdtem a sorozatot. Sokkal inkább magával ragadott a könyv hangulata, mint A szél árnyékánál. Az angyali játszma kézen fog, és beinvitál egy elvarázsolt labirintusba.
A történet a misztikum és a lázálom határán egyensúlyoz. Néha kissé vontatottnak éreztem, de szerencsére nem sűrűn.
A főbb karakterek, mélyek, sokrétűek, nagyon szerettem őket, főleg David és Isabella párbeszédeit.
Külön kiemelném, hogy a fordítás nagyon szép, le a kalappal érte.


Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában

Kissé hiányoltam a könyvből az előző kötetekre (főleg az Angyali játszmára) jellemző misztikumot, mégis a három kötetből ez tetszett a leginkább.
Fermín története szomorú, de nagyon megkapó. Összefogott jó néhány szálat az előző részekből, tovább szőve a labirintust, amibe korábban beléptünk.
Sajnálom, hogy ennyire rövid, kicsit összecsapottnak hat helyenként.


Kleinheincz Csilla: Üveghegy

Először is nagyon örülök, hogy az első kötet óta nekem csak fél év telt el, és nem hét. Volt ideje leülepedni a történetnek, de nem volt időm elfelejteni.
Az első kisregényt egy szóval megrázónak írnám le. Számomra hihetetlenül szívbemarkoló volt Lóna szemszögéből átélni, ahogy keresi az utat a lányához, pedig igazából még saját magát sem lelte meg. Az pedig, hogy hogy születnek a sárkányok… egyszerre kegyetlen és zseniális.
A második kisregényben az útját keresi tinilány nem tudott annyira megfogni. (Azt hiszem az ilyesmit már kinőttem.) De nem is idegesített, és ezzel ki tudok egyezni. A történet többi része viszont, a változó Tündérvilág, Lóna, Firene, Adél stb szó szerint lenyűgözött.
Azon túl, hogy vége lett, csak azt sajnálom, hogy a kölcsönkönyvet vissza kell adnom a gazdájának.


Borisz Akunyin – G. Cshartisvili: Temetői történetek

Kedvelem a temetőket, így nem csoda, hogy nagyon el akartam olvasni ezt a könyvet. Alapvetően tetszett, de egy kicsikét csalódott vagyok. A temetők bemutatása nagyon tetszett. Tények keverednek az író benyomásaival és némi filozófia-szerű elmélkedéssel. Tartalmas és elgondolkodtató volt mindegyik. A kedvencem, azt hiszem a yokohamai.
A novelláktól viszont többet vártam volna. Nem rosszak, viszont hol esetlennek, hol tárgyilagosnak éreztem őket, szóval igazából nem is jók.
 

juditroza

Állandó Tag
Állandó Tag
ANGELIKA SCHROBSDORF : TE NEM VAGY OLYAN, MINT MÁS ANYÁK . Egy szenvedélyes nő igaz története.
"Ugyan mi más kell egy közös élethez: egy ágy, egy asztal,két szék és nagy szerelem.Boldog gyermekkor Berlinben,aztán menekülés és száműzetés..." Végtelenül izgalmas, lebilincselő és letehetetlen könyv. Az írónő saját édeanyjának élettörténetét vetette papírra 446 oldalon keresztül.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Samuel Bjork: Magányos utazó
Ez aztán felborzolta a felborzolni valót...nagyon jó krimi volt, csak a vége fele jöttem rá az elkövető ki létére, viszont a miért kérdésre még akkor se tudtam volna válaszolni... Jól keverte a lapokat az író...
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linwood Barclay: Látomás
Ez kicsit kilóg az általam nagyon kedvelt szerző könyvei közül. Krimi és nagyon jó, de itt igen hamar kiderül, kik is a gyilkosok, de nem számít, nem ez a lényeg. Inkább azon van a hangsúly, hogy minden tettünk kihat másokra is, és az események olyan láncolatát indíthatja el, hogy aztán csak nézünk ki a fejünkből.
Azért egy szarvashibát felfedeztem. A köntös övéről, amivel Garfield a Ceylon nőt fojtogatta tutira lehetne hámszövet mintákat venni, amiből kiderül, hogy Ceylon sztorija és a Jasonre mutató bizonyítékok sántítanak. Persze lehet, csak túl sokat nézem a CSI-sorozatokat. :D
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Miss Pym és a menekülő menyasszony
Nem estem hasra tőle. Az Agatha Raisin sorozata sokkal jobban bejön nekem.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Abigail Roux – Madeleine Urban: Cut & Run (Cut & Run sorozat, 1. kötet)

Nagyon felemás volt nekem ez a könyv. A karakterek (az elején) jók voltak, viszont a folyamatos nézőpont-váltás nagyon idegesítő volt. Mire belerázódtam az egyik szemszögbe, jött a másik. Arról nem is beszélve, hogy a végére szinte felcserélődtek…
A krimi rész elég gyenge volt, pillanatok alatt ki lehetett találni a gyilkost. A kapcsolatépítés rész nem lett volna rossz, de az én ízlésemnek túlsúlyban volt. Jobban szeretem a sok krimit kevés romantikával. Kár, mert amúgy nagy reményeket fűztem a sorozathoz, de így nem nagyon hiszem, hogy folytatni fogom.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Olyan, mint az előző rész volt: jó-jó, de nem az igazi. Így jártam a Hamish Machbet sorozattal is, nincs meg benne, ami az Agatha Raisinben.
 

hljudit

Állandó Tag
Állandó Tag
Jamie McGuire-Gyönyörű tévedés
Jó kis könyv, imádom a tetovált, rossz fiú figurát akiről kiderül hogy egy édes, szerethető karakter. Hajnal 2-ig olvastam annyira fáradt voltam hogy a vége után 15 perccel jöttem rá a befejezés lényegére. Szerintem a csajoknak el kell olvasni. "Csávába kerültem. Nagy, katasztrofális, Maddox-csávába"

Maya Banks-Mámor trilógia1 -Sóvárgás
Ez nem tetszett annyira... elég kiszámítható volt a történet.
 

juditroza

Állandó Tag
Állandó Tag
SZABÓ MAGDA: FÜR ELISE !!! Önéletrajzi regény - igaz történet. Egy trianoni árva kislány örökbefogadása, féltékenység, alázat, szeretet, szenvedély, megbánás, tehetelenség - tragédia... Minden, ami az életünk. Szabó Magda ígérte, hogy megírja a regény második kötetét is, de sajnos erre már nem kerülhetett sor, mert elhunyt.
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala
Ha kategorizálnom kellene, akkor azt mondanám, hogy erotikus-pszichothriller.
Olyan, mintha a Bárányok hallgatnak-t ötvözték volna O történetével. A mára már klasszikussá vált regény a kritikusok és az olvasók szerint egyszerre hihetetlen izgalmakat rejtő.
Ez egy nyomozás, ahol Nóra, a nővér, megpróbálja kideríteni húga, Franny gyilkosának nevét, és a gyilkosság okát.
A történetet összegezve: remek volt, fordulatos, néhol elég bizarr, olvasmányos.
Talán az egyik legjobb thriller, amit valaha olvastam, de brutálisan nyers, reális, és a BDSM olyan szintjeit taglalja, amihez komoly gyomor kell. Erős idegzetű felnőtteknek ajánlom csak!
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
John Connolly: Arctalan démonok
Kemény krimi rengeteg halottal, sok kegyetlenséggel. Tetszett, bár úgy a 3/4-énél ár gyanakodtam a főgonoszra.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
Maya Banks Sóvárgás
Hát nem igazán volt benne semmi új. Végigolvastam mert nem hagyok félbe könyvet. De már nem sóvárgok a folytatásért.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
és megérkezett, kiolvastam. huh...

Kathleen Grissom: A tölgyfa a dombtetőn tényleg nagyon olvasmányos és teljesen beszippant. Főleg, hogy amolyan elbeszélés-mesélés jellege van, a két főszereplő meséli el a napjait és a történéseket, néha olyan, mintha levelet olvasnánk vagy beszámolót. Ettől egészen bevonódunk és még személyesebb lesz az olvasási élmény. Nem könnyű a sztori, hogyan is lehetne az 1700 évek végén egy ültetvényen a rabszolgák világában. Család, szeretet, kötődés, hovatartozás. Azonban a drámai részek sincsenek túl "dramatizálva" zseniálisan írja le ezeket az eseményeket ugyanúgy nem hagyva időt a belemélyedésükbe, mint ahogy a szereplőknek sincs rá ideje, mert tenni kell a dolgukat. A végén, hogy a körmeim ne bánják sárgarépát rágcsáltam, annyira felgyorsultak az események az utolsó oldalakon. Utána még egy külön csattanó az író pár oldalas zárása.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
John Sandford: Lenyúlt préda (Lucas Davenport 22.)
Csalódás volt. Krimi, de mivel a bűnözői oldal szemszögéből is meséli a történetet, nincs benne semmi rejtély. Pörgősnek pörgős, de nekem valami hiányzik belőle.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére