Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
J. L. Armentrout Origin
Nem volt rossz, megvolt benne a humor és a főszereplők közötti kapcsolat is.
Ééés természetesen találtam benne egy mellékszereplőt akinek szívesen meggyógyítanám a kicsi szívét! :)
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Jo Nesbø: Leopárd

Kicsit Hóember, kicsit Vörösbegy, kicsit Nemeszisz. És persze semmi nem az, aminek látszik. Voltak pillanatok, amikor zavart, hogy kezdek visszatérő sablonokat felfedezni Nesbø-nál, de még mindig alaposan megdolgoztat egy-egy könyve.
A Leopárd nehézkesebben indult, mint az előző pár kötet, de aztán a harmada körül belelendült, mint a lavina a lejtőn, és onnantól nem volt megállás. Szövevényes, jól felépített, remekül vezetett, helyenként lázálommal határos a történet, ügyesen elrejtett utalásokkal a végkifejletre. A könyv csak egyrészt szól a kegyetlen gyilkosságsorozatról, és annak felderítéséről, másrészt a függőség(ek)ről. Harry alkoholizmusa és ópiumfüggése, az újra meg újra felbukkanó szerencsejáték-függőség, és Leike szavai a könyv végén a szenvedélyről, együttesen sötét, de nagyon elgondolkodtató képet vázolnak fel az ember sötétebbik oldaláról.


Jo Nesbø: Kísértet

Egy rész krimi és egy rész függőség, ez a Kísértet. Igen csak mélyre merülünk a drog, a sóvárgás, a következő adag utáni mindent felülíró vágy világában. Drog, gyilkosság, pénz, szerelem és hatalomvágy keveredik a könyvben, szinte már kibogozhatatlanul. Átgondolt, lendületes, lebilincselő.
Alapvetően tetszett, mégis kissé csalódott vagyok. Egyrészt idegesítően hatásvadász, másrészt nagyon próbálta csavarni és titkolni a dolgokat, egy-két nagy csavar mégis szinte ordított már az elejétől.
Tényleg tetszett, de kérem szépen, Jo Nesbø, tud ön ennél jobbat is.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
J. L. Armentrout : Opposition-Ellenállás

Ha egy sorozatnak a végére érek valahogy mindig olyan érzésem, van, mintha el kéne búcsúznom valakitől akit nem látok többet. Pedig ez butaság, hiszen bármikor elővehetem az Obszidiánt és kezdhetem újra az egészet.
Jó volt a könyv és tetszett a befejezés. Daemon és Katy kettőséhez nem hiszem, hogy bármit is mondhatnék azon kívül, hogy tökéletesek együtt.
És muszáj megemlítenem, hogy totál Archer rajongó lettem!!! :)
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelenleg olvasás alatt van: Barbara Demick: Nincs mit irigyelnünk a világból

A könyv Észak-Koreáról szól. Leginkább azokkal készítettek interjúkat, elbeszélgetéseket, akiknek sikerült kiszökniük az országból. Hát, mondhatni ne panaszkodjunk annyira...Igaz, ez sovány vigasz számunkra. A könyvben írtak után csak egy szó jut az ember eszébe: elképesztő....Nem egy könnyed olvasmány, de egyszer érdemes elolvasni.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne Gracie: The Perfect Waltz (The Merridew Sisters 02)
Történelmi romantikus, tetszett. Semmi komolyabbat nem tudnék most elképzelni ebben a melegben magamnak.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley : A titokzatos Ő

Végre egy olyan hősnő aki nem rinyálja végig a fél könyvet! Emellett még nagyon vicces volt és jó volt olvasni. Amikor Gwennek kicsit kihagy az agya még azt is úgy adja elő, hogy jól szórakozol rajta. Tényleg csak a megfelelő részeknél veszi komolyan a dolgokat és ez üdítő volt számomra.
Hawk titka számomra elég hamar kiderült, de ez nem vett el semmit az olvasás értékéből. Rég olvastam már ilyen könyvet ebben a műfajban, ez biztos nem egyszer olvasós lesz!
Ééés persze ne feledkezzünk meg a gyengéimről, a mellékszereplők! Lawson nyomozó nem semmi, de most Tack vitte a pálmát! :)

- A Delgado mexicói név?
- Puerti Rico-i.
- Puerto Rico-i vagy?
- Nézz rám, bébi, nem az a kimondott skandináv típus vagyok.
 

hljudit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley: A vadember (Álomférfi 2.)
Nagyon szuper sorozat, érdemes elolvasni. Végre egy könyv ami nem a tizen és huszonévesekről szól. Imádtam, várom a folytatásokat. :)
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley - MacKenzie testvérek sorozat 1 része, Lord Mackenzie tébolya
Ha szereted a romantikus, erotikus, kicsit kalandos történeteket az 1880-as évek Angliájából és Skóciájából, hercegekkel, makacs skót felföldi lordokkal, határozott és erős egyéniségű lady-kel, kisasszonyokkal, akkor ez a sorozat a TE sorozatod! Speciel nekem nagyon tetszik. Csak ajánlani tudom a sorozatot, minden történelmi romantika rajongónak. Négy testvér, négy könyv, négy nagyon szórakoztató és izgalmas történet, tele kalamajkákkal,

 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Szesz, szerelem, szemfényvesztés (Agatha Raisin 17.)
Fordult a kocka: ez a rész most nem igazán jött be, a nyomozás lapos volt, Agatha és társai össze-vissza futkároztak, mint a mérgezett egér, valahogy a humor is kimaradt.

M.C. Beaton: Miss Pym és a léhűtő lord
Ez viszont most tetszett. Kalandos volt és meglepő (Benjamin), és Miss Pym két olyan ellenséget is szerzett, akikkel a későbbiekben még biztosan újra találkozunk.
 

Bnekata

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristen Ashley: A vadember

Nekem tetszett a könyv. Nem olyan volt, mint az első rész, de nem is baj. Mondhatom, hogy nem erre számítottam, ennek ellenére nem csalódtam.
Tess jól ki lett találva, szerethető karakter és mivel, egy érett nő hála az égnek ő sem rinyálja túl a dolgokat. Sőt! Valójában ő aztán nem rinyál. Nagyon szerettem ezért. Bár annyit nem nevettem, mint az első kötet olvasása közben, ez is kedvenc lett.
És az elmaradhatatlan kedvenc mellékszereplőm: Dade McManus lett. :)

- Bébi, még sohasem ettem juharszirupos pitét, de legyen az bármilyen pite, csak három jelző közül választhatsz: rossz, okés és kurva finom.
- Akkor nagy szerencse, hogy az igazságszolgáltatásban dolgozol, és nem ételkritikus vagy.
- Eegen, az tényleg nagy szerencse.
 

mfg92

Állandó Tag
Állandó Tag
Kresley Cole: Méreghercegnő
Nos az írónő elkalandozott a ifjúsági korosztálynak íródott könyvek világába. A könyv nem volt rossz, de jobb lett volna, ha a vámpíros sorozata következő részét adják ki. Szerintem.
A történet sokszereplős, kissé nehezen átlátható és a korosztálynak megfelelően 1 csókig jutnak a főszereplők.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Eowyn Ivey: A hóleány
Megható, megrázó történet, magányról, szeretetről, reményekről és kitartásról.
A második fele nagyon tetszett. Néhol kissé álomszerű, és nagyon magával ragadó.
Az első felével viszont nagyon nehezen küzdöttem meg. Ez egy komótos tempójú történet, de az első kb harmada vánszorgott, néha nem sok hiányzott hozzá, hogy félbehagyjam. Kissé hiányoltam a karakterek fejlődését, nem érzem, hogy túl sokban különböznének a kezdeti állapottól.


Itó Projekt: </Harmónia>
Eszembe jutott az 1984 egyik, néhány évvel ezelőtti kiadása. A könyv hátán QR-kód, amit, ha leolvasunk, a következő szöveget kapjuk: „Üdvözöljük az egyformaság korában.” (Vagy valami hasonlót, remélem, pontos voltam.) Időről időre az járt a fejemben, hogy ugyanezt a QR-kódot a </Harmónia> hátára is rá lehetne tenni.
Maga az alapötlet egyszerre ijesztő és remek. A végkifejlet kissé meghökkentő, de pont az a jó benne. Két dolog miatt állok mégis hadilábon a könyvvel. Egyrészt idegesítően sokszor ismételte magát, másrészt Mihie Miach „kísértetének” a jelenléte a könyv első kétharmadában nagyon sok volt. Mintha nem is Tuan története lett volna…
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Allison Brennan: Sötét titkok
Krimi. Biztosan ismeritek azt az érzést, mikor olvastok egy könyvet, napokig, de nem azért mert nem jó vagy nincs rá időtök, hanem mert nem ragad annyira magával, hogy későn feküdjetek le miatta vagy elhalasszátok teszem azt a vasalást. Na ezzel én így jártam. Jó-jó, de nem az igazi.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére