Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Vathy Zsuzsa: Kávérajzok
Furcsa hangulatot hagyott maga után ez a könyv, de kellemesen furcsát. Miközben olvastam, és miután befejeztem, szinte folyamatosan a kreativitáson, az alkotáson töprengtem, hogy mennyire összetett folyamat, mennyire egész embert kíván, függetlenül attól. hogy (esetemben) éppen írásról, vagy horgolásról beszélünk :)
Véletlenül akadtam rá a könyvre, egészen mást kerestem, de nagyon örülök, hogy végül „velem jött”. Egy fajta gondolatfüzérként fogom fel, mert kissé csapongó, mint az ember gondolatai. de egyben elgondolkodtató is.

Ben Aaronovitch: London folyói
Jó könyv, de egy kissé döcögős. A sztori és a világa helyenként kissé bizonytalan volt. A karakterek viszont egész kellemesek voltak, a humora pedig fergeteges. Peter földhözragadt viselkedése, és a folyamatos könyves/filmes utalások nagyon tetszettek. A krimi rész viszont elég gyenge lett, néha inkább vánszorgott, mint haladt. A mitológiát ügyesen beleszőtte, viszont a folyók és mellékfolyók szerintem több időt/magyarázatot érdemeltek volna.
Mint az urban fantasy és a krimi elkötelezett rajongója, sokkal többet vártam volna.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Johanna Lindsey - Malory család 11 - Viharos meggyőzés
Jó volt, tetszett. Azt kaptam, amit megszoktam, könnyű szórakoztató, kalandos, egy kis emberrablással megfűszerezve. Úgy tűnik lesz folytatás, a Malory családban felnőtt a következő generáció.
covers_343549.jpg

Nathan és Judith két külön világból származik. Elég erős a szerelmük, hogy legyőzzék az előítéleteket, és megtalálják a boldogságot?
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Lauck:Napsugaram
Nagyon megható ,élethű történet gyerekkorról,szeretetről,szomorúságról,családról és annak széthullásáról!Nekem az első rész jobban tetszett mint a második!
A zsebkendőt elő kell készíteni!Megható!
 

Csatolások

  • napsugaram.jpg
    napsugaram.jpg
    46.5 KB · Olvasás: 9
  • csendesvizeken.jpg
    csendesvizeken.jpg
    38.9 KB · Olvasás: 5

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Elizabeth Camden - A vágyak tengéren
Jó könyv volt, nagyon tetszett. Új irónő első magyarul megjelent könyve, azt gondoltam hogy valami könnyű kis szórakoztató történet lesz, de nem az. Komoly, megrázó, izgalmas könyv a XIX. század közepén játszódik Amerikában. Olyan, mint Catherine Anderson könyvei.

covers_347350.jpg

Lydia Pallas az amerikai haditengerészetnek dolgozik tolmácsként. Alexander Banebridge érdeklődését felkelti a lány tehetsége, és megkéri, hogy legyen a tolmácsa. Alexander célja, hogy véget vessen az ópiumkereskedelemnek, ezért nem engedheti meg magának, hogy beleszeressen Lydiába. Nemcsak az ópium, hanem egyre erősebbé váló érzései ellen is fel kell vennie a harcot. A küldetés mindkettejüket próbára teszi.
 

KatherineYork

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak

Csodálatos történet. Igaz, én a lovakat nagyon szeretem, csakúgy, mint az a kislány - Asleigh, a könyv főszereplője -, aki erős elszántsággal, hallatlan kitartással, türelemmel s főként szeretettel, időt, fáradtságot nem kímélve, felnevel egy olyan csikót, amelynek életben maradására nem sok remény látszik, olyan gyenge, törékeny kis jószágnak született.
Szerencsére sok segítője is akad, a méntelep majd minden dolgozója. Elsősorban a szülei, mellettük pedig egy kivénhedt tréner, s a csikó anyja, Holly, aki a megismerkedésük pillanatától jó barátja a kislánynak.
Az a hallatlan szeretet, amellyel Ashley övezi a csikót, minden nehézséget legyőz. S persze Csodának is a szíve közepe a kislány.
Napjainkban, amikor az ember már szinte a másik embertársával sem törődik, nem még az állatokkal, igen jó példát mutat ez a könyv, hogy azért nem mindenkiből veszett ki még az emberség, a szeretet, a türelem és a kitartás.
A magam részéről csak ajánlhatom ezt a megkapó történetet bárkinek, de különösen az állatokat szeretőknek.
Utóbbiak meg fogják könnyezni!
Az én szemem legalábbis nem maradt szárazon.
 
Utoljára módosítva:

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
David Nicholls: A beugró

Az első 100 oldalon a stílus miatt át kellett verekednem magam. De utána... meglepően jó lett. Sokkal több van benne, mint a fülszöveg szerinti szerelmi háromszög...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 15 - Sötét titok
Ez is nagyon izgalmas volt, letehetetlen. Megint voltak benne új elemek, fantáziadús harcok a gonosszal, titkok és rejtélyek és sok félreértés és küzdelem az életpár szerelmének elnyeréséért.
covers_353397.jpg

Rafael és négy fivére, halhatatlan Kárpáti vadászok voltak. Akkor mentek otthonukból, a Kárpátok hegyeiből messze a családjuktól és a rokonaiktól Dél-Amerikába, amikor az még vad, törvénytelen föld volt, amit a vámpirok jelenléte sújtott. Rafael egyik testvérével egy csalási ügy megoldása miatt utaztak Amerikába. Ott látta meg az apró termetű emberi nőt, aki éppen egy félvad ló betörésével bajlódott.
„Rafael egy vámpírvadász volt, a gyors döntések és tettek embere. Majdnem kétezer évnyi létezés után, hirtelen egy teljesen új területen találta magát. Csak bámult lefelé a hatalmas lovon ülő aprócska nőre, és agyát lebénította a sokk. Majdnem ezerhétszáz éve volt, hogy Rafael utoljára színeket látott, vagy érzelmeket érzett. És most, egyetlen szempillantás alatt, ahogy lefelé meredt maga alá az apró karámra, ahová az egymással csatázó ló és lovas volt összezárva és figyelte a kibontakozó drámát, minden megváltozott. Látta fényes hajának lángszínét. Látta farmerjének kopott kékjét, sápadt rózsaszín ingét. Látta a lovat, egy fényes sötétvöröset, ahogy a fejét dobálta, forgott és kirúgott. Az idő mintha lelassult volna, hogy minden részlet megmaradhasson az elméjében. A sok évszázad alatt felgyűlt érzelmek úgy áradtak rajta keresztül, mint az izzó láva, rákényszerítve őt, hogy észvesztő ütemben próbálja meg rendezni őket. Az érzelmek újak és nyersek voltak, a színek túl élénkek és vibrálóak, a teste életre kelt és színültig volt hajthatatlan szexuális éhséggel. Elképesztő volt a lány közelében lenni, tudni, hogy ott van a világában.”
Colby Jansen egy többféle pszihés képességgel rendelkező fiatal lány, aki minden erejével azért küzd, hogy édesanyja és később szeretett nevelőapja halála után megtartsa és működtesse a családi farmot, saját és a még gyermek féltestvérei örökségét. Az ehhez szükséges felvett kölcsön törlesztési határidő szoritásában furcsa események és balesetek nehezitik a dolgát. Ráadásul megjelennek féltestvérei rokonai, a két gazdag De la Cruze fivérrel a hátuk mögött, hogy magukhoz vegyék és elvigyék a gyerekeket. Colby egy gyakorlatias nő, nem olyan, akit megingathat holmiféle fizikai vonzalom. Ez a férfi képes ki és bekapcsolni a sármját, hogy célt érjen. Mégis, hiába küzd az érzései és érzékei ellen lehetetlen kirétnie Rafael iránti erőteljes vonzalma elől.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Most két vacak könyvet hozok. Akinek az enyémhez hasonló az ízlése könyvek terén, kerülje őket nagy ívben!

Nora Roberts: Dark Witch
Ez szánalmas volt, a fantasy része béna és erőtlen, a többi meg szánalmas. Kedvelem az írónőt, vannak könyvei, amik előtt le a kalappal (Zoya, A sztár pl. amik így hirtelen beugranak), de ez kritikán aluli.

Kresley Cole: Méreghercegnő (Az Arkánum Krónikák 1.)
A helyzet itt is ugyanaz, a szerző neve sajnos semmire nem garancia. Ezt végigszenvedtem, de ennél unalmasabb, blődebb ifjúsági fantasy ritkán kerül nyomdába.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Fiona Paul - Örök rózsa 2 - Belladonna
Ez nagyon jó volt, izgalmas az első oldaltól az utolsóig. Számomra végig megoldhatatlan volt az ügy, olyan rövid idő állt rendelkezésre, tekintve, hogy a középkori Itáliában még az utazás is több napot, akár egész hetet vett igénybe. Néha majd megőrültem, úgy féltettem a szereplőket.
Ráadásul néztem külföldi oldalakon, ez egy trilógia és hire-pora sincs, hogy készülne magyar kiadásban a 3. rész. :(Igaz most befejezettebb lett ez a rész, mint az első és nyugvópontra került egy kicsit a történet, de a gyilkosok még mindig szabadon garázdálkodnak.

covers_319992.jpg

Az Örök Rózsa titkai második, lenyűgöző részében Cassandra Caravello igyekszik elfelejteni Falcót, a zabolátlan festőművészt, aki magával vitte a szívét, amikor távozott Velencéből, s közben egyre közelebb kerül erős és határozott vőlegényéhez, Lucához. Úgy tűnik azonban, Lucának is akadnak titkai. Amikor az éjszaka közepén katonák jönnek a fiatalemberért és letartóztatják, Cass élete ismét a feje tetejére áll. Meg kell mentenie Lucát, ami azt jelenti, hogy meg kell keresnie az egyetlen dolgot, amely bizonyíthatja vőlegénye ártatlanságát, az Örök Rózsa könyvét. Így hát Cass Firenzébe indul, a városba, amelyről azt suttogják, megszállták a vámpírok, s éjszakánként titkos táncesteknek és az Örök Rózsa Rendje gyertyafényes találkozóinak a színtere…, valamint Falco otthona, aki nem másnak dolgozik, mint Belladonnának, a rend döbbenetesen szép vezetőjének. Bízhat-e Cass a szívében, hogy ezúttal elvezeti az igazsághoz? Semmi sem az, aminek tűnik, és az igazság talán mind közül a leghalálosabb méreg. A Belladonna a Méreg folytatása.
 

kovadri15

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer McVeigh - Afrikai akác
Ha valaki látta, olvasta a Színes fátyol című művet és tetszett neki, szerintem ez is fog. Hangulatában, sztoriban bár kicsit máskor és máshogyan játszódik vannak hasonlóságok. Fiatal lány aki eleinte eléggé naív és nem is tudja érzelmeit hova tenni vagy tipikusan a felnövés szakaszában elbizonytalanodik és meghozza a döntéseket jót-rosszat egyaránt. Nagyon szép íve van a sztorinak és olvasmányos, vannak benne fordulatok sokszor már az olvasó sem biztos benne minek vagy kinek drukkoljon. Jó könyv, hamar befaltam. Rögtön utána szintén itt az oldalon találtam:

Helen Marten - A kávé illata
szerencsém van folyamatosan jobbnál jobb könyveket fogtam ki. ebben a könyvben sem kellett csalódnom. Szintén fordulatos, már-már érzelmi hullámvasút (annyira azért nem, mint a Tölgyfa a dombtetőn), de vannak benne meglepő történések és szinte végig izgalomban tartja az író az olvasót. Már nem is tudjuk mi lenne a legjobb a végére, mi lesz a sorsa a kávéháznak és a körülötte, benne élő embereknek. ok küzdelem, érzelem és erő.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tessa Dare: Romancing the Duke
Történelmi-romantikus, mondhatnám a szokásos, de tetszett. Jó volt, hogy a férfi nem nyerte vissza a látását, az túl rózsaszín és habos-babos megoldás lett volna; tetszett Moranglia és állampolgárai, bár az ilyesfajta rajongás engem megmosolyogtat; és az is bejött, ahogy a két főszereplő változott, alakult.
 

anita 40

Állandó Tag
Állandó Tag
Most két vacak könyvet hozok. Akinek az enyémhez hasonló az ízlése könyvek terén, kerülje őket nagy ívben!

Nora Roberts: Dark Witch
Ez szánalmas volt, a fantasy része béna és erőtlen, a többi meg szánalmas. Kedvelem az írónőt, vannak könyvei, amik előtt le a kalappal (Zoya, A sztár pl. amik így hirtelen beugranak), de ez kritikán aluli.

Kresley Cole: Méreghercegnő (Az Arkánum Krónikák 1.)
A helyzet itt is ugyanaz, a szerző neve sajnos semmire nem garancia. Ezt végigszenvedtem, de ennél unalmasabb, blődebb ifjúsági fantasy ritkán kerül nyomdába.




Nora Roberts Boonsboro trilogiat olvastam. Tetszettek,jo kis csaladregeny
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Lakatos Levente: Bomlás
Szerintem egész jó.Legalábbis sokkal jobb,mint amire számítottam.valószínű, a többi regényét is elolvasom.Most vagyok túl a felén.Igaz, időnként elég "nyers" a stílusa,,aki kézbe veszi,erre mindenképp számítson erre.

Előtte Jodi Picoult: Törékeny c. könyve volt olvasva.Nagyon elgondolkodtató témái vannak.
 

ErzsóT

Állandó Tag
Állandó Tag
Paula Hawkins- A lány a vonaton. Kíváncsi voltam mi ez a felhajtás körülötte. Eléggé borongós hangulata van, és nem csak azért mert Angliában játszódik... :). Ennek ellenére nekem tetszett. Izgalmas volt, olvastatta magát a történet. De most azért valami napsütéses olvasnivalót keresek.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tessa Dare: Say Yes to the Marquess
Ez nem jött be annyira, mint az írónő előző könyve, nyögvenyelősen, darabokban rágtam végig magam rajta. Mondjuk lehet, a meleg is hibás benne, szenvedek nagyon. :(
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága (Mackenzie fivérek 2.)
Nagyon jó szórakoztató olvasmány.
Nem volt kérdéses, hogy elolvasom a sorozat többi részét is, mert nagyon bejött az 1. rész. Az előző résznél említett egyedi történet erre a részre is jellemző, mert nem egy szokványos alaphelyzetből indulnak főhőseink: Isabella és Mac 3 év házasság után szétköltöznek és majd csak újabb 3 év után állnak szóba egymással.
Már el is kezdtem a 3. rész olvasását.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Catherine Lyndell - A vágyak útjain
Nagyon jó kis könyv volt ez. Japánban játszódik, gyönyörű útleirásokkal, kalandokkal, izgalommal, szerelemmel. Néha azért kedvem lett volna a hősnőt kicsit megrázni, de az ő kényszerképzetei is kellettek a bonyodalmakhoz és a saját megvilágosodásához.

covers_108635.jpg

Tessie Gallagher és Morgan Lancaster útjába sem az idő, sem a távolság nem állhat. Mindent elsöprő szerelmük a messzi, titokzatos és rejtélyekkel teli Japánba vezeti el őket, ahol felkutatására indulnak a Gassan Kard titkának…

Jason karjai olyan erősen fonódtak a lány dereka köré, mintha évek óta csak erre a pillanatra vártak volna. Tessie a megdöbbenéstől levegő után kapkodott, majd a férfi ajka az övére tapadt. A férfi erős teste a lányéhoz simult, s szinte átégette a lány ingét. Tessie úgy érzete, sokkal jobban ismeri most Jason testének minden mozdulatát, mint akkor, azon a tíz évvel ezelötti éjszakán..
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Linda Lee - Sivatagi rózsa
Ez is jó könyv volt, könnyű nyári olvasmány, sok izgalommal, kalanddal, szerelmesek közötti csatározással, ajánlom azoknak, akik a komoly könyvek között vágynak egy kis levezetésre és hangulat javitásra.

covers_120491.jpg

Lorenának szembe kell néznie múltjával, szembesülnie kell jelenével és jövőjével, miközben egy eddig ismeretlen, új érzés keríti hatalmába…
Lorena halkan tiltakozott. Clay enyhített szorításán, de nem engedte el. Forró ajkát a lányéhoz érintette, majd tüzes csókjaival elárasztotta egész arcát, fülét, nyakát….
A lány gerincén borzongás futott végig, amint a férfi forró lehelete bőrét simogatta, … s átadta magát annak az érzésnek, ami immár korlátlanul lángolt testében.
Clay ismét a lány ajkát kereste, megpróbálva behatolni rejtett mélységeibe. Érezte, amint vére egyre nagyobb hévvel égett, lényének belsejéből táplálkozott, s addig duzzadt, míg megtelt olyan vággyal, amit fel akart deríteni és ki akart elégíteni…
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére