Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Lincoln Child: Jégbe zárt félelem
Nem tetszett. Thrillernek írták, én több félelemre, borzongásra vágytam, ehelyett helyenként untam. Kicsit forgatókönyv-szerű volt, mintha még a színészekre várna, hogy árnyalatokat, mélységet adjon a karaktereknek. Baki is volt benne pár, a legnagyobb a tunit sámán, akit előbb a nyolcadik tudósnak neveznek, aztán kiderült, mégis inkább katona volt (aki elolvassa a könyvet, érti).
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilona Andrews: Clean Sweep (The Inkeeper Chronicles 1.)
Eszméletlenül jó volt, már az első 10 oldalnál beszippantott. Imádtam minden sorát, nézegettem, mennyi van még hátra a könyvből, mert nem akartam hogy véget érjen.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Poszt-apokaliptikus történet, tinikkel. Izgalmas volt, de nem tetszett a vége. Mi lett Evennel? És az emberiség és a földönkívüliek közti háború hogy végződik? stb. stb. Szóval olyan befejezetlennek tűnik.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarah MacLean: Never Judge a Lady by Her Cover
Történelmi-romantikus, jó volt így is, hogy talán ez a sorozat leggyengébb része.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 17 - Sötét ünnep
Csodálatos volt, nagyon tetszett, hogy az összes Kárpáti szerepelt benne, aki idáig párjára talált és olyanok is akik most találták meg az életpárjukat, még ha nem is tudták realizálni még a köteléket. Volt benne sok izgalom is, mivel természetesen a támadások sem maradtak el. Végül ez a rész azzal ért véget, hogy egy új kárpáti gyermek született. Alig várom a következő részt. :hurra::D
Hálás köszönet a fordítónak és a korrektúrázónak.:dr_24:

covers_353400.jpg

A Kárpátiak hercege, Mikhail Dubrinsky évszázadok óta attól retteg, hogy nem lesz képes megvédeni népét a rájuk leselkedő legnagyobb veszélytől, fajuk kipusztulásától, ami ellenségeik legfőbb célkitűzése. Hogy ezt a célt elérjék, gonosz tervet eszelnek ki a Kárpáti nők elpusztítására. De annak ellenére, hogy saját életpárja, Raven, és a lánya Savannah is sebezhető a környezetükbe befurakodó gonoszsággal szemben, Mikhail reménye nem vész el végleg...
Ebben a kétségbeejtő időszakban a Kárpátiak összegyűlnek a világ minden tájáról, hogy egyesítsék erőiket, lelkeiket, és hatalmukat, és fényt hozzanak a sötétségbe. De ellenségeik is szövetkeznek, mágusok, vámpírok, démonok és árulók hoznak számtalan veszélyt a Kárpáti népre...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Josephine Angelini - Baljós csillagok 2 - Álmatlanság
Ez a rész is nagyon tetszett, izgalmas, fordulatos volt. Igaz, hogy ifjúsági, de felnőttként is élvezhető. Ajánlom azoknak, akik szeretik a görög mitológiát. Akik meg nem ismerik, azoknak talán felkelti az érdeklődését, hogy jobban megismerjék.
Köszönet a készitőknek.
:dr_24:
covers_268818.jpg

Feledhető-e az igaz szerelem?
Helen Hamilton, az egyetlen Leszármazott, aki képes leszállni az Alvilágba, szinte megoldhatatlan feladat előtt áll.. Éjszaka Hádészban jár, hogy megpróbáljon véget vetni a bosszúhadjáratnak, amelyre családját átok kényszeríti, napközben pedig fáradtságával küszködik, amely lassan elhomályosítja józan ítélőképességét.
Szinte ereje végére ér, mikor egy titokzatos új Leszármazott siet a segítségére. De fogytán az idő – könyörtelen ellenség támad ellenük, és a Fúriák vérszomjas rikoltozása is egyre hangosabb.
Amint az antik görög sors összeütközik a halandó világgal, Helen élete káoszba süllyed. Pedig még vár rá a legnehezebb feladata: elfeledni Lucas Delost.
 

Eszti_4

Állandó Tag
Állandó Tag
Mircea Eliade: A szent és a profán.
Mircea Eliade a vallást, ezt a szimbolikus létgyakorlatot tekinti a különböző kultúrák közötti közvetítő elemnek. Kutatásai mindenekelőtt azokra a nyelvi fordulatokra, illetve magatartásmintákra irányulnak, melyek egy valahai, illetve jövőbeni kulturális egyneműséget idéznek-ígérnek. Számára a vallásban az emberi lényeg mutatkozik meg, amely antropológiai sajátja minden halandónak, s úgy véli, az istenhit elegyítő vonzereje képes megszüntetni a kultúrfokok egyenetlenségeit. Eliade szerint a kultúra az egyén lelki jelenléte a mindenségben; az „örök visszatérés" hitéből az egzisztenciális egység visszaszerzésének reményét merítheti az individuum. Vallástörténeti kutatásaiban a lét egyneműségének mitikus hagyományát akarja újjáteremteni. Mircea Eliade 1907-ben született. A bukaresti, majd a kalkuttai egyetemen tanult filozófiát, történelmet és néprajzot.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
James Neal Harvey: Az őrület logikája
lassú volt, vontatott. Untam nagyon, a feléig bírtam, de kár volt annyit szenvedni vele.

M.C. Beaton: The Blood of an Englishman
Agatha Raisin újabb története. Meglepően jó volt, ezt most élveztem.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Charity Norman: Zuhanás

A Lányunk férje c. könyv szerzőjének új regénye, amely szintén letehetetlenül izgalmas. A könyv feszes lélektani dráma, és egy modern családregény ötvözete, amelynek olvasása után csak hálát adhatunk a sorsnak, hogy a "dolgok" mással történnek meg.....
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Lawrence Block: Döfés a sötétben
Olvastam már az írótól jobbat is, a főszereplő kimondottan idegesített.

Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek
Könnyed kis romantikus regény, nem igazán az én műfajom de a kutyák miatt tetszett.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanne Harris Szederbor-Nekem nagyon tetszett csak ajánlani tudom!A Csokoládé című műve is nagyon jó!Most fogom olvasni a Kékszeműfiú című regényét!
 
Utoljára módosítva:

LiliMatilda

Állandó Tag
Állandó Tag
Múlt héten kiolvastam A beavatott sorozatot! És nagyon kiakadtam, végigdrukkolom az összes könyvet, hogy végre minden szép és jó legyen, errefölt így kiaksztanak a utolsó fejezetekben!??!!?!? Tesómmal jól ki is tárgyaltam és leszídtam, hogy miért is kellett rávennie, hogy végre én is kiolvassam ezt a sorozatot, aztán pár óra gondolkozás után megállapítottam, hogy tényleg így kellett lennie, de akkor is nagyon kiakadtam. Nővérem még a megjelet új dvd-ket is kölcsönadta, de úgy haragszom azért még mindig, hogy nem is néztem meg a filmeket, pedig holnap után vissza kell adnom, mert megígértem neki :-(
De nem készültem még fel, hogy megnézzem a filmeket. Képtelen vagyok rávenni magam :-(
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linwood Barclay: A stoppos
Lassan indult és nyomasztóan, majdnem fel is adtam. Hatalommal való visszaélés, egy fiuk halálát gyászoló pár szenvedése - nem kimondottan olyasmi, amiről szívesen olvasok. De aztán felgyorsultak az események, izgalmas lett a könyv és fordulatos, bár a komor hangulat megmaradt és nem lett hepiend. De így volt egész és kerek, ajánlom minden krimikedvelőnek.
 

Trimacs

Állandó Tag
Állandó Tag
Elin Hilderbrand: Mezítláb
Nem felhőtlen szórakozás. A könyv eleje, számomra vívódás volt. Többször is azt gondoltam, hogy feladom. Utána mégis magával ragadott a történet, és a végéig le sem tudtam tenni. Ráadásul még most is foglalkoztat a téma.
 
Utoljára módosítva:

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Patricia Briggs: Alpha and Omega (Alpha 0.5)
Novella, az írónő új paranormális sorozatának első (előtti) darabja. Mivel a Mercy Thompson sorozat nagyon bejött, tettem egy próbát ezzel is és nem bántam meg. Azonnal beszippantott.

Patricia Briggs: Cry Wolf (Alpha 1)
Azt kaptam, amit vártam: végtelenül izgalmas, kemény könyv vérfarkasokkal és boszorkányokkal, egy csipetke romantikával.

Patricia Briggs: Seeing Eye (Alpha 1.5)
Újabb novella, a következő rész előzményeivel. Mit mondjak, folytatom a sorozatot máris.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére