Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
China Miéville: Kraken

Röviden: hűűűűűűha.
Ez kemény volt.
Egy fantasy köntösbe bújtatott kulturális és pop-kulturális egyveleg az apokalipszisok idején.
Nem is tudom, hol kezdjem.
Miéville egészen biztosan nem komplett, de ehhez remek fantázia társul, és én ennek csak örülni tudok :)
Bámulatosan lendületes és tartalmas könyv, rengeteg információval, jól megformált karakterekkel, és a karaktereket illetően rengeteg (néha talán túl sok) háttérinfóval. Az elején attól tartottam, hogy az Amerikai istenek és a Sosehol közös gyermekét olvasom, némi London folyóival fűszerezve. Nem mintha az első kettővel bármi gondom lenne, kifejezetten kedvelem őket. Szerencsére Miéville abszolút rám cáfolt. Voltak pillanati a könyvnek, amikor idegesített, főleg az első felében, amikor ugyanaz nyolcvanadjára játszódott le, de ezeket leszámítva a könyv egyszerűen zseniális.
Úgy érzem, kinyúlt utánam a csápjaival, megragadott, lerántott a mélybe, és nem eresztett, amíg a végére nem jutottam. Imádom, hogy újra és újra fejre állított mindent, a történet mégsem gabalyodott bele a saját csápjaiba, és végezte értelmetlen kuszaságként. Gondolkozik, gondolkodtat, azért pedig külön dicséret jár, hogy időről időre fogott néhány klisét meg sablont, jól megrázta őket, néha még külön ki is emelte „tessék megnézni, ez itt lenni klisé”, aztán jól a sárba döngölte, megrugdosta, megtaposta, és még bele is törölte a lábát.
Én azt mondom, olvassátok! Persze nem fog mindenkinek tetszeni, mert elég tömény, én is még emésztem, de urban fantasy rajongóknak tényleg csak ajánlani tudom, igazán igányes darab.
 

farigo

Állandó Tag
Állandó Tag
Nora Roberts - BoonsBoro Inn trilógia A második kezdet Az első és utolsó A tökéletes társ hú nekem nagyon tetszettek.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanne Redd - A tűz asszonya
Ez is egy indián romantika történet volt. Izgalmas, fordulatos. Bár nem kimondottan szeretem ezt a műfajt, mert annyi borzalom van benne, amiket a kapzsi fehér emberek elkövettek annak érdekében, hogy Amerikában eltöröljék a föld szinéről az indián őslakosságot.

covers_34830.jpg

Ő élte túl egyedül az ellenséges indián csapat támadását. Egy jóképű vadember fogságába esett, de Brandy nem adta fel a harcot. A kegyetlen férfi megmentette a haláltól – de milyen más sorsot szánt neki? Érzékisége kihívást jelentett számára, csókjai elemi, időtlen szenvedéllyel égették, arra csábították, hogy adjon fel mindent – a múltját, az örökségét, …. a lelkét.
A lángra gyúlt férfi
Tüzes Nyíl arra eszmélt, hogy teljesen elmerült az égkék szemekben, s csodálattal bámulja az elbűvölő szépség csillogó bronzvörös haját. Úgy érezte, ezért a lányért ölni tudna. Az övé volt, mert foglyul ejtette, de azt is akarta, hogy a karjaiba érezze meleg és odaadó testét.
Látomásai előre jelezték – ez a lány sorsa, akár akarja, akár nem. A vérében lángoló tűz azt követelte, hogy ő legyen az az asszony, aki mellette harcol, …. aki megosztja vele vakmerő vágyát és merész, vad szerelmét.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Coleen Gleason: The Gardella Vampire Chronicles 1-2

1. The Rest Falls Away
Beneath the glitter of dazzling 19th-century London Society lurks a bloodthirsty evil...
In every generation, a Gardella is called to accept the family legacy of hunting vampires, and this time, Victoria Gardella Grantworth is chosen, on the eve of her debut, to carry the stake.

Nem volt egy erős nyitás, de kapott még egy esélyt.

2. Rises the Night
In Italy, a powerful vampire is amassing the power to control the souls of the dead. Lady Victoria Gardella de Lacy-a vampire slayer for just over a year-races across Europe to stop what could be the most deadly army the Gardellas have ever faced. She is accompanied by Sebastian Vioget, a man as tempting as he is untrustworthy. But when Victoria discovers that she has been betrayed by one of her most trusted allies, the truth will challenge all her powers as a Venator-and as a woman.

Azt hiszem, én itt be is fejeztem ezt a sorozatot. Victoriánál kevés idegesítőbb főhőst sodort eddig utamba sors: önfejű, meggondolatlan, buta, stb. A regény a főszereplőn kívül is több sebből vérzik, nem érdemes rá több időt vesztegetni.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Leena Lehtolainen: Egyszer úgy is meg kell halni
"Säde 36 éves, egyedül élő nő. Így természetes, hogy a családos munkatársak helyett ő vállalja az éjszakai és ünnepnapi ügyeleteket az Oltalmaz-lakban, ahol erőszakos férjük elől menekülő nőknek nyújtanak segítséget. A legtöbb gondozott nem meri feljelenteni bántalmazóját, még akkor sem, ha már sokadszorra kell elszenvednie a verést. De az Oltalmaz-lak elveinek is ellentmond, hogy erőltessék a rendőrségi beavatkozást vagy a válást.
Sädét nagyon megviseli, amikor ráébred: ennek az elvnek a merev követése néha súlyos következményekkel jár. Egyik visszatérő vendégüket ugyanis agyonveri a férje. Ezt követően Säde nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ez bármikor megismétlődhet. Aztán az egyik brutális férjet váratlanul baleset éri, s követi őt a második majd a harmadik is."

Skandináv kriminek mondják, de tulajdonképpen nem krimi, én legalábbis nem nevezném annak. Viszont baromi jó könyv, rengeteg információt ad a finnekről, ráadásul a bennem kedves emlékeket idéző Espooban játszódik javarészt. Morális kérdéseket vet fel, például hogy meddig mehet el az ember, hogy másokon segítsen, vagy hogy mit tennénk, ha halálos beteg lévén az időnk meg lenne számlálva és szinte bármit megtehetnénk, mert a következmények, a felelősségre vonás már nem érne el minket. Jó szívvel ajánlom.
 

ruesauveur

Állandó Tag
Állandó Tag
Charles Bukowski - Loves is a Dog from Hell, esetleg ha valakinek volna barmilyen Bukowski vagy Fante e-book persze magyarul es elkuldene nekem azt megkoszonnem, vagy akarmilyen irot aki a Dirty Realismust kepviseli.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Dodie Smith: I Capture the Castle
"I Capture the Castle tells the story of seventeen-year-old Cassandra and her family, who live in not-so-genteel poverty in a ramshackle old English castle. Here she strives, over six turbulent months, to hone her writing skills. She fills three notebooks with sharply funny yet poignant entries. Her journals candidly chronicle the great changes that take place within the castle's walls, and her own first descent into love. By the time she pens her final entry, she has "captured the castle"--and the heart of the reader--in one of literature's most enchanting entertainments."

Ez a könyv messze nem az, amire számítottam. Valami könnyed kis romantikus szösszenetet vártam, erre a 30-as évek vidéki Angliájának átalakulóban lévő társadalmának gondjaival találtam magam szembe. Úriember nem dolgozik, max. könyvet ír, mert az művészet, de hogy akkor miből tartja el a családját az már más kérdés. De változik a világ, egy szobalány jóképű fiából lehet fotómodell sőt filmsztár. A nők helyzete is katasztrofális, ők csak egy jó házassággal javíthatnak a sorsukon. Cassandra és Rose egy testvérpár, életükben először találkoznak partiképes fiatalemberekkel, és természetesen rögtön szerelmesek lesznek. Az első szerelem összes fájdalmával, bizonytalanságával és elsöprő erejével együtt. Ami érdekes: az első szerelem mindig nagyon hasonló, történelmi kortól, társadalmi helyzettől függetlenül.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Stephanie Laurens: Breckenridge vikomt, a megmentő
"Tisztelettel meghívunk mindenkit Heather Cynster menyegzőjére, de előtte még elrabolják, veszélybe kerül és Breckenridge vikomt vakmerő módon megmenti.
Heather Cynster elhatározta, hogy a londoni báltermekben felkutatja saját hősét, aki képes őt annyira levenni a lábáról, hogy feleségül menjen hozzá, ezért kilép a biztonságos világából, és bátran elmegy egy estélyre.
De az ígéretes férjvadászatot megzavarja a közbelépő Breckenridge vikomt, aki menteni szeretné a lányt a botránytól, és emiatt még nagyobb veszélybe sodródik, amikor egy titokzatos úr elraboltatja Londonból.
Az elszánt Breckenbridge pedig bebizonyíthatja Heathernek, hogy ő az igazi hőse, akit annyira keresett."

Na ez nagyon rossz volt. Az alapötlet jó volt, igazán kalandos, mozgalmas regényt lehetett volna írni belőle, de az egész unalomba fulladt. Oldalakat lapoztam át, mert semmi érdekes nem történt, a főhős átment buta tyúkba, csak idegesített. Senkinek nem ajánlom.
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Borsa Brown: Az Arab

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között. Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá. Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le.

Nagyon tetszett, csak úgy olvastatta magát, minden mélyen rejtőző érzelmet előcsal az olvasóból egyben megismertet az Arab királyság mindennapjaival is. Egy elzárt világba kalauzol.
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Lakatos Levente: Feltörő ösztönök, Szigor (2)
Most a történetet Igor szemén keresztül látjuk leginkább.
A cselekmény bár most is heves, de máshogy. Érezni lehet a szexuális feszültséget a főszereplők közt, de valahogy az egész más, mélyülést kezdtek érezni.
Nagyon kellemes olvasmány volt az összesen 40 oldalas kis rész, csak ajánlani tudom azok figyelmébe, akik szeretik a romantikus, erotikus műfajt. Ha olvastátok a Megrepedt álarcot, akkor ne hagyjátok ki a folytatást sem.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Y. S. Lee: A Spy in the House (The Agency 1.)
"Rescued from the gallows in 1850s London, young orphan (and thief) Mary Quinn is surprised to be offered a singular education, instruction in fine manners — and an unusual vocation. Miss Scrimshaw’s Academy for Girls is a cover for an all-female investigative unit called The Agency, and at seventeen, Mary is about to put her training to the test. Assuming the guise of a lady’s companion, she must infiltrate a rich merchant’s home in hopes of tracing his missing cargo ships. But the household is full of dangerous deceptions, and there is no one to trust — or is there? Packed with action and suspense, banter and romance, and evoking the gritty backstreets of Victorian London, this breezy mystery debuts a daring young detective who lives by her wits while uncovering secrets — including those of her own past."

Viktoriánus korban játszódó nyomozós, női titkosügynökös történet, tetszett, leginkább mert újszerű. Nem arisztokraták a főszereplők, nincsenek fényűző bálok, ellenben sokat megtudunk az átlagemberek életéről, lehetőségeiről.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Y. S. Lee: The Body at the Tower (The Agency 2.)
"Now nearly a full-fledged member of the Agency, the all-female detective unit operating out of Miss Scrimshaw's Academy for Girls, Mary Quinn is back for another action-packed adventure. Disguised as a poor apprentice builder and a boy, she must brave the grimy underbelly of Victorian London - as well as childhood fear, hunger, and constant want - to unmask the identity of a murderer. Assigned to monitor a building site on the clock tower of the Houses of Parliament, Mary earns the confidence of the work crew, inching ever nearer her suspect. But if an irresistible desire to help the city's needy doesn't distract her and jeopardize her cover, unexpectedly meeting up with an old friend - or flame - just might."

Ez is jó volt. Leginkább az tetszett, hogy James visszatért, mert az előző részben nagyon haragudtam, amiért elment Indiába. Ennyi kis romantikára feltétlenül szükségem volt ahhoz, hogy el tudjam viselni a viktoriánus idők egyszerű, dolgozó embereinek (és gyerekeinek!) életkörülményeit.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Morton: Távoli órák
"Az elfeledett kert és a Felszáll a köd szerzőjének újabb kitűnő regénye varázslatos romantikus thriller.
Mire képes egy nő, hogy megőrizze titkát? Titokzatos, fél évszázada feladott levél érkezik a Londonban élő Edith édesanyjához, aki a küldemény láttán könnyekben tör ki. A feladó helyén a kenti Milderhurst-kastély címe áll. Edie rádöbben, hogy anyja, Meredith szenvtelen távolságtartása mögött egy réges-régi titok bújik meg. Amikor néhány hónap múlva Edie Milderhurst közelében jár, hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy megnézi a kastélyt.
Megismerkedik Milderhurst lakóival, a különc Blythe nővérekkel, és több meghökkentő felfedezést is tesz. Ezek nyomán úgy dönt, hogy kideríti, mi is történt pontosan édesanyjával a háború idején, valamint hogy rejtegetett titka miként kapcsolódik a kastélyhoz és a Blythe nővérekhez. Ám amint nekilát, hogy Milderhurst ódon falai közt kibogozza a történet szálait, a vártnál sokkal komolyabb titkok sejlenek fel előtte. Vajon megismeri-e végül az igazságot Edie, kikutatja-e, valójában mi minden történt azokban a távoli órákban?"

Az írónőtől már olvastam a Felszáll a ködöt, így nagy meglepetés nem ért. Imádtam. Nagyon szerettem a hangulatát, azt a ködös-borongós, kicsit félelmetes, nem egészen evilági légkört, ami belengi. Szerettem a családi titkokat felfedezni, azt, ahogy kibomlik egy-egy ember élettörténete, melyre családtagjainak, a véletleneknek (amik talán sosem véletlenek), a történelemnek egyaránt nagy hatása van. Jó szívvel ajánlom.
 

garbika

Állandó Tag
Állandó Tag
Gillian Flynn: Sötét helyek
covers_299849.jpg

Érdekes. Úgy voltam vele, mint az "Átmeneti üresedés"-sel. Az első néhány tíz oldal után úgy gondoltam, nem fogom kiolvasni, mert nem érdekel, unalmas. De valahogy csak nem tudtam abbahagyni. Annyira szerintem nem jó, mint a "Holtodiglan", de izgalmas, jó olvasnivaló.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Eloisa James: Potent Pleasures (Pleasures 1.)
"Reckless desire sends Charlotte Daicheston into the garden with a dashing masked stranger. He's powerful, unforgettable, a devastatingly handsome footman who lures her--not against her will--into a grand indiscretion at a masquerade ball. Then he vanishes.

Several years later, after Charlotte has made her dazzling debut in London society, they meet again. But the rogue is no footman. He's rich, titled, and he doesn't remember Charlotte. Worse, he's the subject of some scandalous gossip: rumor has it, the earl's virility is in question.

Charlotte, who knows all too intimately the power of his passion, is stunned by the gossip that has set society ablaze. At last, there can be a storybook ending...unless, of course, Charlotte's one mad indiscretion had not been with him at all...."

Nem volt rossz, egy résznél még bőgtem is rendesen férjem nagy derültségére (úgy utálom, mikor ilyenkor kiröhög!), mégis sokalltam a terjedelmét. Majdnem 800 oldal! Igaz, hogy sok minden történik és nem unalmas a könyv, de nekem ennyi érzelmekből túl sok, az én tűréshatárom olyan max. 400 oldal körül van.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Eloisa James: Much Ado About You (Essex Sisters 1.)
"When you're the oldest daughter, you don't get to have any fun!

Witty, orphaned Tess Essex faces her duty: marry well and marry quickly, so she can arrange matches for her three sisters -- beautiful Annabel, romantic Imogen and practical Josie. After all, right now they're under the rather awkward guardianship of the perpetually tipsy Duke of Holbrook. But just when she begins to think that all might end well, one of her sisters bolts with a horse-mad young lord, and her own fiancé just plain runs away.

Which leaves Tess contemplating marriage to the sort of man she wishes to avoid -- one of London's most infamous rakes. Lucius Felton is a rogue whose own mother considers him irredeemable! He's delicious, Annabel points out. And he's rich, Josie notes. But although Tess finally consents to marry him, it may be for the worst reason of all. Absurd as she knows it to be, she may have fallen utterly in love . . ."

Na ez szánalmasan rossz volt. :(
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Elizabeth Hoyt: Darling Beast (Maiden Lane 7.)

"A MAN CONDEMNED . . .

Falsely accused of murder and mute from a near-fatal beating, Apollo Greaves, Viscount Kilbourne has escaped from Bedlam. With the Crown's soldiers at his heels, he finds refuge in the ruins of a pleasure garden, toiling as a simple gardener. But when a vivacious young woman moves in, he's quickly driven to distraction . . .

A DESPERATE WOMAN . . .

London's premier actress, Lily Stump, is down on her luck when she's forced to move into a scorched theatre with her maid and small son. But she and her tiny family aren't the only inhabitants—a silent, hulking beast of a man also calls the charred ruins home. Yet when she catches him reading her plays, Lily realizes there's more to this man than meets the eye.

OUT OF ASH, DESIRE FLARES

Though scorching passion draws them together, Apollo knows that Lily is keeping secrets. When his past catches up with him, he's forced to make a choice: his love for Lily . . . or the explosive truth that will set him free."

Szeretem ezt a Maiden Lane sorozatot, bár nem ez a legjobban sikerült rész.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Elizabeth Hoyt: Dearest Rogue (Maiden Lane 8.)
"HE CAN GUARD HER

Lady Phoebe Batten is pretty, vivacious, and yearning for a social life befitting the sister of a powerful duke. But because she is almost completely blind, her overprotective brother insists that she have an armed bodyguard by her side at all times-the very irritating Captain Trevillion.

FROM EVERY DANGER

Captain James Trevillion is proud, brooding, and cursed with a leg injury from his service in the King's dragoons. Yet he can still shoot and ride like the devil, so watching over the distracting Lady Phoebe should be no problem at all-until she's targeted by kidnappers.

BUT PASSION ITSELF

Caught in a deadly web of deceit, James must risk life and limb to save his charge from the lowest of cads-one who would force Lady Phoebe into a loveless marriage. But while they're confined to close quarters for her safekeeping, Phoebe begins to see the tender man beneath the soldier's hard exterior . . . and the possibility of a life-and love-she never imagined possible."

Ez annyira nem jött be, talán a sorozat leggyengébb része volt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére