Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
Isla Dewar: Tánc a világ végén

Egy tanítónő férje autóbalesetben meghal, és adóságok halmát hagyja feleségére és két kamasz gyermekére.
Ezért a tanítónő egy vidéki kisváros iskolájában vállal állást, ahol szolgálati lakás is jár nekik.
A városi élethez szokott kamaszok beilleszkedési nehézségeivel,és a fiatal temperamentumos tanítónő iskolai reformjai miatt mulatságos fordulatokkal tarkított regény.
(Minden pedagógusnak kötelező olvasmányává tenném.)
 

degib

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Legutóbb Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. művét olvastam. Nagyon szeretem Mórát -az Aranykoporsó a favorit-, mert műveiben pikk-pakk belecsöppenhetsz a különböző történelmi időkbe és történetei igen fordulatosak. Ebben a regényében a magyar parasztok háború okozta tragédiáit örökítette meg.
 

Bridzsit

Állandó Tag
Állandó Tag
Alig pár napja fejeztem be Martina Cole: Cellatársak könyvét. Jellemző stílusban ír, a Soho világába enged betekintést. Egy anyáról szól akinek az élete borzalmasan alakult, testileg nyomuló "apa és férj", és mégis annak ellenére, hogy ilyen körülmények között nőtt fel, teljesen másképp neveli 4 gyermekét. Martina-tól legjobban mégis A madám tetszik, a végén meg is könnyeztem.
 
S

szahara

Vendég
Kovács Péter: Turizmusmarketing elméletben és gyakorlatban
Nem éppen könnyű nyári olvasmánynak mondanám. :D
Nagyon jó egyébként. Világos, érthető és egyáltalán nem száraz. Olyan megjegyzései vannak... Ha érdekel a marketing, érdemes belenézni. :)
 

K@ti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
[SIZE=-1]Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze című könyvét olvasom most.
Nagyon jó könyv. Egy antik könyvekkel foglalkozó emberkéről szól, aki elveszti az emlékezetét ill. csak azokra a dolgokra nem emlékszik, amik valamilyen módon szorosan kapcsolódnak hozzá érzelmileg.
A gyerekkorából maradt emlékekbe ( könyvek, képregények,lemezek) kapaszkodva próbálja megtalálni az utat saját magához.
Eddig nagyon tetszik, humoros, érdekes, emberi... de a többi könyve is nagyon jó. :)
[/SIZE]
 

Derrivett

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én most Robert Merle - Pirkadat című könyvét olvasom. Ez egy 13 kötetből álló regénysorozat 6. kötete.
A történet a XVI. századi Franciaországban játszódik. Nagyon izgalmas. Van benne minden, ami egy jó regényhez kell: szerelem, humor, izgalom, cselszövés, háború. Szerencsére az utóbbiból nem túl sok és nők számára is érthető és emészthető minőségben és mennyiségben.
Ajánlom mindenkinek aki nem retten vissza a sok olvasástól (minden kötet 500-600 oldalas).
De nagyon szeretem még Merle-től a Sziget és a Malevil című regényeket is.

Nemrég olvastam Corrine Hofmann Afrikai szeretők című könyvét. Ez lényegében egy önéletrajz első kötete (a másik kettő címe: Visszatérés Afrikába, Búcsú Afrikától).
Az első kötetből film is készült. Én azt láttam először, nagyon megtetszett a történet és mivel éreztem, hogy a filmből sok minden kimaradt, ezért olvastam el könyvet.
A könyvben valóban sokkal több minden van, mint a filmben és néhány eseményt is megváltoztattak a készítők (dehát ez mindig így van: a könyv mindig jobb a filmnél).
A történet röviden: az írónő a vőlegényével utazik Kenyába nyaralni, amikor megismerkedik egy maszáj harcossal, akibe első látásra beleszeret.
Maga mögött hagyva svájci életét (családod, barátokat, jól menő üzletet) Afrikában marad a maszáj harcossal, akihez feleségül is megy. Persze a teljesen eltérő környezet, életmód és kultúra rengeteg megpróbáltatás elé állítja a párt. Ezt a viszontagságos, megrázó, sokszor szemorú, de mégis szép történetet ajánlom mindenkienk, aki szereti a romantikus regényeket és/vagy Afrikát. Nézzétek meg a filmet is.
Ha elolvastam a másik két kötetet, majd arról is beszámolok, hátha valaki kedvet kap az elolvsásukhoz.
 

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Legutóbb, Jókai Anna: Ne féljetek c. könyvét olvastam, nagyon tetszett. Különösen aktuális ez a közelgő Halottak Napjához.
Bár már a mesékből kinőttem, de nagyon tetszenek Marék Veronika könyvei ezekből legjobban a gesztenye-gyerekről szólók. Pl. ilyen a Kipp-Kopp a hóban, vagy csodálatos képekkel illusztrálva a Kipp-Kopp karácsonya. Amikor a gyerekeim kicsik voltak fodrosra olvastam a szám már a végén kívülről fújták. De minap a nagyfiam kezében is láttam a könyvet széles vigyorral böngészte. Még fellelhetők ezek a könyvek a boltokban, melegen tudom ajánlani a kisgyermekes anyukáknak, nagyiknak. Na eleget beszéltem, megyek puszilok mindenkit!kiss
 

bendi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerb Antal: Pendragon legenda

nagyon szórakoztató, rettentő jó humora van!
és nagyon tetszik benne a finom lélekábrázolás,
a női és férfi lélek mozgatórugóinak feltárása.

emellett lebilincselő a cselekmény, tele van rejtéllyel,
egyszóval nagyon jó könyv, na! :D
 

bendi

Állandó Tag
Állandó Tag
Békés Pál: Csikágó

több szálon futó cselekmény, de a szálak persze összefutnak,
lehetetlen letenni!
20. századi magyar történelem szerelmeseinek kötelező olvasmány!
 

Szirmocska

Új tag
Ajánlom mindenkinek még Gerald Durrell összes művét, de főleg a Családom és egyéb állatfajták (My family and other animals) című remeket. Azoknak akik szeretnek nevetni, fiataloknak és idősebbeknek is. Az íróról csak annyit, hogy gyerek kora óta állatokkal foglalkozott, majd állatkertek számára gyűjtött. Később saját állatkertet alapított Jersey szigetén, több alapítványt is létrehozott, amelyek a veszélyeztetett fajok védelméért és szaporításáért dolgoztak. Ez a könyv a gyerekkorában játszódik. Egy kis ízeltő a fülszövegből:
"Mit lehet tenni, ha Angliában mindíg esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura."

Ezen kivül szeretem Jane Austen és Louisa May Alcott valamint Lucy Maud Montgomery összes művét. Montgomery a kedvencem :)
John Galsworthy-től A Forsyte Sagát, ami egy család története a 19-20. század fordulójának Angliájában. Jó olvasgatást továbbra is! :)
 

aryca

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is elkezdem kijegyzetelni a könyveket és holnap megrohamozom a könyvtárat (szó szerint babakocsival, listámmal).

Képzeljétek most olvastam egy interjút Szabó Magdával, ki okt. 5-én töltötte 90. életévét. Franciaországban az idén Az ajtó című művét választották meg az év regényének! És a másik jó hír a Für Elise folytatásával kapcsolatos (nem tudom olvastátok e, nagyon jó). Idézek:

- "Elkészültem vele. Még átolvasom, és karácsonykor talán már ti is megismerhetitek Elise további sorsát.

- És mi lesz a következő?

- Egy macskaregény, de erről többet nem mondhatok."
 

pampam01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Moldova György: Sötét angyal.
Most olvastam másodjára, az aktualitása miatt vettem újra kézbe, ugyanis az 1956-utáni időkről szól.
Egyébként Moldova összes művét olvastam (azt hiszem), leginkább a riport könyveit szerettem.
Én általában szórakoztató könyveket olvasok, a számomra nehezebben emészthető elgondolkodtató műveket félre teszem szabadság idejére. Sajnos évek óta nem voltam szabin, de várom nagyon.
 

Ile57

Állandó Tag
Állandó Tag
Polcz Alaine: Asszony a fronton c. könyvét olvastam. Ajánlom mindenkinek,mert meg kell ismernünk a 2. világháború borzalmait, mert az iskolai történelemoktatás nem elég arra, hogy múltunkat elénk tárja.

Előtte a Narnia-sorozatot olvastam.

Most egy mesekönyvbe kezdtem bele, nagyon szeretem a klasszikus meséket, bár ez modern: Horváth György:Estvér
 

Titke

Állandó Tag
Állandó Tag
Hicskó Alfréd: Évekig gyakoroltam, hogy vízálló lehessek.

"Mikor az embert otthagyja a szerelme, sok mindenre képes. Leissza, betegre sírja, vagy visszakönyörgi magát, öngyilkosságot kísérel meg, depressziós lesz egy hétig, szépen lefogy, vagy inkább leül és kiírja magából :444:
Ez utóbbira vállalkozott a szerző is, kiről azt kell tudni, hogy élete filmjébe néha belóg a mikrofon, cserebogarakat tud hazudni a hóba, kicsókolja a kőgyapotot a falból az idegtől olykor, és bár ritkán látja a holdat a pocsolyában, jókedve rózsaszín lufija akkor se pukkan ki, ha a lelkesedés részvényei zuhanni kezdenek a romantika tőzsdéjén.

Egy összetört szív agóniáját követhetjük nyomon a könyvben, ahogy rózsaszín emlékek és korom fekete indulatok között a gyógyulásba dobogja magát. Közben elmereng a fiú-lány barátságról, az önmagukat gyermekükben megvalósító szülőkről, az univerzumot irányító tökéletes intelligenciáról, a véletlenekről és hogy miért használnak egyesek névelőt a név előtt.
Mindezt olyan stílusban, ami egyszerűen letehetetlenné teszi a könyvet :)
 

_Lillus_

Állandó Tag
Állandó Tag
Ladislav Fuks: A hullaégető

"Ladislav Fuks a legismertebb mai cseh írók egyike, világirodalmi rangú alkotó. Műveit röviddel megjelenésük után minden világnyelvre és sok kisebb nyelvre is lefordították. Giovanni Papini szerint: - A sátán akkor a legravaszabb, amikor azt állítja magáról, hogy nincs.- Ez a könyv mottójául szolgáló idézet tökéletesen jelzi ennek a kitűnő regénynek a szellemét és a mondanivalóját. A főszereplő Kopfrkingl úr maga a megtestesült jóság és a megtestesült gonoszság. A két Kopfrkingl úr közötti áthidalhatatlan ellentétet Fuks a pszichológiai horror maga teremtette sajátos eszközeivel hidalta át. A könyv arról szól, hogyan lettek példás polgárokból tömeggyilkosok, s a józan életűekből őrjöngő fanatikusok. Mondanivalója - sajnos - elévülhetetlen."
 

katalinaballa

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha érdekes könyvet szeretnétek és ismeritek a magyar történelmet, ajánlom
Türk Attila: Tévedések a magyar történelemben.
 

kukonyaöreglány

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Hogy mi olvastamFekete Istvántól: Fekete István az Édesapám volt cimü könyvét olvasta. Amit szivesen alyánlok mindenkinek aki még nem fogta a kezében,az nem is tudja mit mulasztott.Gyerekkoromban is olvastam tőlle,de igy még nemvolt részem abba hogy az életét ilyen részletesen ismerjem. Nem tudtam letenni olvastatta magát.A fia irta le az édesapja életének bizonyos szakaszait. Tanulságos és megismerni a régi világ paraszti életét a szokásokat az uri világrol. Mindenkinek el kellene olvasni.
 

xmas

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként a kedvenc íróm Vavyan Fable. Leginkább a Halkirálynő sorozatot szeretem tőle. De mindegyik könyve mulattat. De ha valaki még nem olvasott tőle akkor inkább a Nászjelentést ajánlanám kezdetnek. Utána már biztos falná a többit is:)
 

kimlet

Állandó Tag
Állandó Tag
Frank McCourt: A Tanárember (Még folyamatban, nemrég kezdtem) Egy ír származású férfi amerikában lesz tanár, és tanításának éveit írja le. Mivel pályakezdő vagyok egy hasonló iskolában, hasonló tárgyat tanítva (ő angolt és angol irodalmat tanít, én meg magyart és irodalmat, a töri mellett) nagyon sok párhuzamot fedezek fel, és hasznos, szórakoztató olvasmánynak tartom;)
 

xenilla

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeffrey Archer - Párbaj

"Ugyanazon a napon, 1906. április 18-án látja meg a napvilágot két csecsemő - egyikük Bostonban, egy milliomoscsalád sarjaként, másikuk egy eldugott lengyelországi faluban, apátlan-anyátlan árvaként. Két évtized múltán útjaik Amerikában találkoznak: William Kane, a fiatal, nagyreményű bankár, és Abel Rosnowski, a nincstelen lengyel bevándorló. Mindketten elszánt harcot folytatnak a pénzért, a sikerért..."

Nekem nagyon tetszett ez a - történelemmel fűszerezett - könyv! :p
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére