Mit szeretünk az ingatlanközvetítőkben?

Tsubi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Eredetileg nem ide terveztem a témát, hanem a kreatív ötletekhez, de azt bezáratták, mondván, nem odavaló. Hátha itt több sikerrel járok.
Nem célom az ingatlanközvetítők gyalázása és tőletek sem ezt kérem. Szükségem van viszont ötletekre, tanácsokra azoktól, akik a témában már jobban elmerültek.
Idáig csak az ügyfél oldaláról ismerkedtem meg ingatlanközvetítőkkel és meg kell mondanom, nem volt jó tapasztalatom velük kapcsolatban, legyenek bár családi vállalkozások, vagy franchise-t alkalmazó multik. Éppen ezért gondoltam arra, hogy lehet ezt másképp is csinálni: ügyfélközpontúan, korrekten, ügyeskedéstől mentesen.
Nemrég végeztem el a közvetítői tanfolyamot és előbb tapasztalatot, gyakorlatot akarok szerezni alkalmazottként valamelyik irodánál. Idővel saját vállalkozást fogok indítani, aminek egyik tevékenységi köre az ingatlanközvetítés lesz és van még ötletem, mivel lehetne összekapcsolni.
Közvetítőkkel beszélgetve és a tanfolyam előadóit hallgatva mindig felmerült az ügyfelek trükközése és valahogy nem éreztem azt, hogy nagyon tisztelnék azokat, akikből élnek.
A témát azért vetettem fel, mert arra vagyok kíváncsi, az ügyfél oldaláról milyen elvárások merülnek fel. Én Magyarországon fogok dolgozni, ahol a közvetítőket szükséges rossznak tartják (talán a fent említettek miatt), viszont a külföldi filmekben ez az egész tevékenység nagyon természetesnek hat. Ezért szívesen veszem olyan országokban élők tanácsait, ahol ez ilyen könnyedén megy.
A válaszaitokat összegzem majd és igyekszem megvalósítani.
Köszönet érte
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Itt, ahol olyan sok embertől veszik el az otthonukat generált csődbevitellel mit is vársz???
Mitől lehetne pozitív ebben az országban???

Tudom miről beszélek!!!
Az országot járva olyan sok házra került már fel "ELADÓ!!!" tábla, hogy ez valami nagyon rosszra mutat!

Nekem sincs semmi jó tapasztalatom az ingatlan közvetítőkkel, mert ha meg akarnak élni bizony nem éppen szép, nem éppen tisztességes dolgokba kényszerülnek bele menni.

Tedd dolgaidat a SZÍVED sugallata szerint, és akkor döntéseid helyesek lesznek!!!

Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati
 

Tsubi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kati!
Köszönet a biztatásért. Már azt gondoltam, senkit nem érdekel a téma, pedig pontosan az általad is említett óriási lakáskínálat miatt rengeteg ember érdekelt ebben. Az is, akinek a bank mindjárt viszi a házát, ezért még előtte megpróbálja maga eladni és az is, aki jobb befektetésnek tartja az ingatlant az értékpapírnál.
Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy csak tisztességtelen eszközökkel lehet végezni ezt a munkát. Mivel nem nagyon indult be az ötletelés (pedig számítottam rá :( ), ezért megfordítom a kérést, így most azok hozzászólására számítok, akik inkább gyalázkodni szeretnek (persze csak a moderálás határáig).
Negatív példákat kérek, brutális átvágásokat, egyszóval mindazt, ahogyan nem szabad. Hátha így előbbre jutok.
 

fullika85

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem eddig 1 adásvételhez volt közöm ingatlanközvetítőn keresztül, semmi probléma nem volt vele, korrekten intézte a folyamatot,
minden lényeges információt átadott, segítőkész volt. lehet hogy szerencsém volt ? :)
 

Tsubi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem eddig 1 adásvételhez volt közöm ingatlanközvetítőn keresztül, semmi probléma nem volt vele, korrekten intézte a folyamatot,
minden lényeges információt átadott, segítőkész volt. lehet hogy szerencsém volt ? :)

Szia! Torontóban élsz?
Nem biztos, hogy szerencse, lehet, hogy csak jobban értik a dolgukat, mint nálunk. Szoktam nézegetni a nagy portálokon vagy a saját honlapjukon feltett fotókat... hát azok alapján ritkán érzek kísértést, hogy felhívjam a közvetítőt. A titkolózásról nem is beszélve. Némelyikükből alig lehet kihúzni a címet, pedig anélkül nehéz lenne megtekinteni az otthont. Értem én, miért ilyenek, de hát akkor is.
Egyébként is más a lakáskultúra az óceán két oldalán, hiszen nálunk inkább ragaszkodnak az emberek a sajáthoz, míg felétek vagy az USA-ban a bérlakások is szép számmal forgalomban vannak.
Megosztanád velem, ha nem túl nagy fáradtság, hogyan zajlott az ügylet?
 
Oldal tetejére