Munkát keresünk, Segítség! (LMIA)

NaomiBF

Új tag
canada.jpg

Sziasztok!

Párommal a múlt héten érkeztünk Kanadába, Wellandra (Niagara melletti város). Olyan munkáltatót keresnénk a közelben, akár egészen Torontóig, akik végigcsinálnák velünk a Temporary Work Permit megszerzésének nem túl egyszerű folyamatát. Ha ismertek olyat, aki már ismerős a témában, és jó munkaerőre van szüksége, kérlek írjátok meg.

Pár adat rólunk:
Én 25 éves leszek idén, BSc diplomám van a Corvinus egyetemről gazdaságinformatikából, 3 évig dolgoztam egy uniós projektekkel foglalkozó cégnél, adminisztrációs dolgoktól kezdve pilotok lebonyolításán keresztül honlap szerkesztésig mindenfélével foglalkoztam, nagy része a dolgoknak angolul történt. Emellett sajnos, mivel Mo-ról beszélünk, és gyűjtenünk kellett a pénzt buzgón, és hát a munka sem büdös számomra, egy Medical Centert takarítottunk heti 3x a párommal. Mindkét helyről kaptam ajánlólevelet angolul. Angolul elkommunikálok, de folyamatosan fejlesztem a tudásomat.
Gyerekekkel nagyon jól kijövök, nagyszerűen takarítok és finoman főzök, ha mást nem találok, babysitter is szívesen lennék, csak nem tudom hogy működne, ha nem bentlakásosként vállalnám. Lehetséges-e akkor a pozitív LMIA.

Párom 40 éves, 12 évig volt Mekiben műszakvezető, 3 éve villanyszerelőként dolgozik. A villanyszerelésről és a takarításról van neki is angol nyelvű ajánlása. Kamionsofőrként szívesen dolgozna, jogsija még nincs rá, de mindent el kell kezdeni valahol :) Erős, nagy teherbírású legény, bármilyen munkát elvállalna, amit megfizetnek és amivel itt maradhatunk. Az angolt kiválóan érti, a beszédbe is belejön. A testvére 12 éve állampolgár házasság útján, nála lakunk most itt, visitor státusszal jöttünk ki, október 7-re szól a visszajegyünk, de nem írtak dátumot az útlevelekbe, így 6 hónapos tartózkodásunk van.

Bármilyen segítséget, jó tanácsot, munkát szívesen veszünk, keményen dolgozunk, szeretnénk majd végül itt letelepedni, és hasznos részét képezni a kanadai társadalomnak, de most ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak (tudom, hogy nem a legkönnyebb). Otthonról is próbáltunk már munkát keresni, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A cic-et kb. 1 éve tanulmányozom aktívan, és van egy ismerősöm, aki ugyan Albertába, de szintén ugyanígy jött 5 éve, visitorként és munkát kapott, azóta PR, már az állampolgárságot intézi. Szóval tudom, hogy jogilag lehetséges, csak kell valaki, aki munkát ad.

Naomi
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Naomi,
Csak egy-két ötlet és semmi más...

- A magyar közösség és templom Welland-ban:
https://niagara.cioc.ca/record/NIA7264

- A közelben van egy másik magyar közösség is Welland és Niagara Falls között, a tavolság Welland-tól, úgy 13km, talán nem volna hiábavaló lagalább telefonálni.
Részletek ITT:
https://plus.google.com/115490922763687689115/about?gl=us&hl=en
Tessék a kis térképen a piros-jelre kattintani és kinyílik a nagy térkép, hogy pontosan merre is vannak?

- Cégeket kellene kanadai stílusú önéletrajzzal "bombázni", talán valamelyik interview-ra hív....
Üdv: Pandora's Box
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Nem bantaskent CSAK tenykent ! amit te szeretnel az fekete munka status nelkuli visitor szamara .
ma mar az legenda ami 5- 10 evvel ezelott egyeseknek sikerult.
sok sikert es szerencset , szukseg lesz ra !
 

NaomiBF

Új tag
Pandora, köszönöm szépen. A Magyar ház amúgy pont szemben van velünk, tervben is volt oda elmenni, ami megtörtént pénteken, és össze is barátkoztunk a helyiekkel, nagyon rendesek. Reméljük, hogy valaki tud majd segíteni, hogy megtaláljuk azt a munkáltatót, aki hajlandó bevállalni ezt a nem túl barátságos procedúrát, hogy legálisan munkát kaphassunk. A templom tőlem elég idegen, egyébként az meg mellettünk van :). De ötletnek nagyon jó, bennem is felmerült.
Párom testvére itt él 10 éve, csak sajnos munkakeresésben nem sok segítséget ad nekünk, pedig ő tudna csak igazán segíteni. Az is nagy segítség már, hogy ingyen lakhatunk nála 4 hónapig.

Ide főleg azért írtam, hogy ha van itt valaki, aki jó munkaerőt keres (vagy ismer olyat, aki keres), esetleg LMIA-val, akkor megtalálhassuk egymást. Toronto is játszik, és minden egyéb "közelben" lévő hely, mert ha van munka, oda költözünk.
Alberta sem lenne rossz, ott is van egy ismerősöm, aki a kezdetekben tudna segíteni.

Xinof, ez nem fekete munka, mi legálisan szeretnénk dolgozni, és ennek meg is van a legális menete, bár sajnos tényleg nem könnyű. Már otthon próbáltunk munkát keresni itt, hogy már munkavállalásival jöjjünk ki, csakhogy nem sokan vesznek fel valakit, akit egy óceán választ el tőlük. Én is tudom, hogy nehéz a helyzetünk, de van rá esély.

Kérlek, ha ismertek valakit, akinek kell jó munkaerő, szóljatok neki, nem bánná meg.
 

cinedog

Állandó Tag
Ha kamionos akar lenni a barátod:
http://adcoconsulting.com/

Nekem az ismerősöm velük ment ki, itthon volt, fizetett, ők meg intézték a papírokat.

Sajnos én nem vagyok kamionos.

Viszont jó lenne ha több ilyen közvetítős , ügynöki céget tudnék találni.
 
Oldal tetejére