Hírek Mutasd meg a Reginád! – reklámozták a kanadai várost, botrány lett belőle

Saskatchewan tartomány székhelyén nem mindenki örült a poénosnak szánt szlogennek.

Roppant nagy botrány kerekedett belőle Kanadában, hogy az egyik középső préri-tartomány, Saskatchewan székhelye bizarr turisztikai szlogent szült. Az esetről többek közt a kanadai CBC számolt be, írván róla, hogy múlt csütörtökön jelentették be Regina városában a turisztikai szervezet rebrandingjét. A Tourism Reginából így lett Experience Regina, de több új szlogent is bedobtak a köztudatba. Végül két szlogenért elnézést kellett kérniük:
„Show us your Regina” (magyarul: Mutasd meg a Reginád!),
„The city that rhymes with fun” (magyarul: A város, ami rímel a mókára.)
Többek közt Cheryl Stadnichuk helyi képviselő is kiakadt a két szlogenen, mondván a szexuális erőszak áldozatai nem feltétlen mosolyognak rajtuk. A kampányért felelős cég gyorsan visszavonta a két mondatot, miközben az arculatért felelős ügynökség igyekezett a Facebookon hűteni a kedélyeket, miszerint nem volt közük a mondatokhoz.

A bocsánatkérés és a két szlogen törlése már nem volt elég, a felelősök megbüntetését követelik többen, egyesek szerint a botrány ráég Regina városára. Stadnichuk rendkívüli ülést akar összehívni a városi tanácsba az ügy miatt, hogy kérdéseket tehessenek fel a kampány felelőseinek. Hozzátette, a kampányt szervező cégnek egyeztetnie kellett volna a várossal, mielőtt útjára ereszti a szexista mondatokat.
Talitha McCloskey, a Raise Her Community nevű nőjogi szervezet társalapítója is jelezte, a fenti mondatok azokat az időket idézik, amikor a nőknek még nem voltak jogaik és tárgyiasították őket. Nem is értette, a nemzetközi nőnap után ez hogy lehetséges. Megkérdezte a kampányért felelős céget is, volt-e fókuszcsoport, ami az élesítés előtt véleményezte volna a szöveget, mire kiderült, hogy volt. McCloskey elmondta még:
„Úgy tűnik, a város azt gondolja, hogy a vaginák inkább turisztikai célpontok, mint valami olyasmik, amik szentek és védettek.”

1680032580686.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:

Statisztikák

Témák
37,955
Üzenet
4,756,440
Tagok
612,849
Legújabb tagunk
Zsolt_1124
Oldal tetejére