Hírek MZP üzenetei

Volt egyszer egy ellenzéki összefogás. Könnyen lehet, hogy hamarosan ez fog szerepelni azt követően, hogy Márki-Zay Péter (továbbiakban MZP) végképp leszerepel. Egyelőre ugyan még azt olvasom, hogy Dobrev Klára is kiáll az összefogás, és ezzel a nevezett egyed mellett. Tudom, tudom. Úgy szokták emlegetni, hogy az ellenzék miniszterelnök jelöltje. Nekem viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy vagy sík hülye, vagy sokkal inkább a Fidesz jelöltje. Az ellenzéknek.

Nem. Nem állítanám, hogy a legszimpatikusabb jelölt volt. De kétségtelen, hogy nem kávézni kell vele. Szerencsére. Így aztán akár esélye is lett volna, hogy elérje legalább azt a szintet, ahol az ember ugyan vállvonogatva, de leadja egy olyan listára a voksot, melyen szerepel. Aztán jöttek az ámokfutás futamai. A két előválasztási forduló között már egész elszabadultan. Amikor Karácsony Gergellyel, a másik csigagerinc-díjassal összefogva nekiálltak személyre szabni az előzetes megállapodásokat az előválasztásról. Aminek azért csak ott volt az a sorok közti üzenete is, amelynek szemléleti megfelelőjét Orbán Viktornál is látjuk. Nem tetszik a játékszabály, mert annak alapján nem vagyok Isten? Hát átszabjuk. Oszt jónapot.

Ez az átszabás nem sikerült teljesen, és kérdőjelekkel kísérve ugyan, de azért csak sikerült az első helyen végeznie MZP-nek. Olyan kijelentésekkel, és gesztusokkal kísérve, amelyek kevés pártolót hoztak valószínűleg ahhoz képest, ahány potenciális választót elidegeníthetett. Az emberek jó része ugyanis nem igazán szereti, ha akár csak közvetve leárulózzák. Pusztán azért, mert a véleménye, és ezzel a szavazata nem azonos azzal, akinek ideiglenesen nagyobb hordó jutott. Az már csak hab volt a tortán, hogy MZP már az egész ellenzék leváltásáról is hadovált. Amit alighanem félkézzel, vagy szemöldökráncolással gondolt megvalósítani.

Miközben folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy mekkora keresztény. Párhuzamosan azzal, hogy gyakorlatilag politikai erényként emlegeti a gyermekei számát. Bár, ha kellő prüdériával szemléljük a bősz keresztényi önmegtartóztatásokat, akkor ezek szerint hétszer hált a nejével. Ha viszont ez igaz, akkor nem büszkélkedik, hanem panaszkodik tulajdonképpen. Miközben nem tartozik rám természetesen. Ahogy másra sem. Onnantól, hogy magára csukja a lakásajtót, semmi. Ameddig nem ön-, és közveszélyes valaki. S igen. Legyen büszke a gyermekeire. Mint ember. Azokra az eredményekre, amiket már elértek az életben, illetve el fognak érni a jövőben. De ne a darabszámukra legyen politikailag büszke. Mert akkor nem egy büszke apa, hanem egy számító politikus.

De erre a vonulatra mégiscsak Brüsszelben tette fel a koronát. No, nem azzal, hogy össznépi látogatásokat tett. Lelke rajta. Viszont eközben időt szakított arra, hogy meglátogassa az ereszt, amin Szájer József menekült. Közben persze mondott ő olyanokat is, hogy a Fidesz melegei nyíltan vállalhatják majd nemi identitásukat. Hogy akkor miért kellett elmennie az ereszhez? Talán azért, mert a nagy népi fügyizmusban szenvedő tahók szemében ez olyan jópofa ötletnek tűnt. Igazi, nem diszkrimináló keresztényként mondjuk odahívhatta volna Szájert is a gesztusra. Esetleg bekopogtathatott volna abba az ominózus lakásba. Már csak azért is, mert a gesztus amúgy éppen egy meleg ember kifigurázásáról szólt. A háta mögött. Amolyan karaktergyilkos módon. Mintha csak a Fidesz tervezte volna.

S ez akkor is igaz, ha Szájer alaptörvénye úgy álszent, ahogy van. De egy dolog Szájer a politikus, és megint más dolog Szájer, az adott pillanatban bepánikolt, talán nem is teljesen intakt szellemi erővel bíró ember. Politikusként rühellje tőlem MZP is, ha akarja. De egy meleg ember kárára gesztust gyakorolni nemigazán keresztényi. Illetve ez utóbbit nem tudom, mert azt hiszem megrekedtem valahol Jézus tanításainál, és nem fejlődtem tovább a decibelkereszténység útját követve. Viszont emberileg ez a gesztus egyszerűen undorító volt MZP-től. Mint embertől. Ami alkalmasint éppen egy cáfolati gesztus is volt a részéről.

Ugyanakkor, ha sebtében összeszedjük MZP eddigi gesztusait, mondatait, akkor politikai erény, hogy nem impotens, és van hét gyereke. A gyermekteleneknek tehát annyi. Mindenki vállalhatja a nemi identitását, de jobban teszi, ha nem vállalja, mert ki tudja, mikor támad kedve MZP-nek, vagy hit-testvéreinek politikai gúnyt űzni belőle. Miközben állandóan hangoztatja, hogy milyen konzervatív keresztény. Mármint MZP. Ami óhatatlanul felveti, hogy akkor hogyan viszonyul a zsidókhoz, buddhistákhoz, ateistákhoz, és a többiekhez. Mert egy ország miniszterelnöke ne gesztust gyakoroljon azzal, hogy elviseli, netán megvédi mindezeket. Mármint akkor, ha tényleg az ország határain belül élő polgárok miniszterelnöke. S nem csak a keresztény-fundamentalista, több-gyermekes, és heteroszexuális egyedek hatalomvágyó vezére. Mert ilyen, inkább komplexusos suttyónak tűnő, vezér már van egy. Éppen hatalomban. Miközben nem éppen szimpatikus kurzusok alapozódtak a történelem során a különböző fundamentalizmusokra, hitelvi hatalom-megmondásokra.

Viszont a jövőben igyekszem nem foglalkozni MZP-vel. Egyrészt dicsérni egyelőre nincs miért. Másrészt meg minek? A messiásvárókat nem zavarja. Harmadrészt pedig azért is, mert van egy szint, amit nem szeretnék elérni, és MZP egyre inkább túl mélyen, szinte Orbán szintjén, lesz ahhoz, hogy érdemes legyen követni.

KMH

mzp.jpg
 
Mivel ezt teszik egyes helyeken ebben semmi fura nincs így szocializálódtak. Hiszen mindenhol szekértáborok vannak és egymás kibeszélése alap.
De, ez politika! Itt nem kíváncsiak a másikra mert...mert....nem hallottak róla pozitívumot. Adóemelés, gyermek nem átalakítás már az óvodában, stb.
Bárcsak ne lenne igazam de, a választási eredmények kihirdetése után megnézem majd a kistelepüléseken hogyan is szerepelt az ellenzék.
Mert hogy ott közutálatnak örvendenek. Nem tudom miért.
Ma nem sok türelmem van cizellálni: mert ostoba, szűklátókörű, kapzsi haszonlesők. Azért.

Ideje lenne kicsit tanulni, szélesíteni a látókört, észrevenni a jót is, nemcsak irigyelni azt, mije van a szomszédnak, gáncsoskodni, feljelentgetni, sunyin mások mögé bújni, együttműködni bárkivel, csak haszon legyen ... stb.
A megmérgezem a kutyád, ha nem tetszel világa, ez Orbán világa.
Eszik amit mond.
Nem csodálom, ez a szint, nem véletlenül vevők rá.
Ostobák.

A pláne az egészben, hogy Orbán röhög rajtuk.
Eszközök, nem több.
 
Éltem.

Tudod, ez a gond, hogy tőlem várod, hogy bizonyítsam, s fel sem merül benned, hogy elfogult vagy, és ehhez kapcsolódva, szükségszerűen felületes.

Tehát volt szerinted egy egypártrendszer, ami nem tűrt más pártokat, de ők azért mindennek ellenére létrejöttek?

Gondolj bele, egy párt létrejöttéhez megfelelő jogi környezet kell - pl. megváltoztatni az "egyesülési és gyülekezési" törvényt (pártok alakulása, pl. pártrendezvények legális megtartása), a választási törvényt (a több párt választhatóságának feltételei).

Az Alkotmányt át kell írni, hiszen többpártrendszerre tér át az ország, változnak a jogszabályok - egyezniük kell azzal, ami az Alkotmányban van.
Csatolás megtekintése 1829772

Csatolás megtekintése 1829766

1989. I. törvény létrehozzák az Alkotmánybíróságot
Csatolás megtekintése 1829769
Csatolás megtekintése 1829773

Ezek csak az 1989-esek, de nem ekkor kezdődött az átmenet, hanem jó pár évvel korábban. A gyülekezési átdolgozását pl. 1988-ban széleskörű vita és egyeztetés lefolytatása után véglegesítette a Hazafias Népfront, s küldte tovább a Parlamentbe ...

A többinek utána kell nézni, mert ha kicsit nehezen is, de még megtalálhatók a dokumentumok.
Ja, ha jól emlékszem vallásszabadság is volt, csak az egyik ismerősőmet nem vették fel az egyetemre színötös átlaggal, max pontszámokkal mert templomba járt. Hiába vannak törvények jogszabályok, ha nem tartják be őket. 1988-89 már nagyon rezgett alattuk a léc próbálták kiereszteni kicsit a gőzt, hogy megmaradjanak.
 
Ja, ha jól emlékszem vallásszabadság is volt, csak az egyik ismerősőmet nem vették fel az egyetemre színötös átlaggal, max pontszámokkal mert templomba járt. Hiába vannak törvények jogszabályok, ha nem tartják be őket. 1988-89 már nagyon rezgett alattuk a léc próbálták kiereszteni kicsit a gőzt, hogy megmaradjanak.
Orbán ezek szerint "később világosodott meg" mert szin ötös nélkül felvették a jogi egyetemre 1981-ben.
Vallásos az első kormányzásának a bukása után lett, azóta a keresztény felekezetek az ö támogatói.
 
Orbán ezek szerint "később világosodott meg" mert szin ötös nélkül felvették a jogi egyetemre 1981-ben.
Vallásos az első kormányzásának a bukása után lett, azóta a keresztény felekezetek az ö támogatói.
Az egészen biztos, mert a 80-as évek elején még a kisz-tagság volt elvárt a jelentkezésnél, nem a keresztlevél. Párttagoknak egyházi esküvő kizárt volt, a gyerekeket is suttyomban másik megyében kereszteltették meg a bátrabbjai.
 
Ja, ha jól emlékszem vallásszabadság is volt, csak az egyik ismerősőmet nem vették fel az egyetemre színötös átlaggal, max pontszámokkal mert templomba járt. Hiába vannak törvények jogszabályok, ha nem tartják be őket. 1988-89 már nagyon rezgett alattuk a léc próbálták kiereszteni kicsit a gőzt, hogy megmaradjanak.
Én nem vagyok vallásos, de bőven akadnak a kollégáim között.
Mind diplomás emberek.
Sőt, éppen az egyikük panaszkodott kb. fél éve egy beszélgetésen, hogy az ő idejében sokkal több elsőáldozó gyerek volt, ma nagyon kevés van.

Nem tudom, mikor történt, de a 70-es évek közepétől már biztosan nem lehetett általános, mert a családban is több példa van templomjáróra, templomban házasodóra, s nem volt belőle hátrányuk.
 
Egyházüldözés valójában az 50-es években volt Magyarországon.
Ha valakinek a közeli rokona politikai fogoly volt annak teljesen mindegy volt, az nyugodtan mehetett templomba.

Hogy nem lehetett templomba menni az nem igaz, mert karácsonykor, húsvétkor minden templom ugy tele volt, hogy a fele csak az udvarba jutott be.

Akit nem vettek fel a gimnáziumba (abban az időben kevés gimi volt) az elment egyházi iskolába.
Egyetemre csak tanári és orvosi szakra nem igen vettek fel rögtön egyházi iskolában érettségizettet.
Katonaság után azonban nem volt probléma. Söt volt akiből a katonaság csinált felcsert (orvost).

Engem az bánt, hogy a szélső jobboldal ma tele van egykori egyházi iskolással.

Most nem akarok neveket mondani, azt sem tudom "Aradszki" hogyan fejtette meg a "Fatimai titkot"
de igy néz ki ha a kormány összetéveszti a vallásszabadságot a valláshirdetéssel.


Péter Esterházy egyházi iskolába járt, mégsem lett rasszista, naci és homofób.

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,175
Üzenet
4,557,801
Tagok
600,415
Legújabb tagunk
Anna1218
Oldal tetejére