Német tudósok bebizonyították, hogy van élet a halál után

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 5.

Melitta - 2017 Október 5, 04:37
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csodálatos bejelentést tett egy pszichológusokból és orvosokból álló kutatóteam, a berlini Technische Universitäten-ről.

  A szakértői csoport azt állítja, hogy a halál utáni élet valamilyen formában létezik, és ezt klinikai kísérletekkel igazolták. A bejelentés olyan orvosi felügyelet melletti, halálközeli tapasztalatokkal foglalkozó tanulmány eredménye, amely klinikai halálozást indukál a pácienseknél, melyet közel 20 percig fenntartanak mielőtt visszahozzák a beteget az életbe.

  A négyéves vizsgálat során 944 önkéntest vizsgáltak, valamint olyan gyógyszerek kombinációját, mint az adrenalin és a dimetiltriptamin, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy túlélje a klinikai halál állapotát és az újraélesztési folyamatot sérülés nélkül. A klinikai halálesetet követően ideiglenes kómát indukáltak a betegeken. Ehhez az orvosok 18 perccel később újrakezdték adagolni az oxigént a páciens vérkeringésébe.

  A kísérlet 20 perces hossza csak úgy volt lehetséges, hogy egy újfajta gépet használtak, melyet csak nemrég kezdtek a gyakorlatban is használni. Ez egy cardiopulmonalis (CPR) gép – AUTOPULS. Az utóbbi években ez a fajta eszköz tette lehetővé, hogy olyan embereket is újraélesszenek, akik valahol 40 perc és egy óra közötti ideje már halottak voltak.

  A kutatást dr. Berthold Ackermann és csapata vezette, akik szorosan figyelemmel kísérték a kísérleti alanyokat, és összegyűjtötték a tapasztalatokat. Az eredmények azt mutatták, hogy mindegyik alanynak van emléke a klinikai halálból, amelyek nagy része nagyon hasonló volt. Volt azonban néhány változat.

  A legtöbb visszaemlékezésben fontos szerepet játszott egy érzés, a leválás a testről, a lebegés érzése, a teljes nyugalom, biztonság, melegség, egy abszolút feloldódás érzés és az erős fény jelenléte.

  A kutatók azt is hozzáteszik, hogy ők jól tudják ezek az eredmények nem fognak tetszeni néhány vallási felekezetnek, különösen azért, mert a kísérleti alanyok élményei vallási felekezettől függetlenül azonosak voltak. Pontosabban, a tanulmány különböző vallású emberekkel dolgozott – keresztények, muszlimok, zsidók, hinduk és ateisták is részt vettek benne.

  Annak ellenére, hogy a halálközeli élményeket már korábban is jelezték az orvostudományban a múltban, Dr. Ackermann és csapata új oldalról világította meg az ügyet. Összekapcsolták ugyanis a túlvilág létezésének bizonyítékát az elme és a test közötti dualizmus megjelenésével.

  Dr. Ackermann: “Tudom, hogy eredményeink zavarhatják sok ember hitét. De bizonyos értelemben az emberiség történetében az egyik legnagyobb kérdésre válaszoltunk, ezért remélem, hogy ezek az emberek képesek megbocsátani nekünk. Igen, halál utáni élet van, és úgy tűnik, ez mindenkire vonatkozik.

  Via mycentralhealth

  eletutanielet.jpg
   
  Georgina Bojana és vazonosito kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 5.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez arról szól, hogy eddig 4 perc volt a limitidő, klinikai körülmények között pedig 18 perc. Vagyis nincs élet a halál után, de a kísérletek szerint, van újraélesztési lehetőség a kritikus 4 perc után.
   ladybug7spots, setni, Ernoe és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Hát igen, amíg visszahozható valaki, addig nem igazán halott. Sokat nem bizonyítottak.
  3. Umaksuman
   Umaksuman
   Ez egy 2014-es cikk újraélesztése, ami eredetileg a World News Daily Report nevű "szatirikus" kamuhír-portálon jelent meg. Mivel szakmai szempontból több gyanús elemet is tartalmazott (egy ilyen vizsgálat etikailag elfogadhatatlan volta, a statisztikai kiértékeléshez szükséges feltételek hiánya, szakmai publikáció hiánya, ill. hogy a leírt eredményekből logikusan nem következik a címbeli állítás), ezért akkoriban többen is utánanéztek a dolognak. A Technische Universität azt a válaszolta, hogy náluk nem dolgozott ilyen nevű kutató, és persze tudományos igényű publikáció azóta sem jelent meg az állítólagos vizsgálatról.
  4. kishenceg
   kishenceg
   Halálközeli élmény = Mindenki agya ugyanazt a választ adja oxigénhiányos állapotra. Ha sikerül az resustitatio, erről számolnak be. De nem baj, ez egy jó alternatíva arra, hogy valamennyien félünk a halál véglegességétől.
  5. analema
   analema
   Az élet nagy kérdése nem az, hogy élünk-e a halál után, hanem hogy élünk-e előtte ;)
  6. kein
   kein
   Talán tisztázni kellene mint jelent ebben a cikkeben, hogy "meghalt" ... eddig úgy tudtam kb. 5 perc oxigénhiány következtében az agy visszafordíthatatlanul károsodik.
   vazonosito kedveli ezt.
  7. vazonosito
   vazonosito
   Csak az első mondatot olvastam el figyelmesen ("...egy pszichológusokból és orvosokból álló kutatóteam, a berlini Technische Universitäten-ről.") amikor már gyanút fogtam. Mit keresne egy ilyen team egy műszaki egyetemen? És miért van hibásan (többes számban) írva az egyetem neve?
   Azt sem hiszem, hogy ilyen kísérletre szabad és lehet önkénteseket toborozni, valamint az újraélesztésnek nem a technika, hanem a biológia szab határt.
   Amúgy a téma érdekel, és támogatnám, ha ilyen kutatások valóban lennének, illetve több lenne. De az a helyzet, hogy erre támogatást nemigen lehet szerezni, mert nem térül meg (nincs szponzor) és a kutatók renoméja is veszélybe kerül (sajnos).
  8. vazonosito
   vazonosito
   Így van! Nem jártam utána, hogy pontosan hogy volt, de nagyon sajnálatosak az ilyen hoaxok, lejáratják a témát, pedig fontos lenne.
   pitti kedveli ezt.
  9. vazonosito
   vazonosito
   Ez abszolút logikus felvetés, még ha nem is egyszerűen az oxigénhiány a kiváltó ok, de mindenképp valamilyen, tipikusnak, hasonlónak mondható biológiai változások zajlanak, és ezek következményei is nyilván hasonlóak.
   Azonban az már a 70-es években is ismert volt (az első ilyen tudományos publikációk idején) hogy némely "élmény" során olyan információhoz jut a tudat (főleg saját észlelés, néha közlés révén) amely nem magyarázható másképp, mint a testtől függetlenné váló tudat önálló létével. A tudat nagy szerepet kap a modern fizikában is, ezért hadd idézzem a fizikai Nobel-díjat kapott Wigner Jenőt; „Túl keveset tudunk a tudat tulajdonságairól és működéséről, semhogy természettudományos alapokon nyugvó filozófiát tudnánk javasolni."
   pitti, kein és cdurmol kedveli ezt.
  10. gumelig
   gumelig
   :D

   -A halál nem a vég, fiam
   -Basszus...

   37826A79-67C9-404E-A7BB-4904F7E212B2.jpeg
  11. Éleskés
   Éleskés
   Méginkább az, hogy élünk-e közötte?
   Azaz létezik-e az ujjászületés, avagy más néven a reinkarnáció?
   Beka Holt és vazonosito kedveli ezt.
  12. Vegetable
   Vegetable
   Nem kisérletileg én is voltam a klinikai halál állapotában. Egyik érdekessége, hogy megszünik a halálfélelem. Totál. Nem létezik. Marad egy csomó - sérülés, fájdalom, stb -, de konkrétan a haláltól nem félsz utána.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Remélem nem !....:p
   aniko45 kedveli ezt.
  14. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha hibernálódik, akkor nem.... de úgy rémlik, már ezt az 5-6 perces határt is kitolták.
  15. johannsebastian
   johannsebastian
   Filozófiailag a halál lényege a visszafordíthatatlanság, mivel ami visszafordíthatatlan, még nem halál. Ugyanakkor a haldoklás egy folyamat, amely bizonyos ideig és bizonyos eszközökkel adott esetben még visszafordítható. A halálközeli élmény nagyon is bizonyos lehet, ám ez még nem igazolja a lélek halhatatlanságát vagy a biológiai lét nélküli életet.
   setni kedveli ezt.
  16. kishenceg
   kishenceg
   Lényegében osztom a nézetedet, és jómagam is olvastam halálból visszatérő emberek beszámolóit. Volt aki jelezte, hogy a műtőlámpa tetején ott felejtette valaki a csavarhúzóját. Megnézték, és tényleg ott volt. A műtőasztalról ez semmiképpen nem látszott volna. Szóval osztom, hogy sok még az ismeretlen a világnak ezen a területén is.
   vazonosito, varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.
  17. aniko45
   aniko45
   Mióta az ember képes a gondolkodásra,mindig foglalkoztatta ez a téma,biztosat senki nem tud ,csak próbálkozik a legkülönbféle elméletekkel.(feltámadás,reinkarnáció stb.)Apám (87 évesen halt meg) azt vallotta:Senki sem jött még onnan vissza! valahogy én is ezt gondolom!Az előző írás gondolatával viszont egyetértek"sok még az ismeretlen a világnak ezen a területén is "Az egyházak elmélete szerint "a lélek él, találkozunk". Szerintem vigasz az itt maradottaknak!
   Georgina Bojana, setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  18. Csillagözön
   Csillagözön
   A magyar agykutatók véleményét is érdemes figyelembe venni.

   Freund Tamás Széchenyi-díjas magyar neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományo4os Akadémia rendes tagja, 2014-től élettudományi alelnöke. Az agykéreg működésének nemzetközi hírű ptudósa. Kutatócsoportja olyan betegségek neurobiológiai kérdéseivel foglalkozott, mint az epilepszia, az oxigénhiányos agykárosodás, szorongás és a Parkinson-kór. Több mint kétszáz tudományos közlemény, tizenkét könyvfejezet szerzője vagy társszerzője.

   “.......Én inkább abban hiszek, hogy volt egy teremtő lélek, akinek valamiért eszébe jutott, hogy anyagi világra volna szükség. Ahogy a Biblia írja, kezdetben volt az5 Ige. A teremtő szándék. A fizikai állandókat úgy állította be, hogy hozzánk hasonló lények jöjjenek létre. a kémiai, majd biológiai evolúciós szabályai, úgy mint a természetes szelekció, nem mások, mint a teremtés eszközei. Nincs abban semmi különleges, ha egy tudós istenhívő.

   Inkább abban látom a különlegességet, ha egy tudós ateista. Olyan hiedelemrendszerben kell élnie, aminek én nem látom az értelmét. A legnagyobb rejtély a gondolkodó, szabad akarattal rendelkező ember keletkezésének az értelme, a lelkünk eredete, küldetése és sorsa. Ezek olyan kérdések, amelyekre a természettudomány sohasem fog választ adni. Ha pedig a hitünk más kérdésekkel foglalkozik, mint a tudomány, akkor miért ne lehetne a kettő összeegyeztethető, egymást kiegészítő?”.....”
   vazonosito, navagraha, pitti és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. navagraha
   navagraha
   “Tudom, hogy eredményeink zavarhatják sok ember hitét." A cikkben ez az egyetlen őszinte mondat. Vélhetően a cikk célja is ez. Az ember fura teremtmény megbocsájtja, ha meglopod, ha megütöd, de élethosszig gyűlöl, ha másképpen gondolkodol. A globalzált világba ez nem fér bele.
   phoenyx és setni kedveli ezt.

Megosztás