Névváltoztatás ilyen s olyan okokból

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nehéz volt eldönteni, hogy melyik témába írjak és mi legyen a topik címe.

A névváltoztatás mindig is érdekelt.

Ha valakinek rossz hangzású neve van, netán egyszerűen csak ő nem szereti, vajon miért nem változtat rajta? Akár a vezeték-, akár a keresztnevén?

Ahogy gondolkoztam rajta, rájöttem, hogy vannak, akik nevet változtatnak, bizonyos "xyz misztikai" okokból. Kiszámolják, hogy mittómén, a nevük betűinek meg a születési dátumuknak mennyi az összege és az alapján változtatnak. Ez nem üres beszéd, voltam egy tréningen és ott a kb. 12 résztvevő közül 2 éppen megváltoztatta a nevét (az egyik kapott még egy keresztnevet, a másik meg elhagyta a második keresztnevét).

Tegnap aztán azt is hallottam, hogy a zsidóknál az volt a szokás, hogy ha valaki nagyon nagy bajban volt, akkor megváltoztatták a nevét. Érdekes.

Akinek van kedve, mondanivalója a témában, ne tartsa magában. :)

a.
 

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom, nagyon nagy érdeklődést váltott ki a téma. :)

Én sokat gondolkoztam azon, hogy felveszek még egy keresztnevet (nem misztikai okokból), de asszem most már nem fogok. Különben is, annyira szép a keresztnevem (ami nem Annabell...) és annyira szép a jelentése, hogy nincs értelme. Ráadásul jó sok pénzbe is kerülne (okmányok cseréje). És már soha senki nem szólítana a második keresztnevemen. Akkor meg minek?
 
Oldal tetejére