Nagyon súlyos betegséget diagnosztizáltak Orbán Viktornál

A mai nap nem túl vidám a miniszterelnöknek, mivel olyan hírt kapott, amit nagyon nehéz lesz megemésztenie – írja az Ellenszél.

“A cezaromániát mint összetett, bonyolult személyiség-struktúrát, mint pszichológiai képződményt fogjuk vizsgálni Orbán Viktor esetében:
A cezaromániás személyiségre vonatkozóan az alábbi különös ismertetőjegyeket jelölhetjük meg:

1, gátlástalan hatalomvágy. Általában véve a hatalom megszerzése két okból történhet. Az egyik ok az, amikor a politikusok a politikai programjukat kívánják megvalósítani, amihez maga a hatalom csupán eszközként szolgál. Ilyen esetekben azonban a hatalomtól való megválás minden zökkenő nélkül megtörténhet, tehát nincs személyiségzavar akkor, amikor a hatalomtól, vagy a vágyott hatalomtól el kell búcsúzni.


A másik eset az, ha a hatalmat annak velejárói miatt kívánják megszerezni, és a politikai program megvalósítása csak másodlagos szerepet játszik. Ebben az esetben a hatalom megszerzésében a fő motívum a hatalom, mint cél elérése. Hiszen ebben a helyzetben lehetséges azokat a járulékos előnyöket bezsebelni, amivel maga a hatalom birtoklása jár. Ilyen járulékos előny lehet a megfelelő informáltság, vagy bizonyos pénzügyi források elérése. De ide sorolhatók például a szabadságjogok is, amiért tudjuk nagyon jól, sok forradalmi megmozdulás történt nemzetünk történetében. Orbán esetében egyértelműen kimutatható az, hogy a hatalom, mint cél jelentkezett.

Orbán esetében azonban az elvesztett hatalom súlyos személyiségzavarhoz vezetett 2002-ben. Ebben az időben néhány hétig semmit sem lehetett róla hallani, és a pesti pletyka arról szólt, hogy a sógorokhoz kellett mennie némi idegrendszeri karbantartásra. Ez joggal feltételezhető, hiszen a vereségük idején láthatóan összetört volt, de a jelzett időszak után lelkileg megújulva láthattuk viszont. Mindez azért fontos momentum számunkra, mert ez is alátámasztja azt, hogy a hatalom számára különleges jelentőséggel bír. Ugyanis, ha nem lenne az, akkor súlyos pszichés zavarokat sem okozott volna számára.

2, fejlett küldetéstudat. Ez az ismertetőjegy az előző ismertetőjegyből következik, hiszen valamivel meg kell majd magyarázni azt, hogy miért van szükség a hatalom megszerzésére. Azért, mert nekik olyan történelmi küldetésük van, hogy kivívjanak többlet szabadságjogokat, és Magyarországon egy demokratikusabb rendszert hozzanak létre
Orbán esetében elég későn derülhetett ki az, hogy miről is van szó. Tudjuk, hogy 8 éven keresztül ellenzékben volt a rendszerváltozás után, és csak 1998-ban jutott olyan helyzetbe, hogy a „megnövekedett szabadságjogaival” éljen. Ez akkor történhetett meg, amikor a székházukat eladták, és az így szerzett pénzt a fantasztikus agyú Simicska megfialtatta a saját zsebükre. De ehhez hasonlókra még tömegével lehetne példákat hozni, ami bizonyítja azt, hogy a hatalom Orbán számára valóban cél volt, és a fejlett küldetéstudat pedig ezt támasztotta alá, magyarázta meg.

3, féktelen agresszivitás, ami az előző kettőből egyenesen következik. Hiszen a hatalomvágy kielégítése érdekében, illetve a küldetéstudatuknak megfelelően nagyon akarni kell magát a hatalmat annak érdekében, hogy kellő súlyt adjanak a követelésüknek. A hatalom korábbi birtokosainak nyilvánvalóan az a céljuk, hogy megtartsák a hatalmukat, ezért minden lehetséges eszközzel fellépnek az új trónkövetelőkkel szemben. Ez a két ellentétes cél aztán nyílt konfliktushoz szokott vezetni, amelyeknek azonban a történelem során rendkívül sok változata alakult ki.


Orbánék színre lépésekor már nem volt jellemző a véres leszámolás, ezért a békés átmenet útját lehetett választani. De az agresszivitás abban azért megmutatkozott, hogy a tüntetések, a nagygyűlések során legalábbis virtuálisan a korábbi rendszer híveinek a likvidálását helyezték kilátásba. Erre bizonyíték Németh Zsoltnak az a kijelentése, hogy a földbe kell döngölni a korábbi hatalom képviselőit. Ez az agresszív jelleg azonban mind a mai napig megtalálható némelyik Fideszes képviselő retorikájában. Közülük első helyen említendő Kövér László, aki az akasztós kijelentéseivel szerzett „elévülhetetlen érdemeket”.

A Fidesz agresszivitása mind a mai napig kimutatható a retorikájukban, ami nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy megkülönböztessék magukat az MSZP-től, mint a korábbi hatalom utódpártjától. Ez a módszer azonban az elmúlt 20 év alatt oda vezetett, hogy az ország úgymond kettészakadt. Vagyis a cezarománia káros hatása nyilvánvalóan jelentkezett.

Hatalom expanziója. Ez a sajátosság is levezethető az előző három sajátosságból. Ugyanis akiben a hatalomvágy különösen erősen jelentkezik, annak nincs olyan nagy hatalom, amit ne szeretne birtokolni. A minél nagyobb hatalom megszerzésének vágya már-már olyan lelki kényszerré válhat, hogy az már a személyiség nyilvánvaló torzulásához vezethet. Ez többek között abban is megnyilvánulhat, hogy céltudatosan rombol. Orbán esetében ilyenre már a gyermekkorban is láttunk példát a mákos bejgli ügy kapcsán. De később is volt sok ilyen eset, amikor a hatalom iránti vágy miatt inkább rombolt.

A Fidesz történetéből ismerjük, hogy elnököt csak viszonylag későn választottak a párt élére. Ekkor két személy jöhetett számításba: Fodor és Orbán. Az előbbi a gentelemen’s agreement nevében lemondott az elnöki posztról Orbán javára. Ez volt Fodor második nagyon súlyos hibája! Orbán ugyanis később nem támogatta Fodort abban, hogy a „szőke herceg” legyen a választmány elnöke. Tudjuk, hogy ezt követően sok régi Fideszes hagyta el a pártot, ami nyilván veszteséget jelentett számukra. Itt azonban az a lényeges, hogy Orbán vállalta azt a kockázatot, hogy a párton belül szakadás lesz, csakhogy a párt vezérévé válhasson. Tehát a hatalomvágy fölébe kerekedett a józan észnek, a rombolás nyilvánvaló.”

orban.jpg
 
Ellenszél... Impresszum. Jabronka Richárd.

Ki is ö?

"Ellenszél nevű szennyblog, amelynek főszerkesztője Jabronka Richárd, az MSZP korábbi pápai alelnöke, egykori népszabadságos, népszavás „újságíró”."Amerikai Népszava OpinionKözzétéve July 01, 2020, 11:08 am
Az Ellenszél nevű blogban Jabronka Richárd írt egy cikket Németh Sándor és az ATV védelmében, ami nem lenne baj, ha a cikknek egyetlen szava igaz lenne. Ez az írás azonban hemzseg a hazugságoktól, a téves és félrevezető információktól, a valótlan tényállításoktól

Bonyolult figura lehet ez a firkász úr.

Orbán retteghet.
 
Mindegy is ki irta, onmagaban rettentoen "igenyes" munka - fuggetlenul attol kirol szol! Nagyjabol mintha egy 10 eves gyerek irta volna, aki egyszer majd pszichologus szeretne lenni. Kifejezetten orulok, hogy Melittanak jo a humora, es belinkel ilyen gyongyszemeket!
 
Mindegy is ki irta, onmagaban rettentoen "igenyes" munka - fuggetlenul attol kirol szol! Nagyjabol mintha egy 10 eves gyerek irta volna, aki egyszer majd pszichologus szeretne lenni. Kifejezetten orulok, hogy Melittanak jo a humora, es belinkel ilyen gyongyszemeket!
Humorom az van , meg ha sokan nem ertekelik akkor is.
Miert is mindig a hirvivot a hirt megirot kritizaljuk a helyet hogy a temarol a hirrol beszelgetnenk.
Lehet teves a diagnozis, mert nem pszichologus irta de maga Orban szamolt be skrizofen hajlamarol ami azert komolyabb diagnozis ennel.
Az ok okozat a tenyek, magukert beszelnek mert tulmozgasos tapizasa a ruhazatanak a nyelvoltogetesei valami erosebb mint ha egy sima fobias lenne.

1620966641381.png
 
Utoljára módosítva:
Nem kell diagnosztának lenni ahhoz hogy a már kényszeres mozgásait, és döntéseinek következményeit normálisnak lehessen tekinteni. Én a párttársait nem értem. Nekem a káder korszak jut az eszembe. És amikor az emberek nem merik leírni a vélemyényüket egy közösségi oldalon az már régen rossz.
 
Nem kell diagnosztának lenni ahhoz hogy a már kényszeres mozgásait, és döntéseinek következményeit normálisnak lehessen tekinteni. Én a párttársait nem értem. Nekem a káder korszak jut az eszembe. És amikor az emberek nem merik leírni a vélemyényüket egy közösségi oldalon az már régen rossz.
A párttársai általa jutottak beosztásba vagyonba függnek tőle.
Tudják ha ő bukik akkor ők is.
Nem hülyék hogy ellene menjenek majd akkor ha vége lesz (ha vége lesz) ismét eljön az a kor ami a kádár kor után jött hogy én nem úgy akartam, én belülről bomlasztottam..stb...
Nem merik leírni persze hogy nem mert akinek van családja az nem akarja hogy a neve rajta legyen egy listán ezáltal meg a gyermekének nehezebb legyen boldogulnia. Jah hogy nincs ilyen lista...akkor nem kell félni semmitől.
 
Melitta, hidd el kerlek, kicsit sem serelmezem - konzervativ letemre sem -, hogy ruhelled Orbant! (Persze megerne egy miset, hogy az altalad/altalatok fantasztikus energiakkal letrehozott es uzemeltetett, kivtelesen tartalmas oldalon szukseg van-e a reszedrol a folyamatos arokasasra.... Szereny velemenyem szerint nem bolcs dolog a legnagyobb fonoknek - neked - ennyire eroszakosan a kozosseg kepebe tolni a maganvelemenyet. Neked a "dolgok" felett kellene allnod. Termeszetesen tehetsz az egeszre, es lefutyulheted, hogy a tagsag jokora resze nem ert veled egyet, mondhatod, hogy "el lehet menni", hogy egy klasszikust idezzek. Sajnos a "fonokseg" nem csak jogokkal jar, hanem egy csomo lemondassal, onmegtartoztatassal, kulonben "diktatorsagnak" keresztelodik at.) Egyet ertek veled, Orban viselkedesenek vannak patologias reszei - mar amennyire en meg tudom itelni, csinal olyan dolgokat, melyek nehezen ertelmezhetoek. Finoman fogalmazva..... DE! Az altalad belinkelt "tanulmany" annyira gyermeteg, hogy nalam leverte a biztositekot, es ami a legfontosabb: nem tartalmanak targya miatt! Irhatta volna akarkirol az illeto. Az ironiam ennek szolt.
 
Melitta, hidd el kerlek, kicsit sem serelmezem - konzervativ letemre sem -, hogy ruhelled Orbant! (Persze megerne egy miset, hogy az altalad/altalatok fantasztikus energiakkal letrehozott es uzemeltetett, kivtelesen tartalmas oldalon szukseg van-e a reszedrol a folyamatos arokasasra.... Szereny velemenyem szerint nem bolcs dolog a legnagyobb fonoknek - neked - ennyire eroszakosan a kozosseg kepebe tolni a maganvelemenyet. Neked a "dolgok" felett kellene allnod. Termeszetesen tehetsz az egeszre, es lefutyulheted, hogy a tagsag jokora resze nem ert veled egyet, mondhatod, hogy "el lehet menni", hogy egy klasszikust idezzek. Sajnos a "fonokseg" nem csak jogokkal jar, hanem egy csomo lemondassal, onmegtartoztatassal, kulonben "diktatorsagnak" keresztelodik at.) Egyet ertek veled, Orban viselkedesenek vannak patologias reszei - mar amennyire en meg tudom itelni, csinal olyan dolgokat, melyek nehezen ertelmezhetoek. Finoman fogalmazva..... DE! Az altalad belinkelt "tanulmany" annyira gyermeteg, hogy nalam leverte a biztositekot, es ami a legfontosabb: nem tartalmanak targya miatt! Irhatta volna akarkirol az illeto. Az ironiam ennek szolt.
Teljesen egyetértek veled ezt az irományt is csak belenéztem és áttekertem.
Ezzel nem fognak választókat elvenni a kormánytól sem pedig magukhoz édeskedni pluszokat.
Ráadásul csak támadási felületet biztosítanak a kormány médiumának. Hiszen ott csak kiragadnának belőle részeket ezzel is bemutatva az ellenzék mocskolódását. Az hogy ez nem igaz arra már nem kerülne sor. Lehetne pereskedni de az évek és egy választás ismét elszállt.... Egyvalakinek jó ez annak aki megírta. Várja a felháborodást és hogy bepereljék rágalmazásért hisz akkor beszélnének róla.
 
Tisztára megállt bennem az ütő ahogy a cimet olvastam ennek a rovatnak, az6tan megláttam egy masikat arrol hogy kész, vége... na asszittem kitort a forradalom.
De mar latom csak álmodozik nehany "borzaszto" helyesen gondolkodo ember
 
Tisztára megállt bennem az ütő ahogy a cimet olvastam ennek a rovatnak, az6tan megláttam egy masikat arrol hogy kész, vége... na asszittem kitort a forradalom.
De mar latom csak álmodozik nehany "borzaszto" helyesen gondolkodo ember
Az ilyen cikkek lehúzzák a mocsárba az ellenzéket.
De, lehet írogatni majd a bencsik és társai jót nevetgélnek rajtuk.
 
Melitta, hidd el kerlek, kicsit sem serelmezem - konzervativ letemre sem -, hogy ruhelled Orbant! (Persze megerne egy miset, hogy az altalad/altalatok fantasztikus energiakkal letrehozott es uzemeltetett, kivtelesen tartalmas oldalon szukseg van-e a reszedrol a folyamatos arokasasra.... Szereny velemenyem szerint nem bolcs dolog a legnagyobb fonoknek - neked - ennyire eroszakosan a kozosseg kepebe tolni a maganvelemenyet. Neked a "dolgok" felett kellene allnod. Termeszetesen tehetsz az egeszre, es lefutyulheted, hogy a tagsag jokora resze nem ert veled egyet, mondhatod, hogy "el lehet menni", hogy egy klasszikust idezzek. Sajnos a "fonokseg" nem csak jogokkal jar, hanem egy csomo lemondassal, onmegtartoztatassal, kulonben "diktatorsagnak" keresztelodik at.) Egyet ertek veled, Orban viselkedesenek vannak patologias reszei - mar amennyire en meg tudom itelni, csinal olyan dolgokat, melyek nehezen ertelmezhetoek. Finoman fogalmazva..... DE! Az altalad belinkelt "tanulmany" annyira gyermeteg, hogy nalam leverte a biztositekot, es ami a legfontosabb: nem tartalmanak targya miatt! Irhatta volna akarkirol az illeto. Az ironiam ennek szolt.
@YVS Nem irom le a magan velemenyemet mert nem birna el a papir. NEm fer bele az en erkolcsi normativamba a hazugsagok a becstelensegek a lopasok az erkolcstelenseg /Szajer Borkai stb/
HA lesz egyszer elszamoltatas mire fog hivatkozni ? kerem nekem papirom van rola hogy az elme osztalyra jarok kezeltetni magam mert tul nagy a nyomas vagy szetverte az agyam a fater gyerekkoromba, csupan a gyogyszerem gurult el mikor rangatozok vakarozok ezerszer kenyszermozgasosan viselkedek vagy mikor oltogetem a nyelvem mikor a zsembre tett kezzel matatok rossz helyen es idoben.
A media tobb mint 90% a fonok kezebe van,miert kene beallni a sorba nekunk is? Bizto s ez lenne a konyebb ut, diktatorunkhoz beallni a sorba nyelvcsapkodasra.
MI nem akarunk senkit befolyasolni , sot szavazni se megyunk, de orommel adunk minden ellenzeki oldalnak helyt irasaiknak. Senkinek nem mondjuk meg kire szavazon ,de biztatunk mindenki menjen el szavazni .
Respektalom azokat az ellenzeki hangokat akik meg merik irni a velemenyuket ,ugy hogy otthon elnek, es ki vannak teve ellehetetlenitesnek.
Ez a cikk is ravilagit hogy valami nem stimmel, de mit mondanak ha mernenek az orvosok a szakemberek?vagy ha akar en vagy te egyszeru halando ember ilyen tuneteket produkalnank?
NIncs semmifele diktatorikus hajlamaim, de nem vagyunk a kormany propaganda szocsove, sem a hazugasagok reklamozoja, a Canadahunon pontosan ahogy irod sok ertelmes konzervativ tagunk van akik szinten onnallo velemennyel kritikusan allnak a tortenesek kovetesebe.
Elvarasunk nem nagy, az hogy diferent velemeny kulonbsegek ellenere tudjunk kulturaltan akar vitazni vagy velemenyt cserelni.
 
Utoljára módosítva:
Melitta egyetlen gondolat arra amit irtal:"Ez a cikk is ravilagot hogy valami nem stimmel, de mit mondanak ha mernenek az orvosok a szakemberek?"

Egy orvos, egy szakember nem teheti, hogy ujsagban irjon véleményt!
Nem azert mert nem mer, hanem mert koti az orvosi titoktartás!
A "nem mer" az csak egy véleményt formáló lozung!
 
Melitta egyetlen gondolat arra amit irtal:"Ez a cikk is ravilagot hogy valami nem stimmel, de mit mondanak ha mernenek az orvosok a szakemberek?"

Egy orvos, egy szakember nem teheti, hogy ujsagban irjon véleményt!
Nem azert mert nem mer, hanem mert koti az orvosi titoktartás!
A "nem mer" az csak egy véleményt formáló lozung!
MIntha tilos lenne az orvosoknak nyilatkozni barmirol, meg az uj modi le is hallgatjak oket, szoval megsem lozunk ez hanem a valosag.
 
Ellenszél... Impresszum. Jabronka Richárd.

Ki is ö?

"Ellenszél nevű szennyblog, amelynek főszerkesztője Jabronka Richárd, az MSZP korábbi pápai alelnöke, egykori népszabadságos, népszavás „újságíró”."Amerikai Népszava OpinionKözzétéve July 01, 2020, 11:08 am
Az Ellenszél nevű blogban Jabronka Richárd írt egy cikket Németh Sándor és az ATV védelmében, ami nem lenne baj, ha a cikknek egyetlen szava igaz lenne. Ez az írás azonban hemzseg a hazugságoktól, a téves és félrevezető információktól, a valótlan tényállításoktól

Bonyolult figura lehet ez a firkász úr.

Orbán retteghet.
Nyilván a tényeket nem tudtad megcáfolni ezért próbálod a blogg írójának személyiségét megtámadni.


Orbán a nyakkendő igazgatással, a begombolt zakó újra gombolásával egy szuverén megjelenést próbál szinlelni.
Nem kell sok pszichológiai ismeret ahoz, hogy felismerjük, ez a kísérlet minden esetben összedől mint egy kártyavár.

A stressz levezetésének egy tudat alatti módja, hogy a testünk megpróbálja saját magát simogatni.
Egy régimódi íróasztal jó lehetőséget ad arra, hogy az ideges ember a lábát fogdossa.
Valoszinü ezért van a minszterelnök szobájában a Horthy iroasztal, egy modern asztal nem nyujtana kellö fedezéket.

orban_asztala.jpg


A rossz nyelvek szerint Orbán egyáltalán nem ért a számitógépekhez ezért nincs is ilyen az asztalán.
 
Utoljára módosítva:
Nyilván a tényeket nem tudtad megcáfolni ezért próbálod a blogg írójának személyiségét megtámadni.
Ernoe van egy aszint ami ala nem szabad menni!
Vitazni8 ezeken a dolgokon ertelmetlen es megalazo!

Ha ide jutottunk, hogy a politikai ellenfelet mar csak azert tudjuk lebecsulni, mert agyilag degenerált, és mi vagyunk a normailsok akik helyesen gondolkodunk, az mar a veg!

Eltunik az a tisztelet amit egyik ember a masik ember irant erez :( (ha érez)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Valakinek meg van azangol tz? Project 5 unit 3?Sziasztok! Mivel az interneten nem találtam ezt a témazárót gondoltam meg kérdezem hogy valakinek van e ilyen lapja mert pl már meg írta vagy valami.....fontossak lennének a feladatok... Köszönöm ha valaki segít.
Lucan0 wrote on angel1208's profile.
Kedves Angel sehol nem találom a zsebkendőm hová tetted?
Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.
kÖSZI A KALAPOT!!! ÜDV ATTILA

Statisztikák

Témák
37,466
Üzenet
4,621,894
Tagok
604,407
Legújabb tagunk
Szilágyi Eszterke
Oldal tetejére