Nagyon sok nőt gyilkolnak meg nőgyűlöletből Magyarországon, nyugat-európai ország nincs előttünk

A fél országot megrázta annak a várpalotai nőnek és kétéves kisfiának a halála, akivel volt partnere végzett. Az eddig ismert tények szerint a 40 éves férfi nem tudta megemészteni, hogy a nő elhagyta őt és visszament gyermeke apjához.

A lapok a tragédia után arról cikkeztek, hogy az áldozat, Enikő barátai és családja szerint voltak előjelei annak, hogy a férfi nem hajlandó elfogadni a szakítást, például az, hogy megfenyegette a nőt.

És nem is kellett várni sokat a következő esetre. Hétfőn gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel feleségét egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. M. Árpád az évek során többször öngyilkosságot is megkísérelt. A férfi sokat féltékenykedett a feleségére, és az egyik rohama közben tavaly felgyújtotta magát saját lakásában, de sikerült megmenteni az életét. Feleségéét most nem sikerült.

Csak hogy tiszta legyen a kép, bár a nők elleni erőszakcselekmények egy részét az áldozat által nem ismert személyek követik el, többségük – az esetek több mint fele – Magyarországon és a világon is az áldozat egykori intim partnere, barátja, ismerőse, esetleg családtagja nevéhez fűződik.

Az Eurostat és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE) szerint 2015-ben Magyarországon százezer főre vetítve a 0,4-es európai átlag felett volt a nőgyűlöletből fakadó gyilkosságok száma. Az adatokat szolgáltató európai országok között a hetedik helyen álltunk, csak kelet-európai országok álltak mögöttünk, sorrendben Montenegró, Litvánia, Lettország, Csehország, Bosznia, Albánia. Utánunk Horvátország következett, és végül a kilencedik helyen az első nyugat-európai ország, Svájc. A statisztikából az is kiderült, hogy Magyarországon a nőgyűlöletből elkövetett gyilkosságok 37 százalékának a tettese intim partner, a 25 százalékának pedig családtag volt.

Ha a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) magyarországi adatait nézzük, abból pontosabb számokat is kaphatunk. Eszerint:

  • A 15 évet betöltött nők 19 százaléka élt át partner részéről fizikai erőszakot,
  • 49 százalékuk lelki, szóbeli erőszakot,
  • 7 százalékuk pedig szexuális erőszakot.
  • Fenyegető zaklatást a nők 12 százaléka tapasztalt, az esetek 60 százalékában pedig ismerte zaklatóját.
  • A szexuális erőszak esetén is alacsonyabb, három százalékos a nem partner, vagy korábbi partner által elkövetett bűncselekmény, tehát kimondható, hogy az elkövető az áldozat ismerőse.
Ha összesítve vesszük az is, kimondható, hogy

az élete során a 15-74 éves nők kilenc százaléka, azaz 360 545 nő volt szexuális erőszak áldozata, és több, mint 35 ezer lányt ér szexuális erőszak 15 éves kora előtt.

De mit tehet egy nő, ha zaklatás áldozata lesz, felismeri azt, és van lelki ereje a hatóságoktól segítséget kérni?

Wirth Judit jogász, a NANE munkatársa szerint a magyar jogszabályok hiányosak és nem alkalmasak arra, hogy megfelelően megvédjék az áldozatot. - Távoltartás rendőrség által maximum 3 napra adható ki, ami, valljuk be rettentő kevés. Bírósági végzéssel pedig összesen 60 napra, ami szintén elégtelen. A jogász szerint felháborító, hogy a végzés nem hosszabbítható meg, hanem egy újabb esemény, magyarul újabb erőszakos cselekmény esetén kérhető újra.

A jog általában nem szabályoz olyan cselekményeket minősítettként, amelyekben együttélés nélküli párkapcsolat keretében követik el az erőszakot. Ez szintén életszerűtlen, mert a párkapcsolati erőszak tipikus elkövetési jellemzőkkel rendelkezik együtt járó, de nem feltétlenül együtt élő pároknál is, és ezek a jellemzők nagymértékben megegyeznek az együtt élők közötti erőszak jellemzőivel.

alex_iby_387606_unsplash_fit_800x10000.jpg

Fotó: Unsplash/Alex Iby
Wirth Judit szerint a statisztikai adatgyűjtési rendszer még mindig nem megfelelő, és a témára vonatkozó képzéseket nem írja elő semmilyen oktatási követelményeket megállapító jogszabály annak ellenére, hogy az érintettek milliókban mérhetők. Így sem az egészségügyi, sem a szociális, sem a jogi, sem a mentálhigiénés, sem az oktatási szakemberek képzésébe nincsen kötelező módon beépítve a témaspecifikus képzés vagy továbbképzés. A szakember szerint ez arra utal, hogy az állam valójában nem szeretne valós képet kapni a helyzetről.

Ennek két további jele is van. Egyrészt az Orbán-kormány 2014. márciusában ugyan írta alá az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló úgynevezett isztambuli egyezményt, de ahhoz, hogy a dokumentum jogerőre emelkedhessen, a parlamentnek is ratifikálnia kell, erre viszont még nem került sor. Németh Szilárd fideszes képviselő pedig még 2017-ben egyenesen kijelentette, hogy amíg Fidesz-többségű kormány lesz, addig az isztambuli Egyezmény nem fog átmenni.

A férfijogi szervezetek főként azt kifogásolják, hogy az egyezmény nem képes a kifejezetten a férfiakat érintő erőszakformákkal szemben védelmet nyújtani, csakhogy figyelmen kívül hagyják, hogy az egyezmény elismeri, hogy „férfiak is válhatnak párkapcsolati erőszak áldozatává”, és arra a valós tényre igyekszik átfogó megoldásokkal szolgálni, hogy „a párkapcsolati erőszak aránytalanul érinti a nőket”. (A férfiak ellen elkövetett erőszakkal a későbbiekben, egy külön cikkben fogunk foglalkozni.)

Ők egy olyan adatra hivatkoznak, mely szerint a családon belül elkövetett emberölések 60 százalékában férfi az áldozat. Azonban azt elfelejtik hozzátenni, hogy a kutatás családtagokra is vonatkozik, tehát gyerekre, apára, testvérre, más rokonra, és nem feltétlenül nemi vagy szexuális alapú az elkövetés indítéka. A másik bizonyíték arra, hogy az Orbán-kormány nem kíván az üggyel mélyebben foglalkozni az, hogy egyetlen fideszes EP-képviselő sem szavazta meg az Európai Parlament szeptemberi plenáris ülésén a Nők Jogai és Esélyegyenlőség Bizottságának (FEMM) jelentését, amely cselekvésre szólítja fel az EU intézményeit a munkahelyen, nyilvános térben, illetve a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás ellen.

A jelentéstevő, az olasz szocialista (S&D) Pina Picierno nevét viselő dokumentumot – amelyet magyarul ide kattintva lehet elolvasni – a fideszes távolságtartás mellett is végül 91 százalékos többséggel fogadták el.

„Mit tett ezzel a férfival, hogy ő ezt tette magával?”

Wirth Judit kutatásai szerint bár nincs megfelelő támogatási rendszer Magyarországon, az tévhit, hogy az áldozatok nem kérnek segítséget. Az viszont hogy a súlyos fizikai erőszakot elszenvedett nőknek mindössze 14 százaléka fordul a rendőrséghez valóban figyelmeztető adat, és mutatja az állami statisztikák magas látenciáját. Hogy miért nem fordul az áldozat a hatóságokhoz annak több oka van, egyrészt bizalmatlan a rendőrséggel szemben, másrészt félhet a bántalmazótól a már említett kevés távolságtartási idő miatt. Fokozott veszélynek vannak kitéve azok az áldozatok is, akik azért nem fordulnak segítségért, mert az elkövető megakadályozza őket ebben.

További okra a lúgos orvosként elhíresült, több mint öt év jogi kálvária után 9 év börtönbüntetésre ítélt Bene Krisztián áldozata, Renner Erika világított rá lapunknak adott interjújában.

Renner Erika a kevés nő egyike, aki úgy döntött, névvel, arccal és részletekkel vállalja történetét a nyilvánosság előtt, mivel úgy érezte, nem kap megfelelő segítséget a felelős kézre kerítéséhez a hatóságoktól. – A zaklatás fogalma a köztudatban nem tiszta. Azt gondolom, az, hogy úgy mentünk el párommal egy koncertre, hogy ő állt a mosdó előtt, mikor én bent voltam, és nézte, követett-e oda is engem az illető, az már megmutatja, mennyire tartottam tőle. Rossz érzés, amikor ha nem látod a zaklatót, akkor is tudod, hogy ott van, mert ezt rendszeresen jelzi...Most már tudom, mi ez, de akkor nem tudtam, hiszen az iskolában nem tanítják meg, hogy igenis, amikor idáig fajul a helyzet, már segítséget kell kérni.

Erikát 2013 márciusában támadta meg volt barátja, amikor a szokásos reggeli kutyasétáltatáshoz készülődött. Ekkor az ajtóból egy maszkot és sisakot viselő alak visszatuszkolta a lakásba. Megkötözte, kórházi altatásokkor használt kábító injekciót adott be neki, majd levetkőztette, a fürdőszobában vitte, nemi szervét és annak környékét maró lúggal leöntötte, a kutya pokrócába csavarta, elvette telefonjait, iratait és laptopját, majd rázárta az ajtót, és magára hagyta.

Visszatérve a támogatói rendszerre, Erika szerint a történtek után majdnem ejtették az ügyét, kitartásuknak, a sajtó bevonásának és jogi képviselőjüknek köszönhető, hogy végül nem így lett. És, hogy a társadalom is mennyire másként áll a kérdéshez, az Erika gyermekeinek iskoláin is lemérhető volt: – Sajnos, míg a lányom iskolája nagyon megértő volt velünk, és azt mondták, jön, amikor jön, és segítik, a fiamat vegzálni kezdték a késésekért, sőt, kizárták óráról pár perc késés miatt – mondja Erika. Fiát is elvitte gyerekpszichiáterhez, de Erika szerint nehéz volt megtalálni a megfelelő szakembert, elsőre nem is sikerült. Mivel a fiúnak lassan majdnem összejött a 30 órányi késése az iskola feljelentette Erikát a gyermekvédelemnél.

– Az iskola vezetője csak legyintett, amikor elmondtam, hogy mi történt. Ugyan, minden családban történnek tragédiák, mondta. Egészen az iskola fenntartójáig kellett mennem azért, hogy megértést kapjunk és fiam maradhasson az iskolában.

Az értetlenkedés az orvosoknál is folytatódott. A nőgyógyász első kérdése Erikához, miután elmondta, mi történt az volt, hogy mit tett ezzel az emberrel, amiért ő ezt tette vele? Ennek ellenére később nagyon jó kezelést kapott tőle, valószínűleg sokkot kapott, Erika azt mondta, már megszokta a furcsa kezdeti reakciókat, ezzel együtt kell élnie.

Wirth Judit szerint az isztambuli egyezmény segítene a bántalmazott nők helyzetén, mivel komplex megközelítést alkalmaz, és ezért egyforma hangsúlyt helyez az áldozatok védelemére, az elkövetők megfelelő mértékű felelősségre vonására, az ellátórendszer kiépítésére, a szakmai képzésekre, és a témában jártas emberi jogi és női jogi szervezetekkel való együttműködésre mindezek során. - Ezek nélkül a pillérek nélkül ugyanis nem lehet hatékonyan fellépni a nők elleni erőszakkal szemben – emlékeztet.

Ha ön érintett, forduljon a NANE segélyvonalhoz (H,K,Cs,P: 18-22 óra, 06-80-505-101), a KERET segélyvonalhoz (szexuális erőszak túlélők számára: P: 10-14 óra: 06-30-982-5469), vagy a PATENT Egyesület jogsegélyszolgálatához (Sz: 16-18, Cs: 10-12 óra: 06-70- 252-5254), illetve tájékozódjon honlapjainkról: www.nokjoga.hu, www.patent.org.hu, www.keretkoalicio.blogspot.com, www.muszajmunkacsoport.hu és www.nane.hu Facebook oldalainkon! Kríziselhelyezést az OKIT-tól kérhet: 06-80-20-55-20.


168
 
Magyarországi nővédelem szintjét jelzi, hogy N.Sz. - nekije jogai vannak, nem idézhető a neve - esetében a parlament elfogadta, miszerint a felesége átesett a vak komondoron. Ettől tört el a nő karja és lett majdnem a fél szemére vak.
A vak komondor mindigis erőszakos szokik lenni.
---
Más: külön csodának kell tekinteni, hogy ez a mondat megjelent:
" ..... 9 év börtönbüntetésre ítélt Bene Krisztián áldozata, Renner Erika ...."
Mert a szokásos hír így szól :
9 év börtönbüntetésre ítélt B. Krisztián (esetleg: B.K. ) áldozata, Renner Erika - amiből látszik, hogy az elkövetőnek vannak jogai, míg az áldozatnak szinte semmi.
 
A fél országot megrázta annak a várpalotai nőnek és kétéves kisfiának a halála, akivel volt partnere végzett. Az eddig ismert tények szerint a 40 éves férfi nem tudta megemészteni, hogy a nő elhagyta őt és visszament gyermeke apjához.

A lapok a tragédia után arról cikkeztek, hogy az áldozat, Enikő barátai és családja szerint voltak előjelei annak, hogy a férfi nem hajlandó elfogadni a szakítást, például az, hogy megfenyegette a nőt.

És nem is kellett várni sokat a következő esetre. Hétfőn gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel feleségét egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. M. Árpád az évek során többször öngyilkosságot is megkísérelt. A férfi sokat féltékenykedett a feleségére, és az egyik rohama közben tavaly felgyújtotta magát saját lakásában, de sikerült megmenteni az életét. Feleségéét most nem sikerült.

Hát nem azért de ez nem nő gyűlölet ha nem retardáltság, primitívség inkább. Viszont szörnyű az egész cikk :) Még szörnyű hogy az ilyen szőrnyetegek ellen nem lehet tenni semmit amíg meg nem történik a baj. Mondván hogy jógai vannak. Na és alig kap érte valami büntetést. Érdekes ez a Magyar tőrvény ha ellopok egy kiflit mert éhes vagyok azért tőbbet kapok mintha valakit részegen megölök kocsival. Vajon miért pont ezt az esetet választotta a cikk írója a millióból? Na ez érdekes

Amúgy meg tökmindegy milyen alapítványok, szervezetek lépnek fel a nők bántalmazásai ellen a bántalmazás meg marad. Ha már Magyarország lásd Lévai Anikó esetét. Na és mit tesznek ellene a bántalmazásvédők? Egy nagy semmit csak cifrán használják a de meg ha és a kivétel meg a tőrvény így meg úgy kifejezéseket. Aki nem akarja hogy segítsenek rajta azon nem tudnak. Aki meg akarja az megoldja saját maga is hogy biztonságban legyen.

És a bántalmazott férfiakkal mi a helyzet? Bár valaki 1x azt mondta hogy az ilyen férfiak nem is férfiak akiket bántalmaz egy nő. Aztán meg ha visszaüt csak 1x is a férfi máris belőle lesz a bünbak mert senkit sem fog érdekelni mi okból ütőtte meg a nőt.

Bár ami Etiopiéban meg Ízraelben és egyébb kultúrákban zajlanak az barbárság a nőkkel szemben. Hogy egyet kiemeljek a nők körülmetélése gyerekként. Nem részletezzem mivel jár ez egy nőt illetően de borzalmas.
 
A fél országot megrázta annak a várpalotai nőnek és kétéves kisfiának a halála, akivel volt partnere végzett. Az eddig ismert tények szerint a 40 éves férfi nem tudta megemészteni, hogy a nő elhagyta őt és visszament gyermeke apjához.

Szerintem ez nem "nőgyűlölet" hanem egy BIZONYOS nő gyűlölete.

Nőgyűlölet akkor lenne, ha kimenne pl. az utcára, és elkezdené gyilkolászni a nőket.

Nem tudom, az miért nem merül fel, hogy a megölt férfiakat meg férfigyűlöletből ölik meg.
 
Egyszer szilveszteri ügyeletben hozott a mentő egy faszit. Nem volt eltörve az arccsontja, állcsontja (bár ez volt a gyanú), elvileg hazamehetett volna, de nem akart, mert rettegett az asszonytól, aki seprűnyéllel verte heti egy két alkalommal. Ilyen is van :-D
 
"" Ha összesítve vesszük az is, kimondható, hogy
az élete során a 15-74 éves nők kilenc százaléka, azaz 360 545 nő volt szexuális erőszak áldozata, és több, mint 35 ezer lányt ér szexuális erőszak 15 éves kora előtt. "" - hát nem. Ekkora oltári számbűvészkedést még nemes cél érdekében se nagyon illene tenni... Ez az egész cikk összemos mindent. lelkesen bizonygat bármit és a végére csak kihozza, amit akar - agresszív trollok bunkóval vadásznak szerencsétlen ártatlan nőkre (gyerekre, nyanyára, az is mindegy itt).

Össze-vissza lapátolt hangulatkeltő féloldalas hírhajhászás. Sokkal becsületesebb lett volna leírni a lényegét - mindenhol van szerelemféltésből vagy elidegenedésből származó erőszak, gyakran halálos kimenetelű. A nőket és gyerekeket értelemszerűen nagyobb arányban érinti a dolog, tehát ha valaki ebben érintett, jelentkezzen védelemért a .... ott. Ennyi. Nem pedig a cselesen ideteszem-odarakom-átfordítom-lekerekítem-összemosom-hozzáteszem, csakkijött a végire....
 
Statisztika:
Hrelyszin Oklahoma allam egyik is orvosi rendeloje.
Orvos a 10 gyerekes anyukanak: - Asszonyom ez bizony a 11. terhesseg
Nő: -Doktor ur en ezt nem fogom megszulni!
- Na de miert? Maganak mar 10 gyereke van, olyan nagy gond lenne a 11. gyerek?
- Doktor ur, en olvastam, hogy oklahoma allamban minden 11. ember voros boru! Itt sullyedjek el, ha en felnevelek egy indiant!
 
Egyszer szilveszteri ügyeletben hozott a mentő egy faszit. Nem volt eltörve az arccsontja, állcsontja (bár ez volt a gyanú), elvileg hazamehetett volna, de nem akart, mert rettegett az asszonytól, aki seprűnyéllel verte heti egy két alkalommal. Ilyen is van :-D
Nocsak itt laksz nálunk?
Itt meg a gégéjét törte el majd a férjének, de csak elájult.
Ápolónő volt tudta mi a hatásos pont.
Szerető gyengéd nő.
 
Oh szegeny ferfiak !Azt melyikotoket naspangolt el az asszony?
A komondoros is allitotta a kutya volt vak.
Attól, hogy te szerencsédre ilyenekről nem tudsz, még ugyanúgy létezik, mint amiről a fodrászszalonban hallasz a nőktől. Tudod, minden kedves jóindulatú feltételezéssel ellentétben a férfiak jelentős része megtehetné, hogy valóban erőszakos vagy undok, meg mindenféle szörnyeteg legyen, de nem teszi. Nem azért, mert gyáva, vagy képtelen lenne rá - hanem mert volt gyerekszobája, van esze, tudja, ez mivel járna, szereti azt a sárkányt, akármilyen is, és/vagy nem akar cirkuszt. Inkább hallgat, elvisel és tűr a végtelenségig. És van egy erős belső szégyene és büszkesége is, ami miatt nem fogja szétkürtölni mindezt. Mikor azonban a kedves szegény elnyomott önkifejező szabadlelkű nő már végleg tökhülye, depressziós, félrekefél, vedel, drogozik, szarik a gyerekre, nem csinál otthon végképp semmit és társai, néha betelt a pohár és a férfi lép. Többnyire ekkor sem azt, amivel előszeretettel és általánosítva gyanúsítgatják. Egyszerűen megpróbál valami rendet csinálni és segíteni annak z agyament némbernek is.

Ismerős a forgatókönyv, ugye? csak persze fordítva szokás fennhangon tüntetni miatta a szörnyeteg férfiak ellen. Nos - itt bizony egyenjogúság van, igen keményen. Vagy kérdezzek vissza - Hahh, szegény nők... abban a pillanatban lennék én nőgyűlölő, férfisoviniszta, szűklátókörű, elmaradott, meg bármi ami épp eszembe jut....

Úgyhogy ezt a kérdést - és főleg így - nem volt túl bölcs dolog feltenni.
 
Úgyhogy ezt a kérdést - és főleg így - nem volt túl bölcs dolog feltenni.
A tartalma írásodnak eléggé altalános képet fest le éppen csak azt valóban nem írják le az újságok, nem kerül e TV2 híradójába.
És valóban cinikus volt amire válaszoltál.És nem szereti hallani a nem vele egyező elképzelést.Talán tartalmad talált.
 
A férfiak ellen elkövetett bántalmazáshoz csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy valóban jóval több, mint amennyi a napvilágra kerül, de ez ugye azért van, mert a férfiak szégyellik, hogy egy nő bántalmazza. Szó szerint kiröhögik egymást a férfiak, ha meghallják, hogy egy nő bántalmaz egy férfit. Ezért inkább nem szólnak, tűrnek.
 
A férfiak ellen elkövetett bántalmazáshoz csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy valóban jóval több, mint amennyi a napvilágra kerül, de ez ugye azért van, mert a férfiak szégyellik, hogy egy nő bántalmazza. Szó szerint kiröhögik egymást a férfiak, ha meghallják, hogy egy nő bántalmaz egy férfit. Ezért inkább nem szólnak, tűrnek.
Nem hinném annak ellenére amit írtam és mdvegynél köszönetet nyomtam.
Hogy a férfiak nő általi bántalmazása annyira gyakori lenne.
Inkább hiszem hogy a lelki bántalmazás több.
A veszekedést az elsárkányosodást is említette medvegy
És ez egy provokáció amit ő úgy mondott elszakad a cérna:
Mikor azonban a kedves szegény elnyomott önkifejező szabadlelkű nő már végleg tökhülye, depressziós, félrekefél, vedel, drogozik, szarik a gyerekre, nem csinál otthon végképp semmit és társai, néha betelt a pohár és a férfi lép.
Ennek fele, csak az örök nyelvelés, gyilkos megjegyzések sem örök szerelem erősítők.
Mint már 500 éve is a nyelves gonoszabb és bántalmazóbb.
Nem okoz külsérelmi nyomot.
 
Nem hinném annak ellenére amit írtam és mdvegynél köszönetet nyomtam.
Hogy a férfiak nő általi bántalmazása annyira gyakori lenne.
Inkább hiszem hogy a lelki bántalmazás több.
A veszekedést az elsárkányosodást is említette medvegy
És ez egy provokáció amit ő úgy mondott elszakad a cérna:
Ennek fele, csak az örök nyelvelés, gyilkos megjegyzések sem örök szerelem erősítők.
Mint már 500 éve is a nyelves gonoszabb és bántalmazóbb.
Nem okoz külsérelmi nyomot.
A kicsinyes no ha meghaagszik a pasijara dobja, es masikat keres. Az okos es nagyvonalu ferjhez megy hozza, es egesz eleteben gyotri :)
 
Az okos es nagyvonalu ferjhez megy hozza, es egesz eleteben gyotri :)
Én nem mondanám okosnak.Gonosz és bosszúszomjas inkább.
Az is lehet idővel gyilkossági ok ha gyötrik.
Millió eset fajta és ok van.
Nem csak a szerelmi féltés.
Címlapra azok kerülnek.
 
Utoljára módosítva:
Az biztos igaz, hogy a nők több családon belüli erőszakot szenvednek el, de valahogy a kampány, meg a lobbi elhallgatja, hogy azért nem kizárólag ők a szenvedő fél.

Nocsak itt laksz nálunk?
Itt meg a gégéjét törte el majd a férjének, de csak elájult.
Ápolónő volt tudta mi a hatásos pont.
Szerető gyengéd nő.
Nem tudom, hol van a "nálunk", de ez sok évvel ezelőtt Mo-n történt.
 
Az biztos igaz, hogy a nők több családon belüli erőszakot szenvednek el, de valahogy a kampány, meg a lobbi elhallgatja, hogy azért nem kizárólag ők a szenvedő fél.


Nem tudom, hol van a "nálunk", de ez sok évvel ezelőtt Mo-n történt.
Nem lényeges én iróniaként tettem bele bárhol megtörténhet és történik is.
Mindenki tudna hozni egy általa ismert esetet ahol a nő az erőszaktevő.
Érthető egy történelmi áttekintés miatt miért az akciózás a nők védelmében.
1. valóban több lehet és régen ez napirenden lehetett: Múlt század
Erre indult be az akciózás akkor még általános volt.
2.Ma főleg a média viszi tovább.Na meg ha politikai vetülete is van, mert van. A Fideszes eseteket külön kiemeli
Nagy a füstje sokáig.
3.Ma már a feminista mozgalom is túlpörgette magát nem bír leállni.
Minden átfordulni látszik.
Az ilyen cikkek megírása is mindent összehordó újságírók örömködnek, mennek a divat után
Mit lehet tenni.
Néhányan nők férfiak megírjuk a dolog másik nézetét is.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amortisha wrote on sziporka78's profile.
Egy csoda vagy. Nagyon köszönjük a fordítást.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a legújjabb fordítást, öröm olvasni.
andris143 wrote on urbi8705's profile.
szia
Szervusztok!

Ha lassan is, de magunk mögött hagyhatjuk a Covid-19-et. Sajnos az én családomat, jól megcibálta ez a fránya vírus, de mind itt vagyunk. Kicsit megtépázva, van kinél ott hagyta a foga nyomát, de mindnyájan túléltük.
Szeretettel ölellek minden kedves ismerős, bár merre is vagytok a világban.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a vámpírok amerikában 5.-ik részét.

Statisztikák

Témák
37,619
Üzenet
4,671,433
Tagok
607,391
Legújabb tagunk
peter7606
Oldal tetejére